每一次經過荃新天地,呢間野都超多人排隊,今日遲咗放工,去搵嘢食都已經係8:30PM,見到佢唔算好多人排隊,所以就決定食呢一間 牛骨汁醬油炸雞 $128 / 6件牛骨汁醬味道鹹甜適中,都算幾濃味炸雞炸得啱啱好,外面鬆脆,入面雞肉嫩滑欣賞佢嘅炸粉唔厚👍🏻不過略為細舊,如果大嚿啲口感更加好食群蟹派對Pizza $163 / 10” 見到menu張圖好多餡料,出到嚟真係好多餡料有蟹肉、鮮蝦、木魚花、紫洋蔥、燈籠椒 等等佢係薄嘅pizza嚟,食落又夠脆!Pizza配上BBQ醬同酸忌廉醬唔係太食得出有酸忌廉味,BBQ醬較為濃厚Mistress  Yuza  Sour  Ale $87 / 475ml 呢杯野直情可以唔使嗌本身以為佢係手工啤之類嘅味道飲落去似係cocktail溝檸檬汁 如果你期望佢係啤酒,咁你就會好失望 而且價錢都略為貴同細杯

牛骨汁醬油炸雞 $128 / 6件
牛骨汁醬味道鹹甜適中,都算幾濃味
炸雞炸得啱啱好,外面鬆脆,入面雞肉嫩滑
欣賞佢嘅炸粉唔厚👍🏻
不過略為細舊,如果大嚿啲口感更加好食

群蟹派對Pizza $163 / 10”
見到menu張圖好多餡料,出到嚟真係好多餡料
有蟹肉、鮮蝦、木魚花、紫洋蔥、燈籠椒 等等
佢係薄嘅pizza嚟,食落又夠脆!
Pizza配上BBQ醬同酸忌廉醬
唔係太食得出有酸忌廉味,BBQ醬較為濃厚

呢杯野直情可以唔使嗌
本身以為佢係手工啤之類嘅味道
飲落去似係cocktail溝檸檬汁
如果你期望佢係啤酒,咁你就會好失望
而且價錢都略為貴同細杯

牛骨汁醬油炸雞
群蟹派對
Mistress  Yuza  Sour  Ale
群蟹派對
2022-07-05 412 views
喺荃灣行完街 見到門口一堆人排隊好奇心驅使下 我地都想試下呢間店本身好想試佢地果個限定薄餅可惜已經賣哂咁今次我地就叫左韓國烤肉薄餅(番茄醬底)蜂蜜牛油炸雞釜山炸軟殼蟹帶子泡菜卡邦尼意粉蒜香甜辣秘製炸雞我地點既每一款都好好食特別係佢地既炸雞 所以最後再炸多份唯一美中不足就係好難先食到佢地既限定款pizza另外再叫左兩杯cocktail配埋份炸雞真係人生一大享受 另外想建議特別好賣果幾款pizza希望可以多D因為當中原本既叫既幾款都賣哂  希望下次有機會可以食到
喺荃灣行完街
見到門口一堆人排隊
好奇心驅使下 我地都想試下呢間店
本身好想試佢地果個限定薄餅
可惜已經賣哂

咁今次我地就叫左
韓國烤肉薄餅(番茄醬底)
蜂蜜牛油炸雞

另外想建議特別好賣果幾款pizza希望可以多D
因為當中原本既叫既幾款都賣哂  希望下次有機會可以食到
2021-06-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 蜂蜜牛油炸雞
2022-07-03 432 views
Pizza Maru💚香芒海洋Mango Ocean (Regular) $158蜂蜜蒜泥炸雞Honey Garlic Gangjeong Chicken (6pcs) $123鳳梨蝦芝士拌飯Cheese Prawn Bibimbap $139另外+1服務費人均消費: $115.5 (4人) -香芒海洋Mango Ocean (Regular)🥭🌊🍕上面嘅燒烤醬簡直係世一🤤餡料有西蘭花 蝦 魷魚 芒果 帶子 黑橄欖 烤肉醬 糖霜 馬蘇里拉芝士 意大利香芹 紫洋蔥 蘑菇(根據返佢嗰個menu)不過根據我嘅記憶👷🏽‍♀️我食唔到有咁多種配料我食唔到帶子 糖霜 紫洋蔥 不過佢啲芝士的確幾正🤤🤤🤤可以拉絲好可惜嗰日冇得轉芝心邊🥲同埋本身以為有芒果嘅Pizza會好奇怪🥭但點知又唔會喎 可能因為佢味道有少少辣🌶嗰個浸甜味可以中和返😝·鳳梨蝦芝士拌飯Cheese Prawn Bibimbap🍍🍤🧀🍚一定要趁熱食!凍咗唔好味🥺側邊有好多芝士🧀但係凍咗嘅話 就好難撩出嚟同埋去到最尾佢哋會變焦🤣配料有鮮蝦 菠蘿 燈籠椒 紫洋蔥 蘑菇 甜酸醬 芝士 紫菜同蒜蓉 (根據返佢嗰個menu)不過我食唔到佢嗰種甜酸醬
Pizza Maru💚

因為如果冇記錯 好似有少少🌶
上面嘅紫菜 反而令到成個飯有啲啲和風feel🤣

👆🏽我冇食嘅蜂蜜蒜泥炸雞
💛👩‍👩‍👧:
蜂蜜蒜泥炸雞Honey Garlic Gangjeong Chicken (6pcs)🍗
好吃😂
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-06-21
2022-06-27 353 views
呢一間韓式薄餅店🇰🇷🍕真係我食過最鍾意嘅❤️同屋企人最鍾意都係佢哋個金芝邊‼️係用咗番薯慕絲 再加埋兩款芝士一齊整🧀🍠食落芝士嘅鹹香十足 又有番薯嘅清甜味😍口感都非常之豐富 必食!
好食要二刷🤭上次食完第一次 真係要回頭泡菜卡邦尼藍青口意粉泡菜酸酸辣辣好開胃估唔到配卡邦尼咁creamy又唔會好漏反而又幾match👍👍另外今次試左咖哩味炸雞 呢個係好有驚喜!!! 好香但唔會過辣肉質例牌 嫩口又多汁! 水準高!!主打pizza方面,芝士控繼續挑戰芝加哥系列太陽蕃茄芝加哥🤭今次副相終於都影到佢個餡充滿芝士雞肉配上蕃茄 唔會好漏 追住食🤩批邊仍然係煙煙靭靭 上面甜甜地加埋芝士 口感一流!下次要再試另外既芝加哥系列先得👍
好食要二刷🤭
上次食完第一次 真係要回頭
泡菜卡邦尼藍青口意粉
泡菜酸酸辣辣好開胃
估唔到配卡邦尼咁creamy又唔會好漏
反而又幾match👍👍
另外今次試左咖哩味炸雞
呢個係好有驚喜!!! 好香但唔會過辣
肉質例牌 嫩口又多汁! 水準高!!
主打pizza方面,
芝士控繼續挑戰芝加哥系列
太陽蕃茄芝加哥🤭
今次副相終於都影到佢個餡充滿芝士
雞肉配上蕃茄 唔會好漏 追住食🤩
批邊仍然係煙煙靭靭 上面甜甜地加埋芝士
口感一流!
下次要再試另外既芝加哥系列先得👍
2022-06-15 423 views
食完第一次之後 返唔到轉頭朋友不約而同推介呢間餐廳比我話pizza好好食 一定要食!🤪🤪前排終於有時間去食因為知道受歡迎程度係100%所以揀左平lunch time 十二點無咁多人入座午餐肉芝士泡菜拌飯 純打卡吸睛因為影完一輪相之後,啲芝士已經硬哂 要用力刮🤐 所以奉勸各位上枱快啲趁熱食😁炸雞試左兩種口味 🥰🥰🥰分別牛骨汁醬油同蜂蜜蒜泥炸雞外脆內juicy 係有骨炸雞牛骨汁好香 但略嫌普通無特別蜂蜜蒜泥味 就好惹味可口👍甜度適中未至於好漏 Pizza有幾十款選擇 但我酷愛芝加哥系列因為我係芝士控!!🧀🤤揀左薯角炭燒雞肉芝加哥配蜜糖杏仁邊就係呢個pizza 我比爆分!!!!首先佢燒烤醬配雞肉係惹味兼開胃最神奇之處 唔好比個名呃到 薯角🥔啲人以為會好多好飽 但其實食落唔會啖啖薯仔咁 幾乎食唔出有薯角 大概已經同個pizza融合為一 再者係佢pizza 係勁大塊芝士餡 可以拉出芝士絲🧀最驚喜係批邊 蜜糖甜甜地 芝士又咸香批邊質感係煙煙靭靭 好好食完全有別於其他pizza食完呢間pizza 其係回不過去....必必必回頭! 🥰🥰
食完第一次之後 返唔到轉頭
蜂蜜蒜泥味 就好惹味可口👍甜度適中未至於好漏
Pizza有幾十款選擇 但我酷愛芝加哥系列
因為我係芝士控!!🧀🤤
揀左薯角炭燒雞肉芝加哥配蜜糖杏仁邊
就係呢個pizza 我比爆分!!!!
首先佢燒烤醬配雞肉係惹味兼開胃
最神奇之處 唔好比個名呃到 薯角🥔
再者係佢pizza 係勁大塊芝士餡 可以拉出芝士絲🧀
最驚喜係批邊 蜜糖甜甜地 芝士又咸香
批邊質感係煙煙靭靭 好好食
完全有別於其他pizza
食完呢間pizza 其係回不過去....
必必必回頭! 🥰🥰
2022-06-14 414 views
好耐都無去荃灣啦!今日好多嘢做好趕,所以同女諗住是旦搵間嘢食⋯點知經過呢間Pizza Maru 比佢嘅拉絲🧀想給左入去⋯⋯入到去當然一定要嗌Pizza啦!但係我哋嗌咗個松露忌廉集菌意粉我有覺得好好食👍🏻👍🏻⋯⋯而Pizza 我哋就當然係叫芝加哥pizza啦⋯因為我哋想要拉絲~~~~拉絲🧀😆我哋叫《太陽蕃茄芝加哥》⋯啲芝士多到呢😂😂😂⋯⋯不過真係要食得快如果唔係變咗食成個香口膠Pizza😂😂⋯⋯熱食係好好味嘅😆但係我有一點奇怪🤔(又可能我唔識)點解Pizza上面會有糖霜😂😂😂感覺有啲怪怪🙈
2022-06-14 559 views
朋友臨時起意話想食🧀🍕,即刻搵左間未食過既黎試下,食物質素意外地出乎意料之外‼️首先黎個我的最炸魷魚圈,拌了沙律菜非常好,就感覺不太熱氣。如果多點沙律醬就更好啦!這個朋友Order的沙律(柚子?!忘記了)裡面有核桃。印象沒有太深刻,就覺得味道是不錯。蜂蜜牛油秘製炸雞 好脆好juice,好香芝士味!咁多間炸雞店,尼間應該係數一數二好食睇到咁多人食尼隻◇薯角炭燒雞肉芝加哥◇當然要試下啦批邊有杏仁、糖霜,以為會好奇怪,但出來味道感覺不錯,批邊裡面應該係薯蓉同埋cheese,總之好好食牙仲Order兩杯野飲,賣相Ok總結,成餐既野食都好滿意,下次可以再黎食,推薦俾大家🥰🥰🥰

炸魷魚圈

首先黎個我的最

蜂蜜牛油秘製炸雞

薯角炭燒雞肉芝加哥

睇到咁多人食尼隻◇薯角炭燒雞肉芝加哥◇當然要試下啦

仲Order兩杯野飲,賣相Ok

總結,成餐既野食都好滿意,下次可以再黎食,推薦俾大家🥰🥰🥰

2022-06-13
$232 (Dinner)
炸魷魚圈
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥
又到老闆請吃飯大日子👏🏻,咁多員工喺度,當然就吃Pizza🍕,可以happy share啊嘛~我已經吃過好幾次Pizza Maru,每一次嘅水準都唔會令人失望🤩,見到網上外賣平台🛵可以外送,就推薦咗比大家一齊試下💕正值係lunch hour,而且Pizza係即叫即整,所以岀餐時間都幾長,差唔多要等90~120分鐘😂,所以最好就盡早落單啦!我自己最推薦大家叫佢招牌芝加哥系列嘅Pizza,蜜糖杏仁批邊🍯會較厚又鬆軟,甜甜哋味道唔會令人覺得好奇怪,咸甜適中,而批邊入面有濃濃嘅芝士🧀,仲會拉絲添啊😍好多同事對呢款泡菜海灣芝加哥讚不絕口👍🏻。食材主要包含有蟹柳🦀、鮮蝦🦐等海鮮,配埋蜜糖杏仁批邊,味道一流,而且唔會覺得好油膩😋。不過,就唔係好食到泡菜嘅道味啦😂另一個Pizza就係呢個薯角炭燒雞肉芝加哥,燒烤醬汁都濃烈,所以味道就較重口味,配埋Pizza上嘅薯角🥔,都好易飽肚🤣除咗Pizza之外,餐廳嘅炸雞🍗都非常岀色,係必叫菜式‼️每一份都有6大舊。基本上我都試過曬所有款式嘅炸雞㗎啦,建議大家揀D有醬汁嘅炸雞😂,因為冇醬汁嗰幾款只會係炸雞表面落調味粉,分佈唔太平均,味道都偏咸,而且好易口乾🙈我個人就

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)

薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)

我個人就都好鍾意呢一款蜂蜜蒜泥炸雞💛,醬汁醇厚減膩,炸雞肉質鮮嫩又多汁,加埋一齊令口感更為豐富🌈

蜂蜜蒜泥炸雞

相比上一款炸雞,呢款炸雞主打係韓式特色酸甜醬汁,吃落帶有點辣味,百味交雜😌

蒜香甜辣秘製炸雞

整體而言,相比傳統意式Pizza,餐廳menu設計偏向韓式Fusion菜式🇰🇷,Pizza 餡味加入更多元素,味道上更為豐富同較多層次感,亦迎合到各個芝士控嘅口味☺️
Waiting Time
90 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Lunch
泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)
薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)
蜂蜜蒜泥炸雞
  • 泡菜海灣芝加哥
2022-06-11 267 views
之前食過幾次想再encore,今次去左荃灣分店,星期五晚飯時間比較多人,等左大約90分鐘先有位,用餐時間90分鐘,餐廳最入面通道比較窄、唔係咁方便🤏🏻可以改善下蒜香雞pizza(雙芝邊)$179食落基本得個煙燻BBQ味,偏甜,但就完全無蒜味,而且成個pizza食落好濕😐麻麻地。雙芝邊芝士量都好多,食落唔會膩,但我個人都係會揀番Chicago Pizza系列😂半半炸雞 $223半半炸雞只可以指定款入面揀,最後揀左芝士炸雞同蒜味甜辣炸雞,炸雞上枱超熱辣辣,炸皮薄夠香脆👍🏻🆗芝士炸雞芝士粉太少,芝士味唔太出,甜味為主😐🆖蒜味香辣炸雞又係無咩蒜味,得個甜字😐總括今日晚餐體驗係有啲失望,叫左2樣有蒜嘅野食都無蒜味,其餘食物味道都一般

蒜香雞pizza(雙芝邊)$179
蒜香雞pizza(雙芝邊)

半半炸雞 $223
半半炸雞只可以指定款入面揀,最後揀左芝士炸雞同蒜味甜辣炸雞炸雞上枱超熱辣辣,炸皮薄夠香脆👍🏻

🆗芝士炸雞芝士粉太少,芝士味唔太出,甜味為主😐
🆖蒜味香辣炸雞又係無咩蒜味,得個甜字😐

半半炸雞
2022-06-10
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2022-06-10 196 views
成日都嚟食呢間嘅Pizza同炸雞🍕🍗但其實佢哋個帶子泡菜卡邦尼都好好食😋超級特別夠fusion!!用咗經典嘅卡邦尼意粉 再配酸辣嘅泡菜 食落去好惹味 開胃 味道好夾!面頭仲有幾隻鮮甜爽口嘅帶子 都幾豐富!
.🍕來到Pizza mura的朋友一定要試下佢哋嘅pizza 尤其是芝加哥披薩 芝士多到要爆出來 每一口下去芝士都能拉出長長的絲 芝士愛好者真係千祈唔好錯過!🍗蜂蜜牛油秘制炸雞- 雞肉好juicy 唔會太乾太柴 蜂蜜牛油味道就好似韓國蜂蜜牛油薯片的味道 喜歡果個薯片的朋友也一定會很喜歡這個炸雞🧆手工泡菜芝士波- 調味不是好夠 不是很推薦

🧆手工泡菜芝士波- 調味不是好夠 不是很推薦
經過 Pizza Maru 幾次都見多人排隊,再睇 OpenRice 介紹見食評都幾好,今日難得到荃灣就不如同老婆試下這間啦,5點已經到咗,要等到6點先有得食,但唔緊要啦一場嚟到就等啦。終於等到6點,見得幾個人排隊,可能係平日關係!入到去以為咁早冇咩人,以為可以坐張4人枱舒適啲,原來係唔可以,但都明白已開始晚市,就唯有坐2人枱啦,但張枱唔太大,都唔敢叫咁多嘢食,叫3樣嘢應該都放滿全枱,叫住少少試下先!見坐都不太舒適迫迫窄窄,隨便叫啲嘢食試下啦,叫咗個蜂蜜蒜香炸雞,同一個蝦蟹pizza,一杯芒果茶凍飲!可能之前太過期待啦,未食都認定會非常好食,一食就非常失望,同網評差好遠,個炸雞味道一般唔夠熱!個pizza 只能夠講好普通,個餐牌圖片材料係非常豐富,與事實不符!但事實見得幾隻蝦,調味料太多,個pizza 邊硬一啲都唔脆,重點亦係唔夠熱!即整唔係會熱辣辣嗎?又唔係叫外賣,但等咗一個鐘太餓了,唯有快食完快走,唔會再有下次!這個價錢唔駛食依間!
2022-05-20 521 views
呢度嘅Pizza除咗配料豐富 夠特別之外 佢地嘅批邊都好正!上次試咗個金芝邊 係用咗番薯蓉同兩款芝士一齊整🍠除咗鹹香芝士味之外 仲有番薯嘅清甜味😋焗到脆脆地 入面就綿蜜幼滑💕平時食Pizza最驚就係食個批邊 而家呢度就咁食我都要願意!
2022-05-20 417 views
呢間Pizza真係食過返唔到轉頭 啲批邊做得非常之出色💕除咗有招牌芝加哥 仲有金芝邊、mocha邊、雙芝邊 Pizza嘅賣相都非常之吸引最正係佢條批邊包滿芝士 面頭都灑滿芝士 每一啖都爆曬芝 芝士味濃郁 芝士控 一定會鍾意❤️