2024-02-14 1699 views
位於屯門市廣場1期的Pizza Maru,專注於韓式炸雞和薄餅。除了提供招牌手工薄餅和韓式炸雞之外,他們還提供一系列混合韓式和意式風味的小食、主菜以及從韓國進口的手工啤酒。韓式海陸薄餅韓式海陸薄餅是一款特色薄餅,主要配料包括香辣蝦、韓式烤肉、香辣薯角、蘑菇、青椒、辣椒碎、酸忌廉醬、馬蘇里拉芝士、意大利香芹和紫洋葱。這些各具特色的配料相互融合,營造出獨特的口感。從辣味十足的海鮮到豐富的肉香、脆口的薯角和新鮮的蔬菜,再加上溶化的馬蘇里拉芝士,每一口都能帶給您美味的享受。薄餅底部經過烤製,酥脆可口,使整體口感更加出色。蟹肉飛魚子意粉這道意粉以蟹肉的鮮美和飛魚子的鮮鹹風味為特色。意粉搭配了酥脆的飛魚子和嫩滑的蟹肉,營造出獨特的口感。每一口都能品味到蟹肉的鮮甜和飛魚子的鮮鹹,令人愉悅。醬汁融合了各種風味,提升了整體的美味度。Mango Passion Iced Tea這種冰茶結合了芒果和百香果的風味,帶來了一種獨特的果香。茶的口感非常順滑,而芒果的酸甜味則為整個飲品增添了豐富的層次感。這杯冰茶的冰涼和果味的濃郁絕對是在炎熱夏天的最佳選擇。總的來說,Pizza Maru的美食給人留下深刻印象,無論

Mango Passion Iced Tea

總的來說,Pizza Maru的美食給人留下深刻印象,無論是韓式炸雞還是薄餅,都呈現出色的表現。此外,餐廳的服務同樣令人印象深刻,工作人員態度熱情,使用餐體驗更加愉快。對於喜愛韓式炸雞和薄餅的人來說,Pizza Maru絕對是一個值得嘗試的絕佳選擇。
2024-01-31
$260 (Dinner)
2024-02-08 555 views
PIZZA MARU 這家店自從尖沙咀的店結業後 都很少再去了(真的好多年了 哈哈)以前真的好鬼鍾意依間舖難得在附近工作 見到依間舖 無諗咁多就去食LUNCH SET泡菜燒牛薄餅🍕鹹甜鹹甜的pizza 再帶上泡菜的微辣 真係幾好味😋·青醬蒜蝦意粉🍝這個醬汁真的很足 而且調得很好味午餐還附送了一杯冰茶 是我最喜歡的桃茶
難得在附近工作 見到依間舖 無諗咁多就去食

青醬蒜蝦意粉🍝

這個醬汁真的很足 而且調得很好味
午餐還附送了一杯冰茶 是我最喜歡的桃茶
2024-02-01 572 views
成日經過pizza maru見到pizza d 相真係好吸引,今日再路過又未食飯,一於試吓啦!Pizza叫左個韓國烤肉芝加哥,呢款pizza有雙倍份量芝士🧀,仲有牛肉、辣肉腸、乾蕃茄等等配料,薄餅非常鬆軟煙靭,拉絲既芝士見到都好興奮,我好鍾意呢隻芝士唔會太咸,同蕃茄同烤肉醬好夾,大家唔會搶左各自味道!果然冇令我失望呀!之後叫左個蟹肉飛魚子意粉,忌廉醬汁夠濃郁又creamy飲品就叫左Pineapple Flora ice tea ,味道好清新又唔會太甜! 見到隔離枱食炸雞都好吸引,下次要試埋炸雞先

果然冇令我失望呀!

之後叫左個蟹肉飛魚子意粉,忌廉醬汁夠濃郁又creamy

2024-01-31 417 views
終於係屯門市廣場終於開咗間韓式Pizza Maru分店,朋友成日讚口不絕,所以趁lunch試下佢先 。Lunch set有pizza,意粉,意大利飯選擇,我就揀咗義式燉海鮮pizza,一個青醬蒜蝦意粉 。青醬蒜蝦意粉係有啲驚喜,好多時食呢款意粉都會唔夠味,但呢間算做得唔錯,唔會過份乾身而且青醬足夠👍🏻Pizza反而係覺得有少少失望,並唔係朋友口中所講咁好食,覺得茄醬有點太多,cheese可以再多啲就更好 。坐位也不是十分舒適,lunch有好多位但偏偏安排食客坐埋一堆,座位上可以安排更好一些 。

對於每日都必須要有澱粉先滿足既我🤍真係好需要認真去選擇🧐所以依間𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚🍕就岩晒我啦🤩因為批底店家👨🏻‍🍳用左多種天然穀物 • 長時間低溫發酵❄️做成既健康麵團🫓有得食,又唔洗咁肥,係咪要揀先?😜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪蒜香雞Pizza • 燒烤醬底($138/Regular 10”)除左烤雞肉🐔,仲有煙肉🥓 • 車厘茄🍅 • 蘑菇🍄 • 燈籠椒🫑 • 拉絲𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞🧀 • 紫洋蔥🧅 • 蒜片🧄…不過對我黎講最出色💯真係個批底🫓少少煙韌口感,又唔會過硬😚批邊位仲係脆脆✨地添,勁正😋叫我食晒成個批邊都冇問題👌🏻.▪ 至尊熱狗意粉($173)依個意粉最吸睛😍就梗係大大條法蘭克福腸啦,仲要表面𠝹埋花攝滿芝士碎🧀另外仲有勁多配料 : 辣肉腸 • 車厘茄🍅 • 黑橄欖 • 蘑菇🍄 • 新鮮既𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞🧀,香味夠晒豐富.▪MARU凱撒沙律 ($113) 羅馬生菜🥬超脆口 夠新鮮 💦仲有脆卜卜煙肉乾🥓 • 麵包粒🍞 • 鹹香鯷魚🐟調味方面就加左巴馬臣芝士🧀 • 黑胡椒• 𝐌𝐀𝐑𝐔凱撒沙律醬酸味
對於每日都必須要有澱粉先滿足既我🤍
真係好需要認真去選擇🧐
所以依間𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚🍕就岩晒我啦🤩
有得食,又唔洗咁肥,係咪要揀先?😜

不過對我黎講最出色💯真係個批底🫓
少少煙韌口感,又唔會過硬😚
批邊位仲係脆脆✨地添,勁正😋
叫我食晒成個批邊都冇問題👌🏻
蒜香雞Pizza

▪ 至尊熱狗意粉($173)
至尊熱狗意粉

▪MARU凱撒沙律 ($113)
羅馬生菜🥬超脆口 夠新鮮 💦
仲有脆卜卜煙肉乾🥓 • 麵包粒🍞 • 鹹香鯷魚🐟
調味方面就加左巴馬臣芝士🧀 • 黑胡椒• 𝐌𝐀𝐑𝐔凱撒沙律醬酸味較重,幾開胃😝
MARU凱撒沙律

▪HOT • Yuza Tea ($28)
天氣開始凍,梗係要飲熱飲啦🔥
柚子茶加多左片檸檬🍋中和甜味,所以唔會太甜🍊
Yuza Tea

💁🏻‍♀️另外亦有多款酒類選擇,紅🍷 / 白酒🥂 • 手工啤🍻 • 韓國特色飲品🍹…

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺加入會員會有專屬優惠🈹

🔺有含蛋奶成份🥚🥛既素食菜式選擇🌱
🔺餐廳內有大螢幕🖥️播韓國𝐊 𝐏𝐎𝐏🇰🇷

2024-01-24 219 views
難得朋友仔唔使趕住番屋企,岀去食餐好架啦,佢話想食pizza,我突然諗起呢間韓式pizza,今日仲要超好彩唔使等位。好,坐低睇下有咩好食先煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉,超多醬汁,仲有辣椒碎,見到已經流口水,扁意粉掛滿汁。煙鴨胸又啖啖肉。初先見到白色四方一粒粒大家仲估係咩,我話好似麻婆豆腐,佢話係芝士。原來係蘑菇,好有心機切成方形一粒粒。韓式海陸,上面個韓式烤肉超讚,烤到香香仲要好juicy,咸咸甜甜咁。Pizza餅底好有咬勁,仲有海量拉絲芝士和沙律醬,好味味。叫左兩杯韓式凍飲,Mango passion iced tea,個茶味清香唔澀帶少少甜。Pink berry ade,酸酸甜甜有氣梳打。

好,坐低睇下有咩好食先

煙鴨胸又啖啖肉。
原來係蘑菇,好有心機切成方形一粒粒。

Pizza餅底好有咬勁,仲有海量拉絲芝士和沙律醬,好味味。

Pink berry ade,酸酸甜甜有氣梳打。
2024-01-19 204 views
環境服務食物價錢一個人,想去享受下寧靜放鬆同Timeless既感覺,見到呢間闊落乾淨企理,就入去試下餐牌睇落吸引,咩都想食叫左個飯,炸雞同杯荔枝馬格烈,食物質素味道都非常好,接近完美,出餐時間都快。鰻魚resotto口感軟糯,汁均勻包住每粒飯,但鰻魚質素都係日餐既好炸雞醬汁好惹味,配埋炸年糕,口感豐富,食而忘返,但雞件骨多肉少,炸粉又厚馬格烈酒比例較高,鐘意飲酒會比較愛,我偏愛酒濃度低一點環境非常舒適,森系裝潢,好有恬靜感,店內擺設乾淨俐落服務都唔錯,就算一個人都有被關注既感覺但又唔會感覺到壓迫感,店員感覺都頗專業價錢係偏高,只係配合左其他元素既,都係正常範圍內

食物

價錢

馬格烈酒比例較高,鐘意飲酒會比較愛,我偏愛酒濃度低一點

環境非常舒適,森系裝潢,好有恬靜感,店內擺設乾淨俐落

價錢係偏高,只係配合左其他元素既,都係正常範圍內

荔枝馬格烈

炸雞配炸年糕

黑松露鰻魚risotto

荔枝馬格烈
炸雞配炸年糕
黑松露鰻魚risotto
2024-01-08 188 views
首爾醬油咖哩粉炸雞🍗6件 $128皮脆肉嫩,一咬開啲肉汁咇出嚟😍再有少少甜味同咖哩粉香味,越食越上隱😜肉食主義pizza 10” $178呎款pizza真係好啱鍾意食肉嘅朋友仔,啖啖肉呀!牛小排,香辣雞肉,火腿全部都係肉呀!係蕃茄醬底,有點微辣,所以唔會好漏,仲幾野味😋Mango Passion Ice Tea $48Pineapple Flora Ice Tea $48唔飲酒嘅朋友,真心可以一試ice tea,好fresh,又唔會太甜,用黎解油膩一流👍🏻Mango Makgeolli $58韓國米酒溝埋芒果🥭汁,好易入口
首爾醬油咖哩粉炸雞🍗6件 $128

肉食主義pizza 10” $178

Mango Passion Ice Tea $48
Pineapple Flora Ice Tea $48

Mango Makgeolli $58
韓國米酒溝埋芒果🥭汁,好易入口
  • Mango  Passion  Ice  Tea
  • 首爾醬油咖哩粉炸雞
2024-01-07 135 views
近排追韓劇口味都隨之改變😅pizza炸雞 🍗當然要食正宗韓國口味啦😬😬同老公happy Friday嚟咗屯門市廣場Pizza Maru 一向爆滿,10分鐘有位,地方夠大,唔會等太耐😛播住韓國音樂電視夠晒氣氛😌Peach Ade ~非常清新,桃🍑味清新加上薄荷葉點綴一下,配炸雞很不錯呢蜂蜜牛油秘製炸雞 🍗揀咗大份有成10件份量都好多,外皮炸得酥脆,雞肉保持嫩滑,食得出用上高質雞件,雞骨細細條有雞味👍👍蜂蜜牛油兩者配合得非常好,炸得夠晒乾身 一啲都唔油膩👍👍薯角炭燒雞肉芝加哥 加上蜜糖杏仁片 增加口感,批邊焦脆,杏仁提香雙倍馬蘇里拉芝士忌廉芝士🧀芝士條 事關我兩公婆都好鍾意食芝士,喺邊軟軟嘅口感有啲似麻糬🤣🤣配料亦非常豐富,芝士香濃食得出用上高質貨,洋蔥增加口感又解膩,全部都非常match🥰🥰果然係過江龍pizza炸雞專門店🤤各種菜式都突顯廚師嘅心思 全部即叫即做,值得再嚟!

蜂蜜牛油兩者配合得非常好,炸得夠晒乾身 一啲都唔油膩👍👍

Type of Meal
Dinner
2024-01-05 120 views
Pizza maru 我常去既餐廳之一,,水準高💕服務很好。🌸襯節日外出慶祝 ,朋友提議要吃派對食物 , 就諗起pizza maru 佢哋嘅韓式炸雞, 有好多選擇 ,因為我哋都唔食辣 ,所以我哋都叫咗2款口味,芝士味同埋蜂蜜牛油味 ,炸雞真係好香脆呀,大大件啖啖肉份量十足, 我忍唔住食曬啲皮呀 ,每件好香芝士味 另外我哋點咗白汁蟹肉蟹子扁意粉 ,呢個賣相超靚好吸引呀 ,上枱時 陣陣嘅蟹肉香味 ,而且每一個貶意粉都掛住香濃白汁 ,配有蟹子 ,食落口好有口感。🌻吃炸雞配汽水真係賞心樂事喇。

🌻吃炸雞配汽水真係賞心樂事喇。

2024-01-04 947 views
Pizza Maru好幾區都有分店,朋友都話呢間炸雞靠得住。屯門店環境好好呀,有一面花場,店內又有大螢幕播著韓國女團的MV和歌,好有full🫢主打韓國特色薄餅同炸雞,同時又有Pasta意粉,Risotto意大利飯。我地叫左兩個set lunch: Pizza餐, Pasta餐。另外加左一份炸雞 及side dish.🔸+$22炸軟殼蟹好抵食,係完整既一隻,炸到酥酥脆脆🔸韓式泡菜牛肉千島醬薄餅 $138 Pizza嘅味好好,千島醬底味,另外用咗兩款芝士, 又有芝士拉絲效果,配上韓式泡菜辣牛肉碎,相當惹味!🔸海螺蒜香牛肉意粉 $108 海螺是韓國人最愛的海產之一,所以揀左呢個特色的意粉。海螺有嚼勁,完成唔會有腥味。蒜蓉牛油炒扁意粉味道濃厚,同時放了蕃茄仔、洋蔥、雞肶菇粒等蔬菜,還加芝士碎及洋芫荽碎點綴,賣相又靚又好味。🔸玫瑰炒年糕炸雞 $148 (6件) 新派的韓式炸雞風味,是將紅色傳統辣醬汁,加入牛奶及芝士,將辣度中和減弱,所以顏色會由紅色變咗做粉紅色。濃厚的芝士醬汁又滲透著小辣的刺激。炸雞大大件,足有半隻雞的份量,而且雞肉juicy。 跟餐+$15,可以揀 餐湯 或 沙律🔸餐湯是日餐

🔸+$22炸軟殼蟹
好抵食,係完整既一隻,炸到酥酥脆脆

🔸韓式泡菜牛肉千島醬薄餅 $138

🔸海螺蒜香牛肉意粉 $108

🔸玫瑰炒年糕炸雞 $148 (6件)

跟餐+$15,可以揀 餐湯 或 沙律
🔸餐湯
是日餐湯居然係日式麵豉湯,裡頭有白蘿蔔、海帶、豆腐

🔸沙律
沙律的dressing是 韓式柚子蜜的醬汁,甜甜地,有驚喜,沙律菜新鮮好味。

🔸餐飲
點左兩杯手工冰茶,是蜜桃冰茶,冰茶裡面有薄荷葉,風味細緻。

叫完午餐之後 先發覺原來這裡的pizza,係可以轉手工的芝心邊,而且仲有好多款韓國特色pizza,下次來一定會食均佢。還有必點的玫瑰炒年糕炸雞
$250 (Lunch)
2024-01-04 177 views
Pizza maru 真係好好食, 菜式豐富好有特色💗,味道亦可保持水準💕很好。✴️趁聖誕假期外出慶祝 ,我們首選這間韓式炸雞pizza餐廳, 食物質素有保證, 店內節日氣氛很好。 我們2人選了炸雞雙併😆, 有芝士味還有蜂蜜牛油味 ,雞肉非常嫩滑 ,外脆內暖 ,每件雞都啖啖肉😌 ,都很juicy。 另外我哋每次都會點 pizza, 是我們選了雞肉薄餅,今次加芝士外邊,pizza mura有不同批底選擇, 今次這個pizza 是厚批, 餡料比較多, 而且芝士批邊很香濃,真係超好吃。😌 😋吃炸雞當然要飲一點果汁,好開胃。因為天氣比較冷,我們最後點了 兩杯玫瑰茉莉花茶。

2023-12-29 114 views
食整唔厭嘅炸雞同拉絲pizza 🤤蜜糖忌廉炸薯條$96蜜糖忌廉炸薯條,香脆可口,甜而不膩,口感獨特,轉眼小朋友已經清左一半🤣蜜糖柚子八爪魚沙律🥗新鮮火箭菜配櫻桃蘿蔔及飛魚子,加埋蜜糖柚子醬,好開胃,鐘意火箭菜既朋友可以試一試。推薦✰韓風蟹肉塔🦀充滿驚喜的一個前菜,滿滿的蟹肉搭配青瓜🥒牛油果沙律、咬一啖,成口滿滿的蟹肉,口感豐富又美味❤︎︎薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅🍕Pizza 有雙倍芝士,pizza切開有澎湃拉絲芝士,非常軟熟加上蜜糖杏仁邊,味道甜甜咸咸,材料都好豐富有薯角、蘑菇、maru香雞、洋蔥及蕃茄加上bbq醬蜂蜜牛油炸雞 🍗炸雞面鋪上滿滿牛油粉,蜂蜜香味濃郁,食完一啖又一啖🥤pink berry ade & mango passion iced tea pink berry味道好出,兩杯清甜解渴,好好飲
食整唔厭嘅炸雞同拉絲pizza 🤤

蜜糖忌廉炸薯條$96

推薦✰韓風蟹肉塔🦀

薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅🍕

2023-12-29 105 views
依間開左一段時間,熱潮都未過,平日夜晚都好多人,仲愈黎愈多分店!首先叫左泡菜海灣芝加哥薄餅($223),依款pizza真係係其他地方食唔到,仲有蜜糖杏仁邊,個pizza邊甜甜地仲有濃厚嘅芝士味!pizza配料都好豐富,有鮮蝦、蟹肉棒、炒洋葱、蘑菇、粟米、燈籠椒等等,而且個醬仲好特別,係忌廉芝士慕絲同泡菜蛋黃醬,酸酸甜甜好開胃仲試左蜂蜜蒜泥炸雞($123 6pcs),炸得好juicy,入口保持到嫩滑。個蜂蜜蒜泥醬好香好清新,甜味同蒜味平衡得好好飲品方面,叫左Maru Punch($73)同Mango Passion Iced Tea($48),前者係cocktail,有vodka同韓國嘅米酒,仲有熱情果、菠蘿等等酸酸甜甜嘅水果,淡淡嘅酒味又帶點清新!後者都係香甜嘅味道,茶味仲幾出開左咁多分店仍然高質!

開左咁多分店仍然高質!
2023-12-28 60 views
今次約咗有bb嘅friend去屯門,知道呢間餐廳環境都比較大,就揀喺呢度食!😋 韓式海陸pizza (牧場醬底) $163叫左10寸兩個人食,比呢個Pizza驚喜到!因為鋪左韓式烤肉係上面,烤肉提升左成個pizza分數~因為烤肉味香濃,食落軟身!食到啖啖肉既感覺,再配上爽脆彈牙香辣蝦肉!牧場醬係甜甜地,配搭岩岩好!雖然得兩個人,但都比我地好快食晒!😋 蟹肉飛魚子意粉 $185 蟹肉好多既意粉,配上爽口洋蔥同飛魚子!呢個意粉都好特別,而且好好食,忌廉唔會令到個意粉好滯好油膩!😋 脆炸章魚仔 $96呢個章魚仔炸完係外脆內軟,熱辣辣配上啤酒好一流!呢個食完仲好記得個口感同味道,下次應該都會叫黎食!😋 Joker 啤酒 $87同脆炸章魚仔絕配,偏重果味,女士們應該都好岩飲!大大杯都只係$87!happy hour再平啲!總括黎講係一定會再食既餐廳,食得開心,侍應們都好細心,會問我地有bb轉大枱比我地好唔好!食物質素高,只係食得太飽未能夠試埋其他野食,所以一定會回頭再食!🍽 Pizza Maru📌 屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2030-2033號舖☎️ 2682 2207⏰ 星期一至日 12

😋 韓式海陸pizza (牧場醬底) $163

📌 屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2030-2033號舖
☎️ 2682 2207
⏰ 星期一至日 12:00-16:00
17:45-22:00

#KOREA #PIZZA #PIZZAMARU #韓國餐廳 # 屯門新店 #炸雞