2023-11-28 22 views
屯市開左咁耐既Pizza Maru 都keep 住排長龍~ 然後我前日先第一次正式拜會佢😂😂基本配備都係一個主食Pizza同一個半份炸雞~蒜香雞肉薄餅(HK$138):唔係平時食開個款麻糬底,燒烤醬底~ 個人覺得蒜香味可以再出D😆蜂蜜牛油炸雞(半份) (HK$123): 每次必點既炸雞~穩定水準既發揮🤭另外,今次額外挑戰佢既辣炒青口年糕(HK$138), 店員落單時話可以辣/唔辣~ 搞到我都有d 猶豫😂😂 不過辣度黎講~ 我唔太食到辣黎講都接受到👍👍

2023-11-28 26 views
Craving pizza once in awhile🍕Pizza with Coca-Cola 🫣🍕🥤非常邪惡 但很happy 🤣🤣🤣屯門市廣場呢間pizza maru一上電梯就見到係Uniqlo對面 位置好易搵。兩個人食 pizza叫咗regular size另外加咗一份炸雞薯條超級飽🥹🥹🥹Pizza味道都唔錯,同樣地有厚批薄批揀當然都有芝心批!特別推介蜜糖炸雞🍗雞肉唔鞋估唔到幾好食呀🤤🤤🤤
Craving pizza once in awhile🍕
Pizza with Coca-Cola 🫣🍕🥤
非常邪惡 但很happy 🤣🤣🤣

屯門市廣場呢間pizza maru一上電梯就見到
係Uniqlo對面 位置好易搵。

兩個人食 pizza叫咗regular size
另外加咗一份炸雞薯條
超級飽🥹🥹🥹

Pizza味道都唔錯,同樣地有厚批薄批揀
當然都有芝心批!
特別推介蜜糖炸雞🍗雞肉唔鞋
估唔到幾好食呀🤤🤤🤤
2023-11-26 29 views
大愛既一間香港韓國菜食完一次之後深深愛上,間唔中都會試吓去新嘅菜品,今次嚟到依然係好多人去排隊,但味道依然有水準👍👍而且我好鍾意佢列晒有啲乜嘢,有食物敏感或者揀飲擇食嘅人就好清楚知道嗰樣嘢有啲乜嘢而選擇蒜香牛油炸雞薄餅呢個薄餅真心性價比高,可以話一雞三味,完全地可以滿足到想食炸雞又想食薄餅但係又食唔到咁多嘢既人,最緊要係薯角都有得食配料有炸雞,薯角,燈籠椒,蘑菇,紫洋蔥,馬蘇里拉芝士,車打芝士,番薯慕絲,黑芝麻曲奇,炸蒜片,意大利香芹,蒜蓉牛油醬其實淨係睇到啲配料都覺得好足料,而且食落好香,除咗佢嘅配料多,我揀佢嘅原因係因為佢竟然係有出面未見過嘅黑芝麻曲奇🍪,感覺好特別有啲似食緊菠蘿包嘅感覺,而且佢嘅外皮香脆,下次有機會想試埋另一個味道韓燒烤肉菠菜意大利飯配料有牛小排,波菜,青豆,黑松露醬,杏鮑菇,洋蔥,飛魚子綠色嘅意大利飯唔怕食,唔好帶綠色既帽就可以了🤪你以為賣相會唔好食?出奇地好好食又唔會好膩仲有好多人討厭嘅青豆,配落去食又唔會好奇怪黑松露醬又唔少,食落去好香黑松露味又唔會蓋過咗飯既味,最估唔到嘅牛小排咬落唔會過,唔會韌,仲好香嘅牛味,性價比極高Mango makgeolli朋友話
大愛既一間香港韓國菜

蒜香牛油炸雞薄餅

韓燒烤肉菠菜意大利飯
配料有牛小排,波菜,青豆,黑松露醬,杏鮑菇,洋蔥,飛魚子
綠色嘅意大利飯唔怕食,唔好帶綠色既帽就可以了🤪
你以為賣相會唔好食?出奇地好好食又唔會好膩
仲有好多人討厭嘅青豆,配落去食又唔會好奇怪

Mango makgeolli
朋友話我點會乖乖飲芒果汁,就選擇左有少少酒精嘅嘢飲,估佢唔到呢個味道都幾好,又唔會好甜好勁嘅芒果味
  • 韓燒烤肉菠菜意大利飯
2023-11-26 32 views
其實我已經去過唔同分店,同唔同嘅朋友聚會都食過✨每次我&朋友都好滿🥰 Pizza Maru有別於其他韓式PIZZA炸雞店~~ 佢特制嘅醬汁真係好有特式😋😋 蜜糖柚子八爪魚沙律八爪魚切咗薄片,好方便沙律一齊食💕 加咗飛魚子口感更加豐富,蜜糖柚子汁令整個沙律都好清爽,好醒胃🥰芝心Maru大哥Pizza個Pizza名好有signature嘅感覺🥰 呢款Pizza嘅材料好豐富,有烤雞、西蘭花、車厘茄、火腿、蘑菇等等,加咗烤肉醬,微辣嘅味道特別惹味😋感覺特別滿足😋😋😋蜂蜜牛油秘製炸雞炸雞簡直係皮薄餡靚🤩 表皮香脆,雞肉嫩滑多汁✨ 蜂蜜牛油呢個鹹甜嘅組合,真係好有特色🥰 調味剛好,唔會膩,兩個人食半份就最啱啦👍🏻🥰Yuza Sour Iced Tea柚子與茶葉比例剛好,好清新又好有風味👍🏻👍🏻👍🏻
蜜糖柚子八爪魚沙律
芝心Maru大哥Pizza
蜂蜜牛油秘製炸雞
Yuza Sour Iced Tea
柚子與茶葉比例剛好,好清新又好有風味👍🏻👍🏻👍🏻
2023-11-24 27 views
今日同屋企人去咗屯門食dinner 爸爸話好想食pizza🤭 於是我就帶咗佢去pizza maru、佢哋嘅Pizza真係好好食💯 今次我已經第五六次去👍🏻-今日我哋叫咗一個Honey Yuza Octopus salad,甜甜地好開胃 仲有啲八爪魚刺身 非常之新鮮 沙律菜亦都翠綠💯 仲有d nuts 增加口感非常豐富😘-Pizza方面叫左Meaty-holic(Large)係一個肉色主義嘅批 我哋都好鍾意食肉肉🤭Pizza外皮非常香脆 而且材料豐富,有少少辣辣地,分別有牛小排 雞肉 西蘭花 火腿 車厘茄 蘑菇泡菜蛋黃醬 酸忌廉醬 mozzarella cheese 🧀 加埋一齊就超好食😘 一個大批有八件我哋四個人每人兩件啱啱好-我哋叫咗一個意粉Smoked duck breast kimchi carbonara 係泡菜卡邦尼醬汁,味道好濃厚 啲意粉掛晒醬汁 非常之入味 鴨胸亦都好Juicy👍🏻-最後,我哋仲叫咗一個飯Squid ink seafood risotto🤍 墨魚醬汁好香濃,而且啲飯啱啱好,有少少硬好有口感💯😘,而且海鮮都好豐富 有青口魷魚 同埋魚籽等等 仲有啲綠色嘅葉裝飾
Pizza方面叫左Meaty-holic(Large)
係一個肉色主義嘅批 我哋都好鍾意食肉肉🤭
最後,我哋仲叫咗一個飯Squid ink seafood risotto🤍 墨魚醬汁好香濃,而且啲飯啱啱好,有少少硬好有口感💯😘,而且海鮮都好豐富 有青口魷魚 同埋魚籽等等 仲有啲綠色嘅葉裝飾 非常美觀💯
最後,我哋叫咗四杯嘢飲,Yuza Tea
Mango Passion Iced Tea,Peach Lime Iced Tea,Pink Lady Iced Tea🤍
2023-11-22
  • 蜜糖柚子八爪魚沙律
2023-11-23 20 views
好出色既韓國Pizza炸雞😍今次坐個座位可以睇到韓國女團跳舞好正🤩🤩邊睇邊聽韓國歌邊食韓國餐👍🏻🐔蜂蜜蒜泥炸雞有得揀要6件定12件,好user friendly to 兩個人既食客👍🏻👍🏻6年雞無論咩部位都炸得好好,食落都係皮脆肉滑,易咬好咬既👍🏻蜂蜜好夠多,而且個味好無敵😊😊🍕薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)韓國Pizza好特別😋😋條邊勁多芝士,加埋蜜糖🍯,amazing match👍🏻個人認為呢個Pizza係賣條芝心邊既😂 🍋Peach lime iced tea🫙Lychee soda 好清新👍🏻整體黎講,為左食Pizza炸雞而來應該唔會失望既!環境坐得都舒服,Pizza同炸雞都各有好多口味選擇👍🏻👍🏻

🐔蜂蜜蒜泥炸雞

🍕薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)

🍋Peach lime iced tea
🫙Lychee soda
好清新👍🏻

2023-11-23 21 views
今日路經屯門,俾我見到喺屯門市廣場有分店,呢間想試好耐,但平時都比較多人,今日有吉位立即入去醫肚先.被佢啲cocktail 吸引咗,同朋友一人一杯水果味mojito , 有大大粒水果係入面.嚟到當然要食pizza 啦,呢度有好多唔同款式,芝加哥,經典同特色薄餅,亦有唔同味道醬底選擇,我哋今日揀咗泡菜海灣芝加哥pizza,仲有蜜糖杏仁邊,仲有滿滿嘅芝士令人有驚喜.仲有Maru秘制青口,鮮味之餘又甜甜辣辣,好惹味.我哋仲叫咗脆炸章魚,原隻炸章魚比較少見最後揀咗個墨魚汁海鮮意大利飯,意大利飯海鮮味濃郁,賣相都好吸引,食完真係大滿足.

仲有Maru秘制青口,鮮味之餘又甜甜辣辣,好惹味.

我哋仲叫咗脆炸章魚,原隻炸章魚比較少見

2023-11-22 29 views
朋友好鐘意食芝士就簡咗厚批,想海鮮既我就簡咗泡菜海灣芝加哥仲有蜜糖杏仁邊😳😳😳一上台就見到滿滿杏仁片,pizza材料都好豐富有double 芝士,蘑菇,鮮蝦,蟹肉棒,菠蘿,粟米,青椒,火腿蟹棒好大條夠彈牙,配埋泡菜蛋黃醬好惹味啊蜂蜜牛油秘製炸雞 🍗炸雞保持一貫水準,外皮超級香脆,雞肉非常入味,牛油味極之香濃,沾上秘製蜂蜜調味粉,更加好味Lychee Makgeolli 荔枝味香甜又帶濃濃米香,係係炸雞pizza好好既配搭✨朋友就叫咗冰桃茶,唔會太甜唔錯唔錯📍Pizza Maru屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2030-2033號舖

蟹棒好大條夠彈牙,配埋泡菜蛋黃醬好惹味啊

蜂蜜牛油秘製炸雞 🍗

Lychee Makgeolli

📍Pizza Maru
屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2030-2033號舖
2023-11-21 21 views
喺呢區咁耐@pizzamaru 一直想試餐廳經常唔小人又怕等位今日早收工未見人山人海快快沖入去坐低脆炸章魚仔食住小食等主菜脆炸原粒章魚仔無錯係原粒淨係聽名已經吸睛Maru秘制青口鍋平時通常白酒煮今日試下新意思秘制醬汁辣辣好惹味泡菜海灣芝加哥薄餅於我嚟講確係有驚喜餅皮如麵包鬆軟蜜糖杏仁邊增加口感好多好多芝士好拉絲地中海墨魚汁海鮮意大利飯粒粒飯有淡淡海水味墨魚有嚼勁美觀又美味人均消費💰 : $ 400總結✍ : Pizza出色NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)🏠 Pizza Maru (屯門市廣場1期)🌐 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖
喺呢區咁耐

人均消費💰 : $ 400
總結✍ : Pizza出色
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)

🏠 Pizza Maru (屯門市廣場1期)
🌐 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖
2023-11-21 32 views
韓國的人氣品牌Pizza Maru,人氣招牌手工薄餅、韓式炸雞。還有一系列混合韓式及意式的小食、主食及韓國進口手工啤酒。必點薄餅不論是薄批或厚批都是出色,最最最吸引芝加哥薄餅,充滿的拉絲芝心批,批邊內含大量Mozzarella芝士,飽肚之選。今次選了 Korean Surf&Turf ,香辣蝦、韓式烤肉、香辣薯角、蘑菇、辣椒碎、牧場醬、配忌廉醬、Mozzarella芝士、意大利香芹、紫洋蔥。不愛青椒的我當然要走青椒,細心服務可以令用餐體驗更完美。最愛海鮮加肉的配撘,醬汁惹味,薄餅批底薄身,兩個人分著吃也不錯。韓國烤肉芝加哥啖啖肉加芝士,真的令人愛不惜手。炸雞亦是店內名物之一,,口味款式多。蜜蒜泥炸雞、芝工秘製炸雞、蒜香甜辣秘製炸雞、火辣秘製炸雞、蜂蜜牛油秘製炸雞、首爾醬油咖哩粉炸雞、魚香青椒炸雞。蜜蒜泥炸雞蒜泥香氣撲鼻,雞肉炸得外皮黃金香脆,肉質保持嫩滑,正宗韓式口味。韓式海鮮炒年糕可以選辣醬或卡邦尼醬的口味,海鮮份量多,年糕煙韌有嚼勁。

韓國烤肉芝加哥
啖啖肉加芝士,真的令人愛不惜手。

炸雞亦是店內名物之一,,口味款式多。

蜜蒜泥炸雞

韓式海鮮炒年糕
可以選辣醬或卡邦尼醬的口味,海鮮份量多,年糕煙韌有嚼勁。

2023-11-20 24 views
之前在荃灣食過pizza Maru 已經覺得好好食😋😋😋今次試左韓式年糕、pizza 同必食的炸雞食野是為了走更遠的路1. Spicy Toppokki韓式年糕+青口+魷魚等配料佢係甜甜哋的韓式辣醬好食😋2. Beef pizza 🍕 Pizza 好味,佢上面有平時去食韓燒牛肉的味道,幾襯幾好味,第一次咁食3. Honey garlic chicken 🍗 蜜糖炸雞同我上次食嘅味道差不多,炸雞外層幾脆肉唔會太乾身,所以今次再點。好多人都點4. Lychee Makgeolli🍹荔枝再加少少酒精3%,幾易入口,而且可以食辣嘢嘅時候飲
之前在荃灣食過pizza Maru
已經覺得好好食😋😋😋
今次試左韓式年糕、pizza 同必食的炸雞

食野是為了走更遠的路

3. Honey garlic chicken 🍗

4. Lychee Makgeolli🍹
荔枝再加少少酒精3%,幾易入口,而且可以食辣嘢嘅時候飲

2023-11-13
$200 (Dinner)
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
同事今日last day 說好了要為佢好好送別 知道佢鐘意食韓國嘢 就決定直接黎Pizza Maru食炸雞同pizza 😁韓式海鮮炒年糕可以選卡邦尼醬或者韓式辣醬 我哋點咗卡邦尼醬不過都有點小辣 但入口幾惹味 配料非常多元化 有最鐘意食的煙韌年糕、粉絲之外 仲有唔少海鮮 包括藍青口,鮮蝦 、魷魚🦑等等 作為一個前菜都非常滿足Pizza 選左十寸的群蟹派對 以蕃茄醬作為汁料 pizza 的芝士🧀拉絲效果好吸引 🤩加上配搭酸忌廉醬 令人食指大動 而蟹肉、鮮蝦、木魚花等的份量亦都鋪滿餅面 😍 除咗Pizza我哋亦都點咗一個蜂蜜牛油秘製炸雞🍗六舊炸雞包括雞翼 雞髀 雞胸不同位置 牛油🧈香味非常吸引 雞肉的肉汁亦都保持到 甜甜的感覺很療愈最後加點左一杯Pineapple Iced Tea 配搭清新的淡果香 消濟之選😛

韓式海鮮炒年糕

Pizza 選左十寸的群蟹派對

以蕃茄醬作為汁料 pizza 的芝士🧀拉絲效果好吸引 🤩

除咗Pizza我哋亦都點咗一個蜂蜜牛油秘製炸雞🍗

2023-11-14
2023-11-14 15 views
韓國人氣大熱PIZZAMARU細心望下pizza麵團有帶少少殼物粉,原來麵團以黑米、綠茶、小球藻及12種殼物以低溫發酵而成,難怪麵團在韓國獲得國家專利!蜜糖柚子八爪魚沙律八瓜魚鮮甜彈牙爽口,沙律醬汁用咗蜜糖柚子汁,令沙律帶有陣陣橘果香味泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)第一次見到有呢種批邊,蜜糖杏仁邊皮鋪咗滿滿杏仁片,Pizza材料非常豐富!雙倍馬蘇里拉芝士,蘑菇,鮮蝦,蟹肉棒,菠蘿,粟米,青椒,火腿!一口咬落去有滿滿芝士滿滿海鮮🦞飲品方面叫咗 Makgeolli ,分別有荔枝同芒果味好好飲,荔枝味好易入口,芒果味較香甜✨📍PIZZAMARU屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖
韓國人氣大熱PIZZAMARU

蜜糖柚子八爪魚沙律

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)

飲品方面叫咗 Makgeolli ,分別有荔枝同芒果味
好好飲,荔枝味好易入口,芒果味較香甜✨

📍PIZZAMARU
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖

想食Pizza又想食炸雞嘅時候我一定會揀Pizza Maru🍕數數手指已經係三訪呢間人氣餐廳😋🔸江南牛仔Pizza HKD158/Regular 揀呢款嘅原因係主要材料有牛小排牛小排有一定厚度 比牛肉更加有口感滿滿嘅芝士配上爽脆三色椒而蕃茄底加上燒汁 味道非常豐富😊🔹蜂蜜蒜泥炸雞 HKD123/6件炸雞味道款款都好吸引 今次就試咗蜂蜜蒜泥 甜加咸嘅味道又會係點呢炸雞炸至金黃色 一啲油膩嘅感覺都冇咬開依然食到嫩滑雞肉脆薄嘅外皮淋上醬汁 蜂蜜中和咗蒜味 令整體感覺冇咁重口味✨必食推薦✨🔸韓式海鮮炒年糕 HKD128揀咗韓國辣醬口味 辣味中帶點甜 好開胃海鮮一啲都唔馬虎!大大粒爽口彈牙蝦仁🍤仲有魷魚圈同青口年糕煙韌 仲有索哂汁嘅韓式粉絲 滿足😌🔹Mango Passion Iced Tea HKD48食完炸雞飲杯冰凍果茶解解膩🍹人均消費💰大約$250/位
想食Pizza又想食炸雞嘅時候

蜂蜜中和咗蒜味 令整體感覺冇咁重口味
✨必食推薦✨

🔸韓式海鮮炒年糕 HKD128
揀咗韓國辣醬口味 辣味中帶點甜 好開胃
海鮮一啲都唔馬虎!
大大粒爽口彈牙蝦仁🍤仲有魷魚圈同青口
年糕煙韌 仲有索哂汁嘅韓式粉絲 滿足😌

🔹Mango Passion Iced Tea HKD48
食完炸雞飲杯冰凍果茶解解膩🍹

人均消費💰大約$250/位

• 蜂蜜蒜泥炸雞
2023-11-08 32 views
已經唔記得encore左幾多次既韓式fusion 菜Pizza Maru🇰🇷完全顛覆左以前對韓國菜等於紅色辣醬既刻板印象😂今次開分店開到大西北,又要再encore了🙌🔸韓食海陸 (牧場醬底) (Regular)每次黎到都一定會試唔同口味既韓式pizza,今次都有意外驚喜😍一拎起見到拉絲芝士已經要打卡!pizza舖滿牛肋肉同香辣蝦🦐原來將韓式烤肉醬醃肉放上pizza都幾夾!再加埋少少香辣既蝦同薯角,好快就清碟🤣🔸玫瑰炒年糕炸雞 (6件)韓式辣醬加奶油😍仲要一次過可以試晒炸雞同年糕!半隻炸雞分左6件,成隻雞唔同部分都可以試到👍雞肉勁嫩滑,就算雞胸啲位都係勁juicy💦🔸蜜糖忌廉炸薯條口痕想食下薯條🍟點知都有少少驚喜,蜜糖甜甜地,再沾忌廉,一條接一條停唔到!🤣🔸Mango Makgeolli 食咁多香口野,點都要嗌啲酒🍶韓國特色米酒加少少芒果味,好香甜😙

🔸韓食海陸 (牧場醬底) (Regular)

🔸玫瑰炒年糕炸雞 (6件)

🔸蜜糖忌廉炸薯條

🔸Mango Makgeolli