2022-06-11 239 views
Pizza monster去咗土瓜環見到個心形pizza就去咗try try叫咗個肉醬意粉 老實講 好普通ಠ_ಠ好似中學去大家樂食肉醬意粉嘅味道 就係冇乜味咁 可能大家樂面頭芝士仲多啲🫠加洲風情pizza55除咗個pizza係心形之外是無特別的 um。。。Pizza Hut質素咁款囉炸雞算係最出色 熱辣辣上 皮是脆的 雞肉唔鞋Overall唔會再去ಠ_ಠ去土瓜環會試其他鋪頭rather than this
Pizza monster
去咗土瓜環見到個心形pizza就去咗try try
加洲風情pizza
炸雞算係最出色 熱辣辣上 皮是脆的 雞肉唔鞋
2022-06-01 195 views
十分失望! 烤雞沙律:一塊雞放在沙律菜面,雞很油膩,沙律菜沒有新鮮菜的味道。海鮮意粉:太少汁,扁意粉太乾,味道太淡。雞翼:雞翼沒有醃,也煮不入味,煮得太熟。黑松露pizza: 批底太油膩,除了菇有味道,整個批都無味。
十分失望!
海鮮意粉:太少汁,扁意粉太乾,味道太淡。
雞翼:雞翼沒有醃,也煮不入味,煮得太熟。
2022-05-30 253 views
芝士!相信係大多數香港人的至愛。今日要介紹的係位於土瓜灣的Pizza Monster。店舖麻雀雖小,但五藏俱全。其實本人本身就唔中意食pizza,因為又乾又熱氣又硬,所以無咩好感,但卻被發現店內有一個「拉絲」芝士比賽,就係咁就被吸引左來了。食評睇圖啊☺️☺️好啦總結一下!睇完之後係咪心思思好想食呢!我覺得舖頭雖然比較細,但係入邊裝修好舒服,其實都幾適合坐低慢慢傾吓計,店員同老闆都係好nice和熱情招待的。如果大家平時都係去某大品牌食pizza或者撒記,我真心覺得你可以試吓呢間,我拍心口保證佢質素更勝人一籌,而且價錢真係極具競爭性,至少我呢個麻煩人覺得好食,會再嚟!補充一句,如果舖頭用來切pizza的刀可以鋒利返少少,就perfect了🤭🤭

食評睇圖啊☺️☺️

2022-05-23
Dinner
Celebration
Birthday
  • 檸檬烤雞翼
好耐冇嚟過土瓜灣,見到好多學生入咗去呢間Pizza Moster嗰度食,而且睇個Menu又覺得幾平🙈所以我就入咗去試吓!嚟得pizza Monster就梗係要嗌一份Pizza啦!🍕中批(6件) - 怪獸多寶🐾上到嚟賣相好靚😍好色彩繽紛💜材料都好豐富👉🏻有洋蔥🧅青椒🫑辣肉腸🌶火腿、蘑菇、菠蘿🍍牛肉、豬肉、蕃茄醬🥫等等,熱辣辣,食落口感好鬆軟,唔係啲硬底嘅Pizza,大家可以一試☺️午餐Set - 肉醬意粉🍝 配芝麻醬沙律🥗 凍即磨咖啡☕️$55一擺上枱面就係標準嘅意粉餐碟🤍上面幾乎鋪滿晒肉醬見唔到意粉🍝 分量十足,意粉係粗意粉,肉醬汁唔太鹹加上少少🤏芝士粉啱啱好,而且跟餐附送胡麻醬沙律🥗 過冬即磨咖啡叫咗少甜少冰真係幾好飲😍 之前叫咗全糖覺得太甜,真係搞唔掂!宜家呢個少甜少冰簡直係完美😚 蒜蓉包(六片)$46口痕想食多個蒜蓉包,所以就叫左,佢擺盤擺得幾靚,可以打卡🤞🏻食落好重蒜蓉味,唔錯!食唔晒仲可以打包聽日食🤣 第二日食都依然好好食😋總括而言 (5個💙係最高)好味指數 : 💙💙💙🤍🤍服務態度 : 💙💙💙🤍🤍環境打卡 : 💙💙🤍🤍🤍回頭指數 : 💙💙💙🤍🤍📍Pizza Monster薄餅怪獸

嚟得pizza Monster就梗係要嗌一份Pizza啦!
🍕中批(6件) - 怪獸多寶🐾

蒜蓉包(六片)$46

總括而言 (5個💙係最高)
好味指數 : 💙💙💙🤍🤍

🏢土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖
🕗星期一至日 11:30 - 21:30
2022-05-20
2022-05-24 185 views
本來星期日中午打算再到九龍城覓食12:30去到周圍已經double parking停車場又要排長龍,想搵個位泊車唔容易所以轉到去土瓜灣覓食泊到車後,行出馬頭圍道見到這間餐廳望真啲原來食pizza 🍕 店舖不算很大,裝修特別用手機掃QR code自助下單但感覺程式不太friendly 😅出菜也很快總括,薄Pizza底相對比較好味,好脆厚底,食到第二個的時候,好似食緊麵包店買的pizza包麻辣味,千島醬味,燒烤味,泡菜味,芝士味全部都唔夠味🥲
本來星期日中午打算再到九龍城覓食
12:30去到周圍已經double parking
停車場又要排長龍,想搵個位泊車唔容易
所以轉到去土瓜灣覓食
泊到車後,行出馬頭圍道見到這間餐廳
望真啲原來食pizza 🍕
店舖不算很大,裝修特別
用手機掃QR code自助下單
但感覺程式不太friendly 😅
出菜也很快
總括,薄Pizza底相對比較好味,好脆
厚底,食到第二個的時候,好似食緊麵包店買的pizza包
麻辣味,千島醬味,燒烤味,泡菜味,芝士味全部都唔夠味🥲
麻辣烤鴨細厚批
燒烤達人大薄批
千島醬底加州風情大厚批
泡菜大厚批
香濃鮮茄豬柳焗飯
蝦兵蟹將
2022-05-22
$120 (Lunch)
麻辣烤鴨細厚批
燒烤達人大薄批
泡菜大厚批
🎼屯馬開通真的很興𡚒🎶去土瓜灣真係好方便🎵小店喺正馬頭圍道金拱門旁邊,星期五晚爆哂場,好受街坊歡迎靚靚logo燈,啱哂打卡之前pizza乞母親節限定嘅❤心形派,呢度長期有供應,仲可以自選款式,無論同BB豬定母親大人嚟食,佢都一定冧冧豬😍🍕怪獸多寶(細,$68)等如至尊,呢度一樣有美式厚薄派選擇,厚派比pizza乞輕盈得多,一啲都唔油,好鬆軟,食多幾件都唔會滯。🍗原件惹味烤雞沙律🥗 $68超大碟,配日式芝麻醬,好refreshing🌬招牌炸雞🍗($20/件)呢排成日喺網上見到啲人po上校伯伯啲雞嘅圖,件雞仲細過葡撻😭呢度就真係童叟無欺,大大件,外皮超脆,又唔會太油,雞肉嫰滑。
🎼屯馬開通真的很興𡚒🎶去土瓜灣真係好方便🎵

小店喺正馬頭圍道金拱門旁邊,星期五晚爆哂場,好受街坊歡迎

靚靚logo燈,啱哂打卡

怪獸多寶

🍕怪獸多寶(細,$68)

原件惹味烤雞沙律

🍗原件惹味烤雞沙律🥗 $68
超大碟,配日式芝麻醬,好refreshing🌬

招牌炸雞

招牌炸雞🍗($20/件)

2022-05-20
Dinner
原件惹味烤雞沙律
2022-05-20 143 views
薄餅怪獸 (土瓜灣)📍土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖.Tea time.⭕️M2半月批 怪獸多寶 💰$59👧🏻💬 熱飲包埋 凍飲+$5個批好鬆軟,有唔同既料,相比某連所店好吃。材料包括: 洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉.⭕️m5熱狗拼薯條💰$52👧🏻💬上枱熱辣辣,個熱狗包是脆的,有烘過,好正!個醬夠晒味,我覺得相比Pizza 更正。.⭕️麻辣烤雞💰$21👧🏻💬個皮好脆好Juicy ,雖然相比之下個雞髀咁細有啲貴,但真心推介食一次!好正!麻辣有點似譚仔,但唔算好辣十小都冇。.#土瓜灣 #土瓜灣美食 #美食 #下午茶 #香港 #熱狗 #薯條 #雞髀 #多汁 #日常 #打卡 #拍拖 #pizza #yummy #frenchfries #tea #teatime #time #daily #food #foodie #good #happy #juicy
薄餅怪獸 (土瓜灣)
📍土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖
Tea time

⭕️M2半月批 怪獸多寶
💰$59
👧🏻💬 熱飲包埋 凍飲+$5
個批好鬆軟,有唔同既料,相比某連所店好吃。

⭕️m5熱狗拼薯條
💰$52

⭕️麻辣烤雞
💰$21
麻辣有點似譚仔,但唔算好辣十小都冇。
Tea
  • 怪獸多寶
  • 凍檸茶
  • 怪獸多寶迷你批
2022-05-20 124 views
🔆午市套餐小食可選炸雞🍗、薄餅🍕、炸薯條🍟、蒜蓉包🧄。⚠️著校服減$5❣️🍕千島海鮮迷您批 $58第一次見心形嘅薄餅💓 真係好令😆 呢間公司都幾有諗頭😌 心形薄餅係售完即止⚠️記得要問下佢!味道唔差,同Pizza Hut嗰啲有得比,材料都好豐富👉🏻有洋蔥🧅蟹柳、魷魚🦑蜆肉、千島醬等等,以呢個價錢嚟講唔錯🫶🏻🍛是日午餐飯 $55今日係炸雞黑椒豬頸肉飯,黑椒汁好夠味😋配料有蘑菇🍄、粟米🌽、芝士🧀,豬頸肉分量都好多,啖啖食到🤩仲有舊炸雞胸肉,超脆!!好邪惡!小編最緊要係多汁送飯😂味道唔錯!🍗招牌炸雞炸得脆卜卜,好邪惡😋
🔆午市套餐小食可選炸雞🍗、薄餅🍕、炸薯條🍟、蒜蓉包🧄。
⚠️著校服減$5❣️

🍕千島海鮮迷您批 $58

🍛是日午餐飯 $55

🍗招牌炸雞
炸得脆卜卜,好邪惡😋

• 千島海鮮
2022-05-17 124 views
作為一個芝士狂迷,最近見到Anchor出咗個Pizza芝士拉絲活動「 #安佳薄餅拉絲挑戰 」,嘗以Anchor芝士整嘅芝士,將芝士拉絲拉到10cm以上,即送精美環保袋一個,反正成日食Pizza,當然順手挑戰下啦!😆今次我就嚟到土瓜灣嘅Pizza店 #薄餅怪獸 挑戰!呢間店嘅Pizza,由麵糰混合、發酵、磋製均係手工製作,食上口份外鬆脆,麥香濃郁!✦ 千島海鮮 HK$68(6寸)🍴4.5/6由於只有我一個,揀咗個6寸細Size Pizza, 如果揀細批,只可揀厚批底!雖說是厚批,但個人覺得好鬆較,餅底空氣孔平均,帶有豐富彈性,好食👍此外,Pizza除了海鮮,仲放滿六式芝士,當中當然包括了Anchor芝士,超足料!今次我就將芝士拉絲拉到10cm以上,店員仲趕緊搵把間呎拍埋嚟,輕鬆成功挑戰!😍 開心仔!✦ 檸檬蜜糖雞翼 HK$33(4隻)🍴4/5雞翼烤得香脆,內裡多汁,加上酸甜清新嘅 檸檬蜜糖醬,好開胃!🤩

千島海鮮

✦ 千島海鮮 HK$68(6寸)🍴4.5/6

檸檬蜜糖雞翼

✦ 檸檬蜜糖雞翼 HK$33(4隻)🍴4/5
2022-05-03
$50 (Lunch)
千島海鮮
檸檬蜜糖雞翼
2022-05-17 83 views
平時吃pizza最喜歡那滿滿芝士、極邪惡的拉絲效果‼️😉 最近參加了安佳薄餅拉絲挑戰(ᴀɴᴄʜᴏʀ ᴘɪᴢᴢᴀ ꜱᴛʀᴇᴛᴄʜ ᴄʜᴀʟʟᴇɴɢᴇ)🧀🧀 只需於𝟭/𝟱/𝟮𝟬𝟮𝟮–𝟯𝟭/𝟱/𝟮𝟬𝟮𝟮到指定餐廳ᴏʀᴅᴇʀ指定使用ᴀɴᴄʜᴏʀ芝士製成的ᴘɪᴢᴢᴀ,即可獲得ᴘɪᴢᴢᴀ ᴛᴏᴛᴇ ʙᴀɢ及寶麗萊即影即有照片‼️📸 挑戰者拉出的芝士拉絲達到指定長度,更可獲得由餐廳送出優惠券一張‼️💌 快點相約朋友一齊來玩吧‼️🫴🏻▫️❥$𝟭𝟱𝟵 千島海鮮批🍕 此款ᴘɪᴢᴢᴀ由ᴀɴᴄʜᴏʀ芝士製成,熱氣騰騰時可拉出長達20ᴄᴍ的拉絲效果‼️😚 厚實的餅底帶點脆,喜歡那口感‼️🫦▫️❥$𝟲𝟯 檸檬蜜糖雞翼🐥 甜甜的雞翼大概無人不歡吧😉 肉質也很嫩滑‼️▫️❥$𝟲𝟰 海鮮闊條麵🍝 材料跟ᴘɪᴢᴢᴀ大同小異,口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ‼️
2022-05-16 79 views
從屯馬線開左真係多左機會去土瓜灣🤓.除左Cafe土瓜灣仲有唔少本土小店值得支持.搵到一間標榜每日新鮮手製餅底Pizza店🍕👨🏼‍🍳 見到Anchor同Pizza Monster搞左個出左拉絲挑戰.唔知用Anchor芝士做拉絲唔知係咪易D呢😲平時小妹去食Pizza都想影相拉絲相🥺但真係好難影!!今次有餐廳影埋即影即有做挑戰記錄.重有個Pizza Tote Bag🍕好似一個Mini Pizza 包裝有心思~➿ 12吋加州風情揀左大批~拉絲效果比顯D.一上枱就試下拉🤩🤩🤩效果好正好邪惡厚🍕Pizza批口感非常鬆軟.口感鬆化有麵包感.批底香脆.材料都料.➿ 台式辣味炸雞 炸雞係即叫即炸.雞皮炸得非常脆口.份都幾量大件好有肉汁咯嫌唔夠辣🌶🌶🌶但值得一試.➿ 葡汁雞皇焗飯小妹本身好鐘意食焗飯.尼到既焗飯價錢親民.而且椰汁味好香🤤🤤好多雞肉.如果可以再焗燶啲就更好➿ 黑松露芝士焗啡菇 朋友叫既大啡茹~價錢比其他小食咯貴.但本身🍄成比本較貴所以價錢味道都係水準之上.黑松露醬架芝士同啡茹味道好夾近年有唔少人都肯花錢喺飲食上面.高級連鎖餐廳.花巧食物都越來越多.係小區內搵到一間親民價.用心制作既餐廳.都可
標榜每日新鮮手製餅底Pizza店🍕👨🏼‍🍳

➿ 12吋加州風情

➿ 台式辣味炸雞

➿ 葡汁雞皇焗飯

➿ 黑松露芝士焗啡菇

近年有唔少人都肯花錢喺飲食上面.高級連鎖餐廳.花巧食物都越來越多.係小區內搵到一間親民價.用心制作既餐廳.都可以滿足唔少人~
➿ 台式辣味炸雞 ʜᴋᴅ 𝟸𝟷/ᴘᴄ
📸  打卡指數: 9/10
🤵🏼  環境服務: 9/10
🤔  推薦指數: 9/10
2022-05-07
$100 (Lunch)
  • 2吋加州風情
  • 台式辣味炸雞
  • 黑松露芝士焗啡菇
舖面位處三間小學斜對面,挺方便學生哥,見在場也多是青少年,並且難得近土瓜灣站出口夠方便。餐枱夠大,而且中間是一列長枱,方便一大夥人。挑了旁邊較自成一角的可坐六人卡位。挺肚餓,也等不及2點半下午茶餐牌,來些散叫。先來的兩杯凍檸檬茶,甜味和平時飲的不同,朋友稱有點似黑糖味,飲來較清甜不澀。接着來的蒜蓉包沙律,蒜蓉雖不算很濃烈攻鼻但很香很脆口,火箭菜、羅馬生菜、紅毛菜等等鋪滿整碟,菜新鮮乾淨。炸雞給了雞上髀及雞搥,雞上髀去了大片骨,雞皮極脆灑了點香草碎,在枱放了五分鐘才吃,嚙開內裏還是出煙。喜孜孜是那見那心形薄餅,挑了星級夏威夷,除了火腿、菠蘿外,還有些水蜜桃點綴,甜甜的襯住鬆脆薄餅底,清新味蕾,挺合此等翳焗天氣吃。坊間薄餅店就算是細批也還是大大份,此處小巧夠料方便人少少吃一個或人多可試多幾款其他。
凍檸茶
蒜蓉包沙律 芝麻醬
招牌炸雞
心形(細批)星級夏威夷(千島底)
2022-05-12
Lunch
凍檸茶
蒜蓉包沙律 芝麻醬
招牌炸雞
心形(細批)星級夏威夷(千島底)
2022-05-13 66 views
呢間之前見好多人排隊,所以一直冇去食,今次見到人多所以就決定去試吓~朋友叫咗杯凍檸茶都幾大杯,我就揀咗羅宋湯,都幾多料。因為覺得食pizza同埋炸雞好邪惡,所以叫咗一份沙律。佢嘅蒜蓉包都唔錯,又唔會好乾身,少少脆口咁,佢嘅油醋汁調味調得幾好,成個沙律好清爽,好啱解漏。之前聽朋友講話佢個炸雞好好食,所以今次叫咗兩件,一件係雞髀,一件係雞胸。我覺得佢同KFC炸雞有少少似,但係佢炸得更香脆,又唔會太厚粉,仲保留到肉汁,呢個我會再叫。最後叫咗個星級夏威夷嘅細批,估唔到佢都幾有心思,係一個心形🧡。我幾鍾意呢種厚度嘅Pizza,佢上面除咗菠蘿之外仲有蜜桃,口感豐富得來更鮮甜,同千島醬好夾,如果大家鍾意食菠蘿Pizza,呢個可以試吓。其實我覺得佢啲Pizza口味都好多,不過真係一次試唔晒🤣,下次再試吓其他啦唯有。

朋友叫咗杯凍檸茶都幾大杯,我就揀咗羅宋湯,都幾多料。

屯馬線嘅通行的確方便咗阿叔再嚟土瓜灣搵食,呢區除咗新開唔少咖啡店外,其實本身都有好多價錢親民又富有特色嘅小店,今次同啡友下午茶前就嚟幫襯吓附近嘅小店先! 呢間小店打正旗號賣薄餅,一場嚟到唔係唔叫番個食呀嘛!呢度嘅薄餅用上Anchor嘅芝士,Anchor嘅牛油食得多,但佢哋嘅芝士都係第一次聽。剛好小店為推廣Anchor嘅芝士,特別舉行咗別開生面嘅比賽 - 拉絲挑戰,只要拉出15cm嘅芝士,就即可獲得限量Anchor tote bag一個同埋優惠券一張。食得又玩得,真係啱晒我哋呢班芝士迷。 加州風情薄餅 (12”:$148),比起宜家一啲新派、創意十足嘅薄餅,其實阿叔更愛用上傳統、簡單嘅材料,呢個加州風情除咗菠蘿、栗米、火腿、洋蔥外,仲有勁多芝士,只要輕輕一拉,要做出好似平時睇電視廣告咁澎湃嘅拉絲效果真係絕對無難度。 招牌炸雞 ($20/件),即叫即炸嘅炸雞,炸粉夠薄,雞肉肉質都夠嫩滑,比起當當同叔叔嘅肉汁更多。 黑松露芝士焗啡菇 ($86),掌心咁大嘅大啡菇菇味濃郁,又夠多汁,加上黑松露同芝士更邪惡!

2022-05-12 61 views
九龍區要搵間高質素嘅Pizza店🍕一啲都唔容易,今次經過土瓜灣馬頭圍道,發現有一間平民Pizza小店,但係都幾多街坊幫襯,甚至好多都係一家人男女老幼一齊食!呢間薄餅店同好多傳統連鎖店唔同,佢哋嘅Pizza餅底原來係每日新鮮製造,同埋價錢好公道,最平$68就有一個6吋批,中批同大批仲有得揀厚薄添!今次人少少,就嗌咗一個細批($68)、兩件炸雞($20/1)、同埋一個長通粉($56)。佢哋嘅「怪獸多寶」批(其實就係雜錦批)好足料,而且最重要係芝士份量十足,雖然睇餐牌相入面嘅心形❤️咁吸引,但味道絕對好過市面上大部份連鎖,加上九龍區唔似港島咁隨時都有西式Pizza選擇,絕對係滿足咗一班街坊嘅口腹之慾。而要重點推介嘅反而係佢哋嘅炸雞,超juicy同超脆口,調味亦都好適中,難怪係佢哋嘅招牌菜,真心好食過KFC好多倍!另外嘅吞拿魚焗長通粉都唔錯,雖然個人prefer焗得再乾身啲,但勝在醬汁份量夠,唔會食到一半就變咗齋通粉。味道: 🌕🌕🌕🌕🌘服務: 🌕🌕🌕🌕🌘環境: 🌕🌕🌕🌕🌘價錢: 🌕🌕🌕🌕🌘------------📍薄餅怪獸 Pizza Monster土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖----

味道: 🌕🌕🌕🌕🌘
服務: 🌕🌕🌕🌕🌘
環境: 🌕🌕🌕🌕🌘
價錢: 🌕🌕🌕🌕🌘

------------

📍薄餅怪獸 Pizza Monster
土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖
------------

#tiufufoodie在土瓜灣 #hkfood #hkiger #hkfoodie #hkfoodlover #食到土瓜灣 #土瓜灣美食 #hkig #打卡食店 #香港foodie #香港美食 #食好西 #食評 #香港食評 #美食攝影 #相機食先 #週末好去處 #拍拖好去處 #區區搵食 #Pizza #薄餅 #意大利菜 #好食Pizza