2023-03-13 2971 views
舊年食過呢度嘅自助午餐,心思思再想食,於是約埋朋友一齊去食,上官網預訂有八折,但臨去前一日餐廳有人打電話嚟確定預訂,佢竟然話可以比七六折我地,實在太好啦,折實後每人360元。去到人唔太多,座位都好寬敞,出去睇下有乜嘢食先。由於太多食物,真係記唔哂,只可以簡畧介紹一下:凍海鮮有龍蝦鉗、蜆、麵包蟹、海螺、藍青口同凍蝦。刺身有三文魚、鯛魚、醋青魚、希靈魚同八爪魚,還有各款壽司同漬物,最特別係有花之戀。冷盤就有煙三文魚、巴馬火腿、凍什肉火腿、意大利肉腸同莎樂美腸以及有幾款芝士、各式沙律菜。泰式食物有三款包括泰式生蝦、蝦木瓜絲沙律同泰式甜品椰汁芒果黑糯米。熱盤區有即淥粉麵、中式點心(蝦餃、燒賣、珍珠雞同籠仔蒸鮑魚海鮮等)、燒味(切雞、燒肉同燒鴨)、蘿蔔炆牛腩、 椒鹽鮮魷同蒜蓉芥蘭等、日式天婦羅蝦同南瓜等、日式燒汁豬腩片、印度咖喱(咖喱雞、烤羊、莧菜海鮮咖喱、印度烤餅、春卷同蝦片)、另外還有一糸列金沙食品(包括金沙薯條、肉豆、雞翼同蝦)。另外還有燒牛肉同燒羊脾,湯就有冬瓜荷葉煲老鴨(呢個真係好好飲)同蕃茄紅菜頭濃湯(呢個湯蕃茄味太濃蓋過咗紅菜頭嘅甜味)。甜品就有各式慕絲蛋糕等,生果就有西瓜、哈蜜瓜

由於太多食物,真係記唔哂,只可以簡畧介紹一下:
凍海鮮有龍蝦鉗、蜆、麵包蟹、海螺、藍青口同凍蝦。

甜品就有各式慕絲蛋糕等,生果就有西瓜、哈蜜瓜同火龍果。

雪糕有六款味包括茅台、椰子、芒果、士多啤梨、藍莓同朱古力。

麵包蟹好多羔,好有滿足感。泰式生蝦非常新鮮,酸酸辣辣超好味,煙三文魚少少咸,味道都ok。

龍蝦鉗同海螺都唔錯,其餘嘅蝦同蜆就好一般。

燒牛肉都好粉嫩,生熟程度啱啱好,羊脾就一般,金沙蝦都唔錯。

天婦羅蝦同日式燒汁豬腩片都好好食,天婦羅外層粉漿唔會太厚。

泰式椰汁芒果黑糯米,芒果有小小酸,但整體都幾好食。另外試咗一球茅台味雪糕,酒味有但唔會好濃烈,入口好順滑!
2023-03-03
$360 (Lunch)
1K
2023-03-02 8483 views
店名: PLAYT 咖啡廳地址: 銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店1樓銅鑼灣站E出口,行4分鐘環境: 4/5價錢:4/5味道: 4/5自助晚餐 (6:30pm-21:30pm)(一至四)成人$758小童$488(五至日)成人$798小童$528成日行銅鑼灣IKEA,都會經過柏寧嘅自助餐終於有機會一試🤔🤔今日揀左星期日去,都好爆滿,坐無虛席果然大家嘅消費同食好西嘅意欲都強左好多了🤣🐵一入去右手邊係甜品區,有好多款cake同雪糕,最特別係有雪葩,不過食到最後都好飽,無咩機會試🤨🥲甜品對面就係冷盤,有刺身,壽司,芝士,各式嘅醃肉等等🤪刺身三文魚唔腥,好肥美,其他刺身質素都ok😌然後左手邊係熱食,都係普通咁分左中式,西式,印度等等印象中熱食都無咩特別🤓行到最入係最期待嘅海鮮區😗大家想回本嘅就唔好錯過龍蝦🦞,青口,蝦,螺,蠔呢啲就一定有😎最特別係有面包蟹,不過個次去嘅就無咩膏,有點失色🥹龍蝦好好食,肉質彈牙,又新鮮又大隻,真係要食翻多幾隻😍🤩生蠔每次限取2隻,係法國同愛爾蘭,但唔算太大隻,所以都係主力攻龍蝦🤣😍總括嚟講,食物質素ok,但略嫌款式唔算太多,同嘢飲只包一杯,並非任飲🥹

店名: PLAYT 咖啡廳

地址: 銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店1樓
銅鑼灣站E出口,行4分鐘

環境: 4/5
價錢:4/5
味道: 4/5

自助晚餐 (6:30pm-21:30pm)
(一至四)
成人$758
小童$488

(五至日)
成人$798
小童$528

成日行銅鑼灣IKEA,都會經過柏寧嘅自助餐
終於有機會一試🤔🤔
今日揀左星期日去,都好爆滿,坐無虛席
果然大家嘅消費同食好西嘅意欲都強左好多了🤣🐵

甜品對面就係冷盤,有刺身壽司,芝士,各式嘅醃肉等等🤪
刺身三文魚唔腥,好肥美,其他刺身質素都ok😌

然後左手邊係熱食,都係普通咁
分左中式,西式,印度等等
印象中熱食都無咩特別🤓

行到最入係最期待嘅海鮮區😗
大家想回本嘅就唔好錯過
龍蝦🦞,青口,蝦,螺,蠔呢啲就一定有😎
最特別係有面包蟹,不過個次去嘅就無咩膏,有點失色🥹
龍蝦好好食,肉質彈牙,又新鮮又大隻,真係要食翻多幾隻😍🤩
生蠔每次限取2隻,係法國同愛爾蘭,但唔算太大隻,
所以都係主力攻龍蝦🤣😍

$800 (Dinner)
2023-02-27 2194 views
同朋友打算生日 睇吓有冇抵食既自助餐咁啱見到kkday有折扣 即時訂左兩個試吓有76折 大約$667 包加一 價錢都合理 始終係銅鑼灣 位置都算方便 係地鐵站隔離大約行3-4分鐘 ikea上面 好容易搵海鮮都有好多選擇 都有龍蝦生蠔翡翠螺蟹腳凍蝦 生蠔每一次可以攞三隻 條隊都唔算好長 味道亦不錯咁啱我食個日就冇鵝肝多士 改咗係黑毛和牛壽喜燒 師傅會即刻幫你 每人兩至三個塊 口感唔錯 水準高冷盤都有 刺身 芝士 火腿 每樣食咗少少 帶子大大粒 食左兩三轉反而冇海鮮同埋壽喜燒咁又有驚喜熟食都係啲大路嘢 食完上面嗰啲已經飽最後就每人食咗兩個雪糕 有茅台味 好特別 最後提提大家記得book位
同朋友打算生日 睇吓有冇抵食既自助餐

• 生蠔
  • 燉湯
  • 龍蝦
2023-02-19 1738 views
柏寧酒店staycation既第二日住套房包入lounge早餐係自助餐廳playt食check in果時就要book定有兩個時段揀我地早餐張飛係由八點半食到十點半都有兩個鐘時間唔會好似有d酒店咁話得一個鐘食因為女朋友上網睇左話早餐無refill咁就比較早起身九點半就落左去樓下食早餐呢層商舖真係唔多不過佢又無更新到迪卡儂自助早餐playt就係一樓出口步行十零步既距離門口有好大塊磚牆連自助區都由上紅磚設計見到官網介紹甚至有磚爐烤pizza好似幾勁呢間自助早餐都係迫晒d人坐係門口近自助區附近不過就咁望落去並唔算坐得好辛苦我地坐呢邊離自助區就比較遠但就比較清靜playt係有窗景既自助餐廳呢邊望到皇室堡另一邊就望維園不過一樓就無話開唔開揚二人檯正正常常檯面就唔係話好大張不過呢邊就有梳化位坐咁自助區就係門口走廊兩邊我覺得區分得幾清晰唔會係座位背後拎野食就已經好好首先係飲品全部水龍頭扭出係唔夠美觀不過勝在方便選擇都唔少隻杯仔幾得意另外坐底都有得order一杯野飲麥片選擇都多cold cut正常果三款生果沙律都係正常再前d行門口就係麵包區比起大酒店選擇係少既不過擺位闊落唔會密密麻麻咁近門口呢個區未有人
柏寧酒店staycation既第二日

門口個開放式甜品區早餐就無既
跟住就到熟食既L檯
呢度個早餐應該好岩細路仔
又薯餅又豬柳漢堡又麥樂雞
雞肉腸, 漢堡豬柳, 薯餅, Cold Cut Platter
完全就係金拱門早餐黎

我就無去到
2022-06-26
Breakfast
2023-02-18 1277 views
一年一度既渣打馬拉松🏃適逢朋友book咗呢間酒店住一晚方便參賽😬呢個package 朝早包左一個buffet🤗就出嚟陪朋友老婆一齊試吓😂早餐時段限時食一個鐘有啲趕😬可能星期日關係都幾多人落嚟食早餐😂食物選擇都算多😊包括基本嘅沙律🥗生果🍈🍌麵包🧇🥞粥麵點心🤭及煎蛋🍳等等飲品選擇就有咖啡☕️奶茶及幾款新鮮果汁🍹鮮奶🥛點心方面就只有燒賣、叉燒包及奶黃飽😂可惜冇咗最鍾意食蝦餃🍤

麵包🧇🥞粥麵
點心🤭及煎蛋🍳等等

飲品選擇就有咖啡☕️奶茶及幾款新鮮果汁🍹鮮奶🥛

點心方面就只有燒賣、叉燒包及奶黃飽😂可惜冇咗最鍾意食蝦餃🍤

2023-02-16 1294 views
老婆趕得切14号前回港,马上安排午自助+(毒舌),看手机弹出此價錢合理,入來看了几篇食评也合格,立马科水,並嘗试要求座窗口位,也給了。到场后出示kkday已付款截图二维码,吃饱直接鬆人,節省举手,付钞,等侍,找續的時間,方便!先行一圈,直接觉得这较適合中年至后生组别,因中式熱暈较小,各样美食中规中矩,这个價錢,合理,當然仍有可改善的地方,1)百多元的雜薈放题,也可以几个大雪櫃任你飲,你们可真寒酸了点! 放兩三部自助机成本不高吧?2)那个烹調好后缩到很细粒的扇貝,我出去三,四次了也等不到,直至走時(大部份人也吃饱了),才有点剩在檯面上,这个体验不太好,我曾在金钟万豪的大堂酒廊吃过一次折后不过四百的晚自助,食物没这种類多,但那大粒的扇贝,是任何時侯都不用食客等待的,希望你们也可有样学样了,,,至於麵包蟹,某一部份不太受欢迎的,積聚下來,可能你们觉得,还有货在,不用添加哦!就我的下半场所见,那盛皿再也没補充了。每間酒店提供的也会有不足的了,这裡食品,價格合理的,可以一试。

2023-02-06 1648 views
位於銅鑼灣Park Lane “Playt” 有Bruch Buffet, Lunch Buffet, Dinner Buffe選擇t🍽逢星期一至五有lunch buffet🍴而星期六、日有Bruch Buffet🥂今次和朋友試了Bruch Buffet , 時間由11:45am-2:45pm 時間十分充足⏳️食物種類也比平日的lunch buffet豐富, 水準亦能保持😋廚師和侍應也十分殷勤👍主打甜品 *芧台雪糕*🍧😋
Lunch
  • 芧台雪糕
2023-01-29 1920 views
年初二,諗住去PLAYT食afternoon tea buffet做開年飯⋯點知令我好失望坦白講,預咗收3百蚊一位都唔會有高價食材,但係應該唔係食呢啲囉- 年糕,蘿蔔糕,碗仔翅,豬皮魚旦,燒賣,干蒸牛肉,雞皮串燒,雞軟骨串燒,焗薯皮,鹽焗三文魚頭等等壽司完全唔吸引,完全睇唔出係咩壽司,又細粒又乾刺身只得三文魚,醋鯖魚,八爪魚,希靈魚,墨魚🫣啲刺身目測唔新鮮,我完全無試甜品選擇唔多而且外表唔太吸引結果我成餐buffet食咗一小碟沙律菜,1粒燒賣,2粒干蒸牛肉,2件焗薯皮,5個鹽焗三文魚頭⋯我未試過食buffet可以數到自己食咗啲咩㗎😐我食咗以上既食物4小時後就出事啦😓我建議以下食客去呢間餐廳食afternoon tea buffet :1. 對食物要求唔高,只係為咗打咭話俾朋友知去咗食buffet既人2. 想食完buffet可以清腸胃既人
壽司完全唔吸引,完全睇唔出係咩壽司,又細粒又乾
甜品選擇唔多而且外表唔太吸引
我食咗以上既食物4小時後就出事啦😓
2. 想食完buffet可以清腸胃既人
2023-01-23
$350 (Tea)
2023-01-17 2180 views
📍PLAYT 咖啡廳銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店1樓近日食過幾間酒店餐廳自助餐,一直都無試呢間,原來種類豐富,味道又好。非常值得推薦嘅一間餐廳,比起一些聲名高的酒店更好😋餐廳大,座位多又闊落,好有空間感。食物種類繁多,包括有海鮮如生蠔🦪、龍蝦🦞、長腳蟹🦀、青口等。熟食又有西式同中式如燒牛肉、炒飯、鴨掌、意粉🍝、Pizza🍕、焗雜菜、中式燉湯等。另外亦有日本菜色如壽司🍣、壽喜燒、冷麵、天婦羅🍤沙律bar款式亦多,同埋亦有火腿芝士🧀等。若果想食魚蛋碗粉麵亦有提供,中式點心嘅蝦餃、燒買、小籠包、叉燒包都不錯。甜品🍩🍮糕點🍪雪糕🧁🍨生果🍈🍉當然亦有啦。跟餐當然有冷熱咖啡茶☕️🥤。總知呢間餐廳自助餐係近日一間喜出望外嘅餐廳。😍
📍PLAYT 咖啡廳
銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店1樓

餐廳大,座位多又闊落,好有空間感。

另外亦有日本菜色如壽司🍣、壽喜燒、冷麵、天婦羅🍤

沙律bar款式亦多,同埋亦有火腿芝士🧀等。

總知呢間餐廳自助餐係近日一間喜出望外嘅餐廳。😍

今個Christmas冇特別出去book到餐廳食聖誕大餐,同另一半決定搵個地方一齊stay下就算啦。睇左唔同嘅package之後,發現銅鑼灣柏寧酒店嘅staycation package - “Simply Escape” 都幾抵!即使係24-25號呢啲平安夜同聖誕正日,佢地個pakcage連埋二人早餐都係1599!其實都真係幾抵架今次就同大家分享下Park Lane Hotel嘅breakfast buffet有咩好食啦之前有試過佢地嘅lunch buffet,一比較之下,早餐就真係遜色不少啦。首先係選擇方面啦,比起lunch同dinner已經開少左兩至三個區域。而有開放嘅食物區域選擇都唔算太多麵包區域已經算係比較多選擇架啦,隔離就有兩款Jam同埋有一個Cheese platter比大家搭配麵包一齊食。而佢地隔離就仲有一啲冷盤,例如Salami同Ham比大家選擇,夾埋同麵包一齊食都ok ge,自制一個sandwich食。再行過少少就有比較輕盈嘅選擇比大家:牛奶﹑cereal﹑果汁等等。所以大家即使on diet都可以輕鬆揀到比較低卡路里嘅食物。中餐方面都有個area嘅,不過食物方面嘅

中餐方面都有個area嘅,不過食物方面嘅選擇就真係好少啦。基本上就係得粥﹑炒麵同一至兩款點心係度。每樣味道都ok嘅,但選擇就真係少左啲,好似點心咁得兩款,搞到每次一出都好快就冇曬又要再等過

Overall,柏寧staycation附送嘅免費早餐都唔錯嘅,雖然選擇就真係唔多,但叫做味道都還可以,只係你問我如果你地book嘅package冇包早餐嘅話就唔使特別加啦。反正酒店附近都有大把餐廳,朝早落去買都可以啦~
2022-12-25
因為好耐無食自助餐,趁着聖誕氣氛幾好,加上係網上見價錢都算ok就買咗先。話曬都聖誕節日子,3000幾4個人,應該算係咁LU~餐廳d職員都幾nice架,拎野食嘅時候仲介紹邊d好食,如果有得睇埋佢地整pizza我會仲開心。其實我無影好多食物,自助餐拎完就食,掛住食同影自己多d😹

話曬都聖誕節日子,3000幾4個人,應該算係咁LU~

其實我無影好多食物,自助餐拎完就食,掛住食同影自己多d😹
2022-12-26
$800 (Dinner)
好多年前試過一次PLAYT 咖啡廳自助午餐,食物唔錯不過價錢都貴。尋晚係柏寧酒店住左一晚,今日一早就試試呢度既自助早餐。一晚Deluxe房間包兩位自助早餐,星期六入住價錢都要$1199加一。早餐時間為6點至10點半。呢度早餐係自助形式,一齊睇下有咩食啦!呢度個場都大,野食分開幾區,8點半前人流唔多。西式食物有炸薯餅,茄汁豆,扒番茄,粟米,豬柳漢堡扒,雞肉腸,煙肉,麥樂雞,熱香餅,係咪麥當勞個廚過咗黎?炸薯餅好好味,豬柳漢堡扒就麻麻地。奄列熱辣辣煮起好好食,我叫左雙份,不過太熟就唔好食。配料有芝士,煙肉,番茄,蔥花,洋蔥,蘑菇。亦可以叫炒雞蛋。烚雞蛋同煎雞蛋就唔洗等。粉麵檔有3款麵,得瑤柱上湯。配料有牛丸,韭菜水餃,豆卜,炸魚角,芽菜,金菇,冬菇,生菜。牛丸同韭菜水餃都麻麻,蔬菜就唔錯。凍盤有芝士拼盤配杏浦乾車厘茄合桃提子餅乾。芝士得硬芝士。合桃就唔錯。麵包糕點有多款,不過個樣唔似好食。沙律有車厘茄,青瓜片,粟米,沙律雜菜,選擇唔多。水果有西瓜,菠蘿,哈密瓜,蜜瓜,原隻水果如香蕉,橙,蘋果。凍肉有3款火腿。穀物早餐4款,一款雜莓脆片有名貴少少雜莓乾,配有果乾同杏仁片。果汁奶類有番茄汁,西

呢度個場都大,野食分開幾區,8點半前人流唔多。

西式食物
炸薯餅好好味,豬柳漢堡扒就麻麻地。
雞蛋
奄列,芝士拼盤
粉麵檔

粉麵檔
芝士拼盤

麵包糕點有多款,不過個樣唔似好食。
麵包糕點
麵包糕點
沙律有車厘茄,青瓜片,粟米,沙律雜菜,選擇唔多。
沙律水果

沙律水果
水果有西瓜,菠蘿,哈密瓜,蜜瓜,原隻水果如香蕉,橙,蘋果。
穀物早餐,火腿

凍肉有3款火腿。
雜莓脆片
果汁奶類
果汁奶類有番茄汁,西柚汁,橙汁,豆奶,全脂奶。仲有幾款口味獨立包裝雀巢乳酪。
雀巢乳酪
中式食物較好既係有點心。蝦肉燒賣算好唔錯,唔會太實,而且有蝦肉,雖然係蝦仔,值得encore。叉燒包包偏多,不過都好鬆軟。
點心

炸饅頭配煉奶當然好食。有兩款粥,同麥皮。配炒麵同娃娃菜。
中式食物
中式食物

每人一杯熱飲,由服務員奉上。我地要熱檸蜜。
熱檸蜜
總括而言,食物種類都算好少下,不過都有幾類質素算唔差而可以食多d等你食飽飽既食物。座位同隔離枱都幾近,環境麻麻地啦。正價$258一位應該好少人會比呢個價錢食。勉强比個OK。
2022-12-18
Breakfast
2022-12-01 2489 views
全部都幾好食,算係好多款式,最好食反而係蝦餃,燒牛肉正👍。壽司同火腿都好多款式,尤其欣賞壽司🍣一啲都唔馬虎,好有心機整。坐位都幾好嘅,坐喺窗邊度寬躺舒適。飲品只包一杯,咖啡奶茶檸茶檸水,咖啡☕️唔係幾好飲。😩平日自助午餐都好多人,服務員雖然忙碌,但仍然好有禮貌,收碟都好快。夾食物鉗分咗已消毒和已使用,有啲酒店都冇咁做。甜品真係幾好、好精緻,款式都多,味道唔錯,雪糕有榴槤味,茅台味雪糕試吓都覺得好得意😎
2022-11-25 1705 views
上網訂咗酒店然後book埋自助早餐食~呢個時間係朝頭早七點到10點款式種類來講算係正常~都自己整到個All day breakfast出黎👀佢個粟米超級甜!同埋薯餅都好好食!仲有個炒麵勁似出邊買到嗰啲都好好食!不過個煙肉就硬得滯😂另外佢個炸饅頭加煉奶都好好食~佢另外會有師傅可以整奄列同埋有個負責煮麵奄列整得啱啱好唔算好多調味不過個面個湯底就完全超級似清湯有啲失望🥲最後佢個早餐係包一杯餐飲,另外仲可以出去斟果汁依個係比較少見~通常都係要加錢不過我想講我哋坐左差唔多最入嘅窗口位然後食食吓見到有隻蚊飛咗落我杯橙汁度游水以為係咁啱然後叫咗個侍應幫我抌咗佢之後都發現有蚊喺附近飛來飛去…衛生環境有啲差😅😅😅
上網訂咗酒店然後book埋自助早餐食~
呢個時間係朝頭早七點到10點
款式種類來講算係正常~
都自己整到個All day breakfast出黎👀
佢個粟米超級甜!同埋薯餅都好好食!
仲有個炒麵勁似出邊買到嗰啲都好好食!
不過個煙肉就硬得滯😂
另外佢個炸饅頭加煉奶都好好食~
佢另外會有師傅可以整奄列同埋有個負責煮麵
奄列整得啱啱好唔算好多調味
不過個面個湯底就完全超級似清湯有啲失望🥲
不過我想講我哋坐左差唔多最入嘅窗口位
然後食食吓見到有隻蚊飛咗落我杯橙汁度游水
以為係咁啱
然後叫咗個侍應幫我抌咗佢
之後都發現有蚊喺附近飛來飛去…
衛生環境有啲差😅😅😅
2022-11-22 1795 views
襯住屋企人食自助餐有會員優惠,所以就食左好耐都無食過既自助餐喇食自助餐魚生係必食既😋 好新鮮好鮮甜壽司花多眼亂 每樣食一件都好飽喇😵我本身唔食生蠔既 因為怕腥 但今次都係試吓 但今次食落居然覺得唔腥 仲反而食左好多隻添🤣必食鵝肝 見到好多人都排左好耐隊先拎到 大大塊 入口即溶

自助餐魚生係必食既😋 好新鮮好鮮甜

壽司花多眼亂 每樣食一件都好飽喇😵