2022-11-14 1892 views
酒店位於銅鑼灣嘅中心位置!地點好方便好容易就搵到啦!Book咗6:30晚餐自助餐佢有即開生蠔,排隊又唔算耐,生蠔都好新鮮肥美!海鮮有龍蝦,翡翠螺,凍蝦之類,其實海鮮一般來講都算唔錯。熟食嘅嘢,都有好多選擇,例如啦有燒鵝叉燒油雞,咖喱,意粉及特色嘅小食!三文魚刺身同埋油甘魚真係要試吓,因為是鮮味!佢哋嘅壽司都唔錯,尤其是花之戀壽司🍣鵝肝配多士,呢個有驚喜因為鵝肝配多士,一般來講好肥膩,但係佢間餐廳整得好好👍🏻完全唔會有呢啲感覺仲可以食多幾件!其實真係返咗本😆甜品其實有好多選擇!但係我最鍾意都係佢嘅榴槤雪糕同埋心太軟😋😋今晚真係好開心食得好飽好滿足🥳
酒店位於銅鑼灣嘅中心位置!地點好方便好容易就搵到啦!
Book咗6:30晚餐自助餐

佢有即開生蠔,排隊又唔算耐,生蠔都好新鮮肥美!
海鮮有龍蝦,翡翠螺,凍蝦之類,其實海鮮一般來講都算唔錯。
今晚真係好開心食得好飽好滿足🥳
2022-10-30 2096 views
同朋友星期六去食lunch buffet,要求坐窗邊位,面向維多莉亞公園好舒服。食物種類好多,包括開邊龍蝦、田螺、龍蝦(龍蝦仲有好多膏)、大十隻蟹鉗、魚生(包括三文魚、帶子(都几大隻)、希靈魚、印度薄餅、當然唔少得各種甜品, 綠茶蛋糕 , 芝士流心蛋撻,仲有自家製榴槤雪糕、五浪液雪糕。整體食物好多種類,味道不錯,環境乾淨。

整體食物好多種類,味道不錯,環境乾淨。
2022-10-19 2462 views
想食龍蝦、麵包蟹、任飲有汽酒?呢到幫到你、幫到你☺️呢間評語都吾差,食物款式多,早午餐時間由1145-1430,正價$588+10 %。如有會員咭買一送一,平均$355。凍盤:龍蝦、螺、蜆、麵包蟹、青口、蝦、雜肉拼盆、壽司、六款刺身、沙律、煙三文魚、風乾火腿、溫泉蛋、冷麵、生菜包。兩款湯:中式湯、忌廉湯。熱盤:咖喱檔、湯麵、炸天婦羅、燒牛肉、羊架、幾款蒸點心、滷水食物、燒味、蔬菜、青口、魚、漢堡包、通粉、Pizza。甜品:甜品約二十多款左右、生果、芝士、葡撻、乳酪、自家製六款雪糕、*榴連雪糕最正。*好少麵包布甸會熱到燙嘴,讚。*食物種類多、質素合格、坐滿8-9成客。*任飲烏龍茶、檸檬梳打、橙汁、Sparkling Wine、Bellini。
想食龍蝦、麵包蟹、任飲有汽酒?呢到幫到你、幫到你☺️

凍盤:

兩款湯:
中式湯、忌廉湯。

熱盤:

甜品
*榴連雪糕最正。
*好少麵包布甸會熱到燙嘴,讚。

*食物種類多、質素合格、坐滿8-9成客。
2022-10-15
$650 (Lunch)
2022-10-13 2176 views
餐廳空間唔大,枱與枱之間都幾逼,唔似得其他酒店咁闊落。地下黏黏地,冇理由咁快有人倒瀉野掛😑🦞海鮮得龍蝦鉗,蜆,青口,蝦,螺,龍蝦鉗冇味,其他唔食所以評論唔到。不過每次行出去都唔見有人拎,咁你地都估到如何啦🙈🍣刺身幾ok,有三文魚,鯛魚,醋鯖魚,希靈魚,八爪魚,淨係食左頭3款,唔腥之餘仲有啲鮮味,絕對贏哂其他酒店自助餐😛🥗沙律選擇多,岩哂鍾意食沙律頭盤嘅人,多之餘仲要調味岩岩好,唔會太濃或太淡🥰 對比上次食YAMM得兩三款沙律真係勁失望🥺 🥘熱食選擇少,主要分為中西印。中式小菜有酒樓風味; 印度咖哩香,個蕃茄牛油雞encore左兩次; 西式一般,特別在有pork ribs,不過偏乾😔🍰甜品質素差,選擇少之餘仲要唔吸引+唔好食😵‍💫 雪糕冇寫明係m字頭雪糕#️⃣📈🤏😂仲要筆勁細球比人,我冇見過一間係咁姑寒😂又冇即製熱甜品,姐係窩夫/薄pancake之類。🍉生果竟然有火龍果,仲有西瓜菠蘿蜜瓜,全部都大大件,太飽食唔落就冇試🙈總結: kkday加埋一3百幾一個人,冇任添飲料只得餐茶+冇蟹腳生蠔唔算好值。如果冇乜quota唔建議試。

2022-10-07 1627 views
今次主要講既係銅鑼灣buffet- PLAYT佢位於銅鑼灣正中地帶,地理位置方便,價錢合適,同佢係5星級酒店park lane Pullman 既附屬餐廳,品質有保證當中成個餐單最具代表性既一定係五糧液雪葩首先依支酒一d 都唔平,佢竟然直接做甜品,佢無點溝稀,味道仲好出,愛酒之人,一定唔可以放過佢,佢仲要任食中國白酒好處,第二朝一定唔會宿醉,所以食多幾杯都無問題配埋buffet 既刺身同生蠔任食,真係不醉無歸
五糧液雪葩
今次主要講既係銅鑼灣buffet- PLAYT

當中成個餐單最具代表性既一定係五糧液雪葩
中國白酒好處,第二朝一定唔會宿醉,所以食多幾杯都無問題

配埋buffet 既刺身同生蠔任食,真係不醉無歸
五糧液雪葩
2022-10-06 1641 views
久違  buffet  😋🫶🏻🫶🏻好耐冇食 buffet,加上最近啲 buffet 加曬價,揀左好耐先揀中呢間環境唔錯,好似去左外國 Marketplace!食物質素都唔錯,好多種類揀 🦐🥳唯獨是冇任飲野飲,buffet 黎講唔常見,淨係最後食飽包一杯茶/啡,不過飲左好多燉湯🤫
久違  buffet  😋🫶🏻🫶🏻

2022-09-21 1944 views
家姐生日邀請我同老公一齊去酒店食自助餐慶祝,好耐冇食過酒店自助餐啦,唔知而家啲自助餐會有乜嘢食呢………生蠔有愛爾蘭同法國,生蠔keep住好多人排,生蠔唔算大,食落鮮甜有海水味,不過之後出嗰啲好鹹冷盤海鮮有龍蝦、青口、麵包蟹、海螺、凍蝦牛肋骨唔會太熟,肉質夠嫩,好食👍🏻焗蟹蓋藥膳雞腳夠火候,好飲,我飲咗幾碗👍🏻雪糕味道夠特別,茅台雪糕試過未?😆食物種類都算多,只係冇蒸魚,而味道方面都好好,值得再嚟

冷盤海鮮有龍蝦、青口、麵包蟹、海螺、凍蝦

牛肋骨唔會太熟,肉質夠嫩,好食👍🏻

焗蟹蓋
藥膳雞腳夠火候,好飲,我飲咗幾碗👍🏻

雪糕味道夠特別,茅台雪糕試過未?😆

食物種類都算多,只係冇蒸魚,而味道方面都好好,值得再嚟

2022-09-19 1510 views
PlayT好耐無食過buffet朋友就帶左我去食呢間一入去覺得野食種類都幾多下!有我最中意食嘅生蠔仲有刺生!啲海鮮望落幾生鮮 同埋refill都幾快下而甜品種類都好多下岩曬女仔朋友食而其他粉麵都算正正常常但價錢有啲貴貴地 下次有錢再食
PlayT
好耐無食過buffet
朋友就帶左我去食呢間
一入去覺得野食種類都幾多下!
有我最中意食嘅生蠔仲有刺生!
啲海鮮望落幾生鮮 同埋refill都幾快下
甜品種類都好多下
岩曬女仔朋友食
而其他粉麵都算正正常常
但價錢有啲貴貴地
下次有錢再食
有幸報到名參加由旅發局贊助嘅本地一天遊,呢個團嘅賣點就係佢嘅午餐係呢間餐廳嘅自助午餐,平日呢間餐廳都經常滿座,見佢網上評分都好唔錯。嘩!食物種類非常之多,凍海鮮就有凍蝦、藍青口、凍蜆、蟹鉗及翡翠螺,還有巴馬火腿、煙三文魚、日式刺身、 壽司 及幾款 cold cut,至於 熱盤類就多不勝數,有潮州鹵水、點心、燒味、印度咖喱,日式天婦羅,烤羊架等等,甜品都有好多選擇,至於雪糕最特別就係佢有茅台味雪糕,試完一 個球覺得幾好味,可惜想再食已經冇哂!幾款凍海鮮最好味係翡翠螺同蟹鉗,encore 咗兩次,煙三文魚都唔錯,刺身都好新鮮,點心就蝦餃最好味,蝦大大隻又爽,天婦羅都有水準!因為喜歡食海鮮,所以其他嘢都冇乜點食,唔能夠評論,不過整體都非常滿意!

嘩!食物種類非常之多,凍海鮮就有凍蝦、藍青口、凍蜆、
蟹鉗及翡翠螺,還有巴馬火腿、煙三文魚、日式刺身壽司 及幾款 cold cut,至於 熱盤類就多不勝數,有潮州鹵水、點心、燒味、印度咖喱,日式天婦羅,烤羊架等等,甜品都有好多選擇,至於雪糕最特別就係佢有茅台味雪糕,試完一 個球覺得幾好味,可惜想再食已經冇哂!

2022-06-09
Type of Meal
Lunch
2022-09-02 1911 views
是晚同老公慶祝生日🎂🎊🎉。呢間餐廳係睇到YouTuber介紹,見夜晚有生蠔、麵包蟹和龍蝦,似乎幾唔錯,於是就預早訂咗位。6:20去到餐廳,服務員安排我哋坐喺中間位置。雖然我訂座時request 咗窗口位,但係都安排唔到。服務員話係跟訂位先後次序安排的😅都冇所謂啦,反正冇乜靚景可睇😅好啦,自助餐又係準時6:30開始。眼見食客已磨拳擦掌,擺好作戰嘅姿態,令到我心情都有啲緊張😅出去巡視吓,食物款式都係大路嗰啲。有中式、日式、西式、印度同台式食物以供選擇。嗰晚只有法國同愛爾蘭生蠔,每人每次只能取兩隻,size偏細。等候條人龍好長,直到9點先冇咁長。驚住自己眼闊肚窄,只係想食嗰啲先攞。值得一提是,呢度有好正嘅燉湯,出面飲起碼要4--50蚊😅服務員收碟速度算快而且有禮。大滿足的一餐
是晚同老公慶祝生日🎂🎊🎉。

服務員收碟速度算快而且有禮。大滿足的一餐
2022-08-11
$680 (Dinner)
Celebration
Birthday
2022-08-13 2387 views
話說去年聖誕節期間,行街入迪卡龍時,望到呢間自助餐既甜品corner ,個陣覺得好靚呀,好想食,結果聖誕節個日真係去左, 覺得勁開心🥰因為節日 甜品corner 佈置得好靚。但食物質素 當然好好(除左刺身), 所以我地又黎食lunch
2022-08-02 3282 views
✨《Playt》Dinner Buffet好耐無去食Buffet了,呢排見多人評論呢間酒店的自助餐,就心郁郁約埋朋友去試,今期的主題係「台風來襲」入到去見未開始可以食就即刻手機食先📱🍽自助晚餐時間18:30-21:30星期一至四 大人$738/小童$468星期五六日 公眾假期 大人$788/小童$518 (另收加一)🌟P.s HSBC card有折,Accor Plus會員卡有買一送一優惠🌟入到去見到都多嘢ge,分開唔同區(即開生蠔/海鮮區/日式區/沙律、芝士區,港式&台式熟食區,甜品&飲品區)款式眾多,真係無辦法全部試哂,個人覺得海鮮係幾好ge,生蠔有2款(我唔食蠔,朋友話幾好,仲攞左幾轉),開邊龍蝦好多膏,肉就偏實,蝦&螺幾爽口,麵包蟹就一般般,個人偏愛長腳蟹。熟食令我有驚喜的竟然係巴東牛肉,個汁好食,牛肉唔鞋,再配埋個手抓餅吃~好野味~另外19:00開始特設鴨肝,一開始攞就好香油香味,都唔錯,好多人排隊攞,每次每人限2件,如果係鵝肝會更好😆 唸住encore再攞就越來越差,直頭干爭爭真係變左鴨「乾」🙈放棄了~甜品區相對嚟講唔算話好多款式,特色位喺d雪糕有茅台味,檸檬茶味,味道幾得
✨《Playt》Dinner Buffet
入到去見未開始可以食就即刻手機食先📱

🍽自助晚餐時間18:30-21:30
星期一至四 大人$738/小童$468
星期五六日 公眾假期 大人$788/小童$518
(另收加一)

甜品區相對嚟講唔算話好多款式,特色位喺d雪糕有茅台味,檸檬茶味,味道幾得意~ 仲有台式冰,自己加配料(驚攪肚無吃到)

So far 我覺得做得都唔錯,下次轉主題可以又再去~🥢

2022-07-31 2381 views
今天去咗銅鑼灣 Playt 食Brunch ,都食過兩三次都幾好味,今次食就有少許不同,中式無問題,菜干湯 不太好味,周打魚 完全好稀 不是忌廉湯 只係好似有海鮮味嘅湯,胡椒餅好硬 ,羊扒第一輪好好味,第二輪添加 又燶 及少許硬 ,牛扒都係一樣,龍蝦不過不失,魚生 帶子幾好味,三文魚一般,漢堡包 只係牛肉好味,黑魚子 都唔錯,茅台雪糕同榴槤雪糕好好食,甜品不甜冇乜嘢好講食嘢個人口味不同 最好自己試吓
冇乜嘢好講

食嘢個人口味不同 最好自己試吓
2022-07-31
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$500 (Lunch)
2022-07-25 1704 views
黎到第二日 package 包埋 4人breakfast有三個時段擇 每個時段只能食1小時客務員建議我地選第二輪時間(8:30am開始)最尾輪(9:30am)開始 但尤最多人嘅時間早餐種類唔係好多但質素都唔錯咁嘅價錢 CP值都唔差係一間平價酒店食物都中中-中上 level手沖咖啡 需叫服務員下單咖啡都幾香滑特別:粥🥣係綿滑 一定煮左好耐燒賣 唔係一般街市買到嘅急凍燒賣環境有種大自然feeling望出去環境 對向維多利亞港公園 幽綠環境包圍住真係舒服
黎到第二日 package 包埋 4人breakfast
有三個時段擇 每個時段只能食1小時
客務員建議我地選第二輪時間(8:30am開始)
最尾輪(9:30am)開始 但尤最多人嘅時間

望出去環境 對向維多利亞港公園
幽綠環境包圍住

真係舒服
2022-07-22 1861 views
聽聞這間柏寧酒店 buffet很多人也點了讚,但一試之下只有四隻字給予(名過於實)首先是十二點至兩點半lunch buffet一去到攞位已經非常之混亂,对了兩次也講錯電話number和客名,跟住入去開始正式buffet ,選擇不是想像那麼多!但……如果要收成差不多四百蚊一位我覺得這價錢也算貴的 ,另外最失敗之處就是餐飲不是一般buffet都有嘅任斟任飲,他只是只可以選擇咖啡奶茶一杯過,還要是圖片上的迷你size這個已經是大打折扣了,我諗這間唔會再去幫襯的,如果用這個價錢很多處也有,莫講話 午餐Buffet 啦,分分鐘夜晚都有機會食到啦
午餐buffet
2022-07-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$358 (Lunch)