回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️消費指數: 💰💰💰(TTL $983.4,人均消費$327.8)環境質素: ☘️☘️☘️可以任食既餐廳越來越多,但未至於間間質素都好好。同屋企人咁啱食到呢一間,既有雞煲,又可以同時打邊爐同食海鮮,真係不得了😍。斗滾四式仼食 ($298; 星期一至四$268)雞煲+海鮮盛宴+火鍋+高質牛肉 +甜品頭盤 - 雞煲有5種辣度可以選擇! 雞煲雞件份量都好多,唔夠可以再加😉叫左小辣,整體好香,連怕辣既人都接受到既辣,而且雞肉都鬆軟嫩滑海鮮盛宴有鮑魚、蟶子、扇貝、海蝦、花蜆 & 龍躉,全部都佈滿重重既蒜蓉粒,味道勁香,而海鮮食落鮮甜多汁🤤最鍾意係鮑魚&蟶子,爽口彈牙有讚岐烏冬墊係海鮮下面,所以每樣海鮮汁都滲左入烏冬裏面,食起嚟味道一流😍火鍋仼食揀左養生燉湯,裏面甚至有烏雞添,飲落清甜,感覺好似即刻潤肺護肝咁😂😂只要現場Like左 FB/IG,就可以任食手切牛頸脊同黑豚肉。牛頸脊每塊都好厚肉,全部都平均佈滿脂肪,幾夠牛肉味又有咬口甜品 - 椰汁雪燕 食完感覺即刻皮膚靚返晒,順便清埋熱
回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
環境質素: ☘️☘️☘️

。斗滾四式仼食 ($298; 星期一至四$268)
雞煲+海鮮盛宴+火鍋+高質牛肉 +甜品

頭盤 - 雞煲
雞煲

火鍋仼食
牛頸脊每塊都好厚肉,全部都平均佈滿脂肪,幾夠牛肉味又有咬口
手切牛頸脊

甜品 - 椰汁雪燕
食完感覺即刻皮膚靚返晒,順便清埋熱

雞煲
手切牛頸脊
6 day(s) ago 0 views
首先食咗雞煲先,佢有雞煲非常惹味,而且有鑊氣,我覺得雞煲嘅調味非常好食,辣辣地唔會太搶!雞煲嘅份量亦都非常多, 我同朋友都好鍾意食,真係每人食完一舊又一舊!辣辣地其實亦都非常開胃,好味!蒜蓉粉絲蒸海鮮,非常適合打卡,排好晒好靚仔,鮑魚真係幾好食,幾爽口,而且食得出非常新鮮 ,絕對唔係隔夜嘅!粉絲亦都吸晒海鮮本身嘅精華,我同朋友都非常鍾意食佢嘅粉絲!亦都有聖子,聖子非常有咬口,幾好食!蒜蓉蝦就有啲失色,因為啲蝦本身可能唔係太新鮮有少少梅,不過整體呢一個海鮮都幾好嘅,我覺得都合格!

2024-09-02 5534 views
第一次去試呢個「斗滾四式」🍲朋友介紹下得知既。星期一至四$268 /位 星期五至日 $298/位🍽️第一式✨雞煲任食 雞煲好香 雞肉都嫩滑,仲可以揀辣度 有bb辣(唔食得辣既我岩岩好)第二式✨海鮮🦐:有蝦 鮑魚 蟶子 扇貝 蜆 全部有蒜蓉鋪面 中間仲有啲烏冬添第三式✨飲湯🥘我地揀左冬瓜花膠瑤柱湯 個湯就差啲了 比較清 冇咩料🥲第四式✨手切牛頸脊🥩牛肉唔錯 重牛味 冧身👍🏻follow 社交平台仲可以任加添🙆🏻‍♀️
第一次去試呢個「斗滾四式」🍲朋友介紹下得知既。
星期一至四$268 /位 星期五至日 $298/位🍽️

2024-08-23 9019 views
今日一行四人去book 左6點半開始食,限時兩個鐘。由於同行朋友未到,咁我另一個朋友就一早上去先。上到去空間坐位比較窄。同隔離檯有半cm 的距離。咁上到去就即刻上左雞煲先,待應同朋友講話因為限時兩個鐘,所以都講話一定要上定先。咁後來10至15分鐘後就上埋個海鮮,呢個時間我同其他人岩岩先到。海鮮亦已經蒸完,後來又過左10分鐘又上埋個湯,湯岩岩飲哂就即刻加湯打邊爐。跟住就開始比張單叫人埋單。打左唔夠半個鐘已經上糖水,跟住到8點半就交檯。其實成餐飯野食係ok, 不過感覺同時間競賽,chur 住咁食,真係食慢少少都唔得。

Type of Meal
Dinner
2024-08-18 7642 views
一入到黎覺得環境好寬敞同乾淨不過冷氣真係好凍 一定要帶件衫😂😂雞煲簡左bb辣 但啲辣味都有啲料到好香好惹味,入面仲有牛肉炆到好淋好入味,直頭好味過啲雞(侍應哥哥好有耐性教點樣炒雞煲)仲有埋個計時器———————————————————————之後飲左個好濃好足料既湯唔記得左影相😂好鮮甜 飲完即刻成個人暖笠笠———————————————————————跟住到重頭戲:蒸海鮮有聖子、鮑魚、扇貝、開邊蝦,烏冬按人頭上全部都好鮮味好好食———————————————————————火鍋料選擇都幾多同埋分好哂一份份 好方便其實去到呢個位已經食到好飽~好多野都冇試到😅因為真係太多步曲 同埋前面既step太豐富😂最後仲有個椰汁燉燕窩糖水清涼解膩 好好飲一大班friend黎食真係一流!重點係價錢完全唔貴!一定會再黎!
一入到黎覺得環境好寬敞同乾淨
不過冷氣真係好凍 一定要帶件衫😂😂

雞煲簡左bb辣 但啲辣味都有啲料到

好香好惹味,入面仲有牛肉
炆到好淋好入味,直頭好味過啲雞

侍應哥哥好有耐性教點樣炒雞煲

仲有埋個計時器

之後飲左個好濃好足料既湯
唔記得左影相😂
好鮮甜 飲完即刻成個人暖笠笠

跟住到重頭戲:蒸海鮮
有聖子、鮑魚、扇貝、開邊蝦,烏冬
按人頭上
全部都好鮮味好好食

火鍋料選擇都幾多
同埋分好哂一份份 好方便
其實去到呢個位已經食到好飽~
好多野都冇試到😅
因為真係太多步曲 同埋前面既step太豐富😂

最後仲有個椰汁燉燕窩糖水
清涼解膩 好好飲

一大班friend黎食真係一流!
重點係價錢完全唔貴!一定會再黎!
#chuchu食在佐敦📍 斗滾 搬咗新舖後終於去到食!清一色好評!#chuchu推介 一直都好想去,但以前聽講話好難book到尖沙咀,所以就打消左念頭!屋企人幫🐷媽慶生竟然book到!💡真係一定要book‼️我哋食7:30,入去到已經座無虛席,中間食食吓走左一輪又入左一輪,到9:30走都仲有幾班人等緊!—————————————————————❣️ 斗滾四式仼食 $268 (星期五六日$298)雞煲+海鮮盛宴+邊爐+靚牛黑毛豬 +甜品·第一式· 🐥雞煲辣度可以自己揀!Total炒4次,每次2分鐘,有個qq timer計時,雞件份量都好多,唔夠可以再食!叫左bb辣,好香,平時🐷妹唔食辣都ok,雞肉都好嫩滑!.·第二式· 🦐海鮮有鮑魚、蟶子、扇貝、海蝦、花蜆 、龍躉,有讚岐烏冬墊係底!全部海鮮都有好多蒜蓉,好香,全部海鮮都好鮮甜,好爽口彈牙!海鮮精華都滲落烏冬到!.·第三式· 🍲火鍋三人以上就可以有🐷今次飲嘅呢個養生燉湯-海底椰燉烏雞,又或者有其他選擇!不過呢個燉湯真係超超超級好飲!飲落好清甜!.·第四式· 🥩靚牛黑毛豬任食手切牛頸脊、黑毛豬,只有like佢哋社交平台嘅post,就可以任食,啲

#chuchu食在佐敦
📍 斗滾
—————————————————————
❣️ 斗滾四式仼食 $268 (星期五六日$298)
雞煲+海鮮盛宴+邊爐+靚牛黑毛豬 +甜品

·第一式· 🐥雞煲
·第二式· 🦐海鮮

·第三式· 🍲火鍋
·第四式· 🥩靚牛黑毛豬
任食手切牛頸脊、黑毛豬,只有like佢哋社交平台嘅post,就可以任食,啲牛都好高質好濃牛味!

·自助區·🥬
出面有凍櫃有打邊爐配菜,丸呀、餃呀、菜呀、鵝腸呀、牛柏葉魷魚呀、仲有魚皮、蝦!當然唔少得有王子麵、烏冬、出前一丁!連水果拼盤都有!
飲品都有好多多款選擇!🧃🥤

·甜品·🥛椰汁雪燕
勁高質!平時任食邊爐通常都係送雪糕今次送碗糖水!仲要係雪燕!感覺好好!即刻感覺皮膚靚左🤣
❣️ 馬刀貝刺身 $168
本身想訂象拔蚌刺身,但係賣晒,店員就推薦我哋試呢個推廣緊嘅馬刀貝!口感有啲似象拔蚌,都好爽口,仲好抵食添!

💬如果一大班人一齊食,真係好開心,氣氛又好又多嘢食!
不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 7.5/10
👍🏻推薦: 7.5/10
—————————————————————
🏡地址: 斗滾 (寶輝閣) (佐敦)
佐敦佐敦道26E號寶輝閣2樓
👉🏻西環KongU嗰邊有分店!
🕑營業時間: 16:30/12:00 - 01:00
2024-08-08
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2024-07-20 8413 views
唔多講,298$ 一個價錢三食,野飲任飲(都幾多無糖選擇)Round 1 - 雞煲,佢會教你點炒(炒4次,每次2分鐘),鍾意既可以拎d 乾身配料撈埋一齊炒,建議食3-4輪好重要!!Pass 左就冇得返轉頭Round 2 - 蒸海鮮,佢幫你蒸埋。Ok 啦,唔好咁高要求,蟶子,扇貝,鮑魚,蝦,龍脷柳,蚌Round 3 - 叫湯打邊爐(唔建議用蘋果竹絲雞湯底,好飲既,但打邊爐唔係好夾),牛任食(不過要like 佢地社交媒體網站)
唔多講,298$ 一個價錢三食,野飲任飲(都幾多無糖選擇)

好重要!!Pass 左就冇得返轉頭

2024-07-19
2024-07-18 7984 views
因為朋友介紹去試一試佢個「斗滾四式」主打雞煲海鮮飲湯打邊爐一次滿足晒咁多個願望首先黎一個雞煲我就叫左bb辣 份量適中比左個計時器要每兩分鐘自己兜一兜 兜四次就食得味道幾好味 個人覺得八角味有啲重重點係無限任食😁之後上蒸海鮮 普普通通 有蝦 扇貝 蟶子 鮑魚 跟人頭上每人一至兩隻 之後湯底有三款 簡左個芫荽皮蛋湯 正正常常任食既牛肉同豬肉有驚喜😆 牛肩肉易咬開一d都唔硬 連我出名係呀婆牙都咬得到 豬肉都幾新鮮有肉味配料自己出去拎 丸類都算幾多款同好味 唔係任食就比哂最cheap 既野你 菜都有4-5款 飲品大概15款~ 缺點就係無雪糕 每人有一碗雪燕糖水 主打任食抵食仲要唔限時 質素中上👍🏻👍🏻👍🏻最岩大班人一齊食下傾下
首先黎一個雞煲

我就叫左bb辣 份量適中
比左個計時器要每兩分鐘自己兜一兜 兜四次就食得
味道幾好味 個人覺得八角味有啲重
重點係無限任食😁

之後湯底有三款 簡左個芫荽皮蛋湯 正正常常
豬肉都幾新鮮有肉味

飲品大概15款~
缺點就係無雪糕 每人有一碗雪燕糖水

2024-07-17 7341 views
朋友3個人一起聚餐,好友介紹食斗滾,任飲任食有海鮮而且價錢親民,性價比的確好高,所以即使星期四晚,6點半到達都已經坐滿,想食記得要預先book位!我地book左6點半,佢依節時間好似係4點半至8點半。一坐底店員就會介紹佢地個餐,有雞煲+蒸海鮮+火鍋,然後會問想要雞煲的辣度及火鍋湯底!雞煲好快就上枱,店員話係生既,所以要每2分鐘開蓋炒1次,一共要炒4次,會有timer放係到提你。雞煲味道唔錯,個味都唔算咸,好香幾好味,我地出去火鍋自助bar拎左牛柏葉同豬皮,在最初果幾分鐘加落去一齊炒,個味都好夾!食完雞煲就上蒸海鮮,我地叫左唔要烏冬,店舖好有誠意地加左粉絲落去,好入味!蒸海鮮打卡一流,有蝦、蟶子、鮑魚、扁貝、蜆、龍躉!味道唔算全部都勁鮮甜,但鮑魚同龍躉都好味,係蝦口感一般。我地另外加左馬刀貝刺身($168)!個人認為生食味道未算好鮮甜,但放落火鍋快灼再食會較甜同好味。食完蒸海鮮就上火鍋,叫左烏雞燉湯湯底,味道算濃,可以打邊爐前飲番碗。店員提醒即場like店鋪IG/FB可以無限任食牛頸脊/ 黑豚肉。牛頸脊唔算好重牛味,但切得厚身有咬口但口感一樣好淋,其他火鍋配料可以出自助bar取,可惜當日

食完蒸海鮮就上火鍋,叫左烏雞燉湯湯底,味道算濃,可以打邊爐前飲番碗。店員提醒即場like店鋪IG/FB可以無限任食牛頸脊/ 黑豚肉。牛頸脊唔算好重牛味,但切得厚身有咬口但口感一樣好淋,其他火鍋配料可以出自助bar取,可惜當日7點半已經冇哂蝦同魚,但其他配料都仲有好多選擇。

最後店員會送埋糖水,係椰汁雪燕,好香椰汁味,但個人認為有點甜,不過食完火鍋濃味,再食都還好。

好飽,性價比高,$268/位!店員好有禮貌仲好幫手,會成日主動協助,例如炒雞煲同幫手隔走火鍋湯底的材料。

環境好熱鬧,枱好闊落,但每張枱次間都算迫,成班朋友聚會食野開心,但傾計就可能較嘈有點困難。
2024-07-13 6934 views
之前去過尖沙咀店食過,而家搬咗去佐敦,地方更大,門口海報都有寫:斗滾四式:第一式:招牌大亂斗(任食雞煲.)有大中小辣,或走辣。店員都好貼心地介紹要煮幾耐,我哋加咗腐竹、豆卜、同牛柏葉,更加好味,雞肉夠嫩滑。第二式:海鮮盛宴海鮮拼盤震撼到,真係好大盤,這個蒸海鮮有大蟶子,鮑魚,花蜆,扇貝,龍躉,海蝦,同烏冬,簡單地用蒜茸粉絲蒸已經好滿足,個烏冬同粉絲吸曬海鮮嘅精華,好好味第三式:養生燉湯用烏雞、元肉,紅棗,杞子,瘦肉煲嘅湯,清湯唔油膩,好好味,滋補又健康第四式:火鍋隨餐有每人一份手切牛頸脊因為生日,所以變咗個牛頸脊蛋糕,不過血淋淋好古怪,肉質夠腍又有肉味,同時仲有好多火鍋配料可以自助任食最後:甜品有椰汁雪燕,滋潤養顏價錢唔貴,性價比高

第一式:招牌大亂斗(任食雞煲.)

第二式:海鮮盛宴

第三式:養生燉湯

第四式:火鍋
隨餐有每人一份手切牛頸脊

最後:甜品
有椰汁雪燕,滋潤養顏

價錢唔貴,性價比高
2040 views
2024-07-11 5701 views
相信好多人一定俾佢地嘅海鮮盛宴吸引過,今次同—班朋友就去試下。我地揀左由8點45食到1點,可以慢慢食慢慢嘆。首先,係任食雞煲,可以揀唔同辣度,我地一次叫左微辣,一次唔辣,都相當惹味。跟住就係海鮮盛宴,數量跟人頭數,每人一件。當中包括:鮑魚、扇貝、蟶子、蜆、龍躉、蒜蓉開邊蝦,仲有少量烏冬、栗米同萵筍。份量非常足夠。最後就有滋補火鍋,先飲完湯,再火鍋。重點係任食嘅手切牛頸脊同豚肉都十分出色,牛頸脊充滿牛味,口感肥嫩而且有彈性。豚肉也不遜色,充滿鮮味。鋪頭仲有提供多款火鍋食物俾大家自行挑選。呢一餐食得好滿足。
我地揀左由8點45食到1點,可以慢慢食慢慢嘆。

呢一餐食得好滿足。
6月23日揾食肥華陪靚媽,做完運動,正值中午,驕陽似火氣温必定超過33度,肥華,横下一條心,同靚媽去呢間,火煱店食,任飲任食餐,唻避暑,一唻貪佢冷氣夠凍,二唻有大量凍及清凉飲品任飲,而呢個餐,更是雞煲和牛頸脊,及其他火煱配料任食,加上一份以人数配給嘅,蒸海鮮拼盤,仲喺可以食足3個鍾,咁樣避暑法都咪話,唔過㽼。至於呢餐,避暑火煱餐評語,個雞煲喺大路貨式,而牛頸脊明顯不及,(肥牛火煱嘅同名食品咁好食)反之個蒸海鮮拼盤,就比(相馬火煱)嗰個同類食品,高出一班,其他食物,除咗個炸魚皮及碗椰奶海燕糖水較出突出外,其他都喺,行貨食品,值得一題,此店侍應員工都喺年青男女,個個對客有禮,服務到位真喺要俾👍👍👍呢班年青人
2024-06-10 4758 views
人均$364有任食雞煲、一份海鮮拼盤、一碟馬刀貝刺身、燉湯同任食火鍋,全部都好食。另外仲有啤酒任飲同糖水送,而且會附上碟叉比我地食帶過黎嘅蛋糕而唔另收切餅費。職員嘅態度都好到黐咗線🤯佢哋全部都好有禮貌而且細心,例如:1. 職員會留意到我哋將食剩嘅海鮮拼盤放埋一碟,會問我地使唔使叮返熱2. Staff留意到我哋嘅燉湯唔係好滾,所以主動幫我哋換咗個新煲,等煲湯好滾d黎打邊爐3. 我哋切蛋糕時,staff主動幫我哋換咗張新枱,等我哋可以喺乾淨枱上面食蛋糕4. 成日留意我哋食成點,再上另一道菜同換碟整體黎講食物好食、價錢合宜、服務態度極好、餐廳環境乾淨….呢間餐廳好到我要特登留comments🙏🏻🙏🏻希望佢生意長做長有人均

職員嘅態度都好到黐咗線🤯佢哋全部都好有禮貌而且細心,例如:
4. 成日留意我哋食成點,再上另一道菜同換碟

每次約一大班人打邊爐食飯,就一定係食放題,食物野飲選擇多之如,又可以係有限budget之下,豪飲豪食,夠囇盡興,唔洗就住荷包💸約friend從此唔洗尷尷尬尬。打邊爐放題有好多間,但高質嘅真係唔多,呢間不但只價錢親民(晚市$300 /成人,已計服務費),仲包任點雞煲、一客海鮮拼盤(每人每款聖子、鮑魚、扇貝、花甲、蝦、魚塊,配烏冬同些少配菜,人人有得食,唔洗爭)、是日靚湯(杞子紅棗烏雞湯),重頭戲手切牛頸脊,最後仲有椰汁雪燕糖水,另外有凍櫃放咗其他基本火鍋配菜、丸、水果拼盤等等,唔少得有王子麵、辛辣麵、烏冬、出前一丁… 當日有朋友生日🎂,買咗個蛋糕去餐廳雪,呢度冇收切餅費之如,佢仲好細心咁送咗個牛頸脊蛋糕俾我哋,十分過癮😋任點雞煲其實上菜上得幾快,但每次要等2分鐘炒一炒,總共需要炒4次,最快起碼8至10分鐘先食得,啲雞先至入味,我就略嫌等得太耐。雞煲入邊啲雞肉又少,剩係得好多辣醬同配料,感覺呢度嘥咗好多時間,所以其實食一轉都已經好夠。而海鮮拼盤就各樣每人一隻,不過不失,蟶子、扇貝同鮑魚係必食,烏冬煮到淋淋地有海鮮味都幾好,全部火候都控制得幾好,唔會話過熟,絕對得起呢個價錢👍🏻碗靚湯其實有啲

碗靚湯其實有啲太鹹嘅,不過勝在落足料,飲完第一輪,最後會攞嚟做火鍋底。任點牛頸脊嚟得都好快,碟碟都有肉味有口感,唔會Hea你俾成盤肥牛出嚟。

最後出場嘅椰汁雪燕糖水,其實係飲緊冰糖椰汁Jelly,叫做食完熱辣辣嘅嘢,送翻碗凍嘢俾大家潤下個口。

全晚其實我飲咗2-3支水(好彩舖頭有供應支裝水😬),3-4罐解茶,你話冇味精真係呃你,不過以呢個價錢嚟講,仲邊有得咁挑剔?

任食雞煲
海鮮拼盤
牛頸脊蛋糕
Sake
2024-05-29 4234 views
24/5 晚上與11位朋友一同光臨佐敦分店用餐,結果卻遇上了令人不安情況。唔夠24小時之內,7人接二連三出現嚴重腸胃不適,肚瀉和嘔吐嘅症狀。有朋友嘔吐甚至嘔返條鵝腸出嚟🤢食物方面雞煲海鮮火鍋甜品其實睇落都好正常,雖然只影咗海鮮,但唔好預啲海鮮喺非常熱😓 所以唔知係我哋唔好彩定天氣太熱,令到海鮮唔freshㅠㅠ除咗反映唔知可以做到咩,奉勸大家去食要小心😞

食物方面雞煲海鮮火鍋甜品其實睇落都好

除咗反映唔知可以做到咩,奉勸大家去食要小心😞
2024-05-24
$327.8 (Dinner)