2023-11-02 718 views
食咩鮮 觀塘觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓32室意式爆茄焗豬扒飯🍅芝士同豬扒嘅組合真係十分邪惡😈外賣送到嚟仲有拉絲嘅效果🧀邪惡得尼又超好食👍🏼意式爆茄厚切牛脷焗飯🍅估唔到蕃茄芝士同牛脷嘅配搭都幾夾牛脷有整整四大份😏分量十足👌🏽辣辣濃咖喱慢煮雞髀焗飯🥘濃濃嘅咖喱汁配上大大份雞髀🍗呢個組合實冇死(唔小心押左韻)😺
食咩鮮

辣辣濃咖喱慢煮雞髀焗飯🥘
濃濃嘅咖喱汁配上大大份雞髀🍗
呢個組合實冇死(唔小心押左韻)😺

2023-03-05 1779 views
喺觀塘搵心儀嘅餐廳,真係易如反掌,😝地方唔大,但係密集咁樣充滿左唔同嘅食肆,仲要而家樓上鋪大肆興起,基本上都包羅晒唔同菜式。😏外賣亦都係呢幾年成為咗一個習慣,無論係返工定係返屋企,外賣當然就係最快捷又唔使煩嘅選擇。 不過外賣都真係會令人揀三揀四,唔知揀咩好嘅話咁就不如諗吓食咩鮮焗飯啦🤭辣辣濃咖喱慢煮雞脾焗飯— 🍛正宗嘅濃郁,港式咖喱夠晒濃烈,而且帶有少少辣味,配飯食當然係一流,🍛慢煮雞髀亦都會即場order完就會落手整,確保熱辣辣咁樣出,所有食材都做裝晒臨尾就要滲上芝士再攞去焗一焗,🧀可以見到慢煮雞髀原隻份量都幾大,加上慢煮完之後就更加好鎖針,皮香肉嫩,份量亦都的確唔細🍛辣辣濃咖喱豬扒飯— 🍛另外一款咖喱系列就係咖喱厚豬扒飯,🐷每塊都係經過香煎嘅處理,所以面頭會見到微焦,更加帶有肉香,豬扒亦都的確係幾厚,大約係半肥瘦,🐷咁就係最好嘅品質,亦都好有心機去煎,大大塊又唔韌,同樣都係配咖喱一流。🐷非常足料,一人份量都已經綽綽有餘。🍛食咩鮮 (觀塘)觀塘觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓32室

辣辣濃咖喱豬扒飯

食咩鮮 (觀塘)
觀塘觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓32室
2023-02-25
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
辣辣濃咖喱豬扒飯
2023-03-03 533 views
餐廳位於觀塘,還算方便快捷,主打的就是港式料理,還帶點日式的風味,外賣自取,最擔心的一定是包裝,不錯,十分精美,不會洩漏出來。食物方面,挑選了沙嗲牛肉麵,餐廳供應的是出前一丁,性價比更高,加上沙嗲牛肉,肉質鮮嫩,沙嗲醬汁帶香濃花生味,性價比極高的作品。麵和湯分開呈現出來回到家中,輕輕的加熱,便能享受得到堂食的效果。另外還點選了一份厚玉子三文治,濃厚的雞蛋香令整份三文治更為豐富,加上麵包香軟可口,入口更為美味。
2023-03-03 477 views
.Lunch 諗緊食咩好??🤔🤤觀塘堂食怕多人??🫣咁不如試下「食咩鮮」??🤩🤩……….🐥辣辣濃咖喱慢煮雞脾焗飯($88)用左芝士+辣辣地嘅咖哩汁去焗,醬汁好香,適合重口味🤭,外賣包裝設計都好方便,唔怕倒瀉,渣車掟個灣都唔怕倒瀉😂😂🍄香草炒野菌(+$26追加小食)為左均衡飲食🤤叫多左2個小食香草炒野菌好香牛油香味🥬清炒雜菜(+$26追加小食)唔會好淡味,但又唔會太油👍🏻……….味道:🌕🌕🌕🌕🌑4/5方便:🌕🌕🌕🌕🌕5/5回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑4/5賣相:🌕🌕🌕🌕🌕5/5……….
Lunch 諗緊食咩好??🤔🤤
觀塘堂食怕多人??🫣
咁不如試下「食咩鮮」??🤩🤩
……….
🐥辣辣濃咖喱慢煮雞脾焗飯($88)

🍄香草炒野菌(+$26追加小食)
為左均衡飲食🤤叫多左2個小食
香草炒野菌好香牛油香味

🥬清炒雜菜(+$26追加小食)
唔會好淡味,但又唔會太油👍🏻
味道:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
方便:🌕🌕🌕🌕🌕5/5
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
賣相:🌕🌕🌕🌕🌕5/5
2023-02-25
$60 (Tea)
2023-02-22 302 views
觀塘有好多工廈餐廳,但宜家先發現係連最近好興既共享厨房都有,最近就試左係成業工業大廈共享厨房入面既【食咩鮮】,主打港式焗飯焗意粉。即叫即整、所以要耐心等下。佢地開星期一到六7-16:30,早餐、午餐、下午茶都有得食。 綿香沙爹牛柳焗意粉:沙爹好濃、同夠多,可以coat曬D意粉。牛柳分量都好多,又夠霖。上面加左cheese,好香。 意式爆茄厚切牛脷飯焗:厚切牛脷真係超級厚,而且有三塊大大塊。好多番茄、而且個飯底係炒過,不過覺得唔係好夠汁。

2023-02-17 714 views
即刻落單即刻焗要等20分鐘都抵呀如果lunch叫 打嚟叫定就啱晒一嚟到就有熱焫焫焗飯拎走😌要讚嘅係佢焗飯有埋紙盒裝住隔咗好多熱 high都唔會焫親同埋佢係紙盒上面已經有貼好食物嘅貼紙一眼就望得出 多人一齊叫都唔駛左分右分而凍飲就有保鮮紙包住 唔怕倒瀉👍🏿綿香沙嗲牛柳焗飯 $98 💁🏿‍♀️沙嗲味好香濃再配埋芝士嘅香牛柳係一口size🐮份量都算足料 有10嚿8嚿口感比較厚韌 有嚼勁意式爆茄焗豬扒飯 $88 🙆🏿‍♀️果然襯返個店名食得出係採用新鮮番茄🍅仲要特登調過酸甜度唔會太極端 味道適中豬扒口感軟腍🐷仲要係無骨嘅 咬落啖啖肉同埋重點係食完唔會有食濟嘅感覺亦唔覺口渴凍奶茶 (少冰) 加$12 🙆🏿‍♀️茶同奶嘅份量適中飲落好順口凍檸茶 (少甜少冰) 加$12 🙆🏿‍♀️水準之上茶味夠香濃同埋真係有少甜到加分欄⭕️ 包裝穩妥❎ 加一服務費✅ 即叫即整

即刻落單即刻焗

❎ 加一服務費
✅ 即叫即整
2023-02-11
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$105 (Lunch)
2023-02-14 459 views
星期六喺觀塘做完Facial,見外賣App有優惠券就到期,所以就順便買埋嘢食先返屋企🏡。我預早落定單嗌「食咩鮮」,去到就啱啱好有得拎。原來餐廳又係近嚟好流行嗰種雲端廚房📲,網上平台價平過即場買。外賣包裝企理,焗嘢用錫紙兜同紙盒裝住,所以保溫效果甚佳👍🔥。包裝盒上面貼咗貼紙,以茲識別款式。辣辣濃咖喱焗豬扒飯,🍛咖喱焗豬扒飯好出色,咖喱味香濃,佢係偏向港式風味,辣度都算明顯,但易入口。同時,佢加入咗芝士🧀,進一步提升鹹香。咖喱汁配飯食一流,米飯軟硬度同濕度適中🍚。豬扒大大件,肉質軟腍,並無用鬆肉粉醃到過晒火🐷。綿香沙嗲牛柳焗意粉,沙嗲汁口味大眾化🇭🇰,似茶餐廳嘅沙嗲牛。牛柳粒出奇地有水準,份量多,大大粒似牛扒🥩,而且牛味都算濃郁🐮;其他配料仲包括洋蔥同三色椒等。焗嘢可揀飯或意粉,🍝我略嫌意粉質感稍淋,加上多汁,我比較推介配飯。估唔到杯凍奶茶都唔錯🥤,奶香細滑,茶底唔苦澀,甜度符合現今嘅健康水平,就算冇嗌少甜,都唔會太甜。總括嚟講,呢間外賣店嘅食物品質幾好🥡,用料唔馬虎,出品仲帶有港式風情。不過餐廳暫時所提供嘅食物款式唔多,唔知遲啲會唔會多啲選擇呢。
凍奶茶
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2023-02-13 118 views
星期六又去探男朋友班總唔可以兩手空空咁去嘅所以買埋外賣黎同佢一齊食Search到附近有間新外賣店賣相幾靚仔一齊試試佢原來係新式嘅共享廚房!我去到落單廚師就新鮮即製焗飯個炒飯底即刻炒俾我😂外賣包裝嚴實衞生鍚紙盆外再有紙盒包裝唔怕太熱辣親鍚紙盆亦方便外賣翻熱👍附上環保餐具都幾貼心❤️我地食左招牌嘅拉絲芝士白汁雞皇焗飯同辣辣濃咖哩厚切牛脷焗飯我嘅辣辣濃咖哩厚切牛脷焗飯同樣都有拉絲!濃咖哩其實只得好微好微辣味唔食得辣嘅朋友都可以放心~厚切牛脷有三大塊滿滿鋪滿焗飯牛脷入口淋得黎外皮有少少脆👍正!男朋友嘅拉絲芝士白汁雞皇焗飯更係勁拉絲雞塊有五大件件件都先煎後焗所以保持到又嫩又滑又係正!外賣份量相當夠男仔都夠飽外賣自取仲有優惠Lunch time唔想堂食呢度會係好選擇!
星期六又去探男朋友班
總唔可以兩手空空咁去嘅
所以買埋外賣黎同佢一齊食
Search到附近有間新外賣店
賣相幾靚仔
一齊試試佢

原來係新式嘅共享廚房!
我去到落單

同辣辣濃咖哩厚切牛脷焗飯

我嘅辣辣濃咖哩厚切牛脷焗飯
同樣都有拉絲!
濃咖哩其實只得好微好微辣味
唔食得辣嘅朋友都可以放心~
厚切牛脷有三大塊
滿滿鋪滿焗飯
牛脷入口淋得黎外皮有少少脆👍正!

男朋友嘅拉絲芝士白汁雞皇焗飯
外賣份量相當夠
男仔都夠飽

外賣自取仲有優惠
Lunch time唔想堂食
呢度會係好選擇!
2023-02-11
2023-02-09 89 views
🍱 今日又發掘咗觀塘一間新嘅外賣店,又係電話落單,lunchtime就可以過去拎,超方便💖 兩個飯嘅包裝好精美,份量亦唔細!仲係雙層盒,唔怕焗飯熱會辣手,亦冇咁快變涼,超細心😚👅 辣辣濃咖喱厚切牛脷焗飯 ($98)牛脷飯嘅咖喱汁唔會太辣,咖喱嘅奶味好香,仲有拉絲嘅芝士添😍 禾脷除咗厚切,仲好大塊添!牛脷一啲都唔硬唔韌,軟腍適中,個人好鍾意!🫶🏻💓🐥 意式爆茄慢煮雞脾焗飯 ($88)呢個仲正!雞脾超大隻!皮薄肉嫩,又多汁,好好味😋 茄汁焗飯一樣都係充滿拉絲嘅芝士,好香好滋味!個飯仲係炒底,蛋炒飯更香😋!🍋 熱檸水
🍱

👅 辣辣濃咖喱厚切牛脷焗飯 ($98)

🐥 意式爆茄慢煮雞脾焗飯 ($88)

🍋 熱檸水
  • 辣辣濃咖喱厚切牛脷焗飯
  • 意式爆茄慢煮雞脾焗飯
位於觀塘工廠大廈內嘅食咩鮮係一間外賣工場,主要係做外賣平台外賣落單!首先想讚下佢成個外賣嘅Outlook,外層先用紙盒包裝,入面再有一個金屬外賣盒裝,整體乾淨企理,外賣都食得靚仔!綿香沙爹牛柳焗意粉 $98熱氣騰騰的惹味沙嗲湯汁,洋蔥味同花生味都幾突出,而且牛柳有大約2-3舊,入口嫩滑!質素不錯,但價錢偏少少貴!意式爆茄焗豬扒飯 $88外賣都做到芝士拉絲都抵讚嘅,番茄醬汁和厚切豬扒 係重點,大約3-4舊,不過我覺得佢個蛋炒飯底唔夠多蛋,同埋炒底唔夠乾身,但整體都算係十分高質!
綿香沙爹牛柳焗意粉 $98
意式爆茄焗豬扒飯 $88
2023-02-03
2023-02-07 81 views
平時食飯最鍾意喺觀塘工廈小店搵飯食通常啲工廈小店都晏晝先開門,今次比我發現到一間朝早就開門嘅小店,作為一個香港人梗係要支持下佢嘅款式都係同一般茶餐廳差唔多我就叫沙嗲牛肉出前一丁,蕃茄雞胸通粉,玉子蟹肉三文治 (全部都$48跟餐)蕃茄雞胸通粉嘅蕃茄好多,而且雞胸好滑,玉子三文治嘅玉子非常之滑,而且好厚,再加埋蟹肉沙律就豐富左個味道,更加好食。二沙嗲牛嘅味道都唔錯🥰佢每一個餐都同埋熱飲,而且叫粉面類嘅話,仲會送一個糖心蛋同餐包,個糖心蛋都幾好食不過要注意翻,依個係外賣專門店,基本上淨係可以外賣,所以如果你嫌其他地方太迫嘅話,不妨嚟買喺呢度買一個外賣
平時食飯最鍾意喺觀塘工廈小店搵飯食
佢嘅款式都係同一般茶餐廳差唔多

今日男朋友要在觀塘公司OT,打算買個外賣同佢一齊lunch,好好慰勞一下男朋友,於是便上網search附近有冇一啲比較精美好食的外賣,睇過呢間的食品圖片後便決定試一試。餐廳位於一棟大廈的一樓,不難找到,鋪面光猛乾淨。餐單都是焗飯或意粉,即叫即製作,保證每一個餐都是新鮮出品。我點了一個牛柳焗意粉和一個雞髀焗飯,等了差不多十分鐘左右就有得拎走,每個焗飯都是用錫紙兜盛著,保持溫度;以一個硬紙皮外賣盒固定位置;而提供嘅餐具都比較精緻有質感,整個外賣包裝都考慮得很周到,很精美。綿香沙嗲牛柳焗意粉牛柳份量十足,入口軟腍,配上惹味的沙嗲汁及拉絲芝士,呢個配搭足以滿足我對味道既追求。辣辣濃咖哩慢煮雞髀焗飯大大隻雞脾,以慢煮的方法烹調,做到肉質鮮嫩,附以濃郁的咖喱汁和熱辣辣的炒飯底,在食材處理和味道方面都做到十足十。果然呢一間係非一般的外賣店,無論在食材處理,烹調方法,味道調製,以及外賣包裝上都落足心機做到盡善盡美,相當不錯。

餐廳位於一棟大廈的一樓,不難找到,鋪面光猛乾淨。

餐單都是焗飯或意粉,即叫即製作,保證每一個餐都是新鮮出品。

辣辣濃咖哩慢煮雞髀焗飯

2023-02-04
TakeAway
$90 (Lunch)
2023-01-18 98 views
[ 食咩鮮 ]睇OpenRice見到成業街開咗間新既外賣店,宜家仲做緊外賣自取全單有8折再送熱飲一杯,咁抵食叫來食吓先。✿ C. 意式爆茄厚切牛脷焗飯 $98✿ H. 意式爆茄焗豬扒飯 $88食物即點即製,用料新鮮。兩款都用咗大大嚿蕃茄,名符其實爆茄。牛脷&豬扒啖啖肉,面頭仲加咗芝士🧀🤤另外值得一讚係用咗錫紙兜,就算外賣都keep到食物嘅溫度👍🏻總結🫦食材用料新鮮,宜家有折更加抵食,可以一試。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿食咩鮮地址: 觀塘觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓32室電話: 69968441✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 食咩鮮 ]

✿ C. 意式爆茄厚切牛脷焗飯 $98
✿ H. 意式爆茄焗豬扒飯 $88

總結🫦
食材用料新鮮,宜家有折更加抵食,可以一試。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
食咩鮮
地址: 觀塘觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓32室
電話: 69968441
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 意式爆茄焗豬扒飯
2023-01-14 126 views
H餐意式蕃茄焗豬扒飯88蚊不得不讚佢個包裝得好好,個盒係啱啱好同個飯完全唔會打側,而個焗豬扒飯個味道都好好,豬扒好大塊 ,仲要有超級多蕃茄, 酸甜甜好食!而且個份量都唔少, 啱曬打工仔食👍清炒什菜38蚊 比我想像中大兜,有翠玉瓜,椰菜,紅蘿蔔 ,幾好食平時坐office冇乜機會食到菜,要補充下。芝士焗薯蓉38蚊超級好食! 一定要叫黎食! 熱咖啡20蚊好香咖啡味, 而且又係包裝得好好 ,上面有層保鮮紙, 拎返公司的途中都唔怕漏👍熱奶茶20蚊奶茶包裝同樣好,而且好香茶味。
H餐意式蕃茄焗豬扒飯88蚊

清炒什菜38蚊

芝士焗薯蓉38蚊
超級好食! 一定要叫黎食!

熱咖啡20蚊

熱奶茶20蚊
奶茶包裝同樣好,而且好香茶味。
2023-01-12 135 views
觀塘工廠區有一間賣焗飯焗意粉既外賣店,仲有幾款小食可選擇。餐廳選用了優質食材製作,食物亦即買即煮,夠晒新鮮!食物整體分量夠大,性價比高。外賣包裝紙盒夠厚實,拿到回家依然熱辣辣,非常好。紙盒貼上公仔貼紙標示盒內食物,好可愛!綿香沙嗲牛柳焗意粉 $98牛柳數量多,入口軟稔入味,沙爹味香。意粉軟硬度適中,感覺到烹煮意粉時間把握得好。鍾意食沙爹既朋友們千其唔好錯過啦!拉絲芝士白汁雞皇焗飯 $88雞塊數量多,雞肉嫩滑無雪味。芝士分量夠多,拉絲效果好好,岩晒鍾意食芝士嘅朋友們,好滿足!P. S. 依家做緊外賣自取全單8折優惠,再送熱飲一杯,抵食呀!

綿香沙嗲牛柳焗意粉 $98

拉絲芝士白汁雞皇焗飯 $88