2023-12-08 104 views
今次再同妹豬去Puppuccino 食嘢同玩雪,今次食到口碑相當好嘅All day breakfast , 我好鍾意食ALL day Breakfast,今次係我見到嘅份量最正,而價錢同一般餐廳嘅價格差唔多,非常有驚喜另外知道個雪場多咗打卡位,例如多咗好多雪景同埋小樽橋,相信我都未必會帶妹豬去小樽旅行,所以特別帶佢過嚟打卡同玩雪! 真係好難得香港有呢笪地方俾毛孩一齊去玩真雪,見妹豬咁鍾意玩仲幫襯咗Puppy dollars 等下次做grooming 同玩雪都可以有七折,等佢可以成日嚟玩!

2023-12-08
$160 (Lunch)
  • All  day  breakfast
將軍澳南近海濱長廊 - Puppuccino寵物友善西餐廳1.Pumpkin Risotto with Jumbo Shrimp 珍寶大蝦南瓜意大利飯– 南瓜鮮味,蝦既鮮味都融入個飯度。 2. Pork Loin Rack with Beetroot Avocado Salsa 巨型豬鞍排配紅菜頭牛油果莎莎 – 有點點乾 3. Honey Garlic Glazed Wings 蒜香牛油蜜糖烤雞翼 –香口美味  4. British Omni Fish & Chips 英式植物炸魚薯條 – 兩大塊魚塊,薯條香口 這家寵物友善餐廳是一家真正為主人和狗狗提供一個可以一起用膳的地方。餐廳亦有照顧寵物所需,提供pet menu 可以叫食物飲品俾狗狗。平時好多掛名俾你帶狗狗既餐廳只可以放袋/車,這家餐廳地庫嗰層有狗狗走動既地方。
將軍澳南近海濱長廊 - Puppuccino寵物友善西餐廳

1.Pumpkin Risotto with Jumbo Shrimp 珍寶大蝦南瓜意大利飯– 南瓜鮮味,蝦既鮮味都融入個飯度。 [4/5]

2. Pork Loin Rack with Beetroot Avocado Salsa 巨型豬鞍排配紅菜頭牛油果莎莎 – 有點點乾 [3/5]

3. Honey Garlic Glazed Wings 蒜香牛油蜜糖烤雞翼 –香口美味  [4/5]

4. British Omni Fish & Chips 英式植物炸魚薯條 – 兩大塊魚塊,薯條香口 [3/5]

Other Info. : 想搵地方同狗狗一齊食飯,又好CHILL 咁過個下午, 呢度係個不錯既選擇.
2023-11-25
今天放假與毛孩入將軍澳去見識一下新建成的跨灣大橋,順路去朋友極力推介的Puppuccino寵物主題的西餐廳用膳一嚐究竟。路過餐廳外圍,整個裝修都帶給別人有放鬆愜意的感覺,還看見好多客人都帶同他們的毛孩一起用膳。當坐下來看個menu,竟然連毛孩也有獨家的食物!Order了幾道食物,食物不論賣相以及味道都相當不遜!高水準!毛孩的食物跟主子所吃的都近似,一看就知道餐廳花了不少心思在食物上。而服務也得要讚,每一位staff都很有禮貌,還跟客人分享&推薦毛孩比較喜歡吃的食物。不得不提的就是地庫是一個人造真雪玩樂的地方,溫度長期處於零度以下,好合適香港人與毛孩一起與其他主子毛孩嬉戲玩樂交流的好地方。難得在香港有一所餐廳有雪場,愛玩雪又追求質素的香港人不論春夏秋冬都不要錯過!有得食,有得玩,又放鬆,又愜意,還可以結識新朋友,這個地方不容錯過!一字之曰:掂!🥂

一字之曰:掂!🥂
2023-11-26 184 views
成日都會黎將軍澳海邊呢度試吓D餐廳,每間都唔會點差,今次黎呢間餐廳,特別有驚喜,單點牛扒二百幾蚊,竟然大x樂,美x早餐好過佢,爛布渣牛扒一樣有圖有真相。龍蝦汁意大利雲吞, 跟本就係X仔碼頭加罐頭龍蝦汁,大約6粒左右。另外什麼三杯雞煲仔飯,唔知發生咩事咁,比三四舊雞,煲仔入面大約有4湯匙羹份量嘅飯,收你168 。 埋單之後同佢D員工講話D野食好差,佢問返你點解差,之後走咗去⋯⋯⋯⋯態度特別。。。我地比左成6百食呢啲午餐,食完好似冇食到野咁。之後要即刻去隔離附近食過。完。

2023-11-20
$600 (Lunch)
2023-10-17 96 views
不知所謂嘅餐廳見佢放題價錢唔貴諗住試吓點知貴小小既就售罄野食一系無味 一系難食好差好差 無時間提醒 以為180分鐘點知原來佢嗰時段系6-9 我地8點先開始叫我哋手機落單 都無睇過餐牌佢一早收左 有寫 都睇吾到都吾緊要 但態度好惡劣 大家真系要小心 吾好黎比錢受氣呀
不知所謂嘅餐廳
吾好黎比錢受氣呀
雞翼
2023-10-17
2023-10-08 120 views
今次跟毛毛狗爸去參加一個古代牧羊犬party😍🐶原來香港有一間飄雪樂園餐廳,可以比人類同埋小狗入去玩雪ga !入場前仲可以着佢哋嘅羽絨同埋雪靴,小狗唔玩雪仲可以玩波波池,又可以去做寵物美容,沖返個靚涼🐶⭐️餐廳仲有好多美食可以選擇,地方夠大又寬敞,大狗仲可以跑嚟跑去!人同埋狗都玩得好開心😂😂😂Ps:留意🐶⭐️呢度實行會員制要入會先可以玩!puppuccino_hk地址:香港將軍澳唐賢街29號 ALTo Residences 地下6號鋪餐廳實行會員制
今次跟毛毛狗爸去參加一個古代牧羊犬party
😍🐶
原來香港有一間飄雪樂園餐廳,
可以比人類同埋小狗入去玩雪ga !
入場前仲可以着佢哋嘅羽絨同埋雪靴,
小狗唔玩雪仲可以玩波波池,
又可以去做寵物美容,沖返個靚涼🐶⭐️
餐廳仲有好多美食可以選擇,
地方夠大又寬敞,大狗仲可以跑嚟跑去!
人同埋狗都玩得好開心😂😂😂

Ps:留意🐶⭐️呢度實行會員制要入會先可以玩!
puppuccino_hk
餐廳實行會員制
2023-09-29 62 views
🤎Puppuccino🤎今次我哋去到將軍澳南海旁的Puppuccino🥳呢一間餐廳係寵物友好餐廳,所以未入到餐廳已經見到好多狗狗喺門口同主人玩得好開心🥳餐廳的環境和氣氛,因為狗狗同埋主人嘅開心而變得好chill😍👍🏻非常適合寵物主人同寵物一齊休息食嘢,而且餐廳性價比十分之高🥳,非常推薦!|Lunch set |Lunch set配沙律🥗/餐湯+飲品🤍美國肉眼扒配燒汁$168我們選擇了一份美國肉眼扒配燒汁。嫩滑的肉眼扒有好香的牛味,搭配燒汁而不會蓋過肉眼扒的味道,啖啖的肉香對於食肉獸老公來說,簡直是完美🤤😋。🤍小食類(大推!)蒜香牛油蜜糖烤雞翼$88雞翼烤得非常酥脆,碎蒜的蒜香味和牛油蜜糖的甜甜香係絕佳嘅配搭。雞翼外脆內嫩,唔會炸到雞肉好乾身,雞油再同碎蒜粒的配合都係恰到好處!重心推薦!🤍串燒類牛脷$38+一口和牛粒$48真心估唔到一間西餐廳嘅串燒都可以咁出色,牛脷係厚切,而厚厚的牛脷卻係爽爽的,入口爽嫩多汁,有嚼勁而唔韌,每一啖都係牛油脂香,老公食指大動😍一口和牛粒,外焦內嫩,串燒裏面裡面的肉汁豐富。調味上邊係錦上添花,和牛的油脂味都可以藉調味而好好散發出來🤤。📍 Puppuccino
🤎Puppuccino🤎

|Lunch set |
Lunch set配沙律🥗/餐湯+飲品
🤍美國肉眼扒配燒汁$168

🤍小食類(大推!)
蒜香牛油蜜糖烤雞翼$88

🤍串燒類
牛脷$38+一口和牛粒$48

📍 Puppuccino(將軍澳南)
新界將軍澳唐賢街29號藍塘傲6號舖

再食: 🤎🤎🤎🤍🤍
💰人均消費:$170
————————————
2023-09-02 54 views
今日叫左兩樣食物,一份燒酒烤豬肋骨配薯條,半份,味道可以,另一份糸廣束牛坑腩意大利煲仔飯,幾特別,中西合璧,環境舒服,啲服務員態度幾好,主動請狗仔食野,地方都乾淨
2023-09-01 910 views
將軍澳海濱旁有間寵物餐廳叫"Puppuccino "餐廳環境好靚,裝修好有歐洲風,座位舒服唔太迫,可以選擇室內或室外,見到唔少客人都會帶埋寵物來一起用膳,感覺氣氛好熱鬧。餐廳好有心思,每位訂台人士都有專屬名牌,亦有自家種植水耕菜來做沙津菜好健康,食物款式有好多,亦有提供多款寵物食品。招牌海鹽黑椒烤雞(半份)即叫即烤,雞係用慢煮烹調方式,保留豐富肉汁,讓雞更原汁原味,雞皮烤得好脆,雞肉好香好嫩滑,食落軟腍,一切開肉汁流哂出嚟,配埋風乾蕃茄阿根廷青醬及法式香檳汁,十分開胃法式粗薯熱辣辣嘅粗薯條,炸得好香脆,份量都唔少,配上蒜蓉牛油汁及秘製黑椒汁好味卡邦尼汁龍蝦尾三文治賣相已經好吸引,大大隻龍蝦肉放在意大利軟包上,龍蝦肉爽口彈牙,卡邦尼汁好香好濃,配埋沙律菜,青瓜好清新,加上滿滿蟹籽,口感非常豐富串燒(魷魚鬚,牛脷及西班牙黑毛豬腩肉)魷魚鬚 - 燒汁味嘅魷魚爽口,燒得岩岩好食落唔韌,值得一試牛脷 - 大大舊,牛味重,燒得剛剛好,肉厚肉汁豐富西班牙黑毛豬腩肉 - 食落啖啖肉,雖然這舊肥膏好邪惡,但真係整得好出色紅花忌廉汁藍青口配油炸鬼藍青口好大隻,新鮮及鮮嫩多汁,,忌廉汁味道剛好,還有3條油炸
將軍澳海濱旁有間寵物餐廳叫"Puppuccino "
招牌海鹽黑椒烤雞(半份)
法式粗薯
卡邦尼汁龍蝦尾三文治
串燒(魷魚鬚,牛脷及西班牙黑毛豬腩肉)
魷魚鬚 - 燒汁味嘅魷魚爽口,燒得岩岩好食落唔韌,值得一試
牛脷 - 大大舊,牛味重,燒得剛剛好,肉厚肉汁豐富
紅花忌廉汁藍青口配油炸鬼
藍青口好大隻,新鮮及鮮嫩多汁,
,忌廉汁味道剛好,還有3條油炸鬼外脆內軟,再點跟餐個類似雞汁食,Perfect Match
2023-05-07
$300 (Dinner)
  • 招牌海鹽黑椒烤雞
2023-07-22 120 views
朋友帶埋狗仔🐶,一齊weekend lunch 💗將軍澳南近海濱長廊,有不少pet friendly 嘅選擇。今日去咗Puppuccino,有兩層,basement 空間更大,有一個人造雪地area 🧊 似乎很受歡迎IG-able,雪地外可以食嘢Picnic 嘅感覺。我們選了上層。有寵物專屬menu。我們的menu 也同樣豐富,而且每一樣都超乎預期嘅水準。signature 嘅牛筋腩煲仔飯,超入味、飯係risotto 😋紅菜頭三文魚沙律🥗超夾而且份量大😌飲品方面好好想試,建議餐廳在QR menu 加番啲相😝今次點左Strawberry

朋友帶埋狗仔🐶,一齊weekend lunch 💗

2023-07-20 121 views
Puppuccino係一間寵物友善嘅西餐廳,環境舒適,令人感到好放鬆。今次嚟到呢度,我試咗好多款菜式,最令我印象深刻嘅係佢哋嘅巨型豬鞍排配紅菜頭牛油果莎莎。佢哋嘅豬鞍排🥩好肥美,啖啖都係肉汁,再配上香甜嘅紅菜頭同滑嫩嘅牛油果莎莎,真係一絕!另一款令我驚艷嘅菜式就係佢哋嘅慢煮三杯雞意大利煲仔飯。飯入口即Q彈,配上嫩滑嘅雞肉同埋濃郁嘅三杯醬汁少少微辣,好嘢味真係無得挑剔!如果你同我一樣鐘意食薯條🍟,咁你一定要試下佢哋嘅植物肉醬芝士薯條。植物肉嘅質感同味道好似真嘅肉咁,又配上香脆嘅薯條同濃郁嘅芝士醬汁,好適合做為開胃小食。除咗主菜,佢哋嘅燒粟米都好好味,甜甜嘅粟米🌽香味配上微微嘅焦香,真係好開胃。最後,我地嚟到餐廳嘅最後一站 - 甜品。佢哋嘅芝士蛋糕🍰好滑好香,如果你係甜品控,咁呢個絕對唔可以錯過!總括而言,Puppuccino係一間寵物友善嘅餐廳,唔單止環境舒適,而且食物質素都好高,值得大家同你心愛嘅寵物一齊黎嘅餐廳🐱🐶

將軍澳有環保大道的寵物公園,係全港最大既寵物公園🐾, 而且有好多唔同pet friendly嘅餐廳 , 今次帶寶寶🐾去玩 , 餐廳唔只有得玩波波池,仲可以玩真雪❄️, 食飽飽仲可以散下步餐廳食物有質素, 而這寶寶🐾仲可以認識新朋友㖭麻辣烤雞🐥凱撒沙律有驚喜🥗羅馬生菜好新鮮,麻辣雞絲好惹味, 估唔到咁夾🍢🍡串燒🍢🍡牛油帶子, 好香牛油味燒烤後仍有嫩滑口感。牛脷同埋一口牛柳粒都唔錯👍🏻珍寶🦞龍蝦尾配三文魚子明太子意粉🍝🦞龍蝦非常厚肉吃咬下感超爽彈,入口充滿海水鹹鮮的誘人味道,明太子意粉屬於不過軟不過硬剛剛好的狀態,味道香而不膩🥰

餐廳食物有質素, 而這寶寶🐾仲可以認識新朋友㖭

麻辣烤雞🐥凱撒沙律有驚喜🥗
羅馬生菜好新鮮,麻辣雞絲好惹味, 估唔到咁夾

🍢🍡串燒🍢🍡
牛油帶子, 好香牛油味燒烤後仍有嫩滑口感。
牛脷同埋一口牛柳粒都唔錯👍🏻

珍寶🦞龍蝦尾配三文魚子明太子意粉🍝
2023-07-16
Type of Meal
Dinner
  • 珍寶龍蝦尾配三文魚子明太子意粉
  • 麻辣雞絲凱撒沙律
Super dog friendly restaurant in TKOBasement more spacious for dogs to play around and can play snow if you are members.CHAMPAGNE SAUCE CHICKEN BREAST SANDWICH $118Funny sauce and chicken super tenderBLUE MUSSELS WITH SAFFLOWER CREAM SAUCE (WITH FRIED DOUGH STICKS OR BREAD) $178Great portion for seafood loversCRISPY ROASTED CHICKEN WITH SEA SALT & BLACK PEPPER $188(half)Signature and must try, crispy chicken.SLOW COOKED THREE-CUP CHICKEN RISOTTO IN CLAY POT $168Very popular dish. Fusion dish of

Very popular dish. Fusion dish of risotto cooked in a clay pot, great portion and great flavour too.

Sangria (Red/White) & Sea Breeze $88/each
Not often you see a dog friendly restaurant that you can have a drink too.

To be a member, need to buy credit.
Each section of snow playing is around $400. Best check with staff

Super fun and recommended for dogs especially under this humid and hot weather if HK.
2023-07-15 62 views
上週六全家出動(5人1毛孩)食晚餐。炎炎夏日好開心搵到可以同毛孩一齊室內嘆住冷氣用餐既地方。真係有驚喜!食物好味Menu提供唔少選擇環境十分整潔衛生!店員愛狗友善! 值得推介
上週六全家出動(5人1毛孩)食晚餐。
食物好味
Menu提供唔少選擇
環境十分整潔衛生!
店員愛狗友善!
值得推介
2023-07-08
Type of Meal
Dinner
自從有將軍澳南發展之後,將軍澳海旁無間斷咁開咗好多特色餐廳,之前有去附近餐廳happy hour,經過見到呢間餐廳幾特別就bookmark咗,今日終於有機會試😛✨其中一個吸引到我嘅地方係餐廳裝修唔係冷色調,感覺比較柔和同適合同屋企人食飯,另外佢有寵物餐提供,雖然個人冇養寵物,但見到有好多人都帶着寵物入去食嘢,氣氛好好🤙🏻餐廳亦都有室外位置提供,滿足到唔同客人嘅需要💯✨餐廳有提供pet menu 👍🏻👍🏻食物方面今次嗌咗✨招牌海鹽黑椒烤雞 $188可以自選兩款醬汁,今次我哋揀咗英式燒汁同埋招牌蒜蓉牛油汁✨👀兩款醬汁都好有驚喜,燒汁比較重味,而蒜蓉牛油汁係末完全溶化嘅牛油,當塗上雞到就會俾溫度溶化,非常入味,另外雞嘅外皮烤得好香脆,雞肉好嫩滑,唔怪得知隔離幾台都有嗌🧐🧐🧐配菜方面有紅蘿蔔條、青瓜條、蒜頭、薑片同埋茄子🍴好豐富❤️✨龍蝦配蟹肉蟹子沙律🥗$188龍蝦煎得啱啱好,肉質彈牙,亦有一定份量,另外羅馬生菜同火箭菜底好足料🤣🤣真係食菜都飽👍🏻好鍾意佢嘅黑醋汁好足😛✨魷魚鬚串 $48魷魚好新鮮,入口好爽口😬😛醬汁香濃👍🏻✨蘋果汁 $48🤙🏻總括嚟講覺得餐廳位置好闊落,環境好舒適,亦照顧到唔同

餐廳有提供pet menu 👍🏻👍🏻

食物方面今次嗌咗

招牌海鹽黑椒烤雞 $188

龍蝦配蟹肉蟹子沙律🥗$188

魷魚鬚串 $48
魷魚好新鮮,入口好爽口😬😛醬汁香濃👍🏻

蘋果汁 $48

🤙🏻總括嚟講覺得餐廳位置好闊落,環境好舒適,亦照顧到唔同客人嘅需要,食物質素都唔錯,尤其適合有寵物嘅人👍🏻👀