2023-03-10
星期六喺將軍澳近海呢一區散步,嚟到呢邊打算揀一間西餐廳食晚飯 見到呢間Pet friendly嘅餐 十分IG ABLE 吸引咗我同朋友坐低試。有戶外同埋室內座位,室內有一條粉紅樓梯好適合打卡,而戶外,如果帶埋自己嘅寵物嚟就十分Chill。《招牌海鹽黑椒烤雞》$168既然係招牌咁就一定要試啦。無論係半碟定係雞本身都做得好靚,雞皮好薄好脆,有黑椒味,雞肉好嫩肉汁豐富,點埋兩款醬汁又係另一番嘅好味,出色!《慢煮三杯雞意大利煲仔飯》$158呢個fusion菜好有創意,集合台、中、意一身,估唔到又幾好味!煲仔飯同埋三杯雞有濃濃嘅花椒味,好好食好開胃,而且飯粒粒粒分明,有咬口,雞肉又入味,但略嫌小小咸,適合重口味人士。《韓式泡菜煙肉炒腸粉》$88幾種食材都係我鍾意,腸粉充滿泡菜味,同埋唔會好油,炒到略略干,口感岩岩好,醬汁嘅份量都調得剛剛好 唔會好鹹,整體都幾好食。因為呢度係海邊所以一定要嗌支啤酒嘆吓!呢度無論係Service定係氣氛都好好,適合帶埋寵物嚟👍
《招牌海鹽黑椒烤雞》$168
《慢煮三杯雞意大利煲仔飯》$158
呢個fusion菜好有創意,集合台、中、意一身,
《韓式泡菜煙肉炒腸粉》$88