🤩嘩!香港都有得食韓國名牌炸雞「Puradak Chicken」啦!仲開左兩間分店,佢哋用先烤後炸嘅方法煮雞,真係鎖住肉汁,個皮外脆內嫩,仲唔會太油膩,真係好好味啊!👏🏻我地叫咗半半炸雞($198+$30+$30)揀咗青陽辣椒MAYO同埋瘋狂蒜香炸雞兩款口味。食落去,辣椒MAYO比較辣,但配上沙律醬中和返,變左甜甜辣辣,都幾過癮!👅我個人比較鐘意瘋狂蒜香味,香甜既蜜糖加埋濃郁既蒜味,根本係Perfect match!🔥另外,半半炸雞仲可以半價食到黑芝波波,我揀咗原味($35),個外皮酥脆,咬落去有種煙煙靭靭嘅口感,仲有芝士軟心拉絲,好推介哦!✨最後,我地仲叫咗人蔘雞湯($128),味道好正常,雞肉燉得軟腍,飲落去好舒服,令人覺得好滋補!🎉原來仲有優惠呀!點羅勒派對送兩杯ade,真係好抵食呀!下次有機會一定要再試埋其他口味啦!
🤩

👏🏻
我地叫咗半半炸雞($198+$30+$30)

👅

🔥

🎉

作為韓國忠粉,有韓國過江龍新餐廳梗係要試!有著炸雞界貴族美譽嘅Puradak Chicken!地點位於尖沙咀韓國街(即係金巴利街);餐牌主打傳統及Fusion炸雞,炸雞以先焗後炸,外脆內嫩保留肉汁!我地揀左半半炸雞,先揀有骨定冇⻣,仲有少見嘅雞翼槌可揀~然後揀味道,仲可額外配秘製醬汁!🖤🍗秘製黑炸雞 招牌黑炸雞,醬汁睇落好咸好重口味,但食落味道香濃郁又唔會過咸!面層有香脆蒜片,令醬油香味更特出!加上外皮炸得香口酥脆,雞肉軟嫩;口感豐富又惹味!好食到停唔倒口!🫑🍗青陽辣椒MAYO炸雞一向鐘意食辣椒就必定要試呢款!滑溜嘅 MAYO醬配上微辣嘅青陽辣椒,椒氣滿滿,又唔算勁辣到冇哂雞味!食落口感濕潤,雞肉滑滑食出鮮味!我地揀有骨,大約半隻雞嘅份量!🍳海鮮煎餅:厚實嘅海鮮煎餅,煎到金黃色香脆可口!外脆內軟餡料滿滿,相當好食!🥤飲品點了柚子梳打及芒果梳打,唔算太甜,感覺可解解膩!Puradak Chicken地址 📍:尖沙咀金巴利街7號地下

餐牌主打傳統及Fusion炸雞炸雞以先焗後炸,外脆內嫩保留肉汁!我地揀左半半炸雞,先揀有骨定冇⻣,仲有少見嘅雞翼槌可揀~然後揀味道,仲可額外配秘製醬汁!

🖤🍗秘製黑炸雞

🫑🍗青陽辣椒MAYO炸雞

🥤飲品點了柚子梳打及芒果梳打,唔算太甜,感覺可解解膩!

Puradak Chicken
地址 📍:尖沙咀金巴利街7號地下
  • 海鮮煎餅
  • 青陽辣椒MAYO炸雞
  • 秘製黑炸雞
Puradak Chicken 的讀音與Prada相似,加上高級的包裝及獨特的炸雞味道,所以有炸雞界Prada之稱🤣餐廳於韓國🇰🇷一直排名五大必食炸雞店之一🍗香港分店由韓國人主理,部份廚師更專程到韓國總公司學習炸雞醃製及烹調秘技。🔸Corn-So Amazing 炸鷄 ($228)先焗後炸的方式烹煮,能鎖住肉汁,並減少油膩感😆烤焗完後,會再油炸至酥脆。外脆內嫩,每口都嘗到韓國炸雞的味道🐓粟米濃湯調味粉十分特別,再加幾件粟米🌽令口感更豐富。🔸海鮮煎餅 ($128)大大份海鮮煎餅粉漿很薄,邊位亦炸至香脆。加上魷魚🦑蝦🦐大葱🧅蘿蔔絲🥕等材料,食落香口惹味。🔸烤牛肉紫菜飯卷 ($65)紫菜飯卷餡料都是慣用的醃黃瓜、青瓜🥒蘿蔔絲🥕蛋條🍳加了烤牛肉🐮口感豐富,清爽健康又美味🔸Green Apple Soju ($118)食炸鷄又點可以唔飲燒酒😝淡淡酒香中泛著清香的蘋果味🍏口感柔和,清甜爽口。
🔸Corn-So Amazing 炸鷄 ($228)
Corn-So Amazing 炸鷄
🔸海鮮煎餅 ($128)
海鮮煎餅
🔸烤牛肉紫菜飯卷 ($65)
烤牛肉紫菜飯卷
🔸Green Apple Soju ($118)
Green Apple Soju
Corn-So Amazing 炸鷄
海鮮煎餅
烤牛肉紫菜飯卷
Green Apple Soju
食過最好味的炸雞同炒粉絲!終於試到有炸雞界Prada之稱的Puradak😍 喺將軍澳有另一間分店提供好多獨特口味的炸雞及多款韓國菜式,應有盡有,絕對值得一試☺️ 餐廳裝潢高級感滿滿,環境闊落,乾淨企理,氣氛很好。食物質素高 有驚喜,價格合理 份量多,性價比高,店員服務態度好👍🏻 依家點羅勒派對會送兩杯梳打~💖💖💖食評💖💖💖前菜($Free)✨Corn-so Amazing炸雞 ($228/份)✨推薦!必點之選,一份份量超澎湃,兩人食絕對飽肚!面頭灑上大量粟米粉及脆脆,超香甜又惹味😋 口感同其他炸雞唔同,原來係因為採用先焗後炸方式製作,以210度高溫焗製以減少油膩感,難怪特別好味🤤👍🏻 即叫即製,需要稍等韓式炒粉絲 ($98)✨推薦!好好味又飽肚😚 看似普通嘅炒粉絲,其實口感味道好有驚喜!粉絲Q彈有韌度,好入味,熱騰騰 十分香濃惹味,好滿足🤤烤牛肉紫菜飯卷 ($65)✨飯卷有好多口味選擇,牛肉份量多,餡料豐富 有蘿蔔、青瓜、蛋等等,口感軟腍又爽口,好味道😋西柚梳打 ($25)✨芒果梳打 ($25)✨飲品都好高質,有新鮮果肉,好解膩,不會太甜

💖💖💖食評💖💖💖

前菜($Free)✨

Corn-so Amazing炸雞 ($228/份)✨

韓式炒粉絲 ($98)✨

烤牛肉紫菜飯卷 ($65)✨

西柚梳打 ($25)✨
芒果梳打 ($25)✨
飲品都好高質,有新鮮果肉,好解膩,不會太甜
朋友推薦下去咗食呢間新嘅炸雞店。嗰日星期五我大約6:30左右到,可能未放晒工都仲有好多位 (⚠️大約七點半開始出面就排長龍所以大家要留意下)。環境上都幾乾淨企理。入面大部份都係韓國店員嚟,用英文溝通就可以。用餐時間大約70分鐘。🔸半半炸雞🍗 $198+$30+$30(青陽辣椒MAYO炸雞🌶️+ CORN-SO AMAZING炸雞🌽)我哋叫咗最好賣嘅兩款炸雞試。佢哋嘅炸雞其實比較似係我鍾意嗰種烤焗雞,外層香口之餘,重keep到入面雞肉質感好嫩滑。🌶️如果食得辣嘅朋友絕對要試青陽辣椒MAYO醬汁口味。本身青陽辣椒特別辣而且有帶一陣獨特清新嘅辣椒味,配上偏甜嘅沙律醬,甜辣得黎比一般嘅紅醬甜辣炸雞香同清爽,冇咁易膩。🌽CORN-SO AMAZING炸雞係喺炸雞上面落大量嘅粟米湯味嘅shake shake粉咁好香,旁邊嘅燒粟米都好有牛油香。🔸芝士雞蛋卷🧀🥚 $128芝士蛋卷份量好大,一夾起蛋卷就有拉絲芝士效果,本來係相當吸引,但蛋捲太老,好明顯食到一層層嘅蛋,唔夠軟熟,同柔軟嘅芝士口感太衝突,唔推薦。🔸墨魚圈🦑(爆粟口味) $70本來想像呢個墨魚圈會有一粒粒墨魚喺入邊煙煙韌韌嘅口感,原來餐廳係將d墨魚

🔸半半炸雞🍗 $198+$30+$30
青陽辣椒MAYO炸雞 + CORN-SO AMAZING炸雞

🔸芝士雞蛋卷🧀🥚 $128
芝士雞蛋卷

🔸墨魚圈🦑(爆粟口味) $70
本來想像呢個墨魚圈會有一粒粒墨魚喺入邊煙煙韌韌嘅口感,原來餐廳係將d墨魚打漿再搓成圈狀再炸,外皮脆簿加上粟米湯味粉係幾香口,可惜個質感真係爭少少,如果入面會有啲墨魚粒就更好。
墨魚圈 (爆粟口味)

🔸檸檬梳打🍹&復活節金雞蛋🥚
復活節期間食<炸雞同蛋卷組合>會送檸檬梳打同金蛋。🍹檸檬梳打就正常發揮唔會甜。食完其他嘢想開隻金蛋🥚嘅時候,一攞上手感覺上係蛋殼嚟😂menu冇講係咩嚟,連英文都無形容到,所以問吓個韓國侍應,佢話pudding?! 一開係粒嘢係半透明狀態嘅啫喱入面好似有隻蛋黃,聞到少少似生蛋味😵‍💫但覺得送得俾人冇理由咁奇怪,好奇心驅使下咬左少少條邊,ar ⋯⋯個質感好似擦子膠,無味既,大家唔使試😂

復活節金雞蛋

—————————
💬店員整體都有禮貌,坐得都舒服。食物上兩款炸雞都幾特別,味道唔錯,特別推薦青陽辣椒嗰款,雖然小食就比較不似預期,但下次有機會都會想嚟試吓其他炸雞

Type of Meal
Dinner
2023-04-20 37 views
有炸雞界 ᴘʀᴀᴅᴀ 美譽的韓國過江龍 ᴘᴜʀᴀᴅᴀᴋ早前原來在尖沙咀韓國街金巴利街開了店提供超過九款口味的炸雞  當然也有半半炸雞 還有一些地道韓式主食 人蔘雞 魚糕湯等等都有𓋪 雞翼雞搥 ᴄᴏᴍʙᴏ (韓式甜醬)友人愛吃雞翼 我則愛雞搥 點雞翼雞搥 ᴄᴏᴍʙᴏ 就最好不過每件雞都裹了甜甜的韓式甜醬 裡面的肉質仍嫩滑 ᴊᴜɪᴄʏ配上前菜的醃蘿蔔一起享用 酸甜清新不會覺得膩不過份量真的很大 大夥兒分享會較適合𓋪 嫩豆腐湯既然炸雞點了不辣 那就點一個辣湯嫩豆腐軟嫩爽滑 加上微辣的湯頭 咕嚕咕嚕的很易入口超下飯的豆腐湯當然還會配白飯𓎺 檸檬梳打𓎺 菠蘿燒酒我點了清新解膩檸檬梳打 但相比起友人點的菠蘿燒酒簡直是小巫見大巫燒酒類是以 ᴊᴀʀ 作單位 方便幾個朋友聚餐暢飲有微微菠蘿果香 燒酒不太嗆口很恰好好像好久沒有吃到這般地道的炸雞了有種回到韓國旅遊的即視感 有機會也想要嘗一下他們的雞蛋卷跟魚糕湯 ~
炸雞界 ᴘʀᴀᴅᴀ 美譽的韓國過江龍 ᴘᴜʀᴀᴅᴀᴋ
早前原來在尖沙咀韓國街金巴利街開了店
提供超過九款口味的炸雞  當然也有半半炸雞
還有一些地道韓式主食 人蔘雞 魚糕湯等等都有
𓋪 雞翼雞搥 ᴄᴏᴍʙᴏ (韓式甜醬)
每件雞都裹了甜甜的韓式甜醬 裡面的肉質仍嫩滑 ᴊᴜɪᴄʏ
燒酒類是以 ᴊᴀʀ 作單位 方便幾個朋友聚餐暢飲
有微微菠蘿果香 燒酒不太嗆口很恰好

好像好久沒有吃到這般地道的炸雞
有種回到韓國旅遊的即視感
有機會也想要嘗一下他們的雞蛋卷跟魚糕湯 ~
2023-04-15
$200 (Tea)
2023-04-16 49 views
呢間餐廳係尖沙咀位置夠方便,裝修好簡約又有韓國feel,好適合情侶或者小型聚會,係韓國既炸雞專門店,咁勁開到黎香港當然要支持下~CORN-SO AMAZING CHICKEN ($228) 真係一個炸雞山,份量夠哂多,啲雞炸得好香脆,肉質又實淨。最特別係佢個粟米粉調味,濃濃粟米味真係無得彈,加咗幾件粟米令到口感好豐富,真係好正啊!魚糕湯 ($150)湯底鮮甜,啲魚糕好有彈性,剩係魚糕魚蛋都有5-6款,仲有啲菇類同菜類,夠哂豐富,食炸雞配啲清清地既湯啱哂~烤牛肉紫菜飯卷 ($65)啲牛肉烤得啱啱好,肉質鮮嫩,紫菜飯捲外層加埋啲麻油好香,食落又飽肚又好味。-Puradak Chicken (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利街7號地下抵食指數:😚😚😚😚😚😚😚/10舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚😚/10

魚糕湯 ($150)

烤牛肉紫菜飯卷 ($65)

Puradak Chicken (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利街7號地下

抵食指數:😚😚😚😚😚😚😚/10
舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚😚/10
2023-04-13 55 views
見到好多好評,講到係炸雞界既Prada,所以走去同fd試下。但食物差,兼體驗差,搞到我忍唔住要寫第一篇食評。先講炸雞,個味係Ok,但炸到肉實實地,無咩汁,KFC仲好過佢。半半炸雞份量唔多,比其他韓國炸雞店少。牛肉紫菜包飯,牛肉係牛肉碎🫢炸墨魚圈食唔到墨魚。呢個價錢真係對唔住呢個質素😑呢度水都要$10杯最後,我地係透過OpenRice訂位,認衰仔係遲左10分鐘到,但都叫within留座時間。餐廳寫左我地缺席,我地影埋張單比餐廳,餐廳繼續維持原判。感覺真係唔良好🫥實在無下次

但食物差,兼體驗差,搞到我忍唔住要寫第一篇食評。

呢度水都要$10杯

2023-04-03 76 views
這間韓國炸雞餐廳比譽為是炸雞界的Prada ,當然要試下啦!今次來到尖沙咀韓國街的分店試試!Wings Combo,他們的炸雞有多款口味可以選擇,而我們揀選了韓式甜醬口味!而雞亦揀選了新出的雞翼雞槌系列!韓式甜醬口味有微辣,醬汁甜甜的,雞上面灑滿花生碎,雞肉嫩滑juicy,口感十足!吞拿魚紫菜飯卷,飯卷夾有吞拿魚沙律醬、青瓜條、紅蘿蔔條、醃蘿蔔、蛋等,材料非常豐富,而且味道同口感都不錯!蔘雞湯,這裡的人蔘雞湯都是用上鍋上,熱辣辣,雞有一隻的份量,內裡有糯米!湯的味道清清地,帶有淡淡的人蔘味,兩個人開心share都可以每人飲到2小碗!檸檬梳打,有淡淡的檸檬酸味,清新解渴!梅子梳打,顏色有點似梅酒,飲落有淡淡的梅子味道,幾特別!
檸檬梳打,有淡淡的檸檬酸味,清新解渴!
梅子梳打,顏色有點似梅酒,飲落有淡淡的梅子味道,幾特別!
2023-03-26
Type of Meal
Lunch
2023-03-30 121 views
呢間韓國人氣炸雞第一間分店喺將軍澳,而家尖沙咀都開咗,鍾意食韓國嘢嘅我就走咗去試🤤店舖唔太大,今日下午lunch時間唔需要等位。試咗青陽辣椒mayo炸雞無骨$208,個名好特別,平時其他店舖冇,辣辣地又有mayo中和返🌶️雞肉juicy唔老🍗黑芝芝波(爆粟口味)$80芝士可以拉絲🧀外皮有少少似麻糬波波煙煙韌韌,加埋爆粟粉好邪惡🫣牛肉紫菜飯卷$65就普通。留意返水要收錢💦為咗個雞同埋芝士波會再回頭🤣靚景指數:💛💛💛好食指數:💛💛💛💛💛抵食指數:💛💛💛💛@puradakhk_official

靚景指數:💛💛💛
好食指數:💛💛💛💛💛
抵食指數:💛💛💛💛

@puradakhk_official
  • 半半炸雞
韓國過江龍炸雞界Prada😄 試吓係咪真係咁出色?被譽為炸雞界嘅貴族! 採用獨特嘅先焗後炸方式炮製,將油份逼出,減少油膩感並鎖住肉汁。其後再油炸至酥脆,炸雞外脆內嫩🍗🍗半半炸雞 $178🌽 Corn So Amazing +$30: 炸雞上灑上甜甜嘅粟米粉,再配上炸粟米,清甜香口!🫑 青陽辣椒Mayo +$30: 第一次試依款口味嘅炸雞😋辛辣刺激,而且幾特別🍗海鮮煎餅 $128 : 大大件煎餅,邊位好脆☺️ 配上八爪魚、魷魚、香蔥、紅蘿蔔絲等,夠曬飽肚💪🏼烤牛肉飯捲 $65: 烤牛肉幾香口,飯卷包住青瓜、蛋、蘿蔔及醃蘿蔔,再灑上白芝麻粒,足料又好食🥹Lemonade $25
韓國過江龍炸雞界Prada😄

試吓係咪真係咁出色?

🍗半半炸雞 $178

🌽 Corn So Amazing +$30
: 炸雞上灑上甜甜嘅粟米粉,再配上炸粟米,清甜香口!

🫑 青陽辣椒Mayo +$30
: 第一次試依款口味嘅炸雞😋辛辣刺激,而且幾特別🍗

海鮮煎餅 $128

烤牛肉飯捲 $65

Lemonade $25
2023-03-28 65 views
今次同大家介紹一間韓國過江龍炸雞店,位於尖沙嘴韓國美食雲集嘅金巴利街。我哋點咗一份炸雞、炸蝦同埋炸芝士波,兩個人食份量真係幾多,味道都唔錯👍🏻-炸雞有非常多味道選擇,我哋就叫咗最出名嘅corn so amazing粟米味,佢哋有得揀淨係要雞翼同雞髀,對於我呢啲本身淨係鍾意食雞髀嘅人嚟講真係好方便😆 炸雞外皮酥脆,裡面雞肉好嫩滑香氣四溢,調味粉好惹味令人一啖接一啖。-炸雞當然要配芝士波,香脆嘅面皮包住流心芝士,一口咬下去,酥脆口感和柔軟的芝士口感一流。-最後我地仲叫咗炸蝦🍤 新鮮的大蝦裹上酥脆的麵粉里炸出黎嘅口感非常爽脆,再配上甜酸醬,令人回味無窮。-總括而言,呢間炸雞店食物質量都非常唔錯,環境亦乾淨整潔,推薦各位炸雞愛好者黎試!
2023-03-27 51 views
因為個音好似PRADA而比人稱為炸雞界既PRADA,Puradak Chicken系韓國過江龍店,之前系將軍澳開第一間店時因為太遠無機會去食,宜家系尖沙咀都開多間,位置系正韓國街個邊。Wings Combo $188醬汁費用另加,我地揀左my favourite 既粟米Corn so amazing,另加$30,total $218一份。貌相好吸引,除咗炸雞之外,仲有粟米,面頭鋪滿左好多粟米調味粉、芝士粉、粟米片碎,味道甜甜地,幾岩口味。Wings Combo有雞槌同雞翼,炸雞主張先焗後炸做賣點,食落的確無咩油,而且吾油膩,肉質都幾滑,但未去到有肉汁。海鮮煎餅 $128海鮮煎餅比想像中大份而且好食,邊位好脆口,就算食到最後一塊都仍然脆。煎餅粉算薄,海鮮主要系魷魚同蝦,仲有大葱、蘿蔔絲等材料。烤牛肉紫菜包飯 $65紫菜包飯正常水準,但個人覺得價錢偏貴。值得一提杯梅子梳打($25),出奇地好飲,味道酸酸甜甜,好開胃,食太多煎炸野飲佢一流!價錢同罐裝飲品差唔多。就黎復活節,餐廳仲搞左個活動,點指定食物有飲品同金蛋送。

Wings Combo $188

海鮮煎餅 $128

烤牛肉紫菜包飯 $65

紫菜包飯正常水準,但個人覺得價錢偏貴。

就黎復活節,餐廳仲搞左個活動,點指定食物有飲品同金蛋送。

2023-03-23 1339 views
聽聞依間炸雞出名,和友人過來挑戰下,炸雞勁大份,太過份了食唔到其他野,烤焗的雞件皮脆肉嫩唔油膩,係有D料到。中午來食見唔少遊客幫襯,價錢合理,適合三五知己大班人開心share 食好D。醃蘿蔔 $0可以再添的,醃得幾好酸酸地食下幾開胃,食食下炸雞食粒蘿蔔解下膩唔錯。半半炸雞 $198雞全部都係雞,大份到呢,兩個人點可食得晒!好在有得揀兩款口味,唔會悶食一味,有骨定無骨,揀有骨貪佢有雞翼雞槌,肉的確係好嫩滑。炸雞以先焗後炸方式炮製,逼出油份,鎖住肉汁,外皮好香脆,肉質都好嫩。- 青陽辣椒MAYO醬青陽辣椒比一般的辣,非常刺激。配上蛋黃醬,甜甜辣辣香辣美味,食多兩件都唔厭。- 韓式甜醬醬汁甜甜地稀稀地,食完辣的食甜的可以中和一下。魚仔紫菜飯卷 $65紫菜飯卷餡料都係慣用的醃黃瓜、青瓜、甘筍絲、蛋條,加了魚仔係幾香口的,口感豐富,清爽健康又美味。梅子梳打 $25梅子味道清香,酸酸甜甜解辣又解膩。抽子梳打 $25柚子味飲落好清新,酸甜開胃,啖啖好refresh。

醃蘿蔔 $0
醃蘿蔔

半半炸雞 $198

- 青陽辣椒MAYO醬

- 韓式甜醬
醬汁甜甜地稀稀地,食完辣的食甜的可以中和一下。

魚仔紫菜飯卷 $65
魚仔紫菜飯卷

梅子梳打 $25
梅子味道清香,酸酸甜甜解辣又解膩。
梅子梳打+抽子梳打

抽子梳打 $25
柚子味飲落好清新,酸甜開胃,啖啖好refresh。
2023-03-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$240 (Lunch)
醃蘿蔔
魚仔紫菜飯卷
梅子梳打+抽子梳打
  • 抽子梳打
2023-03-22 61 views
上網見到Puradak chicken係由韓國人主理話佢個名同Prada讀音好似 所以又被稱為炸雞界中嘅Prada仲要揾左丁海寅做代言人!聽到咁我對眼已經發曬光好ready去食咁好食嘅炸雞佢哋以炸雞爲主打,仲有好多種口味今次我哋就叫左 Corn so Amazing、黑芝芝波同海鮮煎餅≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#HK_gfoodie尖沙咀食好西#Hk_gfoodie≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣❁︎Corn so Amazing ($228)❁︎ 啲外觀真係好靚好吸引份量都幾大份!一上桌就有超香嘅粟米甜味食頭嗰件都仲ok 食吓食吓就覺得啲粉嘅份量就有啲太多粟米芝士粉淨係灑哂喺啲炸雞面頭所以其實啲粟米係無乜粉啲粉好甜好膩,食太多就會覺得好滯價錢來講都set得有少少高(っ `-´ c)!!• ───── ✾ ───── •❁︎黑芝芝波 (原味) ($70)❁︎外層好薄,一咬就好脆食吓食吓就覺得好似食緊湯圓/麻糬咁芝士份量少到令我朋友懷疑人生😂😂😂有啲普通同埋唔抵但應該叫粟米味會好啲• ───── ✾ ───── •❁︎海鮮煎餅

上網見到Puradak chicken係由韓國人主理
話佢個名同Prada讀音好似
所以又被稱為炸雞界中嘅Prada
仲要揾左丁海寅做代言人!
聽到咁我對眼已經發曬光
好ready去食咁好食嘅炸雞
佢哋以炸雞爲主打,仲有好多種口味
#HK_gfoodie尖沙咀食好西

食頭嗰件都仲ok
食吓食吓就覺得啲粉嘅份量就有啲太多
粟米芝士粉淨係灑哂喺啲炸雞面頭
所以其實啲粟米係無乜粉
啲粉好甜好膩,食太多就會覺得好滯
價錢來講都set得有少少高(っ `-´ c)!!
• ───── ✾ ───── •
❁︎黑芝芝波 (原味) ($70)❁︎

外層好薄,一咬就好脆
食吓食吓就覺得好似食緊湯圓/麻糬咁

❁︎海鮮煎餅 ($128)❁︎

海鮮煎餅食唔出有海鮮😂😂😂😂😂
有啲油,食1件就夠
不過個汁都幾正
但唔推薦大家叫呢個≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣

食完我哋兩個都覺得$400
可以叫其他嘢食都唔會再叫海鮮煎餅
見到隔籬枱嘅青陽辣椒Mayo炸雞好似仲正🥲
因為佢一jar梳打都已經$128
所以我哋直程放棄咗嘢飲😂
未必會再食 就算再食都唔會喺香港食🤣🤣🤣
期望越大真係失望會越大🫠
Puradak Chicken (尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利街7號地下