2024-07-17 1178 views
第一次來幫襯,喜歡QUE的環境光猛,木系裝修令人舒暢,座位闊落,檯與檯之間行到兩個人。 我哋點咗兩個lunch set,配沙律和咖啡。總體來講,這裡的食物質素幾好,沙律新鮮配醋,健康之選,味道不錯。喜歡個三文魚taco,用炸紫菜包裹飯糰,有幾片三文魚刺身,番茄和生菜,酸青瓜,有辣汁的點綴,令人十分開胃。雞扒炆飯的雞扒都很好味,飯就略嫌奶味重,開始果幾啖十分惹味 但食到最後有DD滯。總體滿意,下次還會再嚟,希望質素可以保持

呢日終於來到已有7間分店的QUE一嚐壽司塔可的滋味!QUE MOKO以獨特現代居酒屋(Modern Izakaya)體驗為招來,裝潢以淺色日式木系為主,店內卡位在日光時打卡更亮麗,環境寬敞舒適,窗邊卡位飽覽旺角東巴士站城景。菜單包括傳統壽司刺身、充滿創意壽司塔可及西式意粉。巧妙地將現代和經典西日菜餚打造新式Fusion菜。二人套餐 $448推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️第一次來唔駛諗入門方便級套餐包括有是日餐湯/沙律、小食一份、主食一份,壽司塔可兩份、甜品一份及飲品兩杯。二選有較大碟的沙律,所以叫左兩個南瓜栗子湯。🥘Creamy濃稠,難得將兩樣質感細密的食材MIX得十分平衡,入口好豐富,如果當日餐湯係佢真心必試。🥗黃金凱撒沙律 +$18新鮮翠綠的沙律菜拌以蕃茄粒,脆煙肉、麵包粒及洋蔥片,中間主角你吉烈炸流心蛋,清新開胃。🍝松葉蟹味噌甲和燒燴飯配海膽忌廉汁加$58足料濃郁推薦👍🏼 雙重鮮味豐富口味,西日完美fusion😋[壽司塔可 五選二]🍣軟殼蟹壽司塔可用上酥脆天婦羅紫菜包裹著壽司飯及沙律菜,雙重香脆口感。🍣香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可綿軟拖羅蓉夾雜滑溜牛油果蓉,加蕃茄粒及碎蔥,新鮮蔬菜感較強。[甜

呢日終於來到已有7間分店的QUE一嚐壽司塔可的滋味!
裝潢以淺色日式木系為主,店內卡位在日光時打卡更亮麗,
環境寬敞舒適,窗邊卡位飽覽旺角東巴士站城景。

菜單包括傳統壽司刺身、充滿創意壽司塔可及西式意粉。
巧妙地將現代和經典西日菜餚打造新式Fusion菜。

二人套餐 $448
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
主食一份,壽司塔可兩份、甜品一份及飲品兩杯。

[是日餐湯 / 是日沙律]
二選有較大碟的沙律,所以叫左兩個南瓜栗子湯。
入口好豐富,如果當日餐湯係佢真心必試。

[小食/沙律 五選一]

🥗黃金凱撒沙律 +$18
新鮮翠綠的沙律菜拌以蕃茄粒,脆煙肉、麵包粒及洋蔥片,
中間主角你吉烈炸流心蛋,清新開胃。

[主食八選一]
🍝松葉蟹味噌甲和燒燴飯配海膽忌廉汁加$58
足料濃郁推薦👍🏼 雙重鮮味豐富口味,西日完美fusion😋

[壽司塔可 五選二]
🍣軟殼蟹壽司塔可
用上酥脆天婦羅紫菜包裹著壽司飯及沙律菜,雙重香脆口感。

🍣香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可

[甜品五選一]

所有甜品均由得獎日藉師傅Rin Horiuchi主理,
🍦京都宇治抹茶甜筒
造型玩味感強,兩人share建議可敲碎甜筒,
再倒抹茶醬幾吸睛,抹茶味濃郁可口,
內有抹茶雪糕球+抹茶脆片及小蛋糕粒,
帶點回甘味,甜度剛好。
下次會試下佢地招牌炭燒咖啡提拉米蘇盒子。

🍹[飲品]
靜岡有機抹茶豆腐紅豆沙冰 +$48
幼滑沙冰用上靜岡抹茶粉,口感順滑甜度平均,
豆腐口感+軟糯紅豆,係價錢

紅豆豆腐朱古力咖啡沙冰 +$48
外表同樣層次分明非常美觀。香醇濃郁的鮮奶咖啡,伴隨著濃郁的朱古力,甜而不膩,好有層次。
2024-07-07 1068 views
朋友好犀利搵到間食完覺得超正既餐廳呢間主打西日fusion既餐廳位於旺角, 但原來除左旺角仲有好多間分店呢~6點入座時店內已經有唔少人喇, 走既時候仲見到要排隊添.....餐廳環境以日系設計為主題, 木製裝潢既俾人輕鬆舒適既感覺值得一提既係呢道既店員服務非常好, 態度親切有禮, 又會主動講解菜式&幫忙換碟西日fusion既菜式好特別丫~ 係平時好少接觸到既配搭, 新鮮感十足!!!今次叫左個2人套餐, 有餐湯/沙律, 主食, 壽司塔可, 甜品 & 飲品, 好豐富呢~~另外仲有期間限定 & 多款單點食物~先上餐湯/沙律~餐湯係南瓜湯, 南瓜蓉味道濃郁又清甜, 質感細滑creamy沙律係芒果荔枝沙律, 配料新鮮又清新, 非常開胃 青蘋果泡泡綠茶梳打第一次試青蘋果+綠茶呢個配塔, 估唔到可以咁夾喎清爽既綠茶混合青蘋果既清甜酸爽, 感覺清新, 解渴解膩香桃富士梳打香桃味道濃郁, 香甜清爽, 清新怡人脆炸單骨雞翼單骨雞翼炸到金黃香脆, 外層酥脆可口, 雞肉肉質鮮嫩多汁沾埋醬汁食味道更豐富~~~軟殼蟹壽司塔可好特別既菜式, 仲要係超超超好味!!! 食完好想再食炸紫菜包住壽司飯同配料, 卜卜脆好個隱呀
朋友好犀利搵到間食完覺得超正既餐廳

餐廳環境以日系設計為主題, 木製裝潢既俾人輕鬆舒適既感覺

另外仲有期間限定 & 多款單點食物~

先上餐湯/沙律~

沙律係芒果荔枝沙律, 配料新鮮又清新, 非常開胃

青蘋果泡泡綠茶梳打
第一次試青蘋果+綠茶呢個配塔, 估唔到可以咁夾喎

清爽既綠茶混合青蘋果既清甜酸爽, 感覺清新, 解渴解膩

香桃富士梳打
香桃味道濃郁, 香甜清爽, 清新怡人

脆炸單骨雞翼
單骨雞翼炸到金黃香脆, 外層酥脆可口, 雞肉肉質鮮嫩多汁

沾埋醬汁食味道更豐富~~~
軟殼蟹壽司塔可
好特別既菜式, 仲要係超超超好味!!! 食完好想再食

炸紫菜包住壽司飯同配料, 卜卜脆好個隱呀!!!
軟殼蟹炸得鬆脆, 肉質又juicy, 連埋生菜, 青瓜, 蟹籽等一齊食味道一流

辣味帆立貝壽司塔可
帆立貝新鮮嫩滑, 辣味醬汁好惹味, 配埋炸紫菜同壽司飯食層次感豐富

松葉蟹味噌甲羅燒意燴飯配海膽忌廉汁
松葉蟹蓋盛滿蟹膏蟹肉蟹籽

蟹肉非常鮮甜, 同味噌既鹹香完美結合, 撈埋蟹膏蟹籽食超好味!!!
燴飯既海膽汁味道香濃, 飯粒綿密柔軟吸收晒醬汁既鮮味, 正到一啖接一啖係咁食

抹茶提拉米蘇盒子
盒子精致小巧, 表面均勻地覆蓋著抹茶粉~
濃郁既抹茶味道同提拉米蘇既奶香完美融合

口感幼滑creamy, 入口即溶~~ 仲留有醇厚既咖啡香味, 甜而不膩, 回味悠長

• 青蘋果泡泡綠茶梳打
  • 軟殼蟹壽司塔可
  • 松葉蟹味噌甲羅燒意燴飯配海膽忌廉汁
2024-07-04 817 views
《脆炸單骨雞翼 配 辛子明太子醬》單骨雞翼最岩女孩子 唔洗食得咁狼狽而且每半邊雞翼都有酥脆外皮 香口更多裡面保持肉質鮮嫩多汁搭配辛子明太子醬 帶點酸辣鮮香.《三文魚親子丼》丼飯上面舖滿一塊塊新鮮三文魚厚身又肥美 味道鮮甜加埋三文魚籽 更加爆發濃郁海鮮滋味.《香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可》黎得QUE當然要叫sushi taco🌮 牆經典壽司食材同墨西哥塔可巧妙融合天婦羅紫菜包住壽司飯 夾埋肥美甘口、質感蓬鬆既拖羅蓉還有香滑既牛油果醬 口感豐富多變.《辣味帆立貝壽司塔可》呢款塔可就以新鮮肥美既帆立貝作為主角表面輕輕火炙過 帶出微微焦香配以微辣醬汁 為味蕾帶黎層次豐富既體驗.《開心果聖代》一見開心果同麻糬就忍唔到叫呢個甜品了玻璃杯蓋上薄薄一塊手工麻糬下面原來有好多種食材香濃幼滑既雲呢拿雪糕、綿密細緻既開心果醬清爽不膩既雜莓、香甜海綿蛋糕絕對係呢餐飯圓滿句號

《脆炸單骨雞翼 配 辛子明太子醬》

《香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可》
黎得QUE當然要叫sushi taco🌮
牆經典壽司食材同墨西哥塔可巧妙融合
天婦羅紫菜包住壽司
夾埋肥美甘口、質感蓬鬆既拖羅蓉
還有香滑既牛油果醬 口感豐富多變

《開心果聖代》
一見開心果同麻糬就忍唔到叫呢個甜品
玻璃杯蓋上薄薄一塊手工麻糬
下面原來有好多種食材
香濃幼滑既雲呢拿雪糕、綿密細緻既開心果醬
清爽不膩既雜莓、香甜海綿蛋糕
絕對係呢餐飯圓滿句號
2024-07-04 631 views
最近鐘意咗食QUE,佢係一間主打食日式西餐嘅餐廳,簡約嘅日式裝修令人眼前一亮,感覺清潔又舒適,佢哋二人餐包括有餐湯/沙律、小食、主食、壽司塔可、甜品同飲品,豐富又抵食。是日餐湯係南瓜湯,綿密嘅口感,南瓜味道濃郁。小食脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬雞翼皮炸得好脆,估唔到份量都算幾多,單骨方便食用,趁熱食非常香口,點埋辛子明太子醬口味一流。軟殼蟹壽司塔可fusion菜式,將日本壽司同墨西哥taco結合,再用脆口嘅紫菜包住餡,餡料豐富。香脆軟殼蟹、牛油果、沙律菜同壽司飯,有創意又好味。鰻魚玉子壽司塔可用咗豐富嘅松葉蟹海膽醬製作,仲食到蟹肉、蟹柳、蟹籽,口感層次豐富,松葉蟹味增甲羅燒意大利飯配海膽忌廉醬 擺盤好靚,份量比想像多,上面鋪咗甲羅燒,有勁多蟹膏再撈埋蟹肉同蟹籽,食落口感十分creamy.食埋甜品就完美啦,我哋揀咗京都宇治抹茶提拉米蘇盒子配 糖漬紅豆,抹茶味好突出,口感濕潤,食落底系飽滿嘅紅豆粒粒,好好味。

是日餐湯係南瓜湯,綿密嘅口感,南瓜味道濃郁。

小食
脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬

軟殼蟹壽司塔可
香脆軟殼蟹、牛油果、沙律菜同壽司飯,有創意又好味。

松葉蟹味增甲羅燒意大利飯配海膽忌廉醬

早排行開旺角東MOKO✨見到呢間餐廳裝修好精緻,環境幾舒服,所以bookmark左!上星期終於有時間去食😋餐廳走日系小清新風格☺️以木色為主,感覺舒適🪵✨我同朋友剛好可以坐到卡位,非常闊落,又有風景睇,開心💓💓💓我地叫左二人套餐($448 + 10%service charge),包是日餐湯/沙律、小食一份、主食一份,壽司塔可兩份、甜品一份、飲品兩杯🍹❥ 是日餐湯是日餐湯係番茄雜菜湯😚蕃茄味好濃郁🍎酸酸甜甜好開胃🤤❥ 脆炸單骨雞翼(8件)外層好香脆,配埋辛子明太子醬更加有風味🤤單骨雞翼食落好方便,一件又一件咁食唔停!❥ 軟殼蟹意粉 配 蟹肉番茄忌廉汁意粉好creamy,每條意粉都掛滿蟹肉番茄忌廉汁,充滿香味♨️軟殼蟹份量都唔細呀🤭食落啖啖肉,好香脆‼️呢個配搭豐富又好味😋推介🫶🏼❥ 辣味三文魚壽司塔可係呢度既招牌日西fusion料理❤️ 融合左日本壽司同墨西哥Taco,好有創意💯紫菜好脆口,口感一流!裡面包住炙燒過既三文魚,好香口,又唔會太辣!❥ 香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可另外仲叫左香蔥拖羅蓉,拖羅蓉味道新鮮,口感綿密🥰有牛油果醬味🥑整體味道好夾!❥ 抹茶提拉米蘇盒子 配 糖漬紅豆 +$10抹
早排行開旺角東MOKO✨
上星期終於有時間去食😋

餐廳走日系小清新風格☺️
以木色為主,感覺舒適🪵✨
我同朋友剛好可以坐到卡位,非常闊落,又有風景睇,開心💓💓💓

❥ 是日餐湯
是日餐湯係番茄雜菜湯😚
蕃茄味好濃郁🍎酸酸甜甜好開胃🤤

❥ 脆炸單骨雞翼(8件)
外層好香脆,配埋辛子明太子醬更加有風味🤤
單骨雞翼食落好方便,一件又一件咁食唔停!

❥ 軟殼蟹意粉 配 蟹肉番茄忌廉汁
軟殼蟹份量都唔細呀🤭
食落啖啖肉,好香脆‼️
呢個配搭豐富又好味😋推介🫶🏼

❥ 辣味三文魚壽司塔可
紫菜好脆口,口感一流!
裡面包住炙燒過既三文魚,好香口,又唔會太辣!

❥ 香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可

❥ 抹茶提拉米蘇盒子 配 糖漬紅豆 +$10
抹茶味濃厚,苦澀中帶有甜甜既味道🥰
口感軟綿幼滑,面頭鋪滿抹茶粉,感覺不會太膩💚

❥ 凍檸檬茶
❥ 凍奶茶
2024-06-18
Dinner
有時候想揾個地方沉靜下同fd食個飯、除左食物之外、餐廳裝修都係我既main concern。今次就去左位於MOKO既【QUE】。餐廳裝修清新簡約、木系小清新。食物上有別於一般日式西餐、主打壽司塔可,甜品仲由得獎日藉師傅Rin Horiuchi主理。今次就叫左晚市2人套餐,套餐包括餐湯或沙律、前菜、主菜、壽司塔可x2、甜品同飲品x2。餐湯-- 南瓜栗子湯:非常香濃、好creamy,而且好少地方有南瓜+栗子,必試!前菜-- 日式咖哩炸雞軟骨 配 紫蘇香蒜蛋黃醬:分量都算好多、本身鷄軟骨已經用咖哩腌左而且外層炸左、好惹味。紫蘇香蒜蛋黃醬同雞軟骨好match。主菜-- 宮崎雞扒意大利飯 配 低溫水煮蛋:宮崎雞扒肉質嫩滑、意大利飯非常creamy。最衰低溫水煮蛋爆左,唔係就perfect了。壽司塔可-- 鰻魚玉子壽司塔可/香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可:塔可皮用左天婦羅紫菜、所以唔會怕會霖曬。鰻魚玉子壽醬汁香濃、玉子微甜。香蔥拖羅蓉牛油果醬、香蔥拖羅新鮮、而牛油果醬調味不錯。甜品-- 京都宇治抹茶提拉米蘇盒子 配 糖漬紅豆:味道唔會太甜、抹茶味濃。另外有抹茶酒、可以自行加或唔加。飲品-- 甜甜酸酸梳
飲品-- 甜甜酸酸梳打/ 香桃富士梳打:甜甜酸酸梳打梅子糖漿加水果、非常特別。香桃富士梳打桃味突出。不過個人建議叫少甜。
2024-06-28 467 views
今日同🐧🐧 朋友仔到訪位於旺角東Moko 商場,裝修滿滿和風嘅日式西餐廳❤️ 餐廳採用日系小清新風格設計,以木系色調為主,配搭柔和嘅燈光、和諧嘅綠色植物作點綴,感覺好舒心🥰 🐧 㨂咗好豐富嘅晚市二人餐😋 首先可每人選一客是日餐湯或沙律🤩 好新鮮好開胃👍另可選一款小食或沙律🫶 🐧 㨂咗最愛嘅薯條🤤 炸薯條超大碟堆得山一樣高😍 上面潵滿煙肉粒、京蔥絲、木魚絲,再加上滿滿嘅日式芥末醬🤩 食落同大阪燒嘅滋味一樣咁正🤤 主食㨂咗餐廳推薦嘅軟殼蟹意粉配蟹肉番茄忌廉汁😋 彈牙可口嘅意粉上,掛滿濃稠酸香嘅蕃茄忌廉汁🥰 奶油味和蕃茄嘅酸甜滋味平衡得恰到好處,開胃又不膩👍 軟殼蟹比想像中更多肉更有嚼感😍 炸得酥香又惹味🤤 壽司塔可㨂咗餐廳推介嘅鰻魚玉子口味同埋辣味帆立貝口味🤤 鰻魚和玉子神奇地合拍🌟🤩 食落好正👍 加咗麻辣嘅帆立貝更顯鮮美,好出色😋 甜品㨂咗好有特色嘅炭燒咖啡提拉米蘇盒子❣️ 提拉米蘇入口細膩又柔滑,咖啡味濃郁醇香,底部附有煙韌軟糯嘅日式蕨餅🥰 令整體更添口感🤭飲品特地升級試吓佢地嘅特飲🤤 要咗香桃富士梳打同埋青蘋果泡泡綠茶😘 兩杯賣相都好靚😍 打卡啱曬🌟 飲品清新又爽口,解暑消滯一流❣️

炸薯條

鰻魚玉子壽司塔可、辣味帆立貝壽司塔可
炭燒咖啡提拉米蘇盒子
香桃富士梳打、青蘋果泡泡綠茶
2024-06-28 427 views
MOKO的QUE 日本fusion 菜裝修帶濃濃日式風格木系風格清新 環境舒適門口有傳統 bar枱另外窗邊位置 更可遠眺旺角城市景色餐廳主打西日fusion菜晚市二人套餐 很多選擇 值得一試.⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆📍湯/沙律 2選1 🥘羅宋湯味精濃郁 開胃🥗沙律非常新鮮.📍小食 5選 1 🍖脆炸單骨雞翼 配 辛子明太子醬(8件)雞翼外脆內軟 單骨方便食用配搭明太子醬 帶少辣 但邪惡👿一吃再吃! .📍壽司塔可 5選2🍙 鰻魚玉子壽司塔可🍙香蔥拖羅蓉牛油醬壽司塔可.壽司塔可用上酥脆紫菜 配搭不同配料內夾有壽司飯及餡料2個口味是鰻魚玉子及香蔥拖羅蓉牛油醬牛油果醬跟拖羅蓉口味很配合.📍主食 8選1🍝軟殼蟹意粉配蟹肉番茄忌廉汁軟殼蟹大大隻 炸得好脆口番茄忌廉醬汁味道濃厚 條條意粉都很掛汁 很夠味 !.📍5選1 甜品京都宇治抹茶甜筒抹茶味道超級濃郁 抹茶雪糕球 抹茶脆片打破甜筒內 更裝有小蛋糕粒倒上抹茶醬 帶回甘味不會太甜.飲品可選兩杯
MOKO的QUE 日本fusion 菜

味精濃郁 開胃
🥗沙律
非常新鮮
📍小食 5選 1
🍖脆炸單骨雞翼 配 辛子明太子醬(8件)
雞翼外脆內軟 單骨方便食用
📍主食 8選1
🍝軟殼蟹意粉配蟹肉番茄忌廉汁
軟殼蟹大大隻 炸得好脆口
番茄忌廉醬汁味道濃厚
條條意粉都很掛汁 很夠味 !
📍5選1 甜品
倒上抹茶醬 帶回甘味
不會太甜
飲品可選兩杯
2024-06-27 262 views
呢間日式fusion餐廳一直都想試,行開呢一個商場有佢嘅分店一於嚟試吓試咗(二人餐 /$448 ),都幾抵食是日餐湯🥣南瓜栗子湯🎃質地濃稠,真材實料是日沙律🥗除咗沙律菜,仲有一啲當造嘅生果,有芒果同荔枝🥭日式咖喱炸雞軟骨🐔二人小息嚟嗰份量都算好大,粒粒就到金黃香脆,雞軟骨用咗咖喱分離調味,味道會比較較濃,再加上個蛋黃紫蘇醬,兩者濃濃對決,極為惹味🤤辣味帆立貝壽司塔可🌮(+$10)壽司塔可第一次試,口感好新奇,一定要試為味蕾帶來衝擊,紫菜炸到超級鬆化,咬落去有咔咔酥脆嘅聲音,而且一啲都唔油膩,辣味帆立貝調味都唔錯香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可🌮拖羅用同牛油果將呢兩款材料嘅質感都好Creamy🥑角切魚生丼🐟份量絕對足夠兩個人共享,有魚三文魚子,三文魚等等嘅材料全部都新鮮抹茶提拉米蘇 🍵(+$10)由香濃嘅抹茶味,但係芝士味就唔係好突出比較易奶香味為主,質感非常之滑石榴泡泡綠茶梳打 🍹(+$38)有一大塊石榴,夠晒誠意,味道上就會比較偏甜少少絲滑黑咖啡 ☕️(+$18)好好飲,又豐盈嘅咖啡泡泡,而咖啡嘅味道非常之香濃,帶有朱古力同焦糖餅乾嘅味道慢慢滲出

是日餐湯🥣
南瓜栗子湯🎃
質地濃稠,真材實料

是日沙律🥗
除咗沙律菜,仲有一啲當造嘅生果,有芒果同荔枝🥭

日式咖喱炸雞軟骨🐔

辣味帆立貝壽司塔可🌮(+$10)

香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可🌮
拖羅用同牛油果將呢兩款材料嘅質感都好Creamy🥑

角切魚生丼🐟

抹茶提拉米蘇 🍵(+$10)

石榴泡泡綠茶梳打 🍹(+$38)
有一大塊石榴,夠晒誠意,味道上就會比較偏甜少少

絲滑黑咖啡 ☕️(+$18)
星期日下午去食lunch, 初時門口reception 好nice, 亦好有禮貌咁話我哋知90分鐘用餐時間,在香港這很普遍,所以我們就入去用餐了。由服務員斟茶到我們叫餐,及之後食物送到,服務員一直態度也很好,沒什麼問題。但當我們用餐後,飲餐茶開始,服務員就開始用不同的方法趕客(當時距離我們入座還不到1小時,即距離90分鐘還有超過30分鐘)。他們重複詢問食品到齊沒有,或重複詢問我們有沒有需要再點餐。最後,我們表明不需要再點餐,服務員便直接給我們賬單,當時距離90分鐘還剩20分鐘。我望一望賬單上的時間,覺得時間還早,而且我飲品還沒有飲完,便打算繼續飲完飲品而沒有即時結帳。誰知不到5分鐘後,服務員又來要我們結帳,我們唯有結帳離開。最後我們距離90分鐘用餐時間,早了十多分鐘離開。最令人氣結的是,當我們走到餐廳門口,根本就沒有任何顧客在等位,我完全不明白他們為什麼這麼急着要我們離開,甚至完全做不到他們當初所講的90分鐘。另外,值得一提的是,食物質素普通,唔值我所付出的價錢,完全係overpriced。再加上趕客的行為,唔會有下次!
2024-06-23
Lunch
2024-06-24 279 views
本身想預約,但當天預約不到就試下walk in,可能6點時間尚早?!所以walk in都有位食到。叫左份二人餐,當中香蔥拖羅蓉牛油醬壽司塔可不錯,脆的紫菜包住不同的配料,紫菜都炸得脆,唔會淋曬!第一次吃,可以一試松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯配海膽忌廉汁也不會好流。甜品方面點了抹茶提拉米蘇盒子,賣相精緻,味道也不會後甜!雖然價錢有點貴,但整體食物味道不錯,餐廳環境都舒適,所以都可接受的

松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯配海膽忌廉汁也不會好流。
甜品方面點了抹茶提拉米蘇盒子,賣相精緻,味道也不會後甜!

$300 (Dinner)
2024-06-21 543 views
這間咖啡店位於旺角MOKO新世紀廣場,鄰近旺角東站,主打日式西餐。店內環境寬敞舒適,裝潢以淺色日式木系為主,適合約會或多人聚會。二人套餐 - $448是日餐湯紅通通的意式雜菜湯,由多款蔬菜熬製而成,酸甜醒胃。是日沙律新鮮翠綠的沙律菜拌以酸甜的黑醋,撒上鹹香的巴馬臣芝士碎,還有哈蜜瓜及蜜瓜等水果。脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬(8件)金黃酥脆的炸雞翼毫不油膩,咬開雪白的雞肉嫩滑多汁,明太子醬辛而不辣,更有沙律菜平衡膩感。特上刺身盛五點配野菜烏冬 +$98每日新鮮空運的優質刺身。三文魚脂肪紋路清晰,嫩滑甘香;吞拿魚赤身脂肪比例較少,魚味極濃郁;雪白肉厚的帆立貝甘甜富彈性;豐厚的馬刀貝甘甜飽滿;細嫩赤蝦富膠質好香甜。鰻魚玉子壽司塔可天婦羅紫菜包裹著壽司飯及沙律菜,放上紮實豐厚的玉子燒甜滋滋,鬆軟柔嫩富蛋香,還有惹味的蒲燒汁鰻魚,柔軟且鮮美多汁。香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可綿軟細膩的拖羅蓉,油脂味香濃,又有滑膩的牛油果蓉。京都宇治抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆 +$10撒滿京都宇治抹茶粉,風味濃郁香醇,幼滑細膩的Mozzarella芝士富奶香,濕潤的抹茶海綿蛋糕吸飽抹茶汁,更有軟糯香甜的糖漬紅豆,可加入

二人套餐 - $448
是日餐湯

是日餐湯
紅通通的意式雜菜湯,由多款蔬菜熬製而成,酸甜醒胃。
是日沙律

是日沙律

特上刺身盛五點配野菜烏冬 +$98
香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可 & 鰻魚玉子壽司塔可

香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可

香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可
綿軟細膩的拖羅蓉,油脂味香濃,又有滑膩的牛油果蓉。
京都宇治抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆
京都宇治抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆

京都宇治抹茶提拉米蘇盒子配糖漬紅豆 +$10
撒滿京都宇治抹茶粉,風味濃郁香醇,幼滑細膩的Mozzarella芝士富奶香,濕潤的抹茶海綿蛋糕吸飽抹茶汁,更有軟糯香甜的糖漬紅豆,可加入抹茶清酒增添酒香。
靜岡有機抹茶豆腐紅豆沙冰
靜岡有機抹茶豆腐紅豆沙冰

靜岡有機抹茶豆腐紅豆沙冰 +$48
幼滑細膩的沙冰毫無冰塊感,優質靜岡抹茶粉,口感順滑且甜味綿長,有嫩滑的豆腐花,又有軟糯的紅豆。
紅豆豆腐朱古力咖啡沙冰
紅豆豆腐朱古力咖啡沙冰

紅豆豆腐朱古力咖啡沙冰 +$48
2024-06-20
2024-06-19 214 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯今次介紹嘅cafe場內有好多款唔同造型嘅貓貓公仔,佢就係西日fusion嘅「QUE」。餐廳設計走和式清新風格,有竹樹和碎石做裝飾,有啲似去咗京都一樣。二人套餐首先套餐包含是日餐湯/沙律。然後小食/沙律 五選一脆炸單骨雞翼 配 辛子明太子醬雞翼連外皮一齊香炸致金黃色,內層雞肉嫩滑多汁。主食八選一角切魚生丼呢個丼飯有齊多款魚生:三文魚、吞拿魚、油甘魚、希靈魚同埋三文魚籽。刺身顏色鮮艷又有光澤,一睇就知道好新鮮嘅等級。我自己係最鍾意三文魚,食落鮨味又甜。壽司塔可 五選二我就揀咗香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可和辣味帆立貝壽司塔可。拖羅蓉入口即溶,配搭牛油果更加帶出幼滑嘅口感。而帆立貝夠厚身同埋又辣辣地,所以都好開胃。甜品五選一京都宇治抹茶提拉米蘇盒子 配 糖漬紅豆香濃有抹茶味道原來同提拉米蘇都好夾,另外紅豆可以帶出天然嘅甜味,食完都唔會覺得好膩。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ QUE (MOKO新世紀廣場) (旺角)旺角太子道西193號M

二人套餐
首先套餐包含是日餐湯/沙律。

然後小食/沙律 五選一
脆炸單骨雞翼 配 辛子明太子醬
雞翼連外皮一齊香炸致金黃色,內層雞肉嫩滑多汁。

主食八選一
角切魚生丼

壽司塔可 五選二

甜品五選一
京都宇治抹茶提拉米蘇盒子 配 糖漬紅豆

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

QUE (MOKO新世紀廣場) (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓453號舖

2024-06-18 158 views
QUE係間主打食西日fusion菜嘅餐廳,裝修充滿日式風格,木系裝修令人感覺舒適,今次叫咗個二人餐食,包括有餐湯/沙律、小食、主食、壽司塔可、甜品同飲品,都幾豐富!▫️餐湯/沙律是日餐湯係磨菇湯,菇味濃郁;沙律係蕃茄芝士沙律,醬汁酸酸地夠醒胃▫️小食▪️脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬份量都算多,雞翼熱辣辣,雞皮好香脆,點埋辛子明太子醬食更添滋味▫️壽司塔可▪️軟殼蟹壽司塔可呢道料理好有創意,融合咗日本壽司與墨西哥taco嘅元素,外層嘅紫菜脆片口感獨特,包住大大隻香脆軟殼蟹,入面嘅饀料仲有牛油果,沙律菜同壽司飯,口感豐富又好味▪️辣味三文魚壽司塔可另一款點咗辣味三文魚,三文魚輕輕炙燒過好香口,更伴上三文魚籽,令整體味道食落更鮮甜▪️軟殼蟹意粉配蟹肉番茄忌廉汁大大隻軟殼蟹炸得好香脆,份量都好多!條條意粉都掛滿番茄忌廉醬汁,非常滋味又唔會膩,仲有加入紫菜同芝士碎,味道豐富▫️甜品▪️炭燒咖啡提拉米蘇盒子賣相精緻,面頭嘅提拉米蘇口感幼滑,香濃咖啡味,想濃味啲嘅可加埋附上嘅清酒,食到底會有日式黑糖蕨餅,幾特別有驚喜▪️抹茶鮮奶 & 香桃富士梳打除咗抹茶鮮奶之外,店員推薦呢款特飲,話好多女仔鍾意,確實係幾香甜

▫️餐湯/沙律

▫️小食