2005-01-06 26 views
其實講真,去得連間野之前都預左貴,唔抵架啦佢呢間餐廳o既賣點好明顯係個靚景,唔係d 食物如果去完先黎嘈貴就好心一早就唔去啦...野又唔係話真係咁難食,只係款式少姐
其實講真,去得連間野之前都預左貴,唔抵架啦
佢呢間餐廳o既賣點好明顯係個靚景,唔係d 食物
如果去完先黎嘈貴就好心一早就唔去啦...

野又唔係話真係咁難食,只係款式少姐

2005-01-06 19 views
除左個view 及服務係好之外,食物水準就不值一提,用這個價錢去食一餐水準高過這裏的晚飯真係多的是。
2005-01-01 17 views
Um....論抵食同好食....一定唔係佢囉.....除左環境同服務......其他已經無咩可以講值得啦~~呀....佢果度有檔自己撈既烚海鮮檔就唔差囉~不過....一生人一定要去一次....同埋只可以去一次好啦~€
Um....
論抵食同好食....
一定唔係佢囉.....
除左環境同服務......
其他已經無咩可以講值得啦~~
呀....佢果度有檔自己撈既烚海鮮檔就唔差囉~
不過....
一生人一定要去一次....
同埋只可以去一次好啦~€
2004-12-28 6 views
個夜景好靚, 但如果轉到對住個山就唔好啦^^自助餐都ok既, 未去到酒店水準, 甜品就小家左d, 用牛奶公司既雪糕, 仲要得兩隻口味揀only. 仲有d蛋糕同d曲奇餅都唔好食.
個夜景好靚, 但如果轉到對住個山就唔好啦^^:
d自助餐都ok既, 未去到酒店水準, 甜品就小家左d, 用牛奶公司既雪糕, 仲要得兩隻口味揀only. 仲有d蛋糕同d曲奇餅都唔好食.

2004-12-15 9 views
本人和家人12月頭到了此餐廳食"自助餐"(晚上),未前往餐廳之前已打個電話詢問過用(星座Promotion/85折Coupon)價錢, 優惠及停車場事項, 到結賬時才發現同在電話中說的有出入, (1)在電話中侍應說是選用星座優惠半價, 另85折Coupon優惠便不能用, 而加一方便, 他說是計晒半價, 到最後先才加一的, 但到餐廳結賬時又不是這樣, 就是將HKD288- x 8人後再加一(2)停車場原來是要泊車到17樓以上先可亨有2小時免費泊車優惠, 而本人就泊車到了地下, 故不能亨有此優惠, 又要按小時計算泊車, 非常唔抵, 唔明餐廳職員不說清楚, 只說在餐廳消費便有2小時免費泊車優惠呀! 非常不負責任的呢?
本人和家人12月頭到了此餐廳食"自助餐"(晚上),
2004-12-13 2 views
今日廿人黎食lunch buffet, 職員幫我地分開左三張枱, 兩張坐九個人, 一張坐兩個人.呢個安排都幾令人震驚, 果張二人枱只係細細張感覺完全係自己響到撐枱腳.後來我地自己要求坐埋一齊先冇令其中兩人咁陰公.呢到d service都幾唔得, 唔refill水, 冇人收碟要疊上去.而且好多碟未洗乾淨, 一係有跡一係直情有d乾左既送痴響到.野食黎講更加大失所望, 除左魚生幾肥美, 燒牛肉好食之外. 蠔好腥(一入到黎未坐低就聞到), 甜品又唔掂.上年黎食過, 對佢地d熱盤冷盤都冇咩要求, 不過食過佢地既chesse cake真係頂呱呱.就算係普遍cake都做得好出色.但今次食咩都係mosse, 但有好多款選擇. 不過全部都係麻麻地囉.有個chesse cake同上年食過既唔一樣, cheese味唔重好重奶味, 餅底只係普通既朱古力蛋糕.第一次食buffet唔會捧住個肚走仲要唔飽.上次黎都話想食多次, 今次就覺得唔會再有下次.又可能今日好full, 有個團體book左180幾位, 環境超級嘈好似去左酒樓咁.其實只係睇個景, 不過咁樣不如上山頂到睇.
後來我地自己要求坐埋一齊先冇令其中兩人咁陰公.

而且好多碟未洗乾淨, 一係有跡一係直情有d乾左既送痴響到.

就算係普遍cake都做得好出色.
第一次食buffet唔會捧住個肚走仲要唔飽.
上次黎都話想食多次, 今次就覺得唔會再有下次.

其實只係睇個景, 不過咁樣不如上山頂到睇.
2004-12-07 13 views
一直都想去呢間旋轉餐廳...女孩子們大概也像我一樣喜歡一路轉一路食一路睇風景o既感覺同bf講,問佢食lunch定dinner好,大家好有默契,都係話食dinner因為夜景一定靚d(果然係好靚)適逢前排臺週刊有ad.話今期主題係海鮮,仲附有coupon,八五折,今晚就去試喇...waitress帶我地入去,雖然都預o左個景好靚個feel好好,但係依然好興奮,覺得仍然好過預期um,近聖誕,都開始有d裝飾.果度都幾暗,每一枝candle,個氣氛都幾浪漫架...真係食個feel同食個景都抵晒啦...至於食物,款真係唔多,比起d較好的hotel真係少幾多架我覺得...味道就一般啦...但係驚訝o既係連sushi都無,不過可能今期主題海鮮所以先無啦,唔知道呀~間餐廳話叫R66因為每66mins轉一個圈,但係我又覺得唔係喎,實際上應該慢d.佢轉得唔係快,但其實都見到佢轉緊o既仲有,現場演唱個女人都唱得幾好聽...個氣氛真係好好囉! 情侶真係要去下呀,男仔千祈唔好慳呢一餐,當你見到女朋友咁鍾意(我諗大概都會鍾意)o既時候你都會覺得貴得黎值得架~
但係依然好興奮,覺得仍然好過預期
不過可能今期主題海鮮所以先無啦,唔知道呀~
佢轉得唔係快,但其實都見到佢轉緊o既
同女朋友相識紀念日去食﹐之前大家都冇來過﹐只係風聞有間識轉既餐廳係灣仔。去到第一個感覺就係覺得個地方好靚﹐好浪漫﹐冇揀錯地方。我地食左個buffet﹐食左差唔多兩個鐘﹐個餐廳剛剛好轉左一個圈。果日天氣好﹐個view 好正﹐可惜有1/4 係對住個山。其實D 食物冇咩特別﹐算幾好食咁啦﹐兩個人消費500 幾蚊真係為左食個氣氛而已。
2004-09-13 7 views
我同男朋友去食,個d服務好好,個日重有個部長問左我個問題,但佢只會問女仔,佢問我仲咩拿左杯野食,食左一啖吾食,我話好難食...(杯野黑色),佢話好多人都係咁,問我知吾知用咩做我估係苦茶,我男朋友話係二四味..跟住佢話要我自己估..最後一次幾會,答o岩左有鮮揸 橙汁一杯..結果我答o岩左係我男朋友所說二四味...但我就食晒杯二四味law..個d食物,衛生一流..服務都勁好..價錢我覺得值得
2004-09-08 1 views
尋日我生日,同男朋友去左食buffet 。d 野食都ok呀~大部分既waiter 都好好招呼, 唯獨有一個waiter , 我去拎野食既時候佢收緊d 碟, 佢一行o個陣就撞左埋黎, 咁我有唔o岩, 咪同佢講"唔好意思" , 點知佢咩應都冇,仲黑口黑面, 咩都冇講, 勁衰呀佢~而家r66 做緊優惠, 只要係o個個星座既人, 就可以有半價, 大家快d去試下啦~我同我男朋友$550找數, 計返起黎都幾抵食呀~不過佢個buffet係唔包野飲, 要另外order , 有個叫做"旋風特飲" , 好好飲架, 不過要飲得悻d , 同果唔你佢d雪糕溶左之後就唔係咁好飲架啦~~

我同我男朋友$550找數, 計返起黎都幾抵食呀~
2004-07-31 13 views
其實野就幾好味........buffet 就比較多野食..而且源源不絕.......的確唔錯.....不過佢咁既價錢,就應該既..晚飯buffet 就要$3xx...加上個view 都幾正(尤其晚上),又轉轉下,都幾過引!都直得去試試.......^_^....
2004-07-29 9 views
有次去食下午茶冇人....成個餐廳10個客人都冇~本來就係好清靜((講得唔好聽就係冷清))....跟住d野食黎啦,賣相好好,好吸引,味道亦唔錯~~但係令人最唔自在ge係---有好.多.烏蠅嚮度飛黎飛去lor!!! 見到都冇胃口喇!! 仲要lan左上我地d食物度.....同d staff投訴,每人送多左杯野飲,仲只係收左半價...係一次恐怖ge下午茶經驗....
有次去食下午茶
跟住d野食黎啦,賣相好好,好吸引,味道亦唔錯~~

係一次恐怖ge下午茶經驗....
好耐都冇食過幾好食又抵食嘅自助餐,今日下晏好開心食到一次。R66位於合和中心62樓,係一間旋轉餐廳。自從富丽華個間冇左之後呢間好可能係香港唯一一間。轉一個圈大概1個鐘鬆D,全程香港及九龍嘅景致一覧無違,5星級景致,加上5星級招呼,侍應勤加水收碟亦快,認真唔錯。建議訂近食物抬嘅位,如果唔係有排行。價錢原價$138,依家至5月底星期一至六特價$88。連加一100蚊有找。食物主要分3大類,有熟食,冷盤,同埋甜品。生蠔大隻新鮮,三文魚夠鮮甜。甜品有曲奇,黑森林蛋糕,鮮果蛋糕,架啡芝士餅,泰式椰汁糕,萍果穌(好正),仲有Q版雪糕tim。熟食十幾款無乜特別。中間有一檔小型粉麵檔,都係D丸呀粉麫呀咁,但係特別嘅係我D朋友問佢哋攞蝦子佢哋好似唔駛錢咁俾一大碟我哋,你知啦,D蝦子唔平架麻,真係估佢唔到。呢間餐廳價餞平只係午市自助餐啫,夜晚要成3百幾,值唔值就睇人啦。不過若果係午市自助餐5月尾前我本人鄭重推薦,絕對值得一試!
好耐都冇食過幾好食又抵食嘅自助餐,今日下晏好開心食到一次。
2004-04-12 2 views
食左佢既lunch buffetd野多到好似食dinner buffet咁當然有分別既係多得黎又唔係d生蠔呀等等既貴野啦都係d例牌buffet野食有中有西值得一提既就係佢既吉列系列~有炸魚柳海鮮咩扒咩扒啦最好食係魚柳唔腥ma~好多餐廳都有d腥味的另外佢d 廚師即場切比我地既扒類都唔錯不過佢真係切得好薄好細...另外佢既生果果堆d生果好新鮮即係佢refill得好快唔錯~有下次啦~價錢略貴d食客唔知點解我今次好多都係一班班約埋一起打牙"較"既師奶...好嘈好討厭...重同人搶野食咁好失禮!少樣都好似"si"左比你咁!佢地食到個樣飽到想死了都夾硬係咁食...
食左佢既lunch buffet
都係d例牌buffet野食有中有西
好多餐廳都有d腥味的
另外佢既生果果堆d生果好新鮮即係佢refill得好快
唔錯~有下次啦~價錢略貴
重同人搶野食咁好失禮!
少樣都好似"si"左比你咁!
佢地食到個樣飽到想死了都夾硬係咁食...
2004-04-04 8 views
呢間野d食物又普通,個景又唔係特別靚喎,有一半都對住個山不過個地下幾攪笑...就係望住出面個圈就見入面轉但係望住修面個圈就見出面轉喎唉~悶死!下次唔鬼去
呢間野d食物又普通,個景又唔係特別靚喎,有一半都對住個山
不過個地下幾攪笑...就係望住出面個圈就見入面轉
但係望住修面個圈就見出面轉喎