各位食客,今次同你地介紹一下呢間好好味既餐廳, 雖然店面好細, 不過味道真係好好一流!!SOSAMLAM
各位食客,

SOSAMLAM
2009-05-30
$50 (Dinner)
早幾日去開西灣河,經過太安樓見呢間野幾得意就入左去~我同gf同媽咪 3個人坐左係張4人台到,由於第1次去,都唔知食咩好,坐左幾分鐘,終於叫左2個晚餐, 白汁焗豬柳通粉~講真d野食味道真係唔錯,幾特別,由其是d 焗既飯~雖然係咁,但我以後以後都唔會再去!!!!!!!!!!!!!!!!1. 話說叫左2個飯都只不過係幾分鐘既事,但個老闆(4眼男人) 就不停有意無意咁,係咁表示話佢間餐廳係有最低消費 好似俾我諗多陣食咩都唔得! 勁煩!!!最後就唯有亂咁叫左碟"蒜蓉包"2. 我都知入面好逼,所以因為有其他客人黎到,要我搬去另一個位,我都可以諒解,但我搬完一次,又一次,搬左成3次,仲整跌曬我d野落地下,唔通我地就唔係客人??3. 個4眼佬煩左我一輪之後,我叫杯奶荼,話要多奶,佢竟然話唔可以!!!話因為每一杯奶茶都係由佢黎調較好,所以唔可以轉都唔知佢呢d係咩歪理,我去5星級酒店又好,去大家樂都好啦,飲杯奶茶要多奶,都未聽過d咁既答案總結: 再好食都係假, 俾錢食到成肚氣!以後都唔會再去!!!!!!!!!!大家如果唔介意食到成肚氣既, 可以入去試下~~~~
早幾日去開西灣河,經過太安樓見呢間野幾得意就入左去~
我同gf同媽咪 3個人坐左係張4人台到,
講真d野食味道真係唔錯,幾特別,由其是d 焗既飯~

係咁表示話佢間餐廳係有最低消費
好似俾我諗多陣食咩都唔得! 勁煩!!!
最後就唯有亂咁叫左碟"蒜蓉包"

話因為每一杯奶茶都係由佢黎調較好,所以唔可以轉

都唔知佢呢d係咩歪理,我去5星級酒店又好,去大家樂都好啦,
飲杯奶茶要多奶,都未聽過d咁既答案

總結:
再好食都係假, 俾錢食到成肚氣!
以後都唔會再去!!!!!!!!!!

大家如果唔介意食到成肚氣既, 可以入去試下~~~~
$40 (Dinner)
2008-07-17 1 views
同個朋友睇完戲就想搵間野食啦~E~ 咁佢話門華大廈裡面有餐廳wo..係?一於去試~咁我要叫左2杯野, 咩蕉神同埋strewbarry既~ 都ok. 真係好重蕉味~ (我覺緊係香蕉)叫左牛扒意粉同埋 一個焗薯皮~呢到好就好在有即磨既黑椒比大家~ um~ yummy!!個焗薯皮, 其實即係stuffed potato. 都唔錯~ 個皮幾脆.. 中間d 料其實都好一般, 係因為冇諗過係個鋪仔到食到~ 個意粉就乾左少少~ d 牛扒好'林' ok既~ 不過有dd似開金寶湯咁lo~ 其實呢間野, 算係咁. 地方係細.. 不過可以去試下~
同個朋友睇完戲就想搵間野食啦~
E~ 咁佢話門華大廈裡面有餐廳wo..係?
一於去試~

叫左牛扒意粉同埋 一個焗薯皮~
呢到好就好在有即磨既黑椒比大家~ um~ yummy!!

其實呢間野, 算係咁. 地方係細.. 不過可以去試下~
焗薯皮
2008-06-29 2 views
幫襯過好多次~~態度好好~白汁海鮮墨魚闊條麵同焗螺絲粉幾好~!!值得推介既系飲品--->蕉神同A.M!!!!好好飲~~~`唯一唔好既系樓梯個位...要灣低身先入到
幫襯過好多次~~態度好好~
白汁海鮮墨魚闊條麵同焗螺絲粉幾好~!!
值得推介既系飲品--->蕉神同A.M!!!!好好飲~~~
`唯一唔好既系樓梯個位...要灣低身先入到
$50 (Dinner)
  • 蕉神同A.M
2008-05-15 4 views
好耐之前食過一次晚飯menu 見得出好有心思,d 菜名都好特別但高人入去時真係要小心小心 經過上次叫左杯 P.M. ( pineapple + mango ) 後一試難忘今次試 $10 外賣既香芒椰奶一飲 ............ 又香既芒果味又滑冇得頂 !
好耐之前食過一次晚飯
menu 見得出好有心思,d 菜名都好特別
但高人入去時真係要小心小心

今次試 $10 外賣既香芒椰奶
一飲 ............

又香既芒果味又滑
冇得頂 !
$10 (Other)
  • P.M.
  • 香芒椰奶
2008-03-08 3 views
Mar 8, 2008 (Sat) Dinner既然來到西灣河,便在這吃飯。有一段日子沒有來太安樓,看見這間店仍在便入了去- Set dinner B –牛利螺絲粉:第一次(敢)吃牛利,原來味道不差。茄汁我覺得也ok但朋友說甜了一點。螺絲粉口感剛好- 芝士蕉蕉焗豬扒意粉(名字不太記得,但看見是recommended便order):白汁幾『杰』,但幸好不太咸。豬扒原來是豬柳。芝士+少甜的香蕉也幾特別。『蕉蕉』我估係指青椒加香蕉。加$9要了杯strawberry banana yoghurt smoothies,又係recommended的。這個我覺得最好,fresh及足料,幾抵地方幾迫,seats不多所以也full了。朋友要經常起身『讓路』。還有,條樓梯頗危險:梯級高之餘又要顧住好矮的樓頂不過waiter也很落力二人共$93
Mar 8, 2008 (Sat) Dinner

不過waiter也很落力

二人共$93
2007-10-07 8 views
樓下果位人兄會唔會太偏激人地舖頭得兩個人有時忙出錯就一定會有嫁啦d野唔o岩你食都唔可以否定人地係呢到留既食評嫁下嘛?唔中意食未唔食嚕@@雖然住係大安樓附近但係就一直都冇試過呢間野係太安樓平均食野都係2x蚊到而果間就4x蚊而太安樓既環境呢個價錢就係有d令人止步自從佢推出左外賣野飲10蚊杯之後就開始成日來呢間野食啦!佢呢到賣既外賣都係以forzen 同smoothie 為主但係價錢就超級平一般係大公司要成50蚊一杯既野係紅蕉外賣只要10蚊跟餐最貴都係加7蚊抵到爛!而且野食亦最不cheap!今日我點了一個白菌西冷墨魚汁闊條面這個菜主要是白汁加西冷,白菌然後還會有些青椒西冷老實說只是普通牛柳但白汁超多而且濃郁青椒是新鮮的而且整碟送都是即叫即整不像大公司預先弄好一部份最好只是焗便完工換句話說...東西等好久=.=""妹妹吃的是俄國牛柳意粉偷嘗了一點因為是甜的,還好沒叫聽妹妹說還不錯我點了杯virgin colada以為是orignal 的pina colada..怎知加了香蕉..有點失算極討厭香蕉我妹就點了士多啤利乳酪跟某ruby xxday 的stawberry soomthie差不多但這裡的
樓下果位人兄會唔會太偏激
人地舖頭得兩個人
有時忙出錯就一定會有嫁啦
d野唔o岩你食都唔可以否定人地係呢到留既食評嫁下嘛?
唔中意食未唔食嚕@@

雖然住係大安樓附近
但係就一直都冇試過呢間野
係太安樓平均食野都係2x蚊到
而果間就4x蚊
而太安樓既環境呢個價錢就係有d令人止步

自從佢推出左外賣野飲10蚊杯之後
就開始成日來呢間野食啦!

佢呢到賣既外賣都係以forzen 同smoothie 為主
但係價錢就超級平
一般係大公司要成50蚊一杯既野
係紅蕉外賣只要10蚊
跟餐最貴都係加7蚊
抵到爛!

而且野食亦最不cheap!
今日我點了一個白菌西冷墨魚汁闊條面
這個菜主要是白汁加西冷,白菌然後還會有些青椒
西冷老實說只是普通牛柳
但白汁超多而且濃郁
青椒是新鮮的

而且整碟送都是即叫即整
不像大公司預先弄好一部份
最好只是焗便完工
換句話說...東西等好久=.=""

妹妹吃的是俄國牛柳意粉
偷嘗了一點
因為是甜的,還好沒叫
聽妹妹說還不錯

我點了杯virgin colada
以為是orignal 的pina colada..
怎知加了香蕉..有點失算
極討厭香蕉
我妹就點了士多啤利乳酪
但這裡的stawberry是新鮮的..
價錢也是他的1/4.....

最後因為等太久..所以還沒吃完就把剩下的和還沒吃完的打包回家去@@

最後一提的是餐湯(新英倫周打湯)
不會太水也不會太稀
散叫加9元就可以有一碗
可說是超值
某ruby 散叫一碗要50元...
2007-04-12 24 views
我試過買外賣鮮茄侷豬扒飯,等左好耐,囉左翻公司諗住食,行到一本諗住打開睇下,點知見到d飯係無侷過ge,仲有青蕉係入面添,即係翻去同佢講,點知佢話佢地d飯係甘ge..@@ $38比d甘野我食?? 唔係嘛... 好, 我算, 翻到去公司食都唔諗住再幫襯.點知一食落去,豬扒變牛扒.....唉, 呢間野我勸大家唔好幫襯la, 我係泰安樓個頭翻工, 成日見佢無開門, 中午都未開, 我諗佢都唔知有無牌的, d野食真係好渣,上面個d食評都唔知係咪自己寫的, $38 豬扒變牛扒, d飯無侷, 唉, 真係....
2006-08-20 5 views
其實本來都係聽朋友介紹去食, 去到門口睇個樣真係好似一間好普通既餐廳~但係見到個meau裡面有d名都好funny都不禁要叫黎試下...雖然都係食左兩次, 但都都有回味無窮既感覺~~其中一個好似叫蕉積薯皮, 真係唔錯,蕉同薯皮同d汁加埋真係好好食,有甜又有鹹既味好配合到個薯仔...之後有個叫蜜椒蕉雞翼,d雞翼真係好勁,可以食落時都好有蕉味,冇失到佢地既蕉既主題...食野方面真係好好...個種為客服務既心,都係超足呀...唯一就係個地方有d熱同少迫...但其他都好好...
2006-04-30 0 views
見有好評,所以星期五晚嚟試。先講環境,這裏地方淺窄,而且部電視機喺頭頂,開得好大聲,嘈得滯。食物方面亦有啲失望,兩個人叫咗「仲蕉」+Latte同A餐(忌廉雜菌豬柳飯)+Mocha。「仲蕉」其實係叉燒+菠蘿+香蕉+螺絲粉,我哋就覺得咁嘅Mix & Match有創意,但係有啲怪,而且個汁勁鹹。反而Dinner Set有啲驚喜,火腿粟米湯稀杰適中,好味,豬柳幾多,即整見誠意,冇欺場,不過又係個汁過鹹。至於兩杯咖啡都唔算正,嫌味淡。
2006-04-26 14 views
見到li度咁多好評就專誠去幫襯,估唔到真係咁細,仲要小心撞親頭落樓下添。我地22/4星期六未夠七點就到,食左set dinner,一個牛脷螺絲粉,不過好似左甜左少少,隔離檯的肥仔小朋友係熟人,勁多牛脷咯,我地果碟勁少。另外叫左雜菌肉飯,d草菇好似有d up up地味。Set drink叫左雜果賓治,我叫做奇異波子,係奇異果加菠籮加椰子,幾清新,好多泡好似奶咁的,食晒全部真係捧住個肚,埋單$90兩位老闆都幾親切,不過整野食就等得頗耐啦。環境方面可以整光猛d,同埋地方有少少污糟。
兩位老闆都幾親切,不過整野食就等得頗耐啦。
環境方面可以整光猛d,同埋地方有少少污糟。
2006-04-05 4 views
今晚同傻鬼2人去此店試下先. 我地係晚上第一枱客人, 因我地係外面等左佢地set up. 男店主帶我地去左店內第二層. 講真環境真係麻麻, 不過好彩有電視睇. (如係唔喜歡睇電視, 仲可以聽歌架.)食物...我地叫左一個dinner set(芝士蕃茄豬扒螺旋粉)包餐湯- 粟米火腿忌廉湯及飲品- 凍奶茶.另外叫左鴨胸墨汁闊條面及唔知咩名既飲品(係士多啤梨加香蕉打成既飲品)2個意粉都好鬼正- 特別係個鴨胸好好好味. 各款味道配合得好好, 又唔會太油膩.飲品方面我就唔係太欣賞...杯奶茶都係出面d茶餐廳正d, 個杯特飲只有傻鬼飲, 佢就覺得好正.整餐都係$88無加一, 真係好抵好味. 2位店主都好好服務.唔該.
2006-03-18 2 views
曾短期成日同fd去lunch,不過時間太短,而且只有一個廚房。加上個人認為送餐嗰邊有d 傾向某紅blazer 中學比較快,係我哋有d不滿之處。不過呢? 佢接觸你時就好好o既,好fd 咁囉。可以咁講,外賣同食lunch 依d 冇咁緊迫o既就十分值得推薦!食物方面真係無得彈o架!!!食o既又夠食,飲o既又好飲。值得推薦o既set lunch 係嗰個蕃茄K腸螺絲粉(差唔多名) 。好好食! wonderful!!!!
曾短期成日同fd去lunch,
好耐好耐好耐之前見到報紙報導~~已經同友人黎過...數次...次次的感覺都好好,食物的水準都好好!!唯一唔好的就係店鋪太細間.同埋如果有人食煙...就避無可避...硬食!店鋪格局只有八張二人抬..分上下兩層..有電視提供員工主要由一男一女負責..男的招乎..女的煮食...態度一流!!食品即叫即整...熱辣新鮮..特別推介..所以蕉積芝士飯or意粉...香蕉+芝士咁特別的組合....原來好好食!焗薯.....好味...!!繼大家樂之後的至愛其實....lee間野的食品樣樣都好好食..ha..值得二三知己去~~
好耐好耐好耐之前見到報紙報導~~
已經同友人黎過...數次...
次次的感覺都好好,食物的水準都好好!!
唯一唔好的就係店鋪太細間.
同埋如果有人食煙...就避無可避...硬食!

店鋪格局只有八張二人抬..
分上下兩層..有電視提供
員工主要由一男一女負責..
男的招乎..女的煮食...態度一流!!
食品即叫即整...熱辣新鮮..

特別推介..
所以蕉積芝士飯or意粉...
香蕉+芝士咁特別的組合....原來好好食!
焗薯.....好味...!!繼大家樂之後的至愛
其實....lee間野的食品樣樣都好好食..ha..

值得二三知己去~~
1K
2005-09-27 5 views
9月26日19:00收工偶然發現這小小店,老板熱情介紹HK$10.-Pizza。便一試。Pizza: 即焗,香噴噴^m^,材料豐富: 香腸、青椒、火腿…蘑菇,外表吸引,敗筆在餅底未熟,糊口。咖啡:薄而香。他日會再試其它。
9月26日19:00
便一試。
咖啡:薄而香。
他日會再試其它。