2010-03-27 29 views
19/3(五) 1pm休假的週五,阿梁提議到九龍城富豪酒店內的中菜廳午茶.一試無妨,反正別去那兒吃自助餐就是了!午市時段,入座率近三成,乃意料中事.格局是簡潔而不俗氣,不錯!咱們點了雪菜火鴨絲腸$24,南乳墨魚柳$30,合桃叉燒批$30,鮮蝦菜苗餃$30及鮑螺雞粥$40.雪菜火鴨絲腸--腸粉薄卻粗劣,雪菜搭上火鴨絲,其臊味仍揮之不去!南乳墨魚柳--墨魚柳成條狀的炸物呈上,炸得也乾脆,質地爽中帶腍,蘸帶甜的南乳醬,感覺正面!合桃叉燒批--合桃批不是太鬆化,內藏的叉燒碎亦然,中看不中吃.鮮蝦菜苗餃--以筷子輕力夾起,不料霉爛的餃皮早己跟竹籠為了連體嬰!猶幸鮮蝦菜苗真味尚存.鮑螺雞粥--原窩上的雞粥沒啥板斧,不甚了了的粥底,雪雞件件頭勝在夠大,鮑螺片準差不去那!年輕服務生招呼還可以,女部長態度倒有點氣焰.優惠期間全單打七折,品價皆不高酒店午茶,盛惠$160!
19/3(五) 1pm

2010-03-19
$80 (Lunch)
2010-02-17 18 views
老闆請食團年飯咁梗係要搵番個地方就番佢la去左九龍城酒店食拎住coupon叫都叫得開心d侍應一開始都好落力介紹以為酒店服務都有咁上下水準之後係因為多人,定係唔夠人......想叫汽水都叫左幾次5個人叫左個開胃菜,幾樣招牌菜同埋甜品開胃菜叫左梅子番石榴估唔到wor 個個食左都唔夠喉 定係我地開始肚餓?呵主菜" 龍蝦球蟹皇炒蛋白,,普通菜式la不過個龍蝦頭爪泡飯,,真係估佢唔到初初以為就咁街食到既泡飯原來佢粒粒都係飯焦 岩岩食仲卜卜脆 之後就索晒d龍蝦湯仲有得一人添多半碗仔~呵!紅甜菜古法蒸銀鱈魚,,本人唔太喜歡食魚...不過個味道幾清新食完d濃味野再食番d淡淡地金盞山葵牛柳粒,,初初以為就咁wasabi妙牛肉粒聽侍應講個醬係自家野裝住牛柳粒個兜兜都食得 真係好有心思再食埋個桂花糕做甜品個個食到飽飽總結呢一餐都可以算係good la係九龍城舊機場酒店 都總算有意外驚喜
老闆請食團年飯
咁梗係要搵番個地方就番佢la
去左九龍城酒店食

拎住coupon
叫都叫得開心d

侍應一開始都好落力介紹
以為酒店服務都有咁上下水準
之後係因為多人,定係唔夠人......
想叫汽水都叫左幾次

5個人叫左個開胃菜,幾樣招牌菜同埋甜品

開胃菜叫左梅子番石榴
估唔到wor 個個食左都唔夠喉 定係我地開始肚餓?呵

主菜" 龍蝦球蟹皇炒蛋白,,普通菜式la
不過個龍蝦頭爪泡飯,,真係估佢唔到
初初以為就咁街食到既泡飯
原來佢粒粒都係飯焦 岩岩食仲卜卜脆 之後就索晒d龍蝦湯

仲有得一人添多半碗仔~呵!

紅甜菜古法蒸銀鱈魚,,

本人唔太喜歡食魚...不過個味道幾清新
食完d濃味野再食番d淡淡地