我可能係極少數去過印尼🇮🇩好多次嘅香港人,我去過 Jakarta 好多次係 Business Trips 亦都去過 Bali 同 Denpasar 等地方旅遊🧳同潛水🤿🤣,不嬲我都話印尼菜🇮🇩好食尤其係印尼🇮🇩工作夥伴帶我去食嘅印尼菜真係好 yummy😋,對印尼菜嘅印象一直都好好🤩,不過我就唔識得分係唔係正宗,但係我識得分好唔好食🤣呢間餐廳嘅印尼🇮🇩員工姐姐服務亦都好好👍$60 巴東牛肉飯 Nasi Rendang:Rendang 據說發源於 印尼🇮🇩嘅 西蘇門答臘幾乎可以講係印尼🇮🇩嘅 National Dish,一路發展落嚟連 新加坡🇸🇬、馬來西亞🇲🇾、汶萊🇧🇳 等國家都非常流行🤣;呢度嘅 Rendang 味道濃郁有辣椒薑黃咖喱香草椰奶等等 blend 埋一齊錯綜複雜得嚟又互相配合嘅味道亦都夠辣,牛肉咁樣煮法非常好味牛肉有少少咬頭🤣$99 燒䱽魚飯Nasi Ikan Bawal Bakar:淨係想試吓印尼式🇮🇩燒䱽魚所以叫咗走飯🤣,䱽魚唔知搽咗啲乜嘢印尼🇮🇩醬汁然後先燒,燒到外皮脆脆哋,魚肉細滑,有非常特別嘅醬汁香味,估計係落咗好多我唔熟悉嘅印尼🇮🇩 spices 落去先燒🤣,總之

呢間餐廳嘅印尼🇮🇩員工姐姐服務亦都好好👍

$99 燒䱽魚飯Nasi Ikan Bawal Bakar:淨係想試吓印尼式🇮🇩燒䱽魚所以叫咗走飯🤣,䱽魚唔知搽咗啲乜嘢印尼🇮🇩醬汁然後先燒,燒到外皮脆脆哋,魚肉細滑,有非常特別嘅醬汁香味,估計係落咗好多我唔熟悉嘅印尼🇮🇩 spices 落去先燒🤣,總之就係好味🤣

$70 喇沙海鮮麵 Mie Laksa Seafood :喇沙據說起源於馬來西亞🇲🇾馬六甲,由華僑後裔即係娘惹首先煮成喇沙,慢慢發展到東南亞各地包括 新加坡、檳城、棉蘭、馬六甲、椰加達 等地 都有自己嘅版本,味道材料各有不同🤩;呢間印尼🇮🇩餐廳嘅喇沙 咖喱同香料味偏重,中度濃郁,好味🤩;海鮮就有 蝦仁、連殼鮮蝦、魷魚,其他配料包括蕃茄、豆腐乾,材料都幾豐富,整體好味道🤩

$59 沙嗲雞肉三串 Sate Ayam 3 Tusuk:雞肉肉質非常軟熟,沙嗲醬甜甜哋少少辣,味道好濃郁🤩

$63蒜蓉炒芥蘭菜 Sayur Kai Lan Cha Bawang Putih:芥蘭菜新鮮爽脆,大大條幾粗壯,用蒜蓉炒簡單好食🤩

$39 椰青:大大隻好清甜🤩
Type of Meal
Dinner
1K
作為東南亞菜上弦嘅泰國菜、越南菜同馬拉菜,係唔少港人嘅常餐;至於印尼菜可能相對少接觸,所以一於搵間印尼餐廳填補一下我哋嘅美食地圖啦!位於深水埗嘅Restoran Indonesia Pondok Kita,係一間印尼風味餐廳,食物出品充滿驚喜之外,更重要係為味蕾帶嚟新鮮感!沙嗲雞肉串食印尼菜又點少得串燒呢!Restoran Indonesia Pondok Kita嘅串燒份量十足,足足有成6串,雞肉嫩滑之餘,仲帶有微微嘅焦香味呢!食串燒嘅重點當然係個沙嗲醬啦,沙嗲醬微辣,帶有少少花生醬嘅香味,整個沙嗲醬濃郁,充滿層次。馬拉棧通菜印尼餐廳出品嘅馬拉棧通菜,醬汁帶有蒜蓉同蝦膏嘅香味,通菜鹹香十足,非常惹味。印尼雞肉炒飯估唔到喺印尼餐廳,都可以大叫一句:好有鑊氣呀!炒飯粒粒分明,配料十足,飯底帶有胡椒嘅香味,充滿驚喜。印尼雞肉炒河粉印尼雞肉炒河粉同印尼雞肉炒飯只係飯同河粉嘅分別,但特別一讚呢個炒河粉炒得啱啱好,唔會太糊太乾,同樣充滿鑊氣。珍多冰食印尼餐又點少得珍多冰呢!除咗有斑蘭製作成嘅粉糰之外,仲有大樹菠蘿,令珍多冰加添口感之餘,仲多咗一份水果嘅鮮甜味。

沙嗲雞肉串

馬拉棧通菜

印尼雞肉炒飯

印尼雞肉炒河粉

珍多冰
2025-02-01
2024-12-29 1755 views
很多人都會比較少去吃印尼菜,其實印尼菜都有其風味。從印尼姐姐口中得知位於深水埗一間印尼菜味力之旅不錯,決定來試試。******************************Restoran Indonesia Pondok Kita 就近北河街體育館附近,前來都不難找,餐廳地方不算大,前來時都已經滿座,平日晚巿都甚受食客歡迎,更何況是假期。餐牌上主要以主食為主,有小量小食如串燒和沙律。飲品都是印尼特色飲品和一般餐茶都有供應,價錢實惠,難怪有不少食客入座。加多加多醬沙律 HKD65,油豆腐、青瓜、烚蛋、薯仔、芽菜、豆角、蝦片、花生粒和加多加多醬,醬汁夠風味,成為印尼沙律獨有菜式。羊肉串燒 HKD69/3串,串燒醬汁甜甜,羊肉味較濃,羊膏油膩夠香,點了串燒醬又好吃。牛肉串燒 HKD59/3串,串燒醬一樣甜甜,牛肉都不錯。馬拉棧通菜 HKD58,通菜很爽口,馬接棧又有蒜蓉和蝦膏香,炒得不錯。印尼海鮮炒米粉 HKD79,平日主食會包指定飲品,假期就不供應飲品。沒想到炒米粉鑊氣十足,吃上口香氣滿滿,海鮮食材都不少,還有蝦片伴碟,份量都相當多,讓人吃得滿足。珍多冰 HKD29,棵條都不少,口感軟

牛肉串燒 HKD59/3串,串燒醬一樣甜甜,牛肉都不錯。

珍多冰 HKD29,棵條都不少,口感軟糯,甜度適中,不錯。
涼粉冰 HKD29,涼粉口感煙韌,椰汁又香,好飲。

$200 (Dinner)
Celebration
Christmas
  • 涼粉冰
  • 珍多冰
  • 印尼海鮮炒米粉
  • 馬拉棧通菜
  • 加多加多醬沙律
4 day(s) ago 0 views
手打雞撈麵 $50撈麵嘅質地彈牙,醬汁調味剛好,雞粒份量都好多!鍾意佢有埋醃青瓜同一啲菜心😆另外仲跟咗碗肉丸湯,鍾意佢落咗好多炸蒜😋沙爹串燒 雞、牛各3串 $59/3串另外仲叫咗牛同雞嘅沙嗲串燒,串燒應該搽咗啲蜜糖去燒🤗🤗炭香味十足之外,燒到啲肉啱啱好,淡淡都好Juicy💓💓而且個沙嗲醬都好好食🙂‍↕️🙂‍↕️珍多冰 $29每次去食印尼菜都要叫返杯珍多冰,同泰式珍多冰有少少唔同,印尼嘅係用椰糖漿去整😆

手打雞撈麵 $50
撈麵嘅質地彈牙,醬汁調味剛好,雞粒份量都好多!
鍾意佢有埋醃青瓜同一啲菜心😆
另外仲跟咗碗肉丸湯,鍾意佢落咗好多炸蒜😋

沙爹串燒 雞、牛各3串 $59/3串
另外仲叫咗牛同雞嘅沙嗲串燒,串燒應該搽咗啲蜜糖去燒🤗🤗
炭香味十足之外,燒到啲肉啱啱好,淡淡都好Juicy💓💓
而且個沙嗲醬都好好食🙂‍↕️🙂‍↕️

珍多冰 $29

經過見到造型咁趣致 即刻要入嚟食下先唔知係咪星期六 現場八成都係姐姐幫襯見到即刻放心晒 第一次食印尼菜 相信應該好正宗😎❣️印尼黃薑飯呢味相信係signature 首先個飯成個塔嘅造型就好吸睛唔係得個樣黃薑飯香口 但唔會油膩再跟埋大大隻炸雞髀 脆身得來雞肉夠滑On-side仲有巴東牛肉 夠辣得來炆到好腍 仲有兩大件!另外仲有薯仔粒、炸豆腐、炒豆角、炸雞蛋 配料超豐富❣️喇沙海鮮麵海鮮有豆卜、鮮魷、大蝦 未食過印尼喇沙 感覺湯底食落比新加坡嘅冇咁濃稠 夏天食反而比較輕怡❣️Satay雞肉一份有三串 雞肉帶微焦 食落好香口重點係個沙嗲醬 緊係濃郁惹味 推介!❣️燒雞飯一份有半隻燒雞 燒到好脆口 外層黑色係甜甜地嘅醬汁 食落好開胃❣️馬拉棧通菜馬拉盞好惹味 通菜炒得超有鑊氣 而且好大碟呢度有卡位有圓枱 小人食又開心 多人聚埋一齊都適合
經過見到造型咁趣致 即刻要入嚟食下先
唔知係咪星期六 現場八成都係姐姐幫襯
見到即刻放心晒 第一次食印尼菜 相信應該好正宗😎

❣️印尼黃薑飯
呢味相信係signature 首先個飯成個塔嘅造型就好吸睛
唔係得個樣黃薑飯香口 但唔會油膩
再跟埋大大隻炸雞髀 脆身得來雞肉夠滑
On-side仲有巴東牛肉 夠辣得來炆到好腍 仲有兩大件!
另外仲有薯仔粒、炸豆腐、炒豆角、炸雞蛋 配料超豐富

❣️喇沙海鮮麵
海鮮有豆卜、鮮魷、大蝦
未食過印尼喇沙 感覺湯底食落比新加坡嘅冇咁濃稠
夏天食反而比較輕怡

❣️Satay雞肉
一份有三串 雞肉帶微焦 食落好香口
重點係個沙嗲醬 緊係濃郁惹味 推介!

❣️燒雞飯
一份有半隻燒雞 燒到好脆口
外層黑色係甜甜地嘅醬汁 食落好開胃

❣️馬拉棧通菜
馬拉盞好惹味 通菜炒得超有鑊氣 而且好大碟

呢度有卡位有圓枱 小人食又開心 多人聚埋一齊都適合
2025-06-08 0 views
朋友介紹左一間喺深水埗嘅隱世印尼餐廳!地方就喺深水埗站步行5分鐘左右。餐廳員工都係印尼人,服務態度好友善,主打正宗印尼特色菜!今次我哋叫咗:🌟印尼黃薑飯 $69薑黃飯就係採用薑黃為主要香料,加上香茅等香味,再塑成三角形塔,好似山的形狀。薑黃飯有幾種配菜,炸雞髀、各樣蔬菜、辣蛋、巴東牛肉、豆腐等等。整體的份量超多,味道微辣惹味,有特色,是必食之選!🌟手打雞撈麵 $50面底嘅質地好爽口彈性,值得一試!🌟沙嗲雞肉三串 $59肉質嫩滑,燒得好靚,鮮嫩juicy,秘製的沙嗲汁係靈魂!辣辣地好開胃!🌟沙嗲羊肉三串 $69羊肉方面,燒得剛好,夠哂肉味!🌟珍多冰 $29綠色粉條是用糯米粉製成,再加上斑蘭葉,所以會有班蘭葉嘅綠、椰汁嘅白,同埋菠蘿蜜嘅黃。🌟ES CAMPUR $39上枱時層次分明,屬於冷甜點,配料豐富,色彩好鮮豔,有果凍、水果和椰奶,消暑解渴!

今次我哋叫咗:
🌟印尼黃薑飯 $69
印尼黃薑飯

整體的份量超多,味道微辣惹味,有特色,是必食之選!

🌟手打雞撈麵 $50
手打雞撈麵

面底嘅質地好爽口彈性,值得一試!

🌟沙嗲雞肉三串 $59
沙嗲雞肉三串

🌟沙嗲羊肉三串 $69
羊肉方面,燒得剛好,夠哂肉味!

🌟珍多冰 $29

沙嗲雞肉三串
  • 珍多冰
  • ES CAMPUR
2025-06-07 0 views
今天中午,我到位於深水埗基隆街216號地舖的Restoran Indonesia Pondok Kita,嘗試一下正宗印尼食物。這間餐廳真係有啲特別,環境簡單舒適,讓人感到放鬆。我一進去就被香味吸引,馬上點了炸倉魚飯和涼粉冰。炸倉魚飯外脆內嫩,魚肉鮮甜,搭配一碗香噴噴的白飯和其他食物,簡直係絕配!涼粉冰就更加清涼可口,特別適合這個炎熱的天氣。那一口下去,果然是印尼的味道,讓我瞬間感受到異國風情。這餐的份量也相當足夠,價錢合理,服務員態度親切,讓我忍不住想下次再來試其他菜式。無論係食物定係環境,Restoran Indonesia Pondok Kita都讓我有個愉快的用餐體驗。

2025-06-01 56 views
📍 Restoran Indonesia Pondok Kita(香港)香港深水埗基隆街216號地舖👉🏾燒倉魚飯💰99😋😋😋😋.8/5呢個燒倉魚飯真係好正!佢勁大盆!而且原來配有好多配菜!魚肉燒得剛剛好,外脆內嫩,搭配米飯一齊食,味道超香。飯粒鬆軟,吸收咗魚汁,食落好過癮,真係一碟必試!佢仲有天貝同同埋油豆腐都勁好食喎😍😍😍👉🏾燒雞飯💰79😋😋😋😋.8/5燒雞飯簡直係經典!雞肉燒得金黃香脆,肉質滑嫩,加上特製醬汁令飯更加有味。飯粒粒分明,配搭一啲青菜,佢仲有啲辣椒喺上面真係超級正!我覺得佢哋呢度啲飯真係必叫!👉🏾馬拉棧通菜💰58😋😋😋😋.8/5馬拉棧通菜鮮嫩爽口,炒得恰到好處,保留咗菜的清新味。加上蒜蓉和辣椒,令整道菜更加提味,係一碟好開胃嘅素菜,必試!👉🏾牛骨牛丸湯💰69😋😋😋😋.8/5牛骨熬出嘅湯底濃郁,牛丸彈牙,仲有大大嚿牛骨包住啲牛肉,配上米粉食,真係超級正!👉🏾椰青💰 36😋😋😋😋.8/5椰青清新又解渴,椰汁超清甜,飲落去好舒服。椰肉滑嫩,可以一齊食!👉🏾凍檸檬茶💰15😋😋😋😋.8/5凍檸檬茶酸酸甜甜,啖啖都係清新!冰冰涼涼,特別適合炎熱天氣,飲完唔單止解渴,仲可以消暑!回頭
香港深水埗基隆街216號地舖

💰 36

👉🏾凍檸檬茶
💰15
😋😋😋😋.8/5

回頭:YESYESYES,佢估唔到印尼菜係咁好食,而且佢啲擺盤勁吸引都大大份,唔怪之得大排長龍😍😍😍
2025-05-17 77 views
今日約咗朋友去深水埗買DIY 材料,買完材料,天氣幾熱🥵好想食東南亞菜,上網見呢間好高分,決定入去一試。整齊體評價不錯,可以再食!沙嗲雞肉六串 ($89)好入味雞串,仲要個燒得啱啱好,完全唔乾,雞肉好嫩口,凈係食雞肉已經好好味,都埋個醬都好夾👀印尼海鮮炒飯($89)我哋叫咗小辣,對於平時食得辣嘅朋友,都話辣後勁幾強。雖然係辣,但個炒飯好乾爽,入味,同埋有好多魷魚筒,鍾意食海鮮一定要嗌!🌊馬拉棧通菜 ($58)夏天食通菜真係一流,一碟勁多!唔算好辣,好惹味!仲附送番茄,可以解下辣。 牛筋丸湯 ($59)是兩溝米粉底,廣式米粉溝越南米粉。第一次食越南米粉口感似油面。牛丸口感好特別,好豐富,好實;同平時食開嘅牛丸唔同。一碗有勁多牛丸,如果兩個人食,小心食唔曬🧐珍多冰($29)入去真係要叫一杯,第一下冇攪就飲咗,個黑糖好好味,攪完再飲都好正,同個椰奶好夾。比例啱啱好。好飲過手搖🤍木薯珍珠冰($39)上菜個下呆左,以為一杯,點知係一碗咁上!勁多料🫣即刻食有刨冰感覺🧊今日夏天飲一流。溶咗之後可以用飲筒,碗底有幾粒木薯口感好爽口好得意~

沙嗲雞肉六串 ($89)

印尼海鮮炒飯($89)

馬拉棧通菜 ($58)

牛筋丸湯 ($59)

珍多冰($29)

木薯珍珠冰($39)
2025-05-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2025-05-10 35 views
每逢假日的深水埗,總是很多人,包括這一間印尼餐廳。原本以為印尼餐廳應該大部份都是印尼人來吃,發現有不少本地人也會去。.我吃了印尼黃薑飯,這個飯算是招牌吧,在門口就是想試一試這個飯,賣相十分突出,黃薑飯堆砌成一個塔的形狀。整個飯放在竹籃,很有儀式感,而且材料超級豐富,除了有雞髀,還有牛肉、豆腐及多款菜等等,應有盡有呢!而且味道也很不錯,十分開胃,難怪這麼多人會點這個飯,食得非常飽!.喇沙湯底也很不錯,辣辣地好開胃而且材料份量足,食極都食不完的感覺!.同朋友一個健身的朋友,不食粉麵飯,於是就點了牛肉及雞肉串燒,及芽菜豆腐,串燒真心高質,燒得香口加上配製的沙嗲汁,一絕!

2025-05-09 24 views
今天中午,我們去到深水埗基隆街Restoran Indonesia Pondok Kita(深水埗)午餐。這是一間印尼餐廳, 侍應都是印尼人。#喇沙海鮮麵$70首先是喇沙海鮮麵,湯頭濃郁,蝦子、蛤蜊等海鮮新鮮,麵條Q彈,每一口都充滿了海鮮的鮮甜和喇沙的香辣,令人回味無窮。#牛肚湯飯$60接著是牛肚湯飯,牛肚燉煮入味,湯頭濃郁,搭配白飯,暖心又暖胃。#馬拉盞通菜$58馬拉盞通菜,通菜爽脆,馬拉盞的鹹香恰到好處,非常下飯。#珍多冰$29那碗珍多冰,椰奶香氣濃郁,配上綠色的粉條和紅豆,冰涼解渴,實在是消暑聖品。#雜錦冰$39雜錦冰,配料豐富,有亞答籽、玉米、花生等,淋上糖漿,甜而不膩。除了美味的食物,這家店的服務也值得稱讚。服務人員親切有禮。這是一次令人滿意的用餐體驗,下次一定會再來。

#喇沙海鮮麵$70

#牛肚湯飯$60

#馬拉盞通菜$58
馬拉盞通菜,通菜爽脆,馬拉盞的鹹香恰到好處,非常下飯。

#珍多冰$29

#雜錦冰$39

2025-05-09
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$128 (Lunch)
  • 喇沙海鮮麵
2025-05-06 15 views
香港主打食印尼菜嘅餐廳唔多,今日喺深水埗行街買嘢竟然見到一間,仲要座無虛席,同朋友即刻入去試吓睇餐牌,非常多選擇,而且經濟實惠,大胃王上身,食餐飽先加多加多醬沙律,係傳統主打印尼菜嘅餐廳必有嘅菜式,精粹響個醬汁度,我就覺得呢度嘅加多加多醬好得,尤其花生香味和花生粒,醬汁濃稠適中,撈勻晒所有沙律材料,帶出材料新鮮爽口,醬汁少少黏口嘅豐富口感蒜蓉通菜認真夠鑊氣,加少少辣椒嘅刺激,真係新鮮滾熱辣,菜就真係炒得好爽口,同埋冇乜點出水,亦不覺油膩羊肉串燒,每一串都係一肥一瘦嘅串連,好有咬口,串燒另外配搭的串燒花生醬,一定要點少少,絕對提升咗羊肉嘅味道最有特色係招牌班蘭飯,有大大隻香炸雞髀,我最喜歡食嘅巴東牛肉,雜菜,豆腐乾,辣醬汁嘅熟蛋,最緊要係白飯加入班蘭葉磨成嘅汁,綠色靚靚仲要砌到一座山咁,要讚一讚巴東牛肉,辣辣地相當惹味,牛肉又唔會太腍,咬口極佳,拌班蘭飯吃吃就最好飲品亦都好有水準,叫咗珍多冰同埋牛油果沙冰,朋友話珍多冰嘅甜度啱啱好,我就非常喜愛自己嗰杯牛油果沙冰,好幼滑,每一啖都係滿滿嘅牛油果香味食得咁豐富,每人平均都唔使兩舊水,唔怪得成條人龍喺門外啦!

睇餐牌,非常多選擇,而且經濟實惠,大胃王上身,食餐飽先

食得咁豐富,每人平均都唔使兩舊水,唔怪得成條人龍喺門外啦!

2025-05-06 17 views
今日難得放假唔使返工,一個人去深水埗搵食,行到基隆街發現呢間「Restoran Indonesia Pondok Kita」,門面唔起眼但聞到陣陣香料味,即刻入去試吓! 🔥 **燒倉魚飯 ($99)** 條倉魚燒到啱啱好,魚皮香脆帶少少焦香,魚肉超嫩滑!配埋印尼特色辣醬同薑黃飯,酸辣惹味,一個人食晒成條魚都唔會膩~ 🥥 **原個椰青 ($39)** 椰青超新鮮!清甜冰涼,飲完仲可以刮埋啲嫩椰肉食,解辣又解膩,必點! 🦞 **印尼龍蝦片 (每包$20)** 脆到「索索聲」!每塊都沾滿蝦醬香,微辣惹味,食到停唔到口~買多包返屋企煲劇食都得! 總括嚟講,呢間印尼小店雖然裝修簡單,但食物夠晒地道,價錢又合理,一個人食$178就超滿足!下次想試埋佢哋嘅沙嗲同咖哩~

🔥 **燒倉魚飯 ($99)**

🥥 **原個椰青 ($39)**

🦞 **印尼龍蝦片 (每包$20)**

• 燒倉魚飯
2025-05-03 20 views
聽朋友屋企嘅印尼姐姐話呢間印尼嘢唔錯,星期日好多人,所以星期六就來食下,原來都唔少人。店內環境唔係很大,不過都乾淨企理,如果唔係4人一齊都要拼枱。沙嗲羊肉串沙嗲汁分開另上,羊肉串烤到有啲焦,本身以為唔好,結果食落又好香口喇沙海鮮麵呢個麵好食,唔肯定係咪手工麵,口感係Q彈嘅,配料有蝦、魷魚、豆卜、芽菜等,最特別係嗰個半隻蛋,原來是炸嘅虎皮蛋,突然間見到隔離枱叫咗招牌斑蘭飯,造型好靚,想下次再嚟食啦飲品🍸係牛油果🥑沙冰夏日食沙冰真係正,大杯,唔甜,可以encore
沙嗲羊肉串
喇沙海鮮麵
飲品🍸係牛油果🥑沙冰
夏日食沙冰真係正,大杯,唔甜,可以encore
2025-05-01 29 views
招牌斑蘭飯 ($79)斑蘭飯的香氣四溢,米飯柔軟,搭配椰漿的甜香,讓人一口接一口。搭配的配菜新鮮可口,十分美味。沙嗲串 ($159)這道沙嗲串包含羊、雞、牛、豬四種肉類,十串的份量足夠分享。每串肉質鮮嫩,醃製得宜,搭配特製的花生醬更是絕配,令味蕾大滿足。馬拉盞通菜 ($58)馬拉盞的香氣恰到好處,通菜爽脆,與獨特的調味相得益彰,讓這道菜也充滿驚喜。熱奶茶 這裡的熱奶茶香濃滑順,甜而不膩,是用餐的好搭配。檸檬羅勒子 這款飲料清新解膩,檸檬的酸味與羅勒的香氣完美融合,為餐點增添了一抹清爽。印尼雜錦冰 ($39) 作為餐後甜品,雜錦冰的口感豐富,既有清涼的冰爽感,又有多樣的配料,讓人心情愉悅。尼風味餐廳Restoran Indonesia Pondok Kita (深水埗)深水埗基隆街216號地舖招牌斑蘭飯 ($79)斑蘭飯的香氣四溢,米飯柔軟,搭配椰漿的甜香,讓人一口接一口。搭配的配菜新鮮可口,十分美味。沙嗲串 ($159)這道沙嗲串包含羊、雞、牛、豬四種肉類,十串的份量足夠分享。每串肉質鮮嫩,醃製得宜,搭配特製的花生醬更是絕配,令味蕾大滿足。馬拉盞通菜 ($58)馬拉盞的香氣恰到好處
招牌斑蘭飯 ($79)

沙嗲串 ($159)

馬拉盞通菜 ($58)

熱奶茶
這裡的熱奶茶香濃滑順,甜而不膩,是用餐的好搭配。

檸檬羅勒子

印尼雜錦冰 ($39)
尼風味餐廳
深水埗基隆街216號地舖

招牌斑蘭飯 ($79)

沙嗲串 ($159)

馬拉盞通菜 ($58)

熱奶茶
這裡的熱奶茶香濃滑順,甜而不膩,是用餐的好搭配。

檸檬羅勒子

印尼雜錦冰 ($39)