2024-12-14 361 views
Rosie地址:興芳路177號葵芳廣場地下18號舖葵芳廣場一直都係美食天堂,近日俾我發現咗一間勁有文青氣息既餐廳,主打意大利粉麵😍😍環境好靚好舒服👍打卡影相一流!即使係平日要返工既我,夜晚收工黎到都仲有好多好好食既意大利粉👍基本上是Pasta迷必來。想不到在葵芳也可以用親民價食到高檔意大利粉,有別於連鎖店意粉龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 非常濃郁既龍蝦湯,啖啖蟹肉既帶子麵,😋味道好濃郁,無偷工減料香煎比目魚配香辣扁意粉 蒜香炒蘑菇 朋友鍾意食魚,叫咗個香煎比目魚,真係色香味俱全,啲魚好滑,好味👍😍
Rosie
地址:興芳路177號葵芳廣場地下18號舖

龍蝦濃湯蟹肉帶子麵

香煎比目魚配香辣扁意粉
蒜香炒蘑菇
2024-12-13 337 views
🇭🇰ROSIE🇭🇰近日很多foodie 都推薦這家在屋邨裡面開的高質咖啡廳,等我一探究竟。外面的裝修的確很好看,很文青,裡面都算寬躺~🍝香濃芝士卡邦尼扁意粉 98HKD很欣賞採用了扁意粉,很掛汁。意粉有一點偏硬,醬汁是比較傳統卡邦尼意粉那種,芝士味重,但蛋香味差一點。加上顆粒胡椒,增加香味的同時又不會嗆。但上菜就已經冷掉了。但是整體來說賣相還是蠻不錯的,但份量較少。好久沒吃過吃意粉吃不飽的😂這個價錢可以大份少少😂🍟炸薯條配黑松露蛋黃醬因為吃了一個意粉不夠,再加了這個薯條。新鮮炸出來~非常脆,配上黑松露蛋黃醬真的好好吃!🍵抹茶鮮奶 58HKD很濃郁不錯,他們的飲品都好吸引,看上去也有花心思。就是價錢貴而小杯。
🇭🇰ROSIE🇭🇰

🍝香濃芝士卡邦尼扁意粉 98HKD

🍟炸薯條配黑松露蛋黃醬

🍵抹茶鮮奶 58HKD
💓💓《Rosie》💓💓隱藏在葵芳公園的Pasta迷最愛🤗夜晚放工放學都黎到的粉紅色木系Cafe高級義大利粉😋靚靚打卡餐廳🍝🍧🍿🌸話說呢間餐廳收藏咗好耐🌟好多都係我哋鐘意的甜品pasta飲品都整得好精緻又特別💖價錢親民食物高質🫰🏻裝修風格文青得黎有木質高級感🤎所以趁住啊女考完試放學後帶距黎chill下🤭🎉🎉滿滿的少女心🧸🎀🎀夜晚放工放學嘅best choice🫶🏻🫶🏻🌸特濃芝士醬配慢煮雞卷意粉🌟🌟🌟鍾意食意粉的你可以試吓呢款👍🏻鹹香十足芝士味超濃厚🧀蛋汁同芝士醬意粉非常掛汁,仲有慢煮雞卷都好入味有咬口,我同阿女都忍唔住爭著一啖一啖咁食😋另外用優惠價加配多款小食👍🏻我哋點咗✨炸薯條配黑松露蛋黃醬✨蝦多士🍤 蒜香雞翼🧄忌廉菠菜🥬日本流心蛋🍳蒜香炒蘑菇🍄‍🟫份量超足勁抵食呀~👏🏻👏🏻其中蝦多士好香脆五星好評🤭🤗🌸牛油果🥑滑蛋治🍳🥯呢個招牌蛋治👍🏻外層用咗香濃牛油嘅甜包🍞外脆內軟而且超厚身喔~中間係最吸引嘅碎蛋沙律加埋牛油果🥑🥚優質蛋白健康最佳組合🤗咬落好鬆軟好香滑~果然係招牌必點蛋治👏🏻👏🏻👏🏻🌸朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕🍦🍫🍨開心果控來了😍呢個不得了🤭😋意式手工軟雪糕本身已經夠Crea

🌸特濃芝士醬配慢煮雞卷意粉🌟🌟🌟

🌸牛油果🥑滑蛋治🍳🥯

🌸朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕🍦🍫🍨
開心果控來了😍呢個不得了🤭😋意式手工軟雪糕本身已經夠Creamy啦🍦加埋勁大粒開心果碎喺側邊做點綴😻開心果腦袋都要融化了👻👻食到中間仲有流心朱古力心太軟🙈🙈好癲~~層次好豐富口感好特別📸打卡都勁靚咯✨✨第一次帶Nagano寶寶出門🍼也太幸福了吧🧸🎁🛍️

🌸疏乎厘泡沫咖啡➕菠蘿青檸紅茶🍍🍹🍋‍🟩
飲品方面好多選擇☑️睇個名都好吸引🤩最後點咗我最愛的奶泡☕️因為每次在家打的奶泡都發揮好唔穩定😅偶爾打出超濃密的奶泡都要拍片紀錄一下🤭所以飲到厚奶泡會好開心好滿足💗仲要係疏乎厘奶泡😻😻寶貝一向都鐘意飲茶~呢個菠蘿青檸紅茶啱曬距🙌🏻🙌🏻賣相又靚~女兒終於都主動影相發朋友圈啦😆🤙🏻🤙🏻

📍葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號鋪
港鐵葵芳站D出口,步行約2分鐘

#葵芳美食 #葵芳cafe #葵芳廣場 #週末好去處 #nightchilltime #pasta迷 #香港美食 #意粉天堂 #香港下午茶 #打卡 #Kol #拍照 #香港 #foodie #hk #chiikawa #Nagano #自嘲熊 #親民高質
2024-12-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 菠蘿青檸紅茶
  • 牛油果滑蛋治
  • 炸薯條配黑松露蛋黃醬
  • 開心果雪糕阿芙佳朵
2024-12-10 476 views
葵芳除咗掃街夾公仔之外,同男朋友仔拍拖可以嚟呢間咖啡店打卡🩵距離葵廣只有100米位置非常方便,咖啡店門面充滿聖誕氣氛🎄!裏面裝修以簡約希臘風格,暖色嘅裝修俾人好溫暖和諧嘅感覺,除咗裏邊裝修好打卡之外,美食都好好味好精緻❤️今晚接爸爸收工過嚟呢度食飯,愛pasta迷必來。認真做好每碟意大利粉,葵芳都可以用親民價食到高檔意大利 pasta,有別於連鎖店意粉👍🏻 真心推介呀😋美食⭐️⭐️⭐️⭐️二人套餐🩵香草牛油封門牛肉汁意粉意粉上碟都非常有儀式感🤭現場會用火槍燒牛肉表面嘅牛油直至溶化,牛油果香氣同埋有少少酒精揮發,成個嗅覺和視覺好有衝擊😋牛肉五成熟熟到啱啱好!好意粉比較重紅酒嘅味道,意粉煙靭有彈性 👍🏻🩵慢煮雞肉白松露意大利飯黑松露味好重!意大利飯超級Creamy ~好濃郁嘅芝士🧀加埋黑松露呢個配搭,超級正,雞肉切到細細粒好啱小朋友食!🩵炸薯條配黑松露蛋黃醬炸薯條份量好足!三個人食成份都食唔晒,啱啱上枱熱辣辣~脆卜卜🫶🏻🩵梳乎厘泡沫咖啡第一次飲疏乎厘泡沫咖啡,第一個感覺比較似3D公仔咖啡甘,上面有一層好厚嘅牛奶泡沫,非常立體!打卡一流啊!🩵青檸薄荷綠茶青檸檬薄荷綠茶,非常清爽解膩!甜度啱啱好,唔會太
美食⭐️⭐️⭐️⭐️
二人套餐
🩵香草牛油封門牛肉汁意粉
🩵慢煮雞肉白松露意大利飯
🩵炸薯條配黑松露蛋黃醬
🩵梳乎厘泡沫咖啡
🩵青檸薄荷綠茶
青檸檬薄荷綠茶,非常清爽解膩!甜度啱啱好,唔會太甜🤭
🩵開心果雪糕阿芙佳朵
開心果雪糕超級多開心果粒粒!加埋咖啡甜而不漏👍🏻真係好好味,呢個真係必點😋
@rosiehongkong
📍 ROSIE (葵芳)
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖
2024-12-10 429 views
ROSIE今日要介紹喺葵芳廣場,唔係葵涌商場,葵芳廣場係一個屋邨商場,屋邨商場地下地下有一間好舒服嘅Cafe餐廳叫「ROSIE」,入到去cafe見到好靚嘅草編織而成嘅吊燈同半圓球吊燈,環境非常舒服,佢哋餐廳最出名係意大利麵,用親民價錢食到高級餐廳食物,而且佢哋算收得算幾夜,晚上2015 Last Order,整體Cafe餐廳都算闊落,非常適合輪椅人士入去幫襯!1.龍蝦濃湯蟹肉帶子麵(洋蔥、大蒜、奶油、扇貝、蟹肉、龍蝦濃湯、白酒)$198+炸薯條配黑松露蛋黃醬$20+蝦多士(2件)$20+蒜香雞翼(2隻)$20(8/10)初初諗住叫一個主食再加兩個小食,點知一揀其中一個龍蝦濃湯蟹肉帶子麵就發現原來主食再加小食係有優惠,本來叫一個炸薯條配黑松露蛋黃醬好似要$89,咁樣叫法真係慳好多,仲可以叫成九款小食,如果你胃口大嘅話可以叫哂!先講下龍蝦濃湯蟹肉帶子麵,龍蝦湯真係勁濃,個麵煙韌彈牙勁掛龍蝦湯汁,不過帶子個心唔夠熱,蟹肉就唔夠蟹肉嘅鮮甜味,蟹肉勝在夠多!小食就揀咗炸薯條配黑松露蛋黃醬、蝦多士同蒜香雞翼,炸薯條炸得好脆身,份量又啱啱好!蝦多士最初以為係平時蝦膠夾喺入面一齊炸,點知係新鮮碎蝦肉放
ROSIE

蝦多士最初以為係平時蝦膠夾喺入面一齊炸,點知係新鮮碎蝦肉放喺炸多士上面,多士炸得好脆,一共有兩件蝦多士!
蒜香雞翼炸得好香又好脆,雞翼上面被炸蒜包圍住,可惜雞翼個心有少少紅,雞翼個肉質唔算太熟!

2.抹茶鮮奶$48(10/10)
呢杯抹茶鮮奶香滑得嚟,帶少少抹茶味,唔會太甜,非常好!

3.紫薯鮮奶$48(10/10)
呢杯紫薯鮮奶香滑得嚟,帶少少紫薯味,唔會太甜,非常好!

2人總共價錢$389,其他有加一服務費!

個人口味總評分:9.33/10

地址:葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖

#ROSIE #cafe #葵芳好去處 #葵芳 #葵芳美食 #葵芳廣場 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 抹茶鮮奶
  • 紫薯鮮奶
  • 蒜香雞翼
收工後同老公來到位於葵芳廣場的一間靚靚CAFE《ROSIE》,這裡環境用了大量木質元素,營造出一種自然、温暖的氣氛,感覺温馨又舒適,是一個放鬆的好地方。對於鍾意食意大利粉的朋友仔,這裡絕對是你的天堂。平民價錢,高級享受,同連鎖店的意粉真係完全唔同。我們點了「龍蝦濃湯蟹肉帶子麵」,湯汁濃郁,帶子鮮嫩,配上手工麵條,每一口都係享受。「帶子南瓜意大利飯」,南瓜的甜味與帶子的鮮味完美結合,口感豐富。我們還以優惠價20元,加左幾款小食,包括「炸薯條配黑松露蛋黃醬」、「蝦多士」同「蒜香雞翼」。每款小食味道也不錯。薯條炸得外脆內軟,配上黑松露蛋黃醬,真係一絕。蝦多士又夠酥脆,連蒜香雞翼也好好味,每一口都令人滿足。最後,我們再以18元優惠價加多個「蒜香炒蘑菇」,味道同樣出色。飲品方面,我叫了一杯咖啡「藍水母」,色彩繽紛又好飲,還很適合打卡。為這餐畫上一個完美的句號,我們決定再來一個甜品「朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕」,來到真的是一個句號的樣子,第一次看這個造型的心太軟,份外特別,拿走圓柱物,手工雪糕慢慢流下,有種治癒的感覺,而且美味到極點🤤

• 藍水母
  • 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵
  • 炸薯條配黑松露蛋黃醬
2024-12-08 381 views
收工已經8點幾,忙完一日梗係要慰勞下自己~呢間小店環境好舒服,裝修以木系tone為主,啲拱門好有格調,一秒feel到置身外國咁🥰餐牌唔算好長,但每一個選擇都係精心設計🎯 叫左個Set Dinner,主食係香草牛油封門牛肉汁意粉,個牛肉嫩到爆💥 啲汁香濃得嚟又唔會太heavy,配埋個牛油香真係一流!仲有陣陣香草味,層次感十足😋另外仲叫咗慢煮雞肉白松露意飯,香味逼人!個飯煮到啱啱好,夠晒彈牙,配埋慢煮雞肉,唔乾身仲好juicy💦小食有蒜香雞翼,外皮炸到金黃香脆,咬落即刻爆汁!蒜蓉味香噴噴,完全冇雞翼份分厭油膩嘅問題👌🏻飲品方面揀左杯紫薯鮮奶,個latte art做到幾靚,紫色好夢幻!抹茶鮮奶都幾出色,冇過分甜,抹茶味香濃👍🏻最後仲有雪糕食,揀咗奶茶同開心果口味,奶茶味香醇,開心果味香脆濃郁,一啖接一啖停唔到口🍦✨質素媲美高級餐廳,放工近近地都食到高質意粉!

收工已經8點幾,忙完一日梗係要慰勞下自己~

餐牌唔算好長,但每一個選擇都係精心設計🎯

質素媲美高級餐廳,放工近近地都食到高質意粉!
2024-12-07 467 views
估唔到喺葵芳邨裏便有一間好高質嘅小清新Cafe🦞龍蝦湯蟹肉帶子麵超濃郁嘅龍蝦湯,每一啖麵都可以掛到啲龍蝦湯汁,而且蟹肉嘅份量太多,喺啖都食到蟹肉,帶子煎到啱啱好中間唔會過熟係我好鍾意嘅口感🦐蝦多士香脆多士配上淡淡蝦,口感層次都好豐富🥤百香果梳打新鮮百香果肉配上梳打,酸甜解渴小清新格局裝修都幾適合閨蜜嚟傾偈打卡,可以放工嘅時候約埋閨蜜一齊嚟
估唔到喺葵芳邨裏便有一間好高質嘅小清新Cafe

🦞龍蝦湯蟹肉帶子麵

🦐蝦多士
香脆多士配上淡淡蝦,口感層次都好豐富

🥤百香果梳打
新鮮百香果肉配上梳打,酸甜解渴

2024-12-07 567 views
同朋友飯聚,見食評咁多like,晚餐就黎試下,結果係一個“伏”字,叫左個2人餐,5百幾埋單,2個招牌意粉, 一份小食蝦多士,加錢叫左2杯特色飲品(紫薯鮮奶,梳芙里泡沫咖啡)。餐廳主打意粉,但除左可以打下卡,食完都唔記得咩味,只係慶幸意粉都係彈牙的份量唔多,黑豚肉灸燒意粉普通到無咩意慾食,2杯招牌飲品,同普通咖啡,鮮奶無分別食物質素完全配唔上收費,性價比低,浪費時間及金錢 ,真心唔明點解有咁多like。
2024-11-22
$528 (Dinner)
2024-12-06 464 views
葵芳邨有一間吸睛Cafe,環境相當舒適🥰法國黑松露蘑菇貓耳朵粉🍝貓耳朵粉從未食過,見到心心眼,食落好Q彈同彈牙,配上黑松露蘑菇好夾,面頭仲有幾片芝士,充滿濃濃的味道😝香濃芝士卡邦尼亞扁意粉🍝卡邦尼亞意粉,同平時感覺不同,意粉質地幾好,醬汁濃郁亦好掛汁🤤薯條🍟粗薯條新鮮炸起,份量啱啱好,配埋黑松露蛋黃醬同茄汁,炸得外脆內軟😋雞翼🍗炸到金黃色,面頭有炸蒜包住,外皮好脆呀,入面唔會太乾身😎蝦多士🍞🍤新鮮碎蝦肉加上香脆多士,多士炸得香口,有埋蒜蓉同辣椒幾惹味架🥰🍵抺茶鮮奶(熱)🍫朱古力鮮奶(凍)估唔到原來葵芳邨樓下有一間咁靚靚嘅CAFE,仲有室內同室外,大家真係唔好錯過😍大家放工來chill 下‼️✨ROSIE🌹📍葵芳路177號葵芳廣場地下18號舖@rosiehongkong#rosie #kwanfong #foodie #hkstyle #hkcafe #hkblogger #葵芳美食 #葵芳站 #隱世小店 #隱世cafe #打卡必到 #拍拖好去處 #食好西 #香港美食
葵芳邨有一間吸睛Cafe,環境相當舒適🥰

法國黑松露蘑菇貓耳朵粉🍝

香濃芝士卡邦尼亞扁意粉🍝

薯條🍟

雞翼🍗
炸到金黃色,面頭有炸蒜包住,外皮好脆呀,入面唔會太乾身😎

蝦多士🍞🍤

🍵抺茶鮮奶(熱)
🍫朱古力鮮奶(凍)

✨ROSIE🌹
📍葵芳路177號葵芳廣場地下18號舖

2024-12-05 294 views
☕️葵芳靚靚cafe 環境好靚好舒服 真係好chill😌而且食物質素非常好👍🏻好岩打卡又好食😋👍🏻🦞龍蝦濃湯蟹肉帶子麵- 非常濃郁龍蝦湯🦞啖啖都有蟹肉 香濃美味 好滿足😋🐔慢煮雞肉白松露意大利飯- 香濃芝士🧀配搭白松露 味道好夾👍🏻🦐蝦多士- 熱辣辣 又炸得脆脆 一口接一口😋🍮朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕-呢個甜品實在太夾太好食!!手工開心果雪糕唔會太甜 配搭超滑牛乳cream 同埋心太軟 真係勁好食!最愛甜品之一 我會為咗呢個甜品再去打卡😍必食❣️🍹西柚梳打- 冰凍酸甜 好開胃好好味😋爽☕️梳乎厘泡沫咖啡-好特別嘅配搭又意外的夾😋yummy~
☕️葵芳靚靚cafe 環境好靚好舒服 真係好chill😌
而且食物質素非常好👍🏻好岩打卡又好食😋👍🏻

🦐蝦多士- 熱辣辣 又炸得脆脆 一口接一口😋

🍹西柚梳打- 冰凍酸甜 好開胃好好味😋爽

☕️梳乎厘泡沫咖啡-好特別嘅配搭又意外的夾😋yummy~

2024-11-28
  • 朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕
  • 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵
2024-12-05 250 views
📍 ROSIE (葵芳)葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖估唔到葵芳都有咁高質既cafe,我覺得佢開葵芳掃街都可以過嚟試😜😜😜👉 香草牛油封門牛肉汁意粉💰$198😋😋😋😋.7/5依家牛肉汁意粉好似肉醬意粉咁,好香濃嘅蕃茄肉醬味,然後面係有好足料嘅封門牛肉,店員係你面前火槍燒😛😛😛追加小食🤩炸薯條配黑松露蛋黃醬💰$20.0🤩香雞翼(2件)💰$20.0🤩忌廉菠菜 💰$20🤩流心蛋💰$12🤩慢煮無激素雞胸💰$18🤩蒜香炒蘑菇💰$18😋😋😋😋.8/5叫咗佢個主席發現原來可以追加最多七款嘅小食都得好抵,亦都唔少,重點係好好味!強烈建議大家一定要追加小食👉flat white$45😋😋😋😋.8/5咖啡拉花好靚,飲落香滑有質素!回頭:yesyesyes!位置又方便,地方又好坐,聚會好地方,必定要嚟打卡 @rosiehongkong#rosiehongkong#cafe#kermit食在葵芳
📍 ROSIE (葵芳)
葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖
👉 香草牛油封門牛肉汁意粉
💰$198
😋😋😋😋.7/5
追加小食
🤩炸薯條配黑松露蛋黃醬
💰$20.0
🤩香雞翼(2件)
💰$20.0
💰$18
😋😋😋😋.8/5
👉flat white
😋😋😋😋.8/5
咖啡拉花好靚,飲落香滑有質素!
2024-12-03 317 views
朋友約吃飯 搵到一家有名打卡café 「Rosie」餐廳位於公共屋邨中 比較少進入呢😂café門口已好引人注目 是「靚裝」波希米亞裝潢 草編吊燈和半圓形吊燈 帶渡假風 環境非常舒適食物都很高質 主打各款特色意粉 . ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆ 🍝香草牛油封門牛肉汁意粉店員會即時開火槍燒融牛油及迷迭香好香呀 ! 封門牛柳有嚼勁 又多汁🥩意粉重牛柳香 味道豐富.🍝炙燒黑豚肉醬意粉 芝士跟肉醬份量很多 一定要拌勻意粉相當掛汁 蕃茄味清爽而不膩.🥤菠蘿青檸紅茶乾菠蘿片配青檸紅茶精緻又可打卡 口感有菠蘿香同時青檸味重 解膩之選
朋友約吃飯 搵到一家有名打卡café 「Rosie」
餐廳位於公共屋邨中 比較少進入呢😂
café門口已好引人注目 是「靚裝」
波希米亞裝潢 草編吊燈和半圓形吊燈

乾菠蘿片配青檸紅茶
精緻又可打卡 口感有菠蘿香
同時青檸味重 解膩之選

2024-12-03 367 views
這家餐廳真的是拍照的好地方!每道菜都呈現得非常精緻,讓人忍不住想要拍照分享!📸🍽️跟三五知己一起來這裡用餐,真的是很合適的選擇,除了美食,還能享受到愉快的用餐氛圍!✨❤️整體來說,這家餐廳的菜品不僅好吃,還讓人感受到視覺的享受,強烈推薦給喜愛拍照和美食的朋友們!🌟🥳*中服務也很周到,工作人員熱情友好,讓我每次來都感到非常愉快,期待下次再來!👍😊炙燒黑豚肉醬意粉的味道非常出色,黑豚肉的香味撲鼻,意粉的口感滑順,讓我每一口都感到非常滿足!🍝😍這裡的紫白配牛角酥窩夫也讓我驚喜,外酥內軟,搭配的紫色和白色的醬料讓整道甜品看起來既美味又吸引人!🧇💜🤍ROSIE地址: 葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖#香港好去處 #香港旅行#香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港🇭🇰 #香港品牌 #香港店 #香港景點 #香港電影 #香港街拍 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食分享 #香港美食推薦 #香港美食攻略 #香港美食天堂

ROSIE
地址: 葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖

紫白配牛角酥窩夫
炙燒黑豚肉醬意粉
Dining Offer
Coupon
紫白配牛角酥窩夫
2024-12-02 578 views
警世…見社交平台勁多foodie宣傳以為衰極有個譜…點知中伏了⋯⋯本身都唔算大食,叫左兩個Main,兩個小食 兩個意粉都係每人兩啖,雞翼得兩隻⋯⋯份量勁少,好淡味,意粉好硬,雞翼都可以硬如果你係去齋飲野,當coffee shop係幾靚嘅但真心野食大家呀媽應該煮得仲好食全程手機落單,手機俾錢,但係要收加一兩個人食左$540,但完全唔滿足位置仲要唔近地鐵站⋯⋯晚市8點15 last order,而家香港做餐廳都幾爽九點收工
警世…見社交平台勁多foodie宣傳
以為衰極有個譜…點知中伏了⋯⋯

本身都唔算大食,叫左兩個Main,兩個小食
兩個意粉都係每人兩啖,雞翼得兩隻⋯⋯
份量勁少,好淡味,意粉好硬,雞翼都可以硬
如果你係去齋飲野,當coffee shop係幾靚嘅
但真心野食大家呀媽應該煮得仲好食

全程手機落單,手機俾錢,但係要收加一
兩個人食左$540,但完全唔滿足
位置仲要唔近地鐵站⋯⋯
2024-12-02
$280 (Dinner)