2020-12-02 838 views
〔 Super Bowl Potato Skins (bacon) 〕 $138 .呢間既薯皮真係好好食, 佢唔會只係俾皮皮上都仲會保留啲薯仔, 係上面加上芝士bacon同蔥, 配上店加既sour cream一齊食仲更加好食, 芝士放好多😍👍🏻.〔 impossible Cheese Quesadila 〕 $288 .魚生採用嘅新鮮食材, 沒有任何冰雪味, 但係飯就反而少咗啲.〔 炸蝦 〕 .炸蝦係期間限定, 炸得好香口.〔 Chocolate Chip Cookie 〕 $88 .曲奇硬過木板, 牙都咬到爛, 連切都切唔入🤦🏻‍♀️.(好味指數: 8/10)

〔 炸蝦 〕 .
炸蝦係期間限定, 炸得好香口.

曲奇硬過木板, 牙都咬到爛, 連切都切唔入🤦🏻‍♀️.

(好味指數: 8/10)
2020-10-18
$250 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2020-11-18 813 views
今日係Ruby Tuesday 食左兩道菜,一道是garlic shrimp salad,另一個是都好少食嘅 California Club Quesadilla,今次反而想講下 Califonia Club Quesadilla,因為比較少食,但其實都幾好食,有幾款口味可以揀,我就揀左呢款,裏面有牛油果🥑,雞肉好滑,皮又夠薄,食落鬆軟,口感一流,如果一人食晒真係覺得有啲多,兩人食再加個沙律,減肥一流。今次飲左Frozon Cappuccino 同埋Latte
Califonia  Club  Quesadilla
Califonia  Club  Quesadilla
Garlic  shimp  salad
  • Salad
2020-10-06 1381 views
約左朋友去行銅鑼灣,行完食晚飯,諗起要用下RT membership, 以前每月必食一次,疫情下好耐冇外出用膳,於是揀左Ruby Tuesday食了豐富的晚餐。分別點左小食芝士焗元貝、珍寶蟹肉餅,一口咬下一絲絲的蟹肉,真材實料,只係有點偏鹹,另外頂級和牛🐂西冷扒七成熟,肉眼扒比較簿身,可能叫5成熟會更適合,切🔪開肉汁已流出,配上熱辣辣的薯🍠條👌好味,另外左招牌菜必食full size 既classic bbq rib 切🔪開,肉與骨🦴都差唔多分開,燒得好霖入味,每次去必叫的菜式,兩人眼寬肚窄,叫的份量的確有點多,最後打包不要浪費。
芝士焗元貝
珍寶煎蟹肉餅
芝士焗元貝
珍寶煎蟹肉餅
2020-07-22 1934 views
好耐無食過了朋友咁啱有張6折Coupon,所以就嚟咗呢度食Book咗位但都等咗差不多半個鐘多啲先入得去到有得坐卡位係開心嘅Typhoon Shrimp -138炸蝦大大隻又熱辣辣Sauce夠辣夠濃,都幾開胃Mozzarella Sticks -78外脆而且做到拉絲效果,開心開心不過上完菜最好唔好攤咁耐先食因為拉絲效果會少咗,同埋凍咗會無咁好食Wagyu Deluxe Burger -286轉咗Bamboo Charcoal Bun,其實好似無乜大特別不過包皮好脆薯條就麻麻哋,有啲凍同硬Premium Age Sirloin -428牛味都重,但略嫌有D韌焗薯都好淋,但有啲飽,所以都食唔哂跟Steak upgrade咗做Cream Spinach -30岀色,食到停唔到口Chocolate Tallcake -178不過個日係520日,呢個甜品係Free俾我哋食之前都唔明點解枱枱都食淨咁多食完就明白了,因為中間舊蛋糕個味好怪好大陣膠味,所以我哋最後都放棄咗佢
好耐無食過了
朋友咁啱有張6折Coupon,所以就嚟咗呢度食
Book咗位但都等咗差不多半個鐘多啲先入得
去到有得坐卡位係開心嘅

Typhoon Shrimp -138
炸蝦大大隻又熱辣辣

Sauce夠辣夠濃,都幾開胃

Mozzarella Sticks -78
外脆而且做到拉絲效果,開心開心
不過上完菜最好唔好攤咁耐先食
因為拉絲效果會少咗,同埋凍咗會無咁好食

Wagyu Deluxe Burger -286
不過包皮好脆
薯條就麻麻哋,有啲凍同硬

Premium Age Sirloin -428
牛味都重,但略嫌有D韌
焗薯都好淋,但有啲飽,所以都食唔哂

岀色,食到停唔到口

Chocolate Tallcake -178
不過個日係520日,呢個甜品係Free俾我哋
食之前都唔明點解枱枱都食淨咁多
食完就明白了,因為中間舊蛋糕個味好怪
好大陣膠味,所以我哋最後都放棄咗佢
2020-05-20
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$345 (Dinner)
  • Typhoon  Shrimp
  • Mozzarella  Sticks
2020-07-17 1067 views
Great discount here! If you are a medical staff, come here! They will give you a membership for 1 year which give you 50% off for all things on a la carte menu.One of the good thing about Ruby is that the portion of each dish is so big. I think for 5 people, only 4 dishes is enough. etc.Parmesan cheese shrimp pasta.Waygu steak with baked potatoesPork TomahawkCalifornia Club QuesadillaLamb rackWe threw a fest here and only cost us about 700 for all. What a great deal. I like the steak, Quesadilla

Parmesan cheese shrimp pasta.

Pork Tomahawk

California Club Quesadilla

Lamb rack

We threw a fest here and only cost us about 700 for all. What a great deal. I like the steak, Quesadilla and lamb rack the most. Especially the waygu beef. It's so yummy.
$140 (Lunch)
2020-07-05 967 views
餐廳每日只係會供應五隻豬手俾客人,通常都係好快俾人預先order咗,好受歡迎,朋友係呢間餐廳嘅VIP,佢都預先order咗隻,由於豬手好大隻,係上呢個主菜前,叫咗一份凱薩沙律,d沙律菜都幾新鮮,綠油油咁,而且會有牛油果,同埋烤雞,味道幾好。份豬手一上台,第一反應係覺得好大隻,味道好香,叫咗杯Mojito配下呢隻豬手,哈哈…豬手嘅皮係炸到黃金色的,好酥脆,肉質仲係嫩嘅,而且鹹味好夠,配上隻芥末醬,真係好好味,兩個人食一隻真係好飽,不過飽到好滿足。 呢度嘅侍應都好好人,好有禮貌,同埋如果得閒都會同客人傾下計,佢哋都好樂意介意菜式俾客。

2020-07-02
Type of Meal
Dinner
2020-06-29 960 views
呢度真係可能算係我既飯堂,每次諗唔到食咩,最後都會黎左呢度。呢度款式夠多,座位舒適寬敞,好岩一班人黎飲酒、傾偈食飯。而且佢既份量好夠,人多D先可以試足咁多款。今日點左雞翼拼盤、燒豬肋骨、龍蝦尾,全部都好好食,唯一唔係好中意隻水牛城雞翼,味道太濃。反而原味燒雞翼好食好多。龍蝦尾好肥,加上好多配菜,食到好飽。

2020-06-23
$400 (Dinner)
  • 龍蝦尾
2020-06-29 642 views
因為有張40%折扣的優惠券,所以一行六人到這𥚃晚餐,6:30 入座,8:00 前交枱。水牛雞翼,雞翼肉汁豐富,不錯。雞胸凱撒沙律,雞胸好嫩滑,但沙律菜略為少左d。迷你三式漢堡(牛肉,蟹肉,豬肉各一個)蟹肉鬆散,口感一般。雙式燒骨,選了原味及蘋果,兩條燒骨完全吾熱又沒有汁,肉質好乾,差!牛扒拼龍蝦尾,牛扒叫了七成熟,充滿碳香,幾好味。甜品叫了蘋果金寶,份量細,玉桂味不濃,吾抵食。另外叫了一個濃情朱古力杯,兩球Vanilla 雪糕加大量朱古力旦糕,朱古力控一定喜歡。 埋單 $1145/6位,久不久食一次,都ok 嘅!
水牛雞翼,雞翼肉汁豐富,不錯。
雞胸凱撒沙律,雞胸好嫩滑,但沙律菜略為少左d。
迷你三式漢堡(牛肉,蟹肉,豬肉各一個)蟹肉鬆散,口感一般。
牛扒拼龍蝦尾,牛扒叫了七成熟,充滿碳香,幾好味。
甜品叫了蘋果金寶,份量細,玉桂味不濃,吾抵食。
埋單 $1145/6位,久不久食一次,都ok 嘅!
2020-06-28
$200 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
2020-06-01 1256 views
朋友話佢來吃呢間餐廳可以5折埋單,去到先知原來係堅,所以毫不考慮點了幾道出名的美國菜式,包括有Buffalo Wings 水牛雞翼、經典芝士漢堡包、墨西哥餅、豬肋骨丶牛扒,每款水準不錯而且份量十足,我們4個人吃到最後要猜包剪揼才能把所有的菜吃得完。
2020-05-29 972 views
成為會員或用Eatigo訂座,可享50%優惠,營銷策略成功,所以大排長龍,還限時90分鐘。縱使半價,價格也不便宜,同時西餐講求享受,大家把酒言歡,需要在90分鐘完成,這樣太匆忙了,有違西餐的本旨。今晚一行三人,點了一些小食,大家分享,並且每人一個主餐。所有食物,在上桌之時,已經不熱,只是常溫,可能因為生意太好,出菜上桌也要輪候。芝士薯條,除了不熱,還要軟身,欠缺香脆。我點了和牛扒作主餐,欠缺肉汁和油脂香味全晚唯一是忌廉波菜,有外國西餐口味,大家也認同。其他出品,則屬於普通貨色可能是分店問題,之前試了九龍灣與尖沙咀分店,出品好很多

今晚一行三人,點了一些小食,大家分享,並且每人一個主餐。

芝士薯條,除了不熱,還要軟身,欠缺香脆。

我點了和牛扒作主餐,欠缺肉汁和油脂香味

全晚唯一是忌廉波菜,有外國西餐口味,大家也認同。

其他出品,則屬於普通貨色

可能是分店問題,之前試了九龍灣與尖沙咀分店,出品好很多
2020-02-16 1905 views
精選和牛磨菇芝士煙肉漢堡Non-Members: $286Members: $143.有左member card之後即刻去試用 哩個burger好大份 原價食真心有d貴 而且又唔係好值😥 事關個burger真心普通 d肉又靭冇乜汁 好麻麻地 有咁多配料但fail左係舊牛肉度 之但係薯條就好好食既😅😅😅😅.拼盤對對碰 $218.n年冇食過ruby Tuesday 今次因為好意外咁有張半折卡 咁做完運動就去試下.我想講哩間野都幾full 揾左幾間都full booking 最後都係去返cwb個間😂不過我相信宜家應該唔full 得去邊 世貿真係冷清到就黎摺咁😂.哩個拼盤我覺得最好食係炸芝士條🥰🥰🥰一定要揀 雞翼就有d辣 薯皮就有d普通.
精選和牛磨菇芝士煙肉漢堡

Non-Members: $286
Members: $143

拼盤對對碰 $218
$150 (Dinner)
  • 小食拼盤
2020-02-02 1329 views
Ruby Tuesday 都算係長食長有,食極唔厭嘅西餐之選之一。今次掛住食就冇影好多相,平時就每次都要叫佢哋呢個朱古力蛋糕新地。 有時經過突然間想食甜品都會就咁過嚟食個甜品。大大杯,鍾意食朱古力嘅朋友真係唔可以錯過🍫🍫😋😋😋
2019-12-05 1836 views
呢日朋友生日,專登黎呢道食佢中意既牛扒呢個頭盤-炸蝦份量都幾多,隻隻蝦都好大隻!個汁好特別,辣辣地,唔錯Main course 就有肉眼排同阿爾卑斯山burger個burger好大個!不過麵包如果可以再烘耐dd會更好。塊burger唔會太乾 不過個薯條就略為油左dd,食落去好似食油咁,有待改善而塊肉眼好正,5成熟唔會好un。不過我地落單個陣叫左既係黑椒汁,上菜個陣見到一粒黑椒都無以為比錯左蘑菇汁,所以同左waiter講,佢都即時say sorry話會再比過黑椒汁我地。結果再黎都係一樣既汁唔緊要,蘑菇汁都唔錯~食左咁多野大家都好滿足,不過就有d肥,間唔中食一次半次啦
呢日朋友生日,專登黎呢道食佢中意既牛扒

Main course 就有肉眼排同阿爾卑斯山burger

不過個薯條就略為油左dd,食落去好似食油咁,有待改善

唔緊要,蘑菇汁都唔錯~

食左咁多野大家都好滿足,不過就有d肥,間唔中食一次半次啦
2019-11-18 1432 views
早幾日先食完,而家又想再食,時間ok有揸車天時地利人和,可以早啲食飯,食完先至返屋企,唔使喺屋企樓下食,留番啲quota之後幾日先至俾樓下,幾肚餓下,叫多幾樣食,蕃茄蝦球長通粉上次食過又再叫,好好食蕃茄蓉同蝦球perfect match, 乾爽長通粉補充澱粉質,公司三文治唔似平時食開嘅,真心料多充實。亮點係新鮮薯仔炸薯片,so rich厚實堅脆,炸薯條炸雞翼炸蝦球超正,放左一陣凍左都依然好脆,仲有得點沙律醬
2019-11-16 535 views
幾年前啱啱搬過去馬鞍山,成日會落去沙田食飯,嗰陣時有買過會員卡唔記得有幾多折,幾乎每個星期都起碼去一次,記憶之中有個月monthly special 係安格斯漢堡,搞到我一個月應該食咗10幾次,今日突然之間想食,就落咗去銅鑼灣食,美國菜大大碟,唔敢叫太多,簡單叫咗一個蜜桃豬𩣑,煎到有少少燶燶地脆邊,唔會鞋粉紅色啱啱熟,啲汁酸酸甜甜唔會漏,另外叫咗一個炸雞錘,嚟到見到好似西蘭花咁,香口又脆卜卜送酒一流