2022-12-06 330 views
今日叫咗兩樣嘢食,兩樣都強差人意,估唔到香港今時今日仲有d價錢高質素低嘅餐廳。頭盤叫咗個小食,諗住叫Nachos,三款口味之中叫咗芝士辣肉醬嗰款,嚟到個樣真係嚇咗一下,估唔到份量少得咁緊要,我專登連埋隻叉一齊影幅相俾大家睇,其實呢碟嘢會員價都要$89,加埋一差唔多$100。如果非會員嘅價錢係$178,驚人!重點係佢用嘅Nachos係厚身硬餅feel的而不是好似薯片薄身啲脆口啲嗰種Nachos,個人估計雖然呢隻那嘈價錢可能貴啲,不過味道真係麻麻,好彩細細碟。Main Course叫咗精選牛柳配香煎鵝肝,會員價$298,非會員價$598,呢兩個價錢都仲未計加一。點餐嘅時候侍應已經同我哋講鵝肝嘅供應商未返貨所以會改為三隻大蝦一串上,我哋話OK啦,碟惹來到時候感覺都OK,起碼個份量唔係好似Nachos少得咁可憐。啲蝦肉嘅質素都OK嘅,不過件精選牛柳又真係幾差,可能係因為我想像得太好啦,雖然已經叫咗五成熟,不過切開嘅時候就已經知中伏,因為都幾多筋,完全唔係想像中軟林林嘅感覺,會員都收差唔多$300 ,真心離譜。

2022-11-30 284 views
朋友係會員所以今日揀咗呢一間嚟食, 11月份會員送嘅係一個素肉麥樂雞,五件嘅小食,我覺得食返真肉好味好多。我哋叫咗一個雞胸凱撒沙律,冇錯佢係有麵包糠雞胸同埋生菜,不過凱撒沙律最重要嘅汁同埋芝士就好似失蹤咗咁樣,麻麻哋。主食我哋叫咗個巴馬芝士明蝦長通粉,呢個嘅味道還可以,d蝦都新鮮,一共有6粒都算闊佬,不過可惜唔記得影相。總結係呢間嘢都好坐嘅,算易搵位,但質素麻麻不過價錢比較貴。我哋叫咗一個雞胸凱撒沙律,冇錯佢係有麵包糠雞胸同埋生菜,不過凱撒沙律最重要嘅汁同埋芝士就好似失蹤咗咁樣,麻麻哋。主食我哋叫咗個巴馬芝士明蝦長通粉,呢個嘅味道還可以,d蝦都新鮮,一共有6粒都算闊佬。總結係呢間嘢都好坐嘅,算易搵位,但質素麻麻不過價錢比較貴。

總結係呢間嘢都好坐嘅,算易搵位,但質素麻麻不過價錢比較貴。

總結係呢間嘢都好坐嘅,算易搵位,但質素麻麻不過價錢比較貴。
今次經過海之戀商場見到有Ruby Tuesday ,聽講今期有個11月限定嘅cheesy Ribs ,望d相好似好正咁,覺得應該要去試試🤤餐廳環境好正好chill,d座位全部都好闊落,坐得好舒服,另外Lee間海之戀分店最大特色係原來有個2人座嘅小 outdoor空間,趁住黃昏睇日落或者夜晚睇星都好浪漫🌌,超有氣氛🥂食物方面我地叫左◽ 𝓗𝓸𝓽 & 𝓒𝓱𝓮𝓮𝓼𝔂 𝓡𝓲𝓫𝓼睇落好似韓國芝士辣骨咁,但係帶有美式風味喎,每條ribs 都沾滿左buffalo sauce ,甜甜辣辣咁😋呢一個 cheesy ribs 同RubyTuesday signature的ribs係唔一樣😌呢個cheesy ribs 係預先切好一條條,大概有六至七條 ,有薯仔薦底,然後放喺鐵板上邊上菜🤤所以一直都keep住暖笠笠咁好好食 另外cheesy係混合左mozzarella cheese 和 cheddar cheese,所以食落比韓國的更香口😋◽ 𝓑𝓑𝓠 𝓒𝓱𝓲𝓬𝓴𝓮𝓷 𝓢𝓽𝓻𝓮𝓮𝓽 𝓝𝓪𝓬𝓱𝓸𝓼超大碟🍽nachos 超脆口🤤沾埋d芝士,BBQ sauce,牛油果醬同其他配料真係一流🤤啱曬成班朋友一路食一路 cha

食物方面我地叫左

◽ 𝓗𝓸𝓽 & 𝓒𝓱𝓮𝓮𝓼𝔂 𝓡𝓲𝓫𝓼

◽ 𝓑𝓑𝓠 𝓒𝓱𝓲𝓬𝓴𝓮𝓷 𝓢𝓽𝓻𝓮𝓮𝓽 𝓝𝓪𝓬𝓱𝓸𝓼
超大碟🍽nachos 超脆口🤤沾埋d芝士,BBQ sauce,牛油果醬同其他配料真係一流🤤啱曬成班朋友一路食一路 chat🍻出色🫶🏻

◽ 𝓖𝓻𝓲𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓗𝓪𝓵𝓲𝓫𝓾𝓽
魚皮煎到好香脆,肉質比較結實有彈性,個牛油白汁好match ,好香🥰令到個魚味更昇華 推薦大家試試

◽ 𝓜𝓲𝓷𝓲 𝓒𝓻𝓪𝓫 𝓒𝓪𝓴𝓮
蟹肉好多,好creamy,好食過外面好多嘅crab cake , 起碼唔會好厚粉先😋好食嘅

◽ 𝓣𝓻𝓾𝓯𝓯𝓵𝓮 𝓜𝓪𝔂𝓸 𝓕𝓻𝓲𝓮𝓼
薯條炸到好香脆乾身 個黑松露醬好香🤤

◽ 𝓡𝓣 𝓢𝓱𝓸𝓻𝓽 𝓒𝓪𝓴𝓮
蛋糕好濃朱古力味,食落口感好棉好濕潤🥰偏甜嘅蛋糕,岩曬螞蟻人,另外仲配左香草雪糕tim 好正

◽ 𝓟𝓪𝓼𝓼𝓲𝓸𝓷 𝓕𝓻𝓾𝓲𝓽 𝓟𝓪𝓼𝓼𝓲𝓸𝓷
超愛熱情果嘅我點會唔叫Lee杯🤤🍹飲落好香熱情果味,清甜解渴,好飲

◽ 𝓥𝓲𝓻𝓰𝓲𝓷 𝓡𝓮𝓭 𝓢𝓪𝓷𝓰𝓻𝓲𝓪
好重果味,有d士多啤梨果肉🍓,甜甜地咁,幾好飲🥰
📍「Ruby Tuesday」- 荃灣今次食食食之旅黎到荃灣😌呢間餐廳出名食ribs,今次見佢哋新推出cheesy ribs,勁中意食芝士嘅👧🏻又點會錯過呢,一於捉埋👦🏻試試佢😎📷餐廳位於海之戀,係正荃灣西站隔離,交通非常方便😗店面非常大,座位闊落坐得好舒服,而且仲有室外嘅二人座位,黃昏嘅時候坐係出面仲可以睇靚靚日落🌄🤩🍴Hot & Cheesy Ribs🧀💰HK$268✨推薦指數:8/10呢個Ribs 係餐廳新推出嘅菜色,睇落似韓國芝士辣骨,但其實帶有美式風味,用咗Buffalo sauce連巨量芝士,見到都好吸引🤩同平時食開嘅Signature ribs 唔同,Cheesy Ribs用鐵板呈上,而且預先切好一條條,每份大概有6-7條ribs,有薯仔墊底,食落好方便🤩但係佢都一樣咁好食,肉質嫩滑入味😙食落微微辣,唔係好食得辣嘅人都可以接受到,每條rib都有勁多芝士包住,分別係Mozzarella & Cheddar Cheese,而且仲有拉絲效果😍😍😍雖然有好多芝士,但係又唔會覺得好膩,岩哂芝士控🧀🤘🏻😌個底仲有好多件焗薯仔,每件薯仔都吸咗Buffalo醬同芝士,食落超惹味😋🍴BBQ
📍「Ruby Tuesday」- 荃灣

今次食食食之旅黎到荃灣😌

🍴Hot & Cheesy Ribs🧀
💰HK$268
✨推薦指數:8/10

🍴BBQ Chicken Street Nachos
💰HK$178
✨推薦指數:8.5/10
一上枱見到勁大份,Nachos 鋪滿芝士,仲有莎莎醬、牛油果醬、酸忌廉可以點,任君選擇😙Nachos 食落好脆身,好似係度食緊薯片咁 ,👦🏻👧🏻都食到停唔到口🤣

🍽Brunch Menu Set
💰HK$298

🍴Starter: Mini Crab Cake
✨推薦指數:8/10
雖然係話mini size,但係岀到黎一啲都唔mini,外脆內軟,而且蟹肉既份量亦都唔少,不過👦🏻食到有蟹殼,都證明呢個蟹餅無揸流攤😌

🍴Main: Roasted ribeye
💰+HK$120
✨推薦指數:9/10
肉眼扒唔係平時食開好厚身個隻,呢隻係偏薄身,有少少似平時自助餐食到個款,但係有足足兩大塊😍肉眼扒熟成程度岩岩好,唔會話太過熟,顏色呈鮮嫩粉紅色,食落既時候肉質軟腍好嫩滑,唔會好韌😋Ribeye嘅脂肪比例比較高,牛味非常濃,👦🏻超中意🤩

🍴Side: Cream Spinach
✨推薦指數:8.5/10
少有一個忌廉菠菜係👦🏻會食,因為👦🏻好怕芝士味太濃,因為驚流,但係呢款芝士味唔會太濃,口感creamy得嚟唔會好流,仲有好多菠菜添,唔經唔覺就清哂😎

🍴Dessert: RT Short Cake🍰
✨推薦指數:7/10
呢份係大大件特濃朱古力蛋糕,配一球雲尼拿雪糕同一球cream,賣相幾靚📸✨蛋糕食落係超香濃嘅朱古力味,中間仲有層朱古力醬,口感鬆軟,不過味道較甜,適合🐜🤣雲尼拿雪糕口感幼滑,奶味偏重,唔會太甜,幾正😛

🍴Freshly Made Classic Lemonade (Regular) - Lychee
💰HK$78
✨推薦指數:7/10
呢杯飲落荔枝味幾香,帶點檸檬嘅酸,飲落酸酸甜甜咁😗

🍴Ruby’s Passion (Regular)
💰HK$78
✨推薦指數:7/10
呢杯賣相幾靚,飲落第一啖有少少似藥水味🫣,不過攪勻咗之後就冇咗🤣飲得出熱情果味,而且仲食到啲果肉,層次豐富😗

2022-11-24 195 views
海之戀分店仲有户位坐,黃昏時間到訪仲可以望住汀九橋睇住日落,真係非常chill勁寫意。🍤Typhoon Shrimp 鬆脆炸蝦配上千島海鮮沙律醬,炸蝦隻隻脹卜卜,脆醬係厚身啲啲但非常鬆脆,食落完全唔會覺得肥膩 ,大蝦鮮味彈牙,醬汁醒胃。🧀Crispy Chicken Mac’n cheese 炸雞嫩滑Juicy 而Mac’n cheese係芝士控嘅必點!夠cheesy又creamy,但唔會濃味得滯。Macaroni 粒粒掛滿芝士,share食就無咁罪惡!🍖Hot & Cheesy Ribs看似韓國芝士辣骨,但帶有美式風味,少少辣勁惹味。用上美式風Buffalo sauce,有別於RubyTuesday signature的ribs! 加上Cheesy Ribs用鐵板呈上,並預先切好一條條,可以盡情沾上拉絲mozzarella cheese 同cheddar cheese,我覺得比韓國的更香口,肉質軟腍又入味,一放低就香噴噴,咬口絲絲鬆軟而且好配芝士嘅鹹香。🍹 Virgin Red Sangria, Berry Fusion,Tiramisu milkshake 兩杯mock tails

🍤Typhoon Shrimp

🧀Crispy Chicken Mac’n cheese

🍖Hot & Cheesy Ribs

兩杯mock tails 都好refreshing! Sangria係西班牙傳統飲品,我都係第一次飲Virgin 無酒精version, Cranberry based 加上清甜水果,好清新。另外Berry Fusion如其名,加入各種berries mix,酸甜醒神。Tiramisu milkshake,夠哂冰凍,飲落似食緊Tiramisu 雪糕,好rich好滿足。
Hot & Cheesy Ribs
Crispy Chicken Mac’n cheese
Typhoon Shrimp
2022-11-18
Hot & Cheesy Ribs
Crispy Chicken Mac’n cheese
Typhoon Shrimp
Ruby Tuesday 成立50周年啦🥳由1972年喺美國直到依家,而喺香港都經營咗25年啦!💫荃灣OP Mall分店有3周年啦~店內空間感十足,充滿美式感覺,有個小小Outdoor空間,可以望住個海,黃昏或晚上時間嚟到氣氛更加好~🍖Hot & Cheesy Ribs 美式鐵板芝士燒排骨爆多芝士鐵板豬肋骨,睇落有啲似韓國芝士辣骨,入口滿滿美式風味!美式風味來自水牛城辣醬,輕微開胃嘅辣🤩🤩表面鋪滿車打芝士同水牛芝士🧀 拉絲效果超正!入口一啖芝士一啖肉真喺好爽☺️☺️底部有脆薯仔墊底作伴菜🥔Cheesy Ribs與RubyTuesday 招牌嘅Ribs唔同咖~呢個Cheesy Ribs用鐵板呈上🔥並預先切好一條條,每份大概6-7條Ribs,2-4人Share食剛剛好啊~🥗BBQ Chicken Street Nachos 燒烤汁雞肉焗玉米片表面鋪滿BBQ醬、溶化芝士、雞肉絲、墨西哥辣椒、配上牛油果醬、Sour Cream及Salsa醬每塊都好脆脆!BBQ醬+芝士+雞肉絲,入口比想像中惹味好多!3款醬汁都好好食😂 牛油果醬帶有濃郁健康牛油果香味、Sour Cream酸酸哋,配脆片好夾!Sals

🍖Hot & Cheesy Ribs 美式鐵板芝士燒排骨
3款醬汁都好好食😂 牛油果醬帶有濃郁健康牛油果香味、Sour Cream酸酸哋,配脆片好夾!Salsa醬帶有蕃茄酸甜味,同樣開胃~

Brunch Set Menu
🍗Starters: Buffalo Wings (3pcs) 水牛城雞翼(3隻) 水牛城醬汁帶點辣喔~
🍖Mains: Roasted Ribeye 燒肉眼扒 肉眼扒分為3大塊,每塊都粉嫩薄薄的,伴菜為西蘭花椰菜花
🥚Sides: Poached Egg 水波蛋 2顆水汪汪的水波蛋彈吓彈吓~以胡椒同鹽調味~
🍰DessertL Tiramisu 意式芝士蛋糕 最後食個甜品滿足一下甜品胃~
🍸Espresso Martini 濃情馬天尼
Black Coffee Liqueur+Patron XO Cafe Tequila+Espresso 味道甜甜的~

🍹Frozen Cappuccion 冷意
Espresso 表面配上Whipped Cream 奶味濃郁~
  • BBQ Chicken Street Nachos
  • 燒烤汁雞肉焗玉米片
  • Hot & Cheesy Ribs
  • 美式鐵板芝士燒排骨
[ Ruby Tuesday ]呢間美式餐應係香港開業至今已超過25年,係咁多年嚟同朋友或屋企人聚餐嘅好地方.最近見到有新菜色推出,再次光臨 😋✿ 燒烤汁雞肉焗玉米片會員價:$89 / 非會員價:$178中意食nachos嘅我order咗呢款墨西哥小食做前菜😍,玉米片口感香脆,配料有燒烤汁手撕雞、芝士&墨西哥辣椒,而醬料有3款,分別係酸忌廉、牛油果醬&莎莎醬,酸酸辣辣好開胃。✿ 美式鐵板芝士燒排骨會員價: $208 / 非會員價: $268嚟到Ruby Tuesday通常都係食經典燒排骨配BBQ汁,今次試吓全新推出嘅美式鐵板芝士燒排骨🤤呢款燒排骨用鐵板呈上,預先切好一條條,每份大概有6至7條ribs,有薯仔墊底,大量嘅車打芝士&水牛芝士🧀鋪面。燒排骨配水牛城辣醬,看似韓國芝士辣骨,但吃起來比更香口而具美式風味。每條燒排骨有芝士拉絲嘅效果,仲有香脆嘅薯仔粒配菜,呢個組合太邪惡了😍😍 ✿ 大蝦香草意大利幼麵 會員價: $124 / 非會員價: $2485隻去殼大蝦肉質結實有彈性,意大利幼麵爽口煙韌,混合青醬忌廉汁、巴馬臣芝士、車厘茄、香草等材料,夠哂滋味。✿ 夏日茶漾 $78呢款特飲以茶底
[ Ruby Tuesday ]

✿ 燒烤汁雞肉焗玉米片
會員價:$89 / 非會員價:$178

✿ 美式鐵板芝士燒排骨
會員價: $208 / 非會員價: $268

✿ 大蝦香草意大利幼麵
會員價: $124 / 非會員價: $248

✿ 夏日茶漾 $78
呢款特飲以茶底配搭熱情果、菠蘿&橙汁,充滿果香。

✿ 荔枝鮮莓梳打 $78
呢款特飲以梳打水加上荔枝、紅莓&橙汁調製而成,酸酸甜甜非常開胃🤤

總結🫦
每次嚟到 Ruby Tuesday都感受到美式風味,而且新推出嘅「美式鐵板芝士燒排骨」配搭上有驚喜👍🏻荃灣分店有室外座位,黃昏或晚上時間望住南巴勒海峽用餐好有氣氛😍
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Ruby Tuesday
地址:荃灣大河道100號海之戀商場1樓1013號舖
電話:28329268
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-11-22 107 views
😋《RubyTuesday》黎到荃灣行街,Lunch食咩好⁉️突然好想食Ribs😂~上網搵吓搵吓道見到海之戀嗰邊有RubyTuesday❗️就決定食你喇❗️8下周圍環境先👀原來有個細細地嘅Outdoor空間for 2人座,聽啲waiters講黃昏或者晚上,呢個位置嘅氣氛好正㗎,可惜今日食lunch感受唔到,但有陽光情況底下都已經好靚,個view好正❗️🍖 Hot & Cheesy Ribs $268今日想食ribs梗係點返個喇❗️見到Hot & Cheesy Ribs係限時~只係11月供應嘅❗見到限時呢2個字~唔係唔點呀嘛️🤣望落去其實有啲似韓國芝士辣骨,但加多咗美式風味❗️原來美式風味係黎至Buffalo sauce,帶有一點辣味❗️同RubyTuesday signature嘅ribs有啲唔同,Hot & Cheesy Ribs係用鐵板呈上,同埋預先切好一條條,每份大概6-7條ribs,仲有薯仔墊底添❗️表面仲佈滿 mozzarella cheese & cheddar cheese❗️食起上嚟比韓國嘅ribs多一份香口感❗️🫓BBQ Chicken Street Nachos $178份量十足既墨西哥
😋《RubyTuesday》

🍖 Hot & Cheesy Ribs $268

份量十足既墨西哥薄脆,配上酸忌廉與牛油果醬兩口味選擇,絕對食極唔停。

🍹Long Island Ice Tea $98
Vodka同Gin都幾重,喜歡酒嘅朋友千奇唔好錯過
🥃Tropical Tea Punch $78
清新,帶甜酸的熱情果,令茶飲變得更清爽

👇🏻👇🏻Brunch Set👇🏻👇🏻$298

🥬Cream Spinach
白忌廉煮上新鮮菠菜,非常 creamy。加上洋蔥碎,增強口感而不單調。

🐠Grilled Halibut
皮脆肉嫩,creamy既忌廉加上少量檸檬汁,提升比目魚既味道。

🦀Mini Crab Cake
蟹肉餅輕煎兩面,香口而不油膩。作為前菜份量剛好。

🍰RT Short Cake
最後點炒得甜品❗️
有cream、雪糕、同暖笠笠嘅朱古力蛋糕
3者一齊食,有種冰火交融嘅感覺
為呢一餐添上甜蜜嘅ending

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 荃灣 📍 大河道100號海之戀商場1樓1013號舖
2022-11-20 161 views
Ruby Tuesday 推出了新品,當然要去試試看啦🤩,這次去了荃灣西海之戀分店。店舖位於一樓中間,環境裝修西式風格,還有戶外位置用餐,欣賞海滂景色吃挺寫意🙈。食物有套餐和散點,選擇多元化,是以掃碼方式下單的。-▪︎美荔動人 HKD$78很特別的飲品名字😆,雪白的飲品帶漸變層賣相,是杯無酒精的飲品。用荔枝 、菠蘿汁及雪糕調製而成,味道酸酸甜甜的,帶點沙冰的口感😚。-▪︎熱情果園 HKD$78飲品賣相充滿夏日氣息,用了熱情果、菠蘿汁及橙汁調製而成。味道酸酸甜甜的,感覺較開胃的飲品🤩,又可中和食物油膩感。-▪︎Hot & Cheesy Ribs HKD$268是11月限定的食物,用鐵板裝著味道很香,賣相像韓式口味賣相,但味道卻是美式風味感覺特別🤤,醬汁味道濃郁微辣。芝士用了 Mozzarella Cheese 及 Cheddar Cheese 混合而成,所以做到拉絲效果,既邪惡又吸引🥰。Ribs的份量十足,一份約有6-7條,還有香口的薯仔墊在Ribs下。Ribs肉質腍身而且很入味😋,配著邪惡的芝士口感豐富。-▪︎燒烤汁雞肉焗玉米片 HKD$178顏色鮮豔又吸引的前菜😁,還有香口的雞肉和其他配料玉

▪︎美荔動人 HKD$78

▪︎熱情果園 HKD$78

▪︎Hot & Cheesy Ribs HKD$268

Ribs肉質腍身而且很入味😋,配著邪惡的芝士口感豐富。

▪︎燒烤汁雞肉焗玉米片 HKD$178
顏色鮮豔又吸引的前菜😁,還有香口的雞肉和其他配料玉米片,所以口感挺豐富的。玉米片口感脆卜卜的,用來做餐前小吃挺好😎。醬汁有三款配著,分別是辣醬、牛油果醬及酸忌廉醬 每一款醬汁味味道各具特色。

▪︎鐵板雞肉 HKD$318
熱辣辣又香氣四溢的食物,雞肉份量挺多的。肉質嫰滑口感煙韌,醬汁味道濃郁微甜,所以感覺較惹味的😋。

另有烤餅和切粒配料拌著,烤餅的口感煙韌,配雞肉吃口感特別。
2022-11-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Lunch
2022-11-20 117 views
又嚟食好西嘅時間喇😋今次帶阿姨去食限時菜式唔係成日有得食嘅梗係要試啦😚位於荃灣海之戀商場嘅Ruby Tuesday 有望海景嘅outdoor✨啱晒鍾意有氣氛嘅朋友💕Ruby Tuesday有個11月嘅限時供應嘅Ribs係咪想知同平時嘅signature ribs有咩唔同呢⁉️呢款係超邪惡嘅Cheesy Ribs呀🤤仲係用鐵板上㗎‼️芝士用咗mozzarella同cheddar兩款混合埋食起嚟有好濃郁嘅芝士鹹香味Ribs下面加有Buffalo sauce同薯仔墊底帶有少少辣味❤️呢款ribs感覺似韓式嘅芝士辣骨,但帶有美式美味🤩另外我哋仲點咗鐵板鯛魚同滋味炸蝦🍤✨ 鐵板鯛魚。墨西哥薄餅用嚟夾魚食,仲有好多配料同青檸汁✨夾埋一齊食帶出魚嘅鮮味✨ 滋味炸蝦。炸得好酥脆😍備有自家秘製醬汁🫶🏼非常惹味✨飲品熱情果園同夏日陽光非常清新解渴鍾意試新嘢嘅記得今個月去試下Cheesy Ribs喇👍🏻
又嚟食好西嘅時間喇😋

芝士用咗mozzarella同cheddar兩款混合埋
食起嚟有好濃郁嘅芝士鹹香味
Ribs下面加有Buffalo sauce同薯仔墊底
帶有少少辣味❤️
呢款ribs感覺似韓式嘅芝士辣骨,但帶有美式美味🤩

另外我哋仲點咗鐵板鯛魚同滋味炸蝦🍤

✨ 滋味炸蝦。炸得好酥脆😍備有自家秘製醬汁
🫶🏼非常惹味

✨飲品熱情果園同夏日陽光非常清新解渴

鍾意試新嘢嘅記得今個月去試下Cheesy Ribs喇👍🏻
2022-09-13 542 views
今日去到海之戀店同朋友聚餐叫咗少少嘢食食今次由於大家都唔係好肚餓淨係叫咗三款第一就係滋味炸蝦第二就肉眼扒,第三就係甜品tallcake 每次去到Ruby Tuesday必定叫嘅一定係滋味炸蝦,佢嘅滋味炸蝦就係真係十分之好食醬汁十分之好食真係十分之好食,重要嘅嘢要講三次因為真係好好食大家去到一定要叫!!!第二肉眼扒叫咗五成熟肉質中規中矩冇乜特別配上焗薯第三就係朱古力tall cake 佢嘅tall cake 出咗名好大原先都唔算太飽,食完個tallcake即刻飽晒🤣🤣總括而言扒類大家都可以揀下其他試下,但係小食滋味炸蝦一定要必叫味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🚗: 消費有泊車優惠
今日去到海之戀店同朋友聚餐叫咗少少嘢食食

今次由於大家都唔係好肚餓淨係叫咗三款

第一就係滋味炸蝦第二就肉眼扒,第三就係甜品tallcake

第二肉眼扒叫咗五成熟肉質中規中矩冇乜特別配上焗薯

第三就係朱古力tall cake
佢嘅tall cake 出咗名好大

原先都唔算太飽,食完個tallcake即刻飽晒🤣🤣

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🚗: 消費有泊車優惠
2022-08-26 505 views
♨️Ruby Tuesday 荃灣大河道100號海之戀商場一樓1013號舖💜朋友係會員50%折後呢一餐around $1100還可接受,如果係原價就真的不了,始終同類型鍾意食Outback多啲,呢間食物唔係唔好不過唔夠出眾,只能叫不過不失😅🔷Prime Ribeye 件扒係幾唔錯嘅,五成熟都做得到,充滿牛香味🔷Potato skins呢個薯皮有驚喜,三件面頭係煙肉三件係蘑菇🔷California Club Quesadilla 墨西哥餅都唔錯,啲餡好好味,個皮亦都夠鬆化🔷Taco Mango Shrimp Salad呢個就普通啲,有啲菜開胃吓🔷New Orleans Seafood 海鮮意大利飯,啲魚凍咗會比較腥,要食得快🔷Strawberry fruit tea 🔷Virgin White Sangria 🔷Iced tea 三杯飲品最正常係杯凍檸茶而且無限添飲🤣食物:8/10抵食:7.5/10環境:8/10
♨️Ruby Tuesday
荃灣大河道100號海之戀商場一樓1013號舖

🔷Prime Ribeye
件扒係幾唔錯嘅,五成熟都做得到,充滿牛香味
🔷Potato skins
呢個薯皮有驚喜,三件面頭係煙肉三件係蘑菇
🔷California Club Quesadilla
墨西哥餅都唔錯,啲餡好好味,個皮亦都夠鬆化
🔷Taco Mango Shrimp Salad
呢個就普通啲,有啲菜開胃吓
🔷New Orleans Seafood
海鮮意大利飯,啲魚凍咗會比較腥,要食得快
🔷Strawberry fruit tea
🔷Virgin White Sangria
🔷Iced tea
三杯飲品最正常係杯凍檸茶而且無限添飲🤣

食物:8/10
抵食:7.5/10
環境:8/10
2022-07-31 469 views
每個月都食一次,Book咗位,只需等5分鐘,便可以入座,今次送嘅小食唔錯,期間限定1. Lychee Rose - 似香珠味,酒精較濃2. Chicken Wings Two-way - 較喜歡燒烤味,因為另一隻味,對我來講是非常辣,一入口就辣到流口水😂😅3. 香煎法羅群島三文魚扒 - 三文魚近皮位置有少少肥,唔錯。夠 creamy 👍🏻,松露味就唔覺有4. 蜆肉意大利幼麵 - 很香茄膏味,蜆肉夠多,但幼麵就略為硬少少👍🏻5. Spinach Artichoke Dip (Free) - 這個是每月送的免費小食,是粟米片配菠菜蓉,之前已經食過菠菜茸已經覺得好好食,原來將佢配上粟米片,當作小食,是咁好味的👍🏻,不過少左啲😝6. 洋蔥湯 - 喜歡洋蔥味嘅朋友,值得一試

1. Lychee Rose - 似香珠味,酒精較濃

香濃肉醬意大利幼麵
Spinach  Artichoke  Dip
Onion  Soup
香濃肉醬意大利幼麵
第一次遇到早到唔比入,因為約左朋友食午餐,但怕他們有事辦會遲出發,把訂坐時間設定後少少。當日我們比訂座時間早到30分鐘,但帶位小姐不給我們安排坐位,縱然目測有空枱,沒有其他人等於。既然餐廳用餐只限90分鐘,唔明點解有齊人有位都唔安排,真係第一次遇到這種行政安排。食物質素很好,地中海沙律菜新鮮,炸物沒有油膩感,炸鷄塊好味,燒排骨夠入味,最喜歡是把配菜另上,整體食物味道都很好。在飲品方面,有不同類型選擇,多元化,特別是Non-alcoholic Cocktail都比較多選擇。
2022-07-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$250 (Tea)
2022-06-26 358 views
每個月都會嚟食一次,因為做咗會員,有半價,Free 2杯 drink,Free 一份小食。服務態度都OK,環境又舒適,discount 後,價錢可接受。今次都有些可分享一下1) Steak Filet with Duck Foie gras - 牛柳唔韌,兼有牛嘅濃烈味道,鴨肝就一搬。2) Cream Spinach (side dish) - 好 Creamy 嘅菠菜蓉,芝士味不太濃,如果有多士或餅乾一起食,我諗會好 perfect 😝👍🏻3) Smoky Mountain Chicken - 味道較咸,但我朋友話味道適中😅,芝士味不太濃,雞不嚡,唔錯👍🏻4) Tasty Teriyaki squid Salad - 這個八爪魚沙律,味道不錯,如果唔喺free,我諗都不會叫😂👍🏻5) Onion Soup - 我個 friend,每次都必飲 👍🏻6) Bailey Coffee - 味道不錯,不會太多 Bailey 令到有苦味👍🏻7) Smoked Salom Salad - 一搬,不過唔知點解,每次加牛油果,都要 waitress 落單🤔8) Grilled Halibut - 不

8) Grilled Halibut - 不過不失