2024-10-25
今日打算同老婆加埋阿女試下食呢間RUD燒肉,見星期一有個優惠打算試下,起初員工帶位入去都正常程序,之後正常都抹下枱凳,因為都幾多油漬,用左貴公司既濕紙巾抹下先坐低,點完餐野食送到,拎餐具打算洗下抹下,但用哂濕紙巾,但員工佢地話自助的要出去拎,唔緊要好正常,出到去見無哂杯裝水,叫左一名男員工幫我拎兩隻杯,嗰個男員工都好快拎出黎比我,之後見用哂濕紙巾,咪打算拎多幾張(約7張)返枱用下,突然有位女員工主角出現,同我講先生唔可以拎咁多紙巾,話櫃桶有紙巾,我問點解唔可以拎既,唔係自助既咩,我用左好幾張抹枱,用哂都唔可以係度拎架?主角稱:公司有規定架!我就立即放低返d濕紙巾,返埋位先!跟住我再請嗰位主角過黎,問佢叫阿名,佢都好乖拎比我睇,之後我便開始問佢:我想問咩野叫公司規定?係咪規定客人只可以用櫃桶濕紙巾?係咪規定客人係自助區不准拎濕紙巾,有無規定或列明於自助區客人只可以拎不超過兩張濕紙巾?咁我用哂咁點呢?佢仲答我公司有規定,我叫佢拎比我睇下列左係邊,佢又答唔到,咁我叫佢叫經理過黎傾,佢又話經理唔係度,搵唔到!跟住就尷尷尬尬咁離開,之後有另一位女職員(態度好)行埋黎同我講唔好意思,希望你用餐愉快
佢仲答我公司有規定,我叫佢拎比我睇下列左係邊,佢又答唔到,咁我叫佢叫經理過黎傾,佢又話經理唔係度,搵唔到!跟住就尷尷尬尬咁離開,之後有另一位女職員(態度好)行埋黎同我講唔好意思,希望你用餐愉快!
我先無再追問主角!主角既態度令我再次覺得香港食野係失望!
多謝你呀主角店務員,頒個獎俾自己先👎🏻👎🏻👎🏻