餐廳以食船麵為主不過有別於平時嘅豬牛羊船麵加入了車仔麵嘅概念,由湯底到餸菜都可以自選諗唔到食乜,可以揀餐廳特製的套餐仲有D好有意頭嘅名添,好似泰北求財咖喱湯麵 我就點左呢 玖大Boat 船麵,大包圍,乜餸都有~呢個乜都有嘅船麵有牛肉,豬肉,雞翼, 青口,肉丸,炸雞,仲有豬手唔止款式多,份量都多成個金邊粉底係滿滿的一碗絕對係抵食夾大件的朋友 呢個其實係一個湯麵, 不過湯粉實在太多,連d 湯都睇唔到建議開始要食左個炸雞先, 唔係會浸淋最好食我覺得係豬肉丸。好彈牙, 又有肉味。仲可以加錢變套餐套餐包一個小食同一杯飲品小食 : 馬拉盞芥蘭 或 馬拉盞生菜 一份 / 酸辣鳳爪三隻 / 冬陰功魚餅兩件/ 炸雞球三件呢個鳳爪無骨的,幾厚肉,但味道有小小失望,只有酸,無辣, 似白雲鳳爪多d 。 我仲試左餐廳嘅泰式小食同串燒呢個泰式蝦餅非常正,熱辣辣新鮮炸起外表鬆脆,入面嘅蝦肉夠紮實串燒可以一串串叫,無最低串數叫左牛,豬同牛舌, 我最愛牛舌,厚切但完全唔韌, 配埋個濃濃的沙嗲汁 跟餐可以加配特飲山楂洛神花梳打酸酸甜甜, 好開胃蝶豆花青檸梳打就好清新,如果甜番小小就更好味~ 飲品非常冰凍,夠哂消暑~值得
餐廳以食船麵為主
不過有別於平時嘅豬牛羊船麵
加入了車仔麵嘅概念,由湯底到餸菜都可以自選
諗唔到食乜,可以揀餐廳特製的套餐
仲有D好有意頭嘅名添,
好似泰北求財咖喱湯麵

我就點左呢 玖大Boat 船麵,大包圍,乜餸都有~
呢個乜都有嘅船麵
有牛肉,豬肉,雞翼, 青口,肉丸,炸雞,仲有豬手

唔止款式多,份量都多
成個金邊粉底係滿滿的一碗
絕對係抵食夾大件的朋友
玖大Boat 船麵
呢個其實係一個湯麵, 不過湯粉實在太多,連d 湯都睇唔到

建議開始要食左個炸雞先, 唔係會浸淋
最好食我覺得係豬肉丸。好彈牙, 又有肉味。

仲可以加錢變套餐
套餐包一個小食同一杯飲品

酸辣鳳爪
我仲試左餐廳嘅泰式小食同串燒
呢個泰式蝦餅非常正,熱辣辣新鮮炸起
外表鬆脆,入面嘅蝦肉夠紮實
串燒可以一串串叫,無最低串數
跟餐可以加配特飲
山楂洛神花梳打酸酸甜甜, 好開胃
蝶豆花青檸梳打就好清新,如果甜番小小就更好味~

飲品非常冰凍,夠哂消暑~值得一讚~

呢度鋪仔細細, 面積唔算大,眼見好多人都黎外賣
外賣原來可以減8蚊~,下次可以外賣回家~ 仲抵食~
2024-06-22
玖大Boat 船麵
2024-05-04 533 views
尋日去咗觀塘嘅一間小店食泰式船麵佢哋可以自選配料 最抵$39就食到🤪外賣嘅話仲可以-$8😆不過史努比選擇困難 就冇嗌自選麵最後喺佢哋精選推介嘅款式入面揀~當然會貴少少 不過價錢依舊親民嘅🤭👍🏿牛船麵 $55唔鍾意船麵仲有粉絲 檬粉等等嘅粉麵揀不過史努比想試船麵多啲🤪嚟到嘅時候見到湯底幾清 帶少少肉嘅香甜🥰食麵嘅時候都唔覺油膩 抵讚👍🏿但滷水料味都頗明顯 鍾唔鍾意就見人見智史努比覺得ok ge~呢間船麵用咗金邊粉滑得嚟質感非常煙韌 好有咬口😆同埋成碗麵真系好足料😍好多肉😂有4粒牛丸 3舊都幾厚身嘅牛舌 仲有好多塊肥牛添🤭On top仲有啲炸豬皮同肉碎🤪食肉獸必嗌😂😂平時史努比因為嫌牛舌肥所以唔食但都試咗啖🤣估唔到又唔錯喎~牛舌肥得嚟帶少少爽彈嘅咬口而且食到牛脂香 唔錯嘅😆不過牛丸就有啲失望🫣味道偏鹹亦冇牛味 同豬肉丸冇乜分別😅另外肥牛就正正常常 帶適量嘅油脂食落唔韌唔柴🙌🏿雖然認知嘅泰式船麵應該系好辣先啱但今次呢碗又唔系嗰種只系帶微微嘅辣 系史努比都接受到嘅😚Overall覺得都唔差嘅 可以一試~味道: 7.5/10性價比: 8/10串燒原價$14 不過嗌咗主食之後就可以以$10加配😆史
尋日去咗觀塘嘅一間小店食泰式船麵
佢哋可以自選配料 最抵$39就食到🤪
外賣嘅話仲可以-$8😆
不過史努比選擇困難 就冇嗌自選麵
最後喺佢哋精選推介嘅款式入面揀~
當然會貴少少 不過價錢依舊親民嘅🤭

👍🏿牛船麵 $55
唔鍾意船麵仲有粉絲 檬粉等等嘅粉麵揀
不過史努比想試船麵多啲🤪
嚟到嘅時候見到湯底幾清 帶少少肉嘅香甜🥰
食麵嘅時候都唔覺油膩 抵讚👍🏿
但滷水料味都頗明顯 鍾唔鍾意就見人見智
史努比覺得ok ge~

呢間船麵用咗金邊粉
滑得嚟質感非常煙韌 好有咬口😆

同埋成碗麵真系好足料😍好多肉😂
有4粒牛丸 3舊都幾厚身嘅牛舌 仲有好多塊肥牛添🤭
On top仲有啲炸豬皮同肉碎🤪
食肉獸必嗌😂😂
平時史努比因為嫌牛舌肥所以唔食
但都試咗啖🤣
估唔到又唔錯喎~
牛舌肥得嚟帶少少爽彈嘅咬口

食落唔韌唔柴🙌🏿
雖然認知嘅泰式船麵應該系好辣先啱
但今次呢碗又唔系嗰種
只系帶微微嘅辣 系史努比都接受到嘅😚
Overall覺得都唔差嘅 可以一試~
味道: 7.5/10
性價比: 8/10

串燒原價$14 不過嗌咗主食之後就可以以$10加配😆
史努比試晒豬牛雞 佢哋就一齊上嘅~

👍🏿牛肉串燒 +$10
串燒上面淋咗啲沙嗲醬
食落花生味濃郁😚都見到有啲粗粒花生
佢唔系話好辣嗰種 反而甜味多少少
Balance得幾好 甜辣適宜 又夠惹味😆
牛肉帶適量嘅油脂 食落軟淋冇筋~
而且幾juicy😛帶淡淡嘅牛肉香

性價比: 7.5/10
雞肉串燒

👌🏿豬肉串燒 +$10
老實講佢同雞嘅分別不大
但都食到有少少豬肉味嘅~
不過都系嗰句 肉質唔夠滑🫣
雖然平嘅細粒咗啲 mamaday la🫣
味道: 6/10
性價比: 7.5/10

*不設加一服務費*

以平日嘅lunch嚟講 $85/兩個人其實好抵食
不過史努比食量細啲所以平啲 一人一碗麵應該會稍為貴翻少少🤏🏿
但見佢嘅價錢都系合理嘅

衛生: 7/10
抵食: 8/10
牛肉串燒
2024-08-27 61 views
泰式船麵發展小店位於觀塘大街,湯底採用家傳配方精心熬煮湯頭😌加上不同款式新鮮食材,呈現正宗的泰式風味,而且價格親民👏🏾💫海鮮冬陰功湯麵 🍲濃郁好味冬陰功湯底,多款新鮮海鮮🦞賣相味道吸引👅綿軟Q彈的麵條非常開胃解膩👍💫豬地道船麵 🐷🍜湯頭清甜鮮美,加上不同口感的豬肉配料,豬肉丸彈牙爽口,豬手和豬皮尤其入味😋💫蝦餅 🍤蝦肉鮮甜外酥內嫩,配上特製酸辣醬好開胃🤤不錯的小食🍢💫蝦醬蒜蓉菜心 🥬菜心爽脆充滿蒜蓉香,蝦醬鹹香增添了海鮮的鮮甜,健康之選😋👍

💫海鮮冬陰功湯麵 🍲

海鮮冬陰功湯麵

💫豬地道船麵 🐷🍜

豬地道船麵

💫蝦餅 🍤
蝦肉鮮甜外酥內嫩,配上特製酸辣醬好開胃🤤不錯的小食🍢

蝦餅

💫蝦醬蒜蓉菜心 🥬
菜心爽脆充滿蒜蓉香,蝦醬鹹香增添了海鮮的鮮甜,健康之選😋👍

蝦醬蒜蓉菜心

2024-07-17
海鮮冬陰功湯麵
豬地道船麵
蝦餅
蝦醬蒜蓉菜心
  • 龍眼水
2024-07-30 110 views
放工後近近地去咗觀塘船屋食晚餐平時都有叫下外賣,價錢合理,味道又唔錯,今次第一次堂食。一開始好肚餓,叫左湯麵同兩款小食,點知份量多,最後帶咗啲返屋企做宵夜泰北求財咖喱湯麵 $76配肥牛 轉粉絲 +$8+泰式酸辣鳯爪 +凍泰式奶茶咖喱湯麵湯底濃郁,肥牛份量多,口感幼嫩,轉左最愛的粉絲,掛汁又惹味。酸辣鳳瓜爽口又開胃泰式奶茶口感幼滑,茶味夠小食拼盤 $68蝦餅、春卷、雞翼、魚餅 各兩件。四款炸物都幾好味,特別是蝦餅,鮮味又彈牙雞串x2 $28雞串配上惹味沙爹汁,味道不錯
放工後近近地去咗觀塘船屋食晚餐

泰北求財咖喱湯麵 $76
配肥牛 轉粉絲 +$8
+泰式酸辣鳯爪 +凍泰式奶茶
泰式奶茶口感幼滑,茶味夠

小食拼盤 $68

雞串x2 $28
雞串配上惹味沙爹汁,味道不錯

2024-07-30
Type of Meal
Dinner
⭐️船麵: 泰式牛丸、牛舌肥牛 $58泰式牛丸同牛舌真係超級入味配埋芫荽、炸蒜、脆脆的芽菜同辣豬皮粒真係好豐富多重口感😍😍⭐️泰式牛肉飯配黃咖喱$53黃咖喱醬汁另上幾好 咖喱醬汁好香濃 帶少少辣泰式牛肉 份量十足且口感恰到好處⭐️冬陰功金邊粉(肥牛)$62冬陰功湯頭好鮮美 椰汁另上味道偏辣 配料有勁多菇肥肉份量多 口感偏淋~~都不過不失⭐️小食: 馬拉盞生菜幾脆口同埋新鮮 不過比較鹹⭐️椰汁冰: 甜甜地 好爽口 清新怡人⭐️青檸梳打:可以走甜 感覺好fresh外賣每碗減8蚊優惠真係好抵糧尾的話 大家一定要試下

⭐️船麵: 泰式牛丸、牛舌肥牛 $58
泰式牛丸同牛舌真係超級入味
配埋芫荽、炸蒜、脆脆的芽菜同辣豬皮粒
真係好豐富多重口感😍😍

⭐️青檸梳打:可以走甜 感覺好fresh

外賣每碗減8蚊優惠真係好抵
糧尾的話 大家一定要試下
2024-07-12 95 views
最近發現觀塘有一間新開的平價泰國菜,超級抵食。自選船麵(包1 餸),外賣只需$32,每加1餸就多加$8傳統船湯 豬頸肉|牛柏葉|雞翼|肥牛 船湯湯底幾清甜。配料有蔥,芽菜,豬皮等。豬頸肉厚身,彈牙爽口。牛柏葉偏硬。肥牛肥瘦適中。金邊粉同餸的份量都好多。泰北求財咖哩湯豬頸肉|雞翼|肥牛泰北求財咖哩有濃郁既椰奶味,湯底微辣,非常惹味。配料有酸菜,芽菜,炸乾蔥,蔥。沙嗲串燒雞肉串燒|牛肉串燒沙嗲醬比較特別,夾雜花生粒,味道甜甜辣辣。配上雞肉牛肉串燒一齊食,更加惹味。

傳統船湯
豬頸肉|牛柏葉|雞翼|肥牛

泰北求財咖哩湯
豬頸肉|雞翼|肥牛

雞肉串燒|牛肉串燒
2024-07-10 96 views
觀塘尋找泰菜不難 但好吃的 真是要找找呢近日找到船仔😍😍 價性比很高 2個套餐有麵 小吃 連飲品 平均1人$100 都不用呢呢!!店有少見的泰北湯麵 可以一試~. ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🍜玖大BOAT船麵(套餐)玖大BOAT船麵非常足料 有9樣餸菜牛丸 豬丸 雞丸 肥牛 豬肉片 雞蛋 雞翼 豬手 鮮蝦一次可以有很多很多餸菜 正~船麵湯很鮮甜 金邊粉吸收所有湯底精華 不錯.🥘泰北求財咖哩湯麵配雞翼(套餐)泰北口味 比較少吃 湯底偏向濃稠 但咖喱不會太辣 椰香味較濃主菜可選擇雞翼/肥牛 選了雞翼另外亦有蔥、咸酸菜、炸乾蔥等配搭亦配合金邊粉 非常吸湯.🥗套餐小吃 有幾款選擇小食 : 馬拉盞芥蘭 或 馬拉盞生菜 一份 / 酸辣鳳爪三隻 / 冬陰功魚餅兩件/ 炸雞球三件選了馬拉盞芥蘭及泰式炸雞球都不錯 .🥤飲品 :都有以下選擇椰汁冰/蝶豆花青檸梳打/自家製龍眼水/ 泰式檸檬茶/ 泰式奶茶 /可樂/ 無糖可樂/ 玫瑰茶/ 黃薑香茅蜜/ 木橘果蜜/ 熱泰式奶茶
觀塘尋找泰菜不難 但好吃的
真是要找找呢
近日找到船仔😍😍 價性比很高
店有少見的泰北湯麵 可以一試~

. ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
🍜玖大BOAT船麵(套餐)
玖大BOAT船麵非常足料 有9樣餸菜
牛丸 豬丸 雞丸 肥牛 豬肉片
雞蛋 雞翼 豬手 鮮蝦
一次可以有很多很多餸菜 正~
船麵湯很鮮甜 金邊粉吸收所有湯底精華 不錯
🥘泰北求財咖哩湯麵配雞翼(套餐)
泰北口味 比較少吃
湯底偏向濃稠 但咖喱不會太辣 椰香味較濃
主菜可選擇雞翼/肥牛 選了雞翼
另外亦有蔥、咸酸菜、炸乾蔥等配搭
亦配合金邊粉 非常吸湯
🥗套餐小吃 有幾款選擇
選了馬拉盞芥蘭及泰式炸雞
都不錯
🥤飲品 :都有以下選擇

2024-07-08 75 views
呢間位於觀塘嘅高CP泰式小店外賣平靚正,真係好值得一試!泰式肉碎包生菜: 肉碎份量唔少加上泰式風情既香料, 酸中帶辣十分開胃! 惹味香辣嘅肉碎配上清爽生菜令人食指大動.大玖Boat套餐: 船仔嘅招牌船麵. 配料超多!包括有:牛丸,豬丸,雞肉丸,肥牛,豬肉片,牛舌,雞蛋,鮮蝦等等. 配上濃郁嘅泰式湯底同爽口河粉,味道一流! 配上小食沙爹串燒,份量十足!泰式紅咖哩牛舌肥牛飯: 紅咖哩飯配上自選嘅菜式,滿足唔同口味😋 牛舌軟腍大塊, 配上份量唔少嘅肥牛,絕對抵食🤤泰式奶茶:茶味香濃又唔會太甜,係適合香港人嘅customized龍眼冰:龍眼蜜配上份量唔少嘅龍眼乾,都值得一試
呢間位於觀塘嘅高CP泰式小店外賣平靚正,真係好值得一試!

龍眼冰:龍眼蜜配上份量唔少嘅龍眼乾,都值得一試
2024-07-08 65 views
今日happy Friday同朋友嚟到觀塘海濱長廊散吓步吹水,再順便去呢度附近嘅餐廳食晚餐,我哋見到有一間都幾有泰國特色嘅餐廳,呢度主打係泰國特色嘅船麵。我叫左一個玖大boat船麵,因為可以試到唔同嘅餸,包括有肥牛,豬手,牛丸,大量芽菜,好有泰國嘅特色。因為我哋都怕啦,所以呢個面可以走辣都幾啱我哋。感覺上好抵食因為材料真係好豐富,仲叫咗個椰汁冰,夠晒清涼。朋友就叫咗個普通嘅豬船麵,份量都好多,有啲炸豬皮粒好好食,兩個餐都送一個小食,我哋揀咗蝦餅同埋炸雞,兩個都唔錯。當然唔少得都有叫咗一啲泰式嘅串,有牛丸豬肉同埋牛舌,其中我最鍾意牛舌。整體我覺得都好有泰國嘅特色,而且位置都幾就腳,價錢唔算貴,十分合理。

2024-06-29 78 views
今日約咗朋友喺喺觀塘買野~之後行去附近食泰國菜,呢間餐廳位於鴻圖道轉角位,隔離枱都見到好多放lunch嘅OL嚟食,外賣仲可以減$8香港泰國菜嘅價錢一向唔平,尤其是我好鍾意食嘅船河,通常都over$100一碗觀塘返工嘅地膽介紹呢度有幾十蚊嘅一人套餐,包咗一杯特飲、小食、船麵,就當然要試吓啦我揀咗泰北求財咖喱湯麵🍜仲問咗老闆娘點解係求財🤣原來呢個麵嘅泰文係Khao Soi,所以就攞咗個好意頭嘅名😃去旅行食泰北嘅咖喱麵會再「希」啲同埋辣啲,不過嚟到香港通常加多少少椰汁,令碗面冇咁辣,迎合普遍香港人嘅口味船麵可以選擇雞翼或者肥牛作為配料,我就揀咗肥牛配金邊粉,小食揀咗泰式炸雞球,飲品係青檸梳打~雞球都係新鮮炸出嚟😍另外仲落咗一個小食拼盤,有蝦餅、雞翼、春卷,炸物係新鮮炸出嚟,所以等咗大概10分鐘~熱辣辣卜卜脆,食泰國菜最鍾意就係炸蝦餅,蝦肉好爽,加埋泰式辣醬流晒口水

我揀咗泰北求財咖喱湯麵🍜

2024-06-24 77 views
香港小小嘅地方真係匯集咗好多國家嘅美食日本菜、韓國菜、泰菜、印尼菜應有盡有😋。行經觀塘見到一間好特別嘅泰菜,當然要入去品嚐一下啦⋯⋯(5⭐️最高)泰式豬手飯(5⭐️)好有泰式嘅滋味,因為豬手是有炭燒的感覺,所以相對比較乾身, 而且紅咖喱是分開放,所以食好啱食唔到辣嘅朋友,都可以品嚐泰國嘅滋味玖大Boat 船麵套餐(5⭐️)好豐盛, 當中包括有牛丸、豬丸、雞丸、肥牛、豬肉片、雞蛋、雞肉、豬手、蝦🍤、 青口各一, 全部都好入味。👍🏻冬陰功魚餅兩件入口爽口彈牙,配上泰式辣醬,超yummy🤩泰式豬頸肉好有泰國炭燒嘅感覺,所以相對比較煙靭🤗飲蝶豆花青檸梳打、泰式奶茶飲蝶豆花青檸梳打:賣相好吸引,而且飲落可以即時有解暑嘅作用👏🏻泰式奶茶:相對口味比較清淡,好啱一啲怕甜嘅朋友🤗

泰式豬手飯(5⭐️)
泰式豬手飯

玖大Boat 船麵套餐(5⭐️)
玖大Boat 船麵套餐

冬陰功魚餅兩件

入口爽口彈牙,配上泰式辣醬,超yummy🤩

泰式豬頸肉

好有泰國炭燒嘅感覺,所以相對比較煙靭🤗

飲蝶豆花青檸梳打、泰式奶茶
飲蝶豆花青檸梳打,  泰奶茶

泰式奶茶:相對口味比較清淡,好啱一啲怕甜嘅朋友🤗
泰式豬手飯
玖大Boat 船麵套餐
飲蝶豆花青檸梳打,  泰奶茶
依間泰式小店外賣好抵,仲好多人食 一於試吓😆 入到去就覺得餐廳裝修好溫馨,坐得舒服~🍜泰式火山骨船麵 配金邊粉麵條Q彈有勁,配上濃郁鮮香的骨湯,湯底拎到返屋企仲係熱辣辣,配有四條豬骨,煮到腍晒超好味!仲有大量芽菜,絕對是一絕佳之選,湯頭滋味濃郁而不膩,好高質!🥰🍜泰北求財咖喱湯麵 配雞翼金邊粉金邊粉配濃郁香醇的泰式咖喱,口感味道一流😋😋😋 雞翼肉質鮮嫩多汁,咖喱汁好入味,香氣撲鼻,辣度適中,好正呀~小食拼盤(雞翼,蝦餅,魚餅,春卷)開心 share拼盤😍 蝦餅外皮金黃酥脆,內餡飽滿彈牙,雞翼肉質鮮嫩,魚餅味道微辣,春卷香脆可口,整個拼盤香氣四溢 好豐富!凍泰式奶茶冰涼順滑,香濃醇厚,奶香濃郁而不膩,清新爽口😚

🍜泰式火山骨船麵 配金邊粉

🍜泰北求財咖喱湯麵 配雞翼金邊粉

小食拼盤(雞翼,蝦餅,魚餅,春卷)

凍泰式奶茶
冰涼順滑,香濃醇厚,奶香濃郁而不膩,清新爽口😚
TakeAway
2024-06-14 46 views
❤️玖大BOAT金邊粉 真係超多料多超足料,有鮮蝦~牛丸~豬丸~雞丸~肥牛~豬肉~雞蛋~雞翼~豬手,真係餸多過麵咁濟,一碗就飽晒!! 湯底鮮甜濃郁,而且金邊粉夠爽滑,每一啖都好滿足。🧡泰式牛丸豬頸肉船粉 牛丸彈牙,豬頸肉爽口又唔會過韌,份量又多,味道香濃,重點係超抵食!! 好似車仔麵咁可以自己揀餸,一個餸外賣價$32碗,兩個餸都只係$40,性價比超高~💛泰式豬肉丸切花魷魚泰式船檬粉 豬肉丸味道十足又有口感,魷魚夠新鮮好彈牙,揀配檬粉又得,加埋泰底酸辣汁調味,特別香口惹味💚泰式奶茶 奶香濃郁,茶味十足,味道香甜,係獨特嘅泰式奶茶香氣~

近日觀塘勁多開咗好多新餐廳 不過今次要同大家介紹一間特色鮮明嘅船麵店 船仔呢間店唔單只賣傳統船麵仲有好多特色小食好啱大家胃口㗎🐷.🐷玖大Boat 船麵套餐湯底濃郁程度剛好 唔會太鹹或油膩 配搭上彈牙嘅船麵同精選餸菜 真係一個完整嘅一餐🤣🫶🏻成碗嘢大碗到根本唔係個個都食得晒餸菜中尤其喜歡咁鮮嫩嘅豬頸肉🤣.🐷自選船麵系列:湯麵:南薑椰汁雞湯, 面底:金邊粉, 餸菜:豬頸肉
一碗湯麵唔單只可以自選面底同餸菜 連湯底都可以自由選擇 好貼心呀!😆 南薑椰汁雞湯湯底濃郁 清甜不膩 真係又營養又好味😋 分量亦都係多到根本食唔晒🤣 啲豬頸肉份量 好鬼死重手🤣 個肉質口感都唔錯🫶🏻🫶🏻.🐷泰式炸蝦餅🦐蝦餅嘅肉質好爽口😆 點埋個泰式辣醬真係完美🫶🏻🫶🏻.🐷泰式奶茶
奶味香濃 消暑解膩🤣 而且有少少奶泡幾得意.🐷黃薑香茅蜜
另一款飲品 融合香茅同薑味 清新爽口 作為飲品又作為醒胃湯材 真係百搭🤣.船仔不愧係小編於觀塘嘅新店寵 新穎又美味 一定唔能錯過呢度嘅特色船麵🤣重點係好大碗又唔太貴😻.船仔
📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下G4A號舖.#吃貨日常#香港#中餐#好西#食#香港美食#hkfoodie #
呢間店唔單只賣傳統船麵
仲有好多特色小食好啱大家胃口㗎🐷
🐷玖大Boat 船麵套餐
餸菜中尤其喜歡咁鮮嫩嘅豬頸肉🤣
🐷自選船麵系列:
湯麵:南薑椰汁雞湯, 面底:金邊粉, 餸菜:豬頸肉
🐷泰式炸蝦餅🦐
蝦餅嘅肉質好爽口😆 點埋個泰式辣醬真係完美🫶🏻🫶🏻
🐷泰式奶茶
奶味香濃 消暑解膩🤣 而且有少少奶泡幾得意
🐷黃薑香茅蜜
船仔
📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下G4A號舖
#吃貨日常#香港#中餐#好西#食#香港美食#hkfoodie #foodiehk#觀塘好去處#觀塘美食 #船仔 #香港美食 #觀塘美食 #HKFood #船麵 #泰式船麵 #冬陰功 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處
2024-06-07 72 views
鴻圖中心地下有好多美食 呢間對街對正鴻圖樓嘅泰國船麵真係好抵!外賣自取每碗減$8 只需$32起就食到! 麵底選擇多 有金邊粉 檬粉 米粉 粉皮 泡飯 菜底 泰國粉絲或者泰國公仔麵等🍜海鮮冬蔭公湯麵原價$66 外賣減$8 =$58麵底揀咗金邊粉海鮮份量多 竟然有3隻青口!🍜玖大Boat原價$69 外賣減$8 =$61麵底揀咗檬粉如其名 九大簋咁款牛丸 豬肉丸 雞肉丸 肥牛 豬肉片 雞翼 雞蛋 豬手 鮮蝦咩都有D🍢泰式串燒原價$13/串 跟餐減$3 =$10/串 2串牛肉 2串雞肉呢個價錢好似已經唔多見🍢蝦餅原價$20/2件 跟餐減$4 =$16/2件2件蝦餅都跟2個醬俾你🥤泰式奶茶原價$25 跟餐$16最後先見到有火山骨船麵見人PO火山骨好多次但我一次都未試過下次可以平平哋試下先

🍜海鮮冬蔭公湯麵
原價$66 外賣減$8 =$58
麵底揀咗金邊粉
海鮮份量多 竟然有3隻青口!

🍜玖大Boat
原價$69 外賣減$8 =$61