好多人話大角咀係美食沙漠,其實應該係佢地唔知「埞」姐~位於杉樹街有間西班牙酒吧式餐廳,樓底非常高令人感覺好舒適,同朋友聚首一堂有酒有故事,輕輕鬆鬆就過一晚,重點係食物非常有質素!食物質量:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境氣氛:⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️👍🏻晚餐以單點為主,Scallop Carpaccio 薄切帶子刺身 ($178) 新鮮帶子片配以泰式酸辣汁,再舖上魚子醬同橄欖,好refreshing好醒胃,微辣令頭盤口感更豐富😋👍🏻Slow cooked Wagyu Beef cheek慢煮和牛臉頰肉配薯蓉($298) 係鎮店之寶,和牛每星期新鮮運到,慢煮有效保存肉汁同軟糯細膩嘅口感,最驚豔嘅係帶松露油嘅薯蓉,一份有三塊,實在令人想encore!🤣😊Spanish churros 西班牙脆條配朱古力汁 ($58) 最愛嘅玉桂糖沾滿熱辣辣香脆嘅churros,為晚餐劃上完美句號,唔食真係對唔住自己餐牌內嘅菜式好多元化,可惜當日只有自己一人嘅關係,下次要叫埋三五知己,可以再試更多西班牙菜式呢!

食物質量:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境氣氛:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️

好少食西班牙菜,今日就嚟到大角咀嘅一間型格西班牙餐館試一試😋🔥-西班牙辣椒仔🌶 ($88)唔同顏色嘅辣椒仔望落都零舍開心😋感覺有啲似煎釀三寶🤣外表脆脆地食落又好香🥹-牛油果番茄沙律🥗 ($99)至Fresh之選✨牛油果🥑同番茄🍅都好新鮮,配合鹹鹹地嘅醬汁,味道豐富✨🤭-慢煮豬柳配雜菜🐷 ($268)食落有啲驚喜🤩豬柳好厚身,外面幾香脆,肉汁豐富,口感唔錯😉🥰加埋薯仔乾🥔一齊食更滋味😚
西班牙辣椒仔🌶 ($88)
牛油果番茄沙律🥗 ($99)
慢煮豬柳配雜菜🐷 ($268)
2022-04-27 57 views
近期愛上了西班牙菜,今天晚上便來到這裏。慢煮豬柳配雜菜$268,香煎過的豬柳,肉汁豐富,生熟程度適中,肉味鮮甜。豬柳分量十足,以這個價錢來說,非常超值,值得推薦。Churros $58,是出名的西班牙傳統甜品,將油炸過後的麵糰表面撒上肉桂糖粉,口感外脆,內裏彈牙,而朱古力的味道好像帶點酒香,將炸過的油條,放進朱古力醬內,味道層次更加豐富,非常喜歡。😍😍😍😍😍西班牙辣椒仔$88,原來這款辣椒,味道清甜可口,沒有半點辣味,作為蔬菜般吃,維他命C豐富,非常健康。
近期愛上了西班牙菜,今天晚上便來到這裏。

豬柳分量十足,以這個價錢來說,非常超值,值得推薦。

2022-04-24 64 views
This is a new variant of their signature squid ink dish. Very delicious and hope it will be introduced in the menu.

Specially made squid ink spaghetti
2022-04-24 46 views
依間ʀᴜ ʀᴜ ᴛᴀᴘᴀs 第二次嚟食都覺得ᴏᴋ會想再返去食🤤❤️‍🔥36 ᴍᴏɴᴛʜs ɪʙᴇʀɪᴄᴏ 60ɢᴄᴀᴠɪᴀʀ ᴀɴᴅ ʟᴏʙsᴛᴇʀ ᴀᴠᴏ ᴛᴀʀᴛᴀʀ啱啱先發現ᴄᴀᴠɪᴀʀ變咗sᴀʟᴍᴏɴ ʀᴏᴇ😂ɢɪʟʟᴀʀᴅᴇᴀᴜ ᴏʏsᴛᴇʀ ɴᴏ.1 / 2自己食晒6隻 好新鮮ᴘᴀᴅʀᴏɴ ᴘᴇᴘᴘᴇʀs正常應該青椒 不過無貨變咗彩椒就甜啲sᴘᴀɴɪsʜ ɢᴀʀʟɪᴄ ᴘʀᴀᴡɴ 個辣蒜油👍🏼ᴀᴜ ɢʀᴀss-ғᴇᴅ sᴛᴇᴀᴋ我哋話唔要穀飼牛 特登準備埋草飼🥩ʀᴏᴀsᴛ sᴜᴄᴋɪɴɢ ᴘɪɢ一定要食乳豬🌟🌟🌟ᴄʜᴜʀʀᴏs ᴀɴᴅ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ 飽到食唔落 叫佢俾少咗一半份量 ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ sᴀᴜᴄᴇ 唔太甜唔太漏👌🏼
依間ʀᴜ ʀᴜ ᴛᴀᴘᴀs 第二次嚟食都覺得ᴏᴋ

36 Months Iberico 60g
Spanish Garlic Prawn
  • 西班牙燒乳豬
2022-02-22 59 views
大角咀有好多正嘅餐廳,係奥運站出或者旺角站行過去都唔算太耐今次搵到呢間黑白色調嘅酒吧,有西式野食下🖤🤍⚫️⚪️🔳🔲環境幾有氣氛~🔹炸馬介休開胃小食,真係外脆內軟,食落去有淡淡嘅魚味,又有啲似薯餅,配埋上面嘅蛋黃醬,好夾🔹黑松露雜菌意大利粉比較彈牙嘅意粉,食落同望落一樣咁creamy ,奶味比較香濃,反而食緊嘅時候黑松露味淡,食完後黑松露味口入面更濃,有超多菇,啱晒我呢個菇菇愛好者🔹原味芝士蛋糕🍰芝士蛋糕望落細細舊,就筒食細細啖都完全感受到芝士味超級香濃,質感軟滑,完全冇渣,放入口即溶📍Ruru tapas
大角咀有好多正嘅餐廳,係奥運站出或者旺角站行過去都唔算太耐

今次搵到呢間黑白色調嘅酒吧,有西式野食下🖤🤍⚫️⚪️🔳🔲
環境幾有氣氛~

🔹炸馬介休

🔹黑松露雜菌意大利粉

🔹原味芝士蛋糕🍰

📍Ruru tapas
今次好想介紹一下呢一間餐廳,因為食咗佢哋嘅魚子醬龍蝦蟹肉牛油果他他真係回味無窮!呢一度嘅魚子醬份量都好多,而且配合埋龍蝦蟹肉估唔到真係咁夾!另外仲有叫咗一份忌廉龍蝦湯,呢度嘅龍蝦湯好濃郁嘅味道,而且忌廉亦都非常香滑!龍蝦湯入面亦都有大大件嘅龍蝦肉!

2022-02-19 88 views
大角咀站📍 RuRu Tapas Restaurant-去完奧海城行街,見到呢間幾有格調嘅餐廳,又去試下。慢煮豬柳配雜菜($188)呢碟慢煮豬柳大大塊,肉質嫩滑,外皮煎香過,配菜有薯蓉、蘆筍,配埋醬汁食好惹味😋西班牙蛋餅($62)西班牙蛋餅雖然細細舊,但係食落都幾飽。面頭有西班牙火腿片,蛋餅入面有一片片薯仔、洋蔥、細細粒火腿,味道豐富👍🏻西班牙辣椒仔($62)呢個辣椒仔好特別,用海鹽炒香,意想不到好食,味道甘香,完全唔辣,食完成口係辣椒味😂🤪(我平時少食辣椒仔都清左半碟😋👌)環境方面,餐廳樓底高,裝修有格調,座位闊落舒服,坐係度慢慢食,聽著音樂都幾chill😎最緊要門口有咪錶位,方便揸車友🚗而家堂食全單7折,上面價錢係折後價💸
大角咀站📍 RuRu Tapas Restaurant
去完奧海城行街,見到呢間幾有格調嘅餐廳,又去試下。

慢煮豬柳配雜菜($188)

西班牙蛋餅($62)

西班牙辣椒仔($62)

而家堂食全單7折,上面價錢係折後價💸
Lunch
西班牙辣椒仔
西班牙蛋餅
2022-02-18 38 views
旺角大家都好熟,而附近我平時比較少去嘅大角咀,估唔到都有間特色嘅西班牙餐廳,店名入面嘅Tapas意思係西班牙菜嘅前菜,下酒小食🤤Lunch menu包括咗湯、主菜、飲品🍽松露蘑菇湯🍄一嚟就聞到濃郁嘅松露同蘑菇香味,真係落足料,啖啖咬到蘑菇肉,好creamy,好滿足🤤香蒜海鮮意粉🍝意粉唔會太淋,口感煙韌,蜆肉鮮甜,青口肉質鮮嫩,蝦爽口彈牙🦐,仲有魷魚🦑 蒜味啱啱好😆果茶揀咗桃茶🍑,聞到淡淡的桃香,好舒服😌藜麥羽衣甘藍水果沙律🥗顏色配搭好豐富,清新又開胃,有健康嘅藜麥、羽衣甘藍,粒粒嘅石榴籽,酸酸甜甜嘅柑橘同埋杏仁碎~我哋都好鍾意呢一款Tapas😍紅酒辣肉腸配全麥麵包粒🍞辣肉醬味道豐富,好惹味,醬汁係由肉桂葉,香芹,紅甜椒粉,紅酒,橄欖油,蒜等材料煮成,微辣嘅切粒辣肉腸味道鹹香,帶有煙燻味,重口味嘅朋友一定會好鍾意!配埋香脆嘅麵包粒,啱啱好可以中和返,麵包粒可以點醬汁食~餐廳裝修型格簡潔,以黑白色為主,有上下兩層,因為樓底高,所以空間感十足,一入去見到有開放式廚房同埋酒櫃水吧,特別一提餐具都好精緻,餐廳入面擺有綠色植物🌿,一邊食一邊聽住輕快嘅音樂,感覺好chill,而且燈光好有feel,雖

Lunch menu包括咗湯、主菜、飲品🍽

松露蘑菇湯🍄

松露蘑菇湯

香蒜海鮮意粉🍝

香蒜海鮮意粉

果茶揀咗桃茶🍑,聞到淡淡的桃香,好舒服😌

藜麥羽衣甘藍水果沙律🥗

藜麥羽衣甘藍水果沙律

我哋都好鍾意呢一款Tapas😍

紅酒辣肉腸配全麥麵包粒🍞

紅色酒辣肉腸配全麥麵包粒

餐廳裝修型格簡潔,以黑白色為主,有上下兩層,因為樓底高,所以空間感十足,一入去見到有開放式廚房同埋酒櫃水吧,特別一提餐具都好精緻,餐廳入面擺有綠色植物🌿,一邊食一邊聽住輕快嘅音樂,感覺好chill,而且燈光好有feel,雖然依家夜晚冇得食嘢,同朋友飲返兩杯,但大家都可以晏晝嚟食lunch~

香蒜海鮮意粉
紅色酒辣肉腸配全麥麵包粒
2022-02-16 27 views
行過見到間西班牙餐廳,即管入去試吓lunch menu,西班牙菜但有咖喱吉列豬扒飯,松露餐湯幾好飲,咖喱係日式咖喱,但係炸豬扒居然幾好食,炸粉唔厚,仲有肉汁🧐跟餐仲有杯花茶,花茶揀咗peach味,幾香幾清新。跟住加咗個西班牙炸薯仔檸檬香草沙甸魚,西班牙炸薯仔又真係幾特別幾好食,夠脆,佢嘅醬汁亦都幾特別,熱辣辣食落去脆卜卜,做小食一流!檸檬香草沙甸魚就要趁熱食,如果唔係可能會腥~不過呢個食法都幾特別,鍾意食沙甸魚嘅朋友都可以試吓

跟餐仲有杯花茶,花茶揀咗peach味,幾香幾清新。

2022-02-14 25 views
有特色的西班牙小店~店內位置不算多幸好朋友有book位~因為我哋都唔算好餓,加上朋友係小鳥胃,所以只係點左兩款tapas同一個main嚟分享淺嚐:)點左人氣既西班牙蛋餅同店員介紹檸檬沙甸魚~兩款小食既味道都唔錯!!蛋餅上既巴馬火腿味道咸香,令蛋餅既味道更有層次感~而沙甸魚比想像中細嫩,加上檸檬既酸味更覺醒胃~仲可以配上香脆既麵包條添!!!主菜要左一份西班牙八爪魚配長柄西蘭花~八爪魚食落唔韌,仲有淡淡既香烤味道添!!整體既食物都ok,下次再嚟要試下其他款式先得xppp
有特色的西班牙小店~

店內位置不算多

幸好朋友有book位~

點左人氣既西班牙蛋餅同店員介紹檸檬沙甸魚~
兩款小食既味道都唔錯!!

蛋餅上既巴馬火腿味道咸香,令蛋餅既味道更有層次感~

而沙甸魚比想像中細嫩,加上檸檬既酸味更覺醒胃~

仲可以配上香脆既麵包條添!!!

主菜要左一份西班牙八爪魚配長柄西蘭花~

八爪魚食落唔韌,仲有淡淡既香烤味道添!!

整體既食物都ok,下次再嚟要試下其他款式先得xppp
3K
2022-02-10 36 views
又新的一年,放假心情特別好。跟友人去了大角咀食晏,慢慢享受假期帶來的慢活。時間尚早,人流不多。有寛濶的梳化位,在舒適環境下享美食。藜麥羽衣甘藍水果沙律非常清新的沙律,顏色配搭又好。水果係藍莓和紅蕃石榴。配上醋汁開胃。四重芝士煮青口青口火喉控制得宜,鮮嫩。忌廉汁用上四重芝士,滋味十足。將麵包條蘸著忌廉芝士汁,完美。慢煮豬柳配雜菜慢煮果然係不同,肉汁保留之餘,味道也保持濃厚。肉質軟嫩,脂肪位不多,好味。
又新的一年,放假心情特別好。
跟友人去了大角咀食晏,慢慢享受假期帶來的慢活。
時間尚早,人流不多。有寛濶的梳化位,在舒適環境下享美食。

藜麥羽衣甘藍水果沙律
非常清新的沙律,顏色配搭又好。
水果係藍莓和紅蕃石榴。
配上醋汁開胃。

四重芝士煮青口
青口火喉控制得宜,鮮嫩。
忌廉汁用上四重芝士,滋味十足。
將麵包條蘸著忌廉芝士汁,完美。

慢煮豬柳配雜菜
慢煮果然係不同,肉汁保留之餘,味道也保持濃厚。
肉質軟嫩,脂肪位不多,好味。

2022-01-02
Type of Meal
Lunch
2022-02-06 73 views
睇到咁多好評所以同女友黎左食個lunch , 但點知都係假既。我地兩個人食左4道菜 ,一個意粉,一個青口,一個salad 同埋鹅肝toast. 全部勁難食 ,青口超級唔新鮮,食落去一d都唔爽口,仲要老到死。第一次上個mussle比我地既時候,係凍既,退左返去之後好明顯就咁用微波爐加熱三十秒後就比翻我地,再灑翻幾粒蔥。上菜極慢完全無service. 唯一的waitress 都出去食煙. Black list !完全唔明白點解會有咁多好平,係香港食過最難食既西餐。
2022-01-15 38 views
✨大角咀西班牙菜🇪🇸✨————————————————————.係大角咀既一間西班牙餐廳地方唔大 但樓底都幾高 裝修唔錯🥰幾有氣氛不過呢區黎講 食物定價稍高 ————————————————————🍖西班牙烤乳豬 $228呢個真心全晚最高質🥰乳豬既外皮燒得好脆 好香口 有油脂香皮 肉 肥膏既比例都岩岩好醬汁都幾清新 唔錯😛.🦞龍蝦湯 $108個湯係一人份量 定價都算高😳湯冇想像中咁濃郁 味道偏淡 亦都比較稀😢龍蝦肉都唔少既 不過唔係好彈牙 冇乜味.🫑西班牙辣椒仔 $88話係辣椒仔 但唔食得辣既我都覺得完全唔辣😂😂其實同青椒冇乜分別 只係size大啲同口感比較淋橄欖油調味 油有啲多🤣————————————————————📍 RuRu Tapas Restaurant (大角咀)大角咀杉樹街11號德安樓地下1號舖.🔺#littlefatwest大角咀 🔺#littlefatwest西餐
✨大角咀西班牙菜🇪🇸✨

話係辣椒仔 但唔食得辣既我都覺得完全唔辣😂😂
其實同青椒冇乜分別 只係size大啲同口感比較淋
橄欖油調味 油有啲多🤣
————————————————————
📍 RuRu Tapas Restaurant (大角咀)
大角咀杉樹街11號德安樓地下1號舖
2022-01-05 34 views
🐖平時食得燒味乳豬多,西班牙乳豬($288)一樣咁好食!皮脆肉嫩加埋啲酸酸地嘅醬汁,食落唔會好漏。☺️而且肉都有好多,兩個人分來食每人都有幾舊。生蠔方面都好新鮮,餐廳會比最時令嘅生蠔🦪,而且即刻開即刻有得食,好重海水味㗎~而且尺寸都算大隻,鍾意食生蠔嘅唔好錯過。最好梗係配埋白酒啦~另外呢度嘅 tapas 都有好多款可以選擇,我哋今次食咗炸薯粒,加上特製嘅醬汁,食落酸酸鹹鹹咁樣,送酒一流😉餐廳侍應都好有禮貌!
  • 西班牙炸薯仔