同朋友放工,真係要啤一啤,輕鬆下,同埋食海鮮真係好正吖,傾下食下,好enjoy,仲要飲番杯啤酒,正到爆。牛油果軟殼蟹沙律軟殼蟹即炸,唔係凍既,好香脆,好味,沙律必選~!生蠔刺身 $196:嘩,好大隻呀,而且非常鮮甜,好 ENJOY~活貝盛盒398:嘩,真係好新解,因為隻鮑魚仲郁緊呀,最喜歡既一道菜,有齊我鐘意食既海鮮,不錯不錯~味噌蟹甲羅,即場職員燒, 蟹膏真的不錯呀,必試極上壽司大盛,最欣賞係海膽,新鮮,有口感,而且真係好鮮甜,好豐富既壽司。柚子啤酒,梅幹highball:正到爆~

牛油果軟殼蟹沙律

軟殼蟹即炸,唔係凍既,好香脆,好味,沙律必選~!

味噌蟹甲羅,即場職員燒, 蟹膏真的不錯呀,必試

極上壽司大盛,

最欣賞係海膽,新鮮,有口感,而且真係好鮮甜,好豐富既壽司

柚子啤酒,梅幹highball:正到爆~
活貝盛盒
生蠔刺身
Other Info. : 柚子啤酒,梅幹highball:正到爆~
2023-07-18
$600 (Lunch)
Celebration
Birthday
活貝盛盒
  • 極上壽司大盛
走在街上,看到一間充滿日式風味裝潢的居酒屋。門口掛了日式燈籠,拉開趟門,餐廳以木色作主題,有tatami坐位 ,加上大量日本裝飾元素,播放着日文歌曲,感覺好像置身日本呢~另外職員服務也很不錯呢~燒海鮮都會代勞的啊!推介大家點這個二人餐,菜式非常豐富,絕對足夠吃得飽,可以嚐盡海鮮、炸物、刺身、壽司、燒物,而且最後還包括有甜品呢~♡二人前餐$2088•雲丹沙律杯用一個透明玻璃瓶放着,底部有冰保持温度,上層放有帶子海膽,海膽帶子鮮味十足,下層是車厘茄和沙律。•極上壽司盛盒有烏賊、油甘魚、三文魚、魚、海膽、三文魚籽壽司。•龍蝦3點刺身看到職員把活生生的龍蝦拿到做刺身,龍蝦生猛新鮮,肉質精瑩剔透,吃下十分彈牙,另外兩款分別是肉質軟腍的油甘魚,以及魚油脂味重一點的章紅魚。•龍蝦頭味噌湯$50位用上龍蝦頭來到煮的麵豉湯,湯裏有海帶、豆腐再加上葱絲,最吸引是蟹膏都混合了在湯裏,配上濃郁麵豉味,味道香濃十分好喝啊!•海鮮天婦羅有蝦、鮑魚、魷魚、魚柳、日子茄子、蕃薯和粟米芯仔,全部都炸得很薄皮的,不厚粉。•㳋燒盛盒職員會幫我們放上火爐上燒,有蠔、扇貝,蠔是大隻肥美的爆汁蠔,扇貝也不錯。•味噌蟹甲羅有蛋黃
走在街上,
看到一間充滿日式風味裝潢的居酒屋。

門口掛了日式燈籠,
拉開趟門,餐廳以木色作主題,
有tatami坐位 ,加上大量日本裝飾元素,
播放着日文歌曲,
感覺好像置身日本呢~

另外職員服務也很不錯呢~
燒海鮮都會代勞的啊!

推介大家點這個二人餐,
菜式非常豐富,絕對足夠吃得飽,
可以嚐盡海鮮、炸物、刺身壽司、燒物,
而且最後還包括有甜品呢~

♡二人前餐$2088

•雲丹沙律杯
用一個透明玻璃瓶放着,
底部有冰保持温度,
上層放有帶子海膽,海膽帶子鮮味十足,
下層是車厘茄和沙律。

極上壽司盛盒

•極上壽司盛盒
有烏賊、油甘魚、三文魚、魚、海膽、三文魚籽壽司

•龍蝦3點刺身
看到職員把活生生的龍蝦拿到做刺身
龍蝦生猛新鮮,
肉質精瑩剔透,吃下十分彈牙,
另外兩款分別是肉質軟腍的油甘魚,
以及魚油脂味重一點的章紅魚。

•龍蝦頭味噌湯$50位
用上龍蝦頭來到煮的麵豉湯,
湯裏有海帶、豆腐再加上葱絲,
最吸引是蟹膏都混合了在湯裏,
配上濃郁麵豉味,味道香濃十分好喝啊!

•海鮮天婦羅
有蝦、鮑魚、魷魚、魚柳、
日子茄子、蕃薯和粟米芯仔,
全部都炸得很薄皮的,不厚粉。

㳋燒盛盒

•㳋燒盛盒
職員會幫我們放上火爐上燒,
有蠔、扇貝,
蠔是大隻肥美的爆汁蠔,扇貝也不錯。

•味噌蟹甲羅
有蛋黃、蟹籽、蟹肉、蟹膏、蔥放在蟹殼上,
職員把全部攪拌後放上火爐上燒,
熟透後再混合青瓜絲吃,清新又帶有蟹味。

•鹿兒島A4和牛鍋
壽喜燒湯底
內裡有蔬菜、星形蘿蔔、金菇、冬菇和粗粉絲,
兩大塊的A4和牛,
放十多秒刷一刷,就可以吃了~
非常出色的牛肉,
有濃郁的牛油脂香味,好吃!

甜蜜小丸子

•甜蜜小丸子
煙韌的小丸子上有金箔,更顯貴氣感,
配上甜味的紅豆,充滿日式風味。

🥃另外配合美食,
點了一杯荔枝乳酸$78和巨峰啤酒$88。

✔️餐廳設加一服務費
極上壽司盛盒
㳋燒盛盒
甜蜜小丸子
2023-07-20 35 views
尖沙咀好東西多就人所共知,要找日本菜,一條街也有十家八家,這次要介紹漁道樂,本來見他menu 夠多夠豐富,原來食物質素也很不錯𝙁𝙤𝙤𝙙𓂫 海皇卷 $168三文魚、吞拿魚和帶子這些超鮮味海皇組合拼在一起,內餡也夾了青瓜配料,很好吃𓆟 樂 · 三點刺身 $338吃不夠也點了同樣的刺身,可以不用省著吃( ˶ˊᵕˋ)੭♡ 𓆢 雜錦天婦羅 $168炸得超酥脆的天婦羅.ᐟ .ᐟ 炸蝦、南瓜、蟹腳什麼都有,炸粉薄薄的๑'ڡ'𓄀 朴葉和牛$298和牛口感很彈牙,肉汁夠,聽說是店裡主打之一,推介~𓎪 麻醬蕃茄豆腐沙律 $128絕配組合,不用多說了吧𓂑 海葡萄抹茶冷麵海葡萄的爽脆配搭抹茶香冷麵,這組合新鮮得來很清新,解膩也不錯𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨𓎺 芒果梳打 $68是芒果雪糕的芒果味,甜甜的𓎺 柚子燒酎 $68 Menu 上寫的是grapefruit 還好來的真是Yuzu,是期待中的柚子燒酎店內環境也很用心,四周掛滿日本裝飾,有舒服的榻榻米,門口還有一大支錦鯉旗幟在空中飄揚,很有feel~𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩榻榻米

𝙁𝙤𝙤𝙙
𓂫 海皇卷 $168

𓆟 樂 · 三點刺身 $338
吃不夠也點了同樣的刺身,可以不用省著吃( ˶ˊᵕˋ)੭♡

𓆢 雜錦天婦羅 $168

𓄀 朴葉和牛$298
和牛口感很彈牙,肉汁夠,聽說是店裡主打之一,推介~

𓎪 麻醬蕃茄豆腐沙律 $128
絕配組合,不用多說了吧

𓂑 海葡萄抹茶冷麵

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
𓎺 芒果梳打 $68
是芒果雪糕的芒果味,甜甜的

𓎺 柚子燒酎 $68

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
榻榻米
2023-07-19 13 views
我同班友一齊嚟到尖沙咀嘅「漁道樂」食海鮮。呢間餐廳以新鮮嘅海鮮出名,我哋興奮咁期待呢頓美食之旅。天氣真係好悶熱。一行人走入餐廳,涼爽嘅空調同埋舒服嘅環境令我哋好快樂。坐低之後,有位友善嘅服務員推介咗幾款招牌菜,我哋好高興咁接受佢嘅建議。先嚐咗一款味噌蟹甲羅,呢個係整隻蟹嘅蟹蓋,配埋好多味噌醬汁,色香味樣樣都唔少。第一口入口,鮮甜多汁嘅蟹肉立即爆發喺口中,令人超級滿足。然後上嚟嘅係活貝盛合,個盤有好多款唔同嘅活貝,有帶子、扇貝、蛤蜊等等。貝殼入面嘅海鮮仲活蹦亂跳,保持住最新鮮嘅狀態。沾埋醬汁,一口咬落,清甜嘅貝肉充斥住口腔,真係似係慶祝海鮮嘅盛宴咁!再嚟就係牡蠣同牛肉,呢道菜結合咗鮮嫩嘅牛肉片同新鮮嘅生蠔,再加埋特製嘅醬汁,簡直係絕配!牛肉嘅肉汁同埋牡蠣嘅鮮味融合一齊,令人回味無窮。一邊享受美食,一邊分享住身邊啲趣事同笑話,氣氛好愉快。呢啲開心時光令我哋更加珍惜彼此嘅友誼。呢間店嘅衛生情況都幾好,桌面乾淨整齊,員工衣著整潔,我哋食嘢嘅時候都好安心。諗返起呢次「漁道樂」嘅用餐經歷,心情係愉快

諗返起呢次「漁道樂」嘅用餐經歷,心情係愉快
2023-07-14
2023-07-16 45 views
同朋友行街🛍經過見到𝟐人餐做緊優惠👯‍♀️做緊特價梗係要食啦🥢餐廳佈置到好似日本咁🇯🇵,好多打卡位📸不過個𝐒𝐞𝐭太豐富,掛住影野食🍣冇乜影環境🫣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 👯‍♀️ 𝟐人前 (原價$2088) 👯‍♀️(*已問店員𝟐人餐𝟐𝟎%𝐎𝐟𝐟優惠🈹做到𝟑𝟏𝐉𝐮𝐥𝐲𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐖𝐚𝐥𝐤 𝐢𝐧都有嫁).▪雲丹沙律杯用左冰底長碟上,玻璃杯上再放另𝟏個玻璃容器🫙上層海膽 • 帶子 • 三文魚籽,下層醋汁沙律菜。🥗.▪龍蝦𝟑點刺身 龍蝦拆完肉,個殼成隻放番係到,好霸氣🦞好新鮮,望到龍蝦肉透透地💎,食落綿綿中帶少少爽脆,勁鮮甜😙平時煮熟食,原條起肉食幾啖就冇,做刺身一舊舊好似食極都仲有咁😝旁邊仲有𝟒片厚切刺身(深海池魚 • 油甘魚)🐟.(店員會幫手燒 🙇🏻‍♀️)▪味噌蟹甲羅 蟹膏 • 蟹肉 • 蟹籽 • 鵪鶉蛋,攪攪攪🥣食落濃郁,唔會過鹹😍,另有青瓜絲可配住食🥒▪浜燒盛合蠔🦪 : 好鮮好𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦 • 淡淡海水味🌊扇貝 : 切左粒方便我地食🍴.▪極上壽司盛合𝟔件唔同款,最正梗係海膽軍艦啦🧡另外三文魚籽 • 炙燒左右魚裙邊都唔錯🍣.▪海鮮天婦羅(蠔

同朋友行街🛍經過見到𝟐人餐做緊優惠👯‍♀️
做緊特價梗係要食啦🥢
餐廳佈置到好似日本咁🇯🇵,好多打卡位📸
不過個𝐒𝐞𝐭太豐富,掛住影野食🍣冇乜影環境🫣
👯‍♀️ 𝟐人前 (原價$2088) 👯‍♀️

▪雲丹沙律杯
用左冰底長碟上,玻璃杯上再放另𝟏個玻璃容器🫙
上層海膽 • 帶子 • 三文魚籽,下層醋汁沙律菜。🥗

▪龍蝦𝟑點刺身
龍蝦拆完肉,個殼成隻放番係到,好霸氣🦞
好新鮮,望到龍蝦肉透透地💎,食落綿綿中帶少少爽脆,勁鮮甜😙
旁邊仲有𝟒片厚切刺身(深海池魚 • 油甘魚)🐟

(店員會幫手燒 🙇🏻‍♀️)
▪味噌蟹甲羅
蟹膏 • 蟹肉 • 蟹籽 • 鵪鶉蛋,攪攪攪🥣
食落濃郁,唔會過鹹😍,另有青瓜絲可配住食🥒

▪浜燒盛合
蠔🦪 : 好鮮好𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲💦 • 淡淡海水味🌊
扇貝 : 切左粒方便我地食🍴

▪極上壽司盛合
𝟔件唔同款,最正梗係海膽軍艦啦🧡
另外三文魚籽 • 炙燒左右魚裙邊都唔錯🍣

▪海鮮天婦羅
(蠔 • 蝦 • 魷魚 • 白身魚)
平時最鍾意炸蝦🍤,但今次最推介係隻脹卜卜既蠔,炸完都𝐊𝐞𝐞𝐩到有汁💦
炸粉層薄薄,除左海鮮外, 仲有南瓜🎃 • 茄子🍆 • 超甜蕃薯🍠

▪鹿兒島A4和牛鍋
𝟐大片和牛🐃,雖然只係𝐀𝟒,但食落牛味都非常濃郁🥩(*記得輕輕淥一淥好啦)
壽起燒湯鍋,有齊豆腐 • 日本葛粉 • 金菇 • 蔬菜🥬

▪甜蜜小丸子
加左金箔既丸子✨配甜甜既紅豆粒粒🫘

套餐冇跟野飲,我地另外散嗌左🍹
▪芒果乳酸 ($78)
▪白桃梳打 ($78)

🔺以上套餐💁🏻‍♀️需正價加𝟏𝟎% 服務費
🔺餐廳由𝟑𝟎年料理經驗師傅主理👨🏻‍🍳
🔺魚材每日由🇯🇵日本直送到港,一定新鮮🐟

餐廳位於尖沙咀金巴利道既日式居酒屋,提供浜燒海鮮🦞、刺身、壽司🍣、時令菜式🍲。店內環境滿佈日本風裝飾,有日本燈籠🏮、壁畫、風鈴同酒樽🍾,仲有榻榻米座位。環境寬敞,座位舒適,食材新鮮高質,掛住日本既朋友仔一定要嚟試下🇯🇵!雲丹沙律杯一隻大帶子刺身上面放咗海膽,兩樣都係👦🏻👧🏻既最愛!海膽新鮮甘甜,帶子厚肉鮮甜,仲有啲三文魚籽,一啲都唔腥,令沙律菜增添鮮甜味。龍蝦3點刺身第一次食龍蝦刺身🦞,肉質有少少黏身,原來係咁彈牙同鮮甜😍!極上壽司盛合最愛海膽壽司同帶子壽司,海膽份量多,甘甜鮮味😋。帶子有少少檸檬味,帶出個鮮甜味🍋。其他壽司都新鮮鮮甜。海鮮天婦羅天婦羅炸得乾身脆口,配埋天婦羅汁可減去膩感。最愛炸蠔!!一咬落去,蠔汁爆出嚟,蠔肉好飽滿鮮甜😍!仲有蝦、矮瓜、南瓜等等。味噌蟹甲羅甲羅燒材料有蟹籽、蟹肉、蟹膏、蔥同鵪鶉蛋,店員將全部攪勻再放爐上表演席前燒,燒到香噴噴,食落好香蟹膏味🦀,食到絲絲蟹肉既鮮甜味加埋蟹籽既口感,好好食!浜燒盛盒每人一件燒元貝同燒蠔,元貝好大隻,店員將元貝燒熟後,貼心地剪碎方便客人食用。燒蠔燒完唔會縮到好細隻,仍然飽滿,食落仲好juicy🦪蠔!鹿兒島A4和牛鍋壽喜燒湯底
餐廳位於尖沙咀金巴利道既日式居酒屋,提供浜燒海鮮🦞、刺身壽司🍣、時令菜式🍲。店內環境滿佈日本風裝飾,有日本燈籠🏮、壁畫、風鈴同酒樽🍾,仲有榻榻米座位。環境寬敞,座位舒適,食材新鮮高質,掛住日本既朋友仔一定要嚟試下🇯🇵!

龍蝦3點刺身
第一次食龍蝦刺身🦞,肉質有少少黏身,原來係咁彈牙同鮮甜😍!

極上壽司盛合

浜燒盛盒

鹿兒島A4和牛鍋
壽喜燒湯底甜度剛好,配料有豆腐、大蔥、娃娃菜、金菇同粉絲,全部都係吸湯汁既配料正阿!主角係兩大片A4和牛,粉嫩色油花分佈均勻,望到已經垂涎三尺!入口即化,和牛既香氣係口腔內散發,大大既幸福感🥰!

龍蝦頭味噌湯
龍蝦頭有雪白既龍蝦肉🦞,爽口彈牙。味噌湯温和且清甜順口,帶點龍蝦味道,層次豐富。

甜蜜小丸子🍡
每碗有3粒雪白小丸子,口感煙韌,沾滿紅豆醬食,甜而不膩,為呢餐做完美既結尾🫘

白桃梳打
巨峰乳酸

📍 漁道樂 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖
2023-07-12
2023-07-11 828 views
今日收工前朋友突然打黎約食晚飯,佢話係尖沙咀想食埋晚飯先返屋企,之後朋友話想食漁道樂,既然諗唔到食咩就去試下.餐廳裝修好有日本特色,而且仲有榻榻米卡位,最近工作繁忙未去到旅行住,係呢到食飯當去左😂.生蠔刺身$392生蠔大大隻,隻隻都新鮮肥美又鮮甜,好滿足~.穴子壽司 $196 兩件肉質嫩滑,醬汁入味.赤貝壽司 $296 兩件赤貝新鮮又鮮甜.盬燒黑豚肉 $88豚肉肥瘦均勻,香氣十足.清酒煮蜆 $128蜆肉大大隻又鮮甜,食到有淡淡既清酒味道.牡蠣和牛 $198和牛配生蠔呢個配搭第一次食,估唔到有驚喜。和牛經過微微燒過後油脂突出又有濃郁既牛肉,再配上生蠔好鮮味,兩都都無互搶對方既味道,呢個值得一試.軟殼蟹天婦羅 $148天婦羅除左軟殼蟹外仲有笳子同南瓜,軟殼蟹勁大隻炸到香口,炸漿亦岩岩好唔會過量.海葡萄抹茶冷麵 $148依家夏天熱辣辣最岩食冷麵,麵條爽口彈牙,配埋醬汁芥末同葱花一齊食,別有一番風味,海葡萄調過味,配埋冷麵食都幾夾.柚子梳打 $78柚子清新.巨峰乳酸 $78味道唔會太甜,入口剛好.

生蠔刺身$392
生蠔大大隻,隻隻都新鮮肥美又鮮甜,好滿足~

穴子壽司 $196 兩件
肉質嫩滑,醬汁入味
赤貝壽司 $296 兩件
赤貝新鮮又鮮甜

盬燒黑豚肉 $88
豚肉肥瘦均勻,香氣十足

清酒煮蜆 $128
蜆肉大大隻又鮮甜,食到有淡淡既清酒味道

牡蠣和牛 $198

軟殼蟹天婦羅 $148

海葡萄抹茶冷麵 $148

柚子梳打 $78
柚子清新
巨峰乳酸 $78
味道唔會太甜,入口剛好
  • 牡蠣和牛
  • 生蠔刺身
2023-07-09 31 views
今日約左朋友慶祝生日,擇左係尖沙咀食日本居酒屋,呢間都開左好多年,但次次黎到都好多人!性價比高✅。首先我地叫左幾款刺身,「三文魚刺身 $88」、「油甘魚刺身 $118」、「赤貝刺身 $168」,刺身厚切又大片,鮮味爽口。。壽司就叫左「穴子壽司$196」、「金槍魚壽司 $98」、「三文魚籽壽司 $148」,穴子壽司真心必點!好長好大條嘅星鰻燒至微脆好香口、質地實淨有咬口充滿彈性。。除左刺身壽司,仲有和食類超多種類,「味噌蟹甲羅燒 2個 $176」蟹殼裡滿滿蟹膏,烤過後香氣不斷湧出,鹹甜適中的蟹膏!「牡蠣天婦羅 $188」牡蠣🦪整天婦羅唔係周圍有,因為本身生蠔水份好高,要炸真係唔容易,但呢度整得好好食,咬落卜卜聲咁脆,牡蠣又鮮甜。「麻醬蕃茄豆腐沙律 $128」前菜呢個豆腐沙律 🥗都好Fresh . 。野飲方便叫左兩杯特飲都擺盤得好靚🥰「白桃乳酸 $78」、「荔枝乳酸 $78」👍🏼。朋友好滿足既生日飯!坐得好適合,環境好似去左日本咁

野飲方便叫左兩杯特飲都擺盤得好靚🥰「白桃乳酸 $78」、
「荔枝乳酸 $78」👍🏼

朋友好滿足既生日飯!坐得好適合,環境好似去左日本咁
2023-07-06 43 views
尖沙咀一直都有唔同既日式居酒屋居酒屋,未去到日本🇯🇵今日就黎到 呢一間漁道樂🐟🎏餐廳裝修非常有日式風格🎏以木系及風鈴為主,亦設有榻榻米座位,好有Feel☺️明太子燒玉子玉子口感鬆軟,蛋香味濃而帶甜🤤中間夾上味道濃郁既明太子,味道層次提升清酒煮蜆🍶蜆肉鮮甜,以清酒煮熱後味道更加香濃我地簡左3款刺身🐟加拿大海膽🤤味道濃厚鮮美,口感軟滑不溜口三文魚腩🍣油香肉厚🤤入口油花係口中溶開,非常美味金槍魚腩🐟油脂豐富,肉質鮮美細膩野菜天婦羅天婦羅口感非常酥脆🤤 蕃薯🍠帶淡淡清甜味係我最愛海皇卷卷物上面鋪滿三文魚、吞拿魚切粒🍣配上青瓜絲🥒口感清新生蠔壽司🦪 岩手蠔肉質肥美,口感creamy🦪荔枝乳酸飲品白桃燒酎

明太子燒玉子

清酒煮蜆🍶
蜆肉鮮甜,以清酒煮熱後味道更加香濃

我地簡左3款刺身🐟

加拿大海膽🤤
味道濃厚鮮美,口感軟滑不溜口

三文魚腩🍣
油香肉厚🤤入口油花係口中溶開,非常美味

金槍魚腩🐟

油脂豐富,肉質鮮美細膩

野菜天婦羅
天婦羅口感非常酥脆🤤 蕃薯🍠帶淡淡清甜味係我最愛

海皇卷
卷物上面鋪滿三文魚、吞拿魚切粒🍣配上青瓜絲🥒口感清新

生蠔壽司🦪
岩手蠔肉質肥美,口感creamy🦪

荔枝乳酸飲品

白桃燒酎
2023-06-28 44 views
家姐帶我黎食好野,呢度既佈置真係好有日本居酒屋既特式, 裝飾七彩繽紛,鯉魚旗同彩傘 好吸晴,而且重有特色榻榻米和風 vip 房,好有日本FELL ,日本新鮮直送海鮮,並設有魚缸飼養, 即叫即燒海膽同刺身都非常新鮮,當然價錢都比較貴,一分錢一分貨,真係無錯
2023-06-28 44 views
朋友介紹呢度既經典居酒屋設計風格,真係似去左日本入到餐廳見到榻榻米卡位同埋和風VIP房,充滿日本氣氛餐牌介紹呢度係每日由日本直送魚材到港,而且有魚缸養飼南非鮑魚、北海道真蠔、象拔蚌等,所以特別鮮甜,睇餐牌已經好吸引如果鍾意飲酒既朋友就岩晒,有好多款清酒, 梅酒,啤酒,威士忌可以選擇三文魚籽 壽司 ($148)海膽 壽司 ($196)海蒲萄末茶冷麵 ($148)星鰻 壽司 ($196)牡蠣天婦羅 ($188)梅乾Highball ($78)巨峰啤酒 ($88)地址: 尖沙咀金巴利道35號地下A舖
朋友介紹呢度既經典居酒屋設計風格,真係似去左日本

入到餐廳見到榻榻米卡位同埋和風VIP房,充滿日本氣氛

三文魚籽 壽司 ($148)
海膽 壽司 ($196)
海蒲萄末茶冷麵 ($148)
星鰻 壽司 ($196)
牡蠣天婦羅 ($188)
梅乾Highball ($78)
巨峰啤酒 ($88)

地址: 尖沙咀金巴利道35號地下A舖
2023-06-27 36 views
今日同朋友嚟咗漁道樂食磯燒,食物新鮮好味,環境清幽,氣氛舒適,係一個非常好嘅用餐體驗! 金槍魚刺身,三文魚刺身,油甘魚刺身 ($168,$88,$118)三款刺身都好新鮮,肉質鮮甜,入口即化,特別係金槍魚刺身更加鮮味突出,真係好正!海瞻蟹肉反巻 ($298)反巻裡面包住青瓜同埋海瞻蟹肉,肉質鮮甜,配合青瓜清新口感,好開胃!味噌蟹甲羅 ($88)蟹肉鮮甜,蟹味噌濃郁,加上蛋黃更加香濃,係一款好好味嘅日式菜式。牡蠣天婦羅 ($188)牡蠣好新鮮好大隻,炸得恰到好處,外皮鬆脆,裡面啱啱好,好好味!麻醬蕃茄豆腐沙律 ($128)豆腐嫩滑,配合麻醬同埋蕃茄,味道豐富,健康又開胃。清酒煮蜆 ($128)蜆煮得恰到好處,鮮味十足,清酒令味道更加突出,令人回味無窮!白桃乳酸 ($78)甜而不膩的白桃乳酸,口感酸甜,好似在吃水果咁,好開胃!柚子燒酎 ($78)柚子味道清新,酒精味度剛剛好,好飲易入口。整體嚟講,漁道樂係一間好適合放鬆、享受美食嘅餐廳,用料新鮮,味道好,加上舒適嘅環境同埋優良嘅服務,令人有種係日本用餐嘅感覺,一定要再來試試其他菜式! 📍 漁道樂 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下

海瞻蟹肉反巻 ($298)

味噌蟹甲羅 ($88)

牡蠣天婦羅 ($188)

麻醬蕃茄豆腐沙律 ($128)
豆腐嫩滑,配合麻醬同埋蕃茄,味道豐富,健康又開胃。

清酒煮蜆 ($128)

白桃乳酸 ($78)
甜而不膩的白桃乳酸,口感酸甜,好似在吃水果咁,好開胃!

柚子燒酎 ($78)
柚子味道清新,酒精味度剛剛好,好飲易入口。

📍 漁道樂 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #漁道樂 #水產 #磯燒 #刺身 #日本菜 #約會
2023-06-26 30 views
美麗華隔離居然有間充滿日式特色既居酒屋🏮由牆身到天花裝飾都睇得出好別有用心今晚試左3款刺身赤貝、油甘魚同北海道甜蝦赤貝呈橙紅色顏色好靚略帶海水味食落外層好爽脆但肉又軟嫩油甘魚好厚切肉厚而且食落有魚油香海膽壽司🍣好推薦!用左加拿大海膽顏色橙黃食落口係感覺到海膽包住啲飯好奢侈既口感左口魚裙邊壽司估佢唔到油脂感咁重一擺入口感覺好似化開晒清酒煮蜆好大鍋蜆肉開晒口粒粒飽滿牡蠣天婦羅用既牡蠣🦪黎自瀨戶內海位於本州、四國同九州之間既海而且絕對唔係用組裝蠔用天婦羅製法之後都保持到粒粒仲好大粒!肉多鮮甜又厚實柚子啤酒🍻如果你同我一樣都覺得啤酒既味唔太討好嘅話試咗呢一款之後一定會令你的啤酒改觀估唔到柚子醬同啤酒既combination 會咁夾!
美麗華隔離
居然有間充滿日式特色既居酒屋🏮

由牆身到天花裝飾
都睇得出好別有用心

今晚試左3款刺身
赤貝、油甘魚同北海道甜蝦
赤貝呈橙紅色

好大鍋
蜆肉開晒口粒粒飽滿

牡蠣天婦羅
用既牡蠣🦪黎自瀨戶內海
位於本州、四國同九州之間既海
而且絕對唔係用組裝蠔
用天婦羅製法之後
都保持到粒粒仲好大粒!
肉多鮮甜又厚實

柚子啤酒🍻
如果你同我一樣
都覺得啤酒既味唔太討好嘅話
試咗呢一款之後一定會令你的啤酒改觀
估唔到柚子醬同啤酒既combination 會咁夾!
餐廳環境好靚,每個位同細節都好有日本居酒屋Feel,環境靚食得都會特別開心🥳刺身 三點1️⃣北海道甜蝦
2️⃣三文魚刺身3️⃣油甘魚刺身切得好厚身,食落都勁肥美新鮮,勁滿足好食味噌蟹甲羅 職員會幫手處理,係撈勻入而食材既既期間就不停聞到勁香濃既蟹膏味😍,食落更係超級濃郁蟹膏香,仲可以配青瓜絲食,更有口感牡蠣天婦羅 蠔🦪肉身勁大隻,每隻都好飽滿鮮甜,炸粉亦好薄脆輕身,入面仲有南瓜🎃同秋葵天婦羅海葡萄抹茶冷麵 抹茶冷麵味道清新,沾上醬汁加入芥末芝麻和葱食,麵條口感彈牙爽口,清爽好食壽司🍣金槍魚壽司 *口感細滑鮮香左口魚裙邊 *有火炙表面,食落更肥美肉鮮穴子壽司 *醬汁好好味,肉質更係好幼嫩清酒煮蜆 蜆肉好鮮甜美味,好清好鮮巨峰啤酒 巨峰味好香,飲落陣陣既果香,幾好飲惠比壽生啤 口感飲落好輕盈好薄身,感覺好清爽

刺身 三點
1️⃣北海道甜蝦
2️⃣三文魚刺身
3️⃣油甘魚刺身
切得好厚身,食落都勁肥美新鮮,勁滿足好食

牡蠣天婦羅

海葡萄抹茶冷麵

壽司🍣
金槍魚壽司 *口感細滑鮮香
左口魚裙邊 *有火炙表面,食落更肥美肉鮮
穴子壽司 *醬汁好好味,肉質更係好幼嫩

清酒煮蜆
蜆肉好鮮甜美味,好清好鮮

巨峰啤酒
巨峰味好香,飲落陣陣既果香,幾好飲

惠比壽生啤
口感飲落好輕盈好薄身,感覺好清爽

2023-06-17 53 views
居酒屋梳Fu一下!疫情過後,香港嘅旅遊業又開始復甦返!想消費,天氣咁熱餐廳食飯好!同事介紹喺尖沙咀有一間隱瞞居酒屋,裝修好大日本風格,環境闊落。5:30鐘就到,不過舖頭還未開始營業,所以喺門口等到6:00可以入去刺身7點刺身拼盤有齊牡丹蝦、赤貝、拖羅、海膽、油甘魚、池魚等,賣相精緻。拖羅新鮮肥美,海膽來自加拿大種,大大片,油甘魚魚油十足。生蠔刺身傳說中嘅令和怪物,手掌咁大!入口生蠔細滑,蠔味濃厚,口感爽身,嫩滑鮮甜。清酒煮蜆蜆肉大大粒,好鮮味,以清酒煮湯底,味道更融為一體明太子玉子燒每口玉子蛋都有明太子,呢度OK啊,如果玉子燒濕潤d會更好天婦羅炸蠔天婦羅炸蠔好大隻,剛好厚度嘅粉漿,滑嫩蠔肉,好味😋仲有南瓜茄子嘅天婦羅都不錯食日本嘢要配酒 我地眾多款中揀咗水蜜桃high ball梅酒呢兩款嘅飲品,果香味比較濃#居酒屋 #🏮 #天婦羅 #尖沙咀美食 #japanesefood
居酒屋梳Fu一下!

刺身7點

清酒煮蜆

蜆肉大大粒,好鮮味,以清酒煮湯底,味道更融為一體

明太子玉子燒
每口玉子蛋都有明太子,呢度OK啊,如果玉子燒濕潤d會更好

天婦羅炸蠔

食日本嘢要配酒 我地眾多款中揀咗
水蜜桃high ball
梅酒
呢兩款嘅飲品,果香味比較濃