2016-11-01 154 views
唔知點解用app upload 唔到相唯有無相寫住先啦!有日係朋友堆中見到有馬騮的 3D立體蛋糕,細問之下原來係聖安娜出品,價錢又相宜咁梗係要試下啦!蛋糕係朱古力,內裡是黑森林蛋糕鬆軟,不太甜,表層的朱古力碎就略甜可惜既係,內裡的cream太多,令到個蛋糕太膩了,如果內裡的啫喱多一點,cream少一點會更好。總括賣相精緻,以呢個價錢都算是不錯選擇
唔知點解用app upload 唔到相
唯有無相寫住先啦!
咁梗係要試下啦!
蛋糕係朱古力,內裡是黑森林
蛋糕鬆軟,不太甜,表層的朱古力碎就略甜
可惜既係,內裡的cream太多,令到個蛋糕太膩了,
如果內裡的啫喱多一點,cream少一點會更好。
總括賣相精緻,以呢個價錢都算是不錯選擇
2016-10-30
2016-06-11 308 views
今日好趕時間無得食早餐, 是但響地鐵站買野食.果D交貨黎既麵包好似好硬好乾, 所以揀包裝左既三角蛋糕. 味道係全蛋+咖啡, 食落鬆軟唔硬, 質感夠幾有口感, 蛋味濃郁D, 咖啡味就較少, 兩層之間有少少cream, 唔會太甜. 不過一舊差不多10蚊, 份量就少左D, 食完好快又肚餓.
今日好趕時間無得食早餐, 是但響地鐵站買野食.
TakeAway
$10 (Breakfast)
2013-08-12 98 views
星期日起身已經係中午12點娘親已開始準備午餐了~而我因為要去大圍KCR的HSBC過數 , 而路經聖安娜~~~我又被佢地的西餅櫃吸引了我的目光身為甜食獸的我又抵擋不住誘惑 , 買了西餅作午餐~~~由左至右~~~熱情果比利時朱古力脆棒面層係薄薄的朱古力脆漿 , 脆漿下係熱情果醬 , 酸酸甜甜的~主體係幼滑的朱古力慕絲 , 底層係朱古力蛋糕 整體口感不錯 , 食到香濃的朱古力味 ,甜度岩岩好~ 再配合酸甜的熱情果醬, 一流(條"雪條棍" 原來係匙羹黎嫁 我食到一半先知)藍莓芝士餅面層的藍莓醬是普通貨色 , 個人覺得太甜....主體的芝士餅只有淡淡的芝士味, 而且餅底的曲奇也不夠脆咖啡卷我的大愛依舊是香濃的咖啡味 , 中間cream的份量岩岩好~~~雜果撻 面層雜果有奇異果 , 士多啤梨 , 芒果同菠蘿 各水果都唔太酸, 帶甜而且唔乾 , 都算係新鮮下層cream和海綿蛋糕 , 都係普通貨色個撻咬落唔淋 , 重有少少脆 , 而且有牛油香結尾: 以上是我的午餐身為甜食獸 , 真的可以把甜品當飯食 (其實我自己都覺得好過份)不過聖安娜的西餅算抵食~~~下次再試過先XD報告完畢~~~
星期日起身已經係中午12點
娘親已開始準備午餐了~
我又被佢地的西餅櫃吸引了我的目光
身為甜食獸的我又抵擋不住誘惑 , 買了西餅作午餐~~~
由左至右~~~

熱情果比利時朱古力脆棒
主體係幼滑的朱古力慕絲 , 底層係朱古力蛋糕

(條"雪條棍" 原來係匙羹黎嫁
 我食到一半先知
藍莓芝士餅
面層的藍莓醬是普通貨色 , 個人覺得太甜....
主體的芝士餅只有淡淡的芝士味, 而且餅底的曲奇也不夠脆

咖啡卷
我的大愛
依舊是香濃的咖啡味 , 中間cream的份量岩岩好~~~

雜果撻
 面層雜果有奇異果 , 士多啤梨 , 芒果同菠蘿
各水果都唔太酸, 帶甜
而且唔乾 , 都算係新鮮
下層cream和海綿蛋糕 , 都係普通貨色
個撻咬落唔淋 , 重有少少脆 , 而且有牛油香

結尾: 以上是我的午餐

不過聖安娜的西餅算抵食~~~下次再試過先XD

報告完畢~~~
2013-08-11
TakeAway
$54 (Lunch)
  • 熱情果比利時朱古力脆棒
2012-05-25 134 views
風和日麗的早上,來到大圍火車站集合,準備往行山,先在港鐵站的(聖安娜餅屋),選購了一袋鳳尾包作為行山乾糧。鳳尾包,用錫紙盒盛載,一盒有3隻,Size比雞尾包大,包面的不是跟雞尾包用芝麻而是用麥皮粒,餡料是甜的,味道近似雞尾包,不過,還是喜歡雞尾包味道多些。
門面
鳳尾包
2012-05-03
TakeAway
$11.5 (Lunch)
門面