2013-08-12
星期日起身已經係中午12點娘親已開始準備午餐了~而我因為要去大圍KCR的HSBC過數 , 而路經聖安娜~~~我又被佢地的西餅櫃吸引了我的目光身為甜食獸的我又抵擋不住誘惑 , 買了西餅作午餐~~~由左至右~~~熱情果比利時朱古力脆棒面層係薄薄的朱古力脆漿 , 脆漿下係熱情果醬 , 酸酸甜甜的~主體係幼滑的朱古力慕絲 , 底層係朱古力蛋糕 整體口感不錯 , 食到香濃的朱古力味 ,甜度岩岩好~ 再配合酸甜的熱情果醬, 一流(條"雪條棍" 原來係匙羹黎嫁 我食到一半先知)藍莓芝士餅面層的藍莓醬是普通貨色 , 個人覺得太甜....主體的芝士餅只有淡淡的芝士味, 而且餅底的曲奇也不夠脆咖啡卷我的大愛依舊是香濃的咖啡味 , 中間cream的份量岩岩好~~~雜果撻 面層雜果有奇異果 , 士多啤梨 , 芒果同菠蘿 各水果都唔太酸, 帶甜而且唔乾 , 都算係新鮮下層cream和海綿蛋糕 , 都係普通貨色個撻咬落唔淋 , 重有少少脆 , 而且有牛油香結尾: 以上是我的午餐身為甜食獸 , 真的可以把甜品當飯食 (其實我自己都覺得好過份)不過聖安娜的西餅算抵食~~~下次再試過先XD報告完畢~~~
我又被佢地的西餅櫃吸引了我的目光
身為甜食獸的我又抵擋不住誘惑 , 買了西餅作午餐~~~
熱情果比利時朱古力脆棒
主體係幼滑的朱古力慕絲 , 底層係朱古力蛋糕
(條"雪條棍" 原來係匙羹黎嫁 我食到一半先知)
藍莓芝士餅
面層的藍莓醬是普通貨色 , 個人覺得太甜....
主體的芝士餅只有淡淡的芝士味, 而且餅底的曲奇也不夠脆
咖啡卷
雜果撻
面層雜果有奇異果 , 士多啤梨 , 芒果同菠蘿
各水果都唔太酸, 帶甜而且唔乾 , 都算係新鮮
下層cream和海綿蛋糕 , 都係普通貨色
個撻咬落唔淋 , 重有少少脆 , 而且有牛油香
結尾: 以上是我的午餐
不過聖安娜的西餅算抵食~~~下次再試過先XD