2024-02-25 139 views
當晚我哋四人去食糖水,一入門口已經爆哂人無位,門口有好多人企左出面,我哋以為啲人係堂食,就跟住排隊,等左一陣我入去問係咪要攞籌,佢話唔使,下一張係我哋,出面全部都係等外賣,係完全無管理,唔分開堂食同外賣都企埋係門口,又無派籌,都唔知邊個排先排後。入去後,全場10幾張枱,得3個員工,一個整糖水,2個負責全場10幾張枱,做埋收銀。一坐入去等左好耐先收枱,我哋仲自已搬櫈,完全無人理,有一個人顧住收錢,又幫手落外賣單,條收錢/買外賣隊長期有人等,淨得1個樓面做哂全場,又落單,又執枱,又攞堂食,又包外賣,收銀個個,收左幾個又走去幫下另一個手。等左十幾分鐘先有人落單,有啲遲我哋入嚟堂食都已經落左單先。之後佢哋就處理左外賣客先,成十幾分鐘先送糖水(正常糖水舖幾分鐘都有)比我哋。當送第一碗已經上錯野,我叫芋頭西米露(23蚊),佢比錯左椰汁西米露(22蚊),我即時同佢講換,我仲大大聲話下次要芋頭西米露要講清楚要芋頭,我即刻同佢講我指埋個餐牌話芋頭西米露,佢寫單都寫23蚊,仲大大聲話我錯,態度整之惡劣,換左之後,仲大大力放隻碗。之後個人個員工又收下錢,又執下枱,出面大把人排隊堂食,佢話無比籌人,邊個當時問

之後個人個員工又收下錢,又執下枱,出面大把人排隊堂食,佢話無比籌人,邊個當時問見有空位就比人入,有啲先問個啲就比人打尖,有幾隊客人都出聲話佢哋,佢哋統一回覆話我以為你地係一齊,真係無言。堂食啲客又有幾枱漏單。

之後,我哋就外賣攞比其他屋企人,我叫番椰汁西米露(22蚊),佢大大聲問係咪今次唔係芋頭,我即刻同佢講,你自己之前都寫左23蚊,擺明係佢錯,重要問多次,有冇搞錯。最後,連外賣都要等15分鐘,仲要一開始走去門口問啲客,明明佢知我哋坐入面等佢手上既外賣,我即刻叫停佢,問係咪我哋既外賣,佢不情願之下先比番我哋。

總結,呢間真係我幫襯咁多間服務最差,員工又無禮貌,比錢要受氣,一定無下次🤬🤬🤬

2024-02-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
係深水埗區住左超過廿年,呢間係我只要想食糖水就會諗到嘅鋪頭,三個字「平靚正」,再多四個字「包羅萬有」。基本上係你想食咩糖水呢度都有,同旺區/打卡餐廳唔同,呢度價錢超級相宜,唔使驚貴夾唔抵,盲點都唔會伏~食客都係街坊街里,平時都見唔少人打包走。我嘅最愛係雜果類糖水,今次叫左雜果涼粉西水露,樣樣料都俾得超足,生果清爽,涼粉有啲趙口,而且甜度剛好,大推呢度樣樣都好足料,晚餐食唔飽,係呢度都食飽你,超級滿足!次次推介朋友都冇翻車😎

2024-01-16
$30 (Last Night Supper)
2024-01-29 68 views
係附近食完加藤屋牛肉飯,再搵糖水食🤭 朋友之前食過話好食,就試下!入到去環境好舊式但好乾淨,好多人入嚟都好似食咗好多次咁,已經知道晒架步😂 我見到餐牌有椰汁香芋西米露,21蚊,都唔係話好大期望,不過因為我都好鍾意食香芋西米露,所以就試吓,朋友就食哈密瓜西米露。一上枱已經見到好大碗,食第一啖就知道好足料!唔係講笑,平時食嗰啲都好稀,呢一個就係將香芋打碎晒,再撈埋椰汁同西米露,仲要有幾粒香芋好好咬口,真係食過最好食嘅香芋西米露!下次一定會再嚟🤤🤤🤤
係附近食完加藤屋牛肉飯,再搵糖水食🤭

下次一定會再嚟🤤🤤🤤
2024-01-29
$51 (Last Night Supper)