(Non-member)
2007-01-27 100 views
今日同阿哥去食下午茶隔離間野坐滿晒, 於是黎左呢度入到去, 都幾空, 冇乜人食, 心知唔會好食得去邊我地叫左一個炒貴刁, 一個星洲炒米炒貴刁黎先, 阿哥一食, 好咸..係得咸味, 冇香味...我碟星洲炒米都係一樣, 超咸炒貴刁同星洲炒米冇分別味道一樣, 配料一樣得幾條叉燒, 同埋細細粒無味的雪蝦兩碟都係一樣超咸, 食左兩啖就唔想再食如果有人鍾意食好咸既野就去試啦!野飲方面, 阿哥要雪泉, 我要熱華田熱華田好厲害, 少粉多奶, 唔合我胃口不如改名叫"華田味牛奶"好過喇阿哥話, 成餐最好味係杯汽水我連杯華田都唔好味, 對我黎講, 最好味係杯清水服務方面, 唔覺得熱情, 冇咩特別價錢方面, $22一碟, 唔算貴但係都唔平味道方面, 對於我地兩個都覺得極差下次寧願去第二間等位, 都唔會黎呢度..總括一句..真係唔明點解咁多好評..
今日同阿哥去食下午茶
隔離間野坐滿晒, 於是黎左呢度
入到去, 都幾空, 冇乜人食, 心知唔會好食得去邊
我地叫左一個炒貴刁, 一個星洲炒米

炒貴刁黎先, 阿哥一食, 好咸..
係得咸味, 冇香味...
我碟星洲炒米都係一樣, 超咸
炒貴刁同星洲炒米冇分別
味道一樣, 配料一樣
得幾條叉燒, 同埋細細粒無味的雪蝦
兩碟都係一樣超咸, 食左兩啖就唔想再食
如果有人鍾意食好咸既野就去試啦!

野飲方面, 阿哥要雪泉, 我要熱華田
熱華田好厲害, 少粉多奶, 唔合我胃口
不如改名叫"華田味牛奶"好過喇

阿哥話, 成餐最好味係杯汽水
我連杯華田都唔好味, 對我黎講, 最好味係杯清水

服務方面, 唔覺得熱情, 冇咩特別
價錢方面, $22一碟, 唔算貴但係都唔平
味道方面, 對於我地兩個都覺得極差
下次寧願去第二間等位, 都唔會黎呢度..

總括一句..
真係唔明點解咁多好評..
2006-11-08 47 views
呢排食到唔知食咩好中午同同事一齊來呢間野食, 因為一個字... 平!20$ 就有個飯, 又有野飲(熱飲)都算抵食架啦可能因為咁既關系, 要求自然唔係好高先要講個環境外面睇, 似茶餐廳入到去, 似日本餐廳再向上睇到d燈, 似街市豬肉店感覺上成個設計有d搞鬼..除左個設計搞鬼, 原來d火計靚姐都好搞鬼..佢地又唔算衰, 都算nice.. 可能師奶的原因, 講野都好豪氣..一句就問我"喂飲咩呀".. 有趣有趣..到野食.. 都算過得去但係d咖哩就辣到我真係嘔血咁.. 可能我唔多食得辣, 唔關佢事掛.. 但係其實我本來叫白咖哩的=.="反而我同事食個沙嗲又唔係好辣喎.. 下次叫沙嗲..最後.. 乾淨就唔多得..有不明物體飛來飛去... d巾巾重有小蜘蛛整體來講都食得過既.. 20$ 重想點喎
呢排食到唔知食咩好
中午同同事一齊來呢間野食, 因為一個字... 平!

20$ 就有個飯, 又有野飲(熱飲)
都算抵食架啦

可能因為咁既關系, 要求自然唔係好高
先要講個環境

外面睇, 似茶餐廳
入到去, 似日本餐廳
再向上睇到d燈, 似街市豬肉店

感覺上成個設計有d搞鬼..

除左個設計搞鬼, 原來d火計靚姐都好搞鬼..

一句就問我"喂飲咩呀".. 有趣有趣..

到野食.. 都算過得去

反而我同事食個沙嗲又唔係好辣喎.. 下次叫沙嗲..

最後.. 乾淨就唔多得..
有不明物體飛來飛去... d巾巾重有小蜘蛛

整體來講都食得過既.. 20$ 重想點喎
佢最得就係個卡位d野都叫好食炸魚真係好脆, 白咖哩好食
佢最得就係個卡位

d野都叫好食
炸魚真係好脆, 白咖哩好食

次次去親旺角食野都頭痛,雖然旺角d食店係多,不過平靚正既就真係少之又少. 尋日睇過食評之後,決定黎試下呢度d咖喱啦,今日行到門口,見到個待應阿嬸係度招客,鋪入面得兩抬食客,其實已經有少少心知不妙,我仲安慰自已可能係時間仲早je.於是就入左去....... 我同男朋友叫左白咖喱牛肉飯同白咖喱牛腩飯,d野好快上,可能無客啦,一見到碟野,哇得個幾塊牛肉jar,牛肉下肉墊左兩寸厚既芽菜,d牛肉又唔淋又無味,d白咖喱汁稀到乜咁,我仲係d芽菜度發現一條10寸長既尼龍繩呀,仲唔止wow,我要左杯cream soda,杯野有怪味囉,我要佢換過杯可樂黎,佢好似覺得好平常咁,我懷疑呢件事對於佢地黎講好平常.唔怪得全場都無人飲汽水啦. 我求其食晒個幾片可憐既牛肉同爬左幾淡飯就埋單,個餐$28今日禮拜日仲要加一,盛惠$62 兩位,我強烈地建議大家唔好去呢間野囉, 想食白咖喱去沙嗲王啦,又多汁又多料,環境都唔知好幾多倍,今次我就當係個教訓啦....
2005-09-02 11 views
只係食左個白咖哩牛肉同咖哩牛腩飯,整體不差,價錢幾抵,服務態度好好,好熱情,唔想食咁貴既朋友可以試下黎間。
只係食左個白咖哩牛肉同咖哩牛腩飯,整體不差,
價錢幾抵,服務態度好好,好熱情,
唔想食咁貴既朋友可以試下黎間。
2005-09-02 15 views
尋日同朋友行街..then諗住去食野..係個頭行下..就見到呢間餐廳..咁我地當時都好肚餓喇..so我地唔理3721喇..入左去先算..我地開頭對呢間野既感覺都唔太ok..但d人真係好熱情囉..態度好好..!!好值得欣賞**^^我就叫左一個咖喱牛腩飯..加一杯凍奶茶..我朋友就叫左一個白咖啡牛肉飯..我以為係碟頭飯啦,,點知發覺好有係屋企食飯feel*白咖喱好好食..送飯一流=v=但咖哩就辣左小小咁啦..整體上都冇乜野..!之後愈夜反而覺得忥多人咁..!!唔錯..2個人都係60蚊..每人都係30蚊到..一餐dinner黎講算係唔錯!
尋日同朋友行街..then諗住去食野..
係個頭行下..就見到呢間餐廳..
咁我地當時都好肚餓喇..
so我地唔理3721喇..入左去先算..
我地開頭對呢間野既感覺都唔太ok..
但d人真係好熱情囉..態度好好..!!
好值得欣賞**^^
我就叫左一個咖喱牛腩飯..加一杯凍奶茶..
我朋友就叫左一個白咖啡牛肉飯..
我以為係碟頭飯啦,,點知發覺好有係屋企食飯feel*
白咖喱好好食..送飯一流=v=
但咖哩就辣左小小咁啦..整體上都冇乜野..!
之後愈夜反而覺得忥多人咁..!!唔錯..
2個人都係60蚊..每人都係30蚊到..
一餐dinner黎講算係唔錯!
2005-09-02 11 views
諗番起,已經係第三次唻呢度食嘢,覺得都幾抵食之餘味道都唔差.嗰晚同朋友買完嘢,成九點幾都仲未食dinner,就去咗呢度食,叫咗個椰盅三人餐,包括有一碟海蜇(有d辣但真係好爽),大椰盅飯(炒底)(個炒飯幾乾身,唔記得有咩料,我都係當白飯咁食),3串雞串燒,2塊香茅豬扒(幾香幾腍),2塊蝦餅(味道不錯,係比較油),2條春卷(我個朋友似乎幾鍾意吃),一碟馬拉盞炒通菜(亦係幾好味),3杯飲品.我哋兩個人食三人餐真係食到頂住.整體上味道都唔係差,都不失為一個朋友暢談聚舊嘅好地方.

2005-06-23 13 views
六点 三在旺角搵食,行經沙嗲皇城,想不到這個時段仍有茶餐,而且一直到七点,一於行入去試試。叫了個生熟牛肉河及香茅豬扒檬粉。牛肉河幾好,有牛肉味,豬扒又夠香脆。食完都七点,我同豬決定茶餐當晚餐,過一會餓就去食糖水。好主意!

叫了個生熟牛肉河及香茅豬扒檬粉。
牛肉河幾好,有牛肉味,豬扒又夠香脆。

(Non-member)
2005-03-03 18 views
新年有朋友請食飯,人地請,費事食貴野啦但由於度度都爆多人,最後由朋友帶左黎呢度環境唔好期望咁高,但咁既價錢,就真係叫唔差喇可惜間舖都坐唔滿一半set dinner 連加一唔使三十蚊,真係好抵仲有十幾款揀,叫左個鮑片飯,白咖厘汁,因為我唔食得太辣,都唔錯啦。另外仲叫左碟油菜同海蜇,海蜇十蚊咋,仲唔細碟添埋單兩個人,食兩個dinner set+2小菜都係八十蚊咋係旺角,夜晚想食平又飽,除左十蚊碗麵,沙嗲皇城係另一選擇
新年有朋友請食飯,人地請,費事食貴野啦
但由於度度都爆多人,最後由朋友帶左黎呢度

環境唔好期望咁高,但咁既價錢,就真係叫唔差喇
可惜間舖都坐唔滿一半

set dinner 連加一唔使三十蚊,真係好抵

另外仲叫左碟油菜同海蜇,海蜇十蚊咋,仲唔細碟添

埋單兩個人,食兩個dinner set+2小菜都係八十蚊咋
係旺角,夜晚想食平又飽,除左十蚊碗麵,沙嗲皇城係另一選擇
2004-10-11 7 views
同沙嗲王無咩分別,連個名都抄足,不過白咖哩汁可以添就非常之好,送飯都正斗。
2003-11-21 21 views
都唔算貴, 最好食既係炸雞翼同埋炸扎肉餅, 超好食, 次次去親我都必叫, 不過佢既沙爹豬扒始終都冇沙爹王好味
2003-06-27 8 views
本來以為都ok~因為見幾多人叫good點之....可能唔應叫套餐4人叫左一個"3人椰盅套餐"+"菠蘿雜錦炒飯total$166,不算貴,但不好食>.<套餐有-椰盅飯-3串燒(有3味choose~我地叫左牛)+2炸蝦餅+3豬扖-海"節"-3汽水(完全係一杯"水"law)椰盅飯竟然同菠蘿雜錦炒飯一模一樣law....仲要無味...連個乜都食o既朋友都話難食..可想以知幾難食
本來以為都ok~
因為見幾多人叫good
點之....
可能唔應叫套餐
4人叫左一個"3人椰盅套餐"+"菠蘿雜錦炒飯
total$166,不算貴,但不好食>.<
套餐有
-椰盅飯
-海"節"
-3汽水(完全係一杯"水"law)
椰盅飯竟然同菠蘿雜錦炒飯一模一樣law....
仲要無味...
連個乜都食o既朋友都話難食..
可想以知幾難食
2002-07-31 10 views
好抵食喎~ 食o左以下咁多o野都只係百二蚊左右:豬扒凍檬- 檬粉唔夠凍, 個sauce係調較過o既, 我都係prefer普通o個d~ 但係個豬扒真係幾好味喎~炸札肉餅- 好香香料味, 不過幾多油~香葉包雞- 唔乾喎~ 淨係依點已經好過好多地方啦~炒通菜- 都幾大碟~
好抵食喎~ 食o左以下咁多o野都只係百二蚊左右:
炸札肉餅- 好香香料味, 不過幾多油~
香葉包雞- 唔乾喎~ 淨係依點已經好過好多地方啦~
炒通菜- 都幾大碟~
2001-07-07 15 views
試過食什麼龍蝦套餐,頭很大,無乜肉食。呢度都幾多人,要拿拿臨食完就走。
2000-07-30 17 views
o個度o的香茅豬扒真係好正, 無論係配飯定係粉都一流, o的豬扒又鋪到差唔多成個碗, 最緊要係佢o的豬扒係切開一片片, o岩晒o的女仔食, o個度o的白咖喱飯都好好味o架, 仲有就係o的set lunch都幾抵, 33有埋野飲, 實在正!