2020-09-10 2454 views
去左樂富同朋友食個飯揾到呢間性價比勁高既黄店SEAFOOD STAND😎😎😎😋巨人漢堡😋呢個巨人漢堡個size真係好大,漢堡係勁厚肉仲要打孖上,仲加左d煙肉,芝士,蕃茄,生菜,食個陣真係有d難一啖咬哂🤣但口感真係好豐富,好juicy🥰薯條好香脆,份量又多😚😚😚😚8oz肉眼扒😚平時出面食扒都要成百蚊,但呢度居然78就有仲包餐飲,真係良心小店黎🙈🙈🙈黎到個陣都真係有d驚訝有咁大份,雖然唔係半生熟,但都完全唔會鞋,用左黑椒汁調味,十分惹味丫❤❤😊餐飲😊呢度既餐飲都仲有幾多款,我中意蜜桃就叫左個蜜桃茶,非常香甜😚😚埋單只係人均$86好食既黃店真係好珍貴~而且論環境裝修同食物份量同質素,絕對係超值丫😚😚😚

😋巨人漢堡😋

巨人漢堡
但口感真係好豐富,好juicy🥰
巨人漢堡

薯條好香脆,份量又多😚😚😚

😚8oz肉眼扒😚

肉眼扒
肉眼扒

😊餐飲😊

蜜桃茶

埋單只係人均$86

好食既黃店真係好珍貴~

而且論環境裝修同食物份量同質素,絕對係超值丫😚😚😚
2020-09-02 131 views
午餐在「Seafood Stand」享用西餐,餐廳環境與氣氛都不錯,耳畔細聽著播放輕鬆英文歌曲之下鋸扒,感覺放鬆,而且價錢相宜。我的香煎法式羊架配薯菜,羊架可以選擇5、7、9成熟,我選擇9成熟。羊架很香酥,肉質色澤粉嫩、味道可口,汁液味道不鹹,與羊架很配合味道。家人的8安士美國肉眼扒配薯菜 ,肉眼扒同樣可選擇5、7、9成熟,家人都選擇9成熟,9成熟的肉眼扒起初有少許擔心會靭。很快,肉眼扒上桌了!煎得很不錯,我嘗試少許,沒有靭,而且很美味!我們的餐飲:凍檸蜜&凍柚子蜜,冰凍神怡。少冰、少甜、走冰、走甜,任君剔選!

8安士美國肉眼扒配薯菜

我們的餐飲:凍檸蜜&凍柚子蜜,冰凍神怡。
凍檸蜜&凍柚子蜜

少冰、少甜、走冰、走甜,任君剔選!
2020-09-02
$78 (Lunch)
凍檸蜜&凍柚子蜜
2020-08-18 175 views
我呢..真係好少寫食評,今次迫到我寫食評.. 話說依家6點後唔比堂食.. 諗住幫襯下小店..經過見到漢堡包賣相幾吸引.. 就決定幫襯..一入到去.. 完全無招呼.. 又無量體溫.. 埋到去收銀落單,收銀小姐語氣冷淡 好似聽緊你落單 但又好似心不在焉咁... 我叫左個牛魔王漢堡加大蘑菇($14)加左$18轉餐 有汽水 同三文魚手指, 再叫左個滋味雞翼盤 $36... 落完單之後,佢問我 要咩包.. 我又重複多次.. 然後我問佢 大蘑菇係咪等於大啡菇... 佢唔答.. 轉向後問廚房 有無大蘑菇呀? 點知廚房大聲話 唔煮啦 好麻煩. 個收銀小姐就話 賣哂... 我呆左.. 19:10 都叫做旺市.. 竟然怕麻煩唔煮...我都算. 轉頭收銀小姐又再問我 剩要一個包? 我又再重覆一次.. 然後佢心不在焉咁又覆一次單... 我真係有少少炆.. 我問 仲要講幾多次? 佢話覆多次怕錯. Ok 我真係覆多次.到我成功比到錢 等到外賣之後, 佢叫我號碼, 一野扔係枱面. 咩態度? 無禮貌 收錢一句多謝都無. 依家仲要好似乞食咁. 我拎起外賣 望下有無執漏. 真係有. 我轉頭問佢 差罐可樂. 佢話:你都無落
我呢..真係好少寫食評,今次迫到我寫食評..

到我成功比到錢 等到外賣之後, 佢叫我號碼, 一野扔係枱面. 咩態度? 無禮貌 收錢一句多謝都無. 依家仲要好似乞食咁. 我拎起外賣 望下有無執漏. 真係有. 我轉頭問佢 差罐可樂. 佢話:你都無落過單. 我火都黎,我話我覆左你4次有多 你仲話覆多次驚出錯. 你依家係比漏左. 佢話咁比返你. 唔好意思一句又無 比漏左第一個反應係賴客人? 覆左4次單你都出錯, 有無心工作?

講返食物先, 一打開個$36雞翼盤 見到+$18 既三文魚手指.. 簡直震驚
恕我不能接受, $36 得2隻炸過龍既雞鎚 3隻迷你炸雞翼.. 仲有$18 得2條幼到不行了既三文魚手指 仲要食落去咩味都無.. 似食緊炸粉..

到佢個招牌漢堡.. 不過不失. 牛味唔夠香.. 有少少搞笑係..包以外係酸酸地既汁...個汁係另外淋係側邊... 要拎起個包 dip汁食...

主打漢堡不過不失.. 小食偏貴 性價比低, 再加上服務態度惡劣, 影響哂用餐心情, 唔會再有下一次!

2020-08-17
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$98 (Dinner)
2020-08-14 111 views
是日家裏沒有煮製午餐,我便相約居住鄰座的朋友到住家附近商場用膳,想吃得輕便簡約些的我們,便挑選了到這間快餐店進食。牛魔王漢堡牛魔王漢堡是朋友點選的下午茶優惠套餐,可選擇配搭薯條或沙律,是餐廳的主打,上桌切開數份後我便小嚐了一份,漢堡使用的麵包口感鬆軟香濃,牛柳飽滿厚身,肉味濃郁,軟腍香嫩,配搭香濃獨特的芝士和新鮮的蕃茄、生菜,口感味道豐富。熱檸蜜上桌時熱騰騰的,色澤呈現漸變的黃色,清澈透亮的熱檸蜜散發蜂蜜的香甜,配搭上檸檬,氣味清香,這款是朋友套餐配搭的飲品,味道就不作說明瞭。香脆三文魚手指配忌廉雞肉意粉我挑選這款意粉是精選午餐,底部是忌廉配搭意粉,配料有雞肉、三文魚手指,意粉口感煙韌幼滑,加上細膩濃稠的忌廉,更惹味柔滑,雞肉鮮美嫩滑,三文魚手指則酥脆香口。凍檸茶飲品是套餐附送的,我選擇了加兩元轉凍飲並走甜,凍檸茶冰量充足,入口冰涼解渴,走甜後更突出茶味的香濃,配搭上清新的檸檬,味道清香濃郁。整體而言,環境舒適,整齊衛生,食材用料新鮮,味道可口,而且價錢合理,性價比高,是與朋友或家人吃西餐的好地方。
熱檸蜜
香脆三文魚手指配忌廉雞肉意粉
凍檸茶

2020-07-27 115 views
因家人在樂富收工,便一起去了Seafood Stand晚餐。去到發現此餐廳的確非常抵食,晚市免+1 ,平均餐牌上的食物價錢也是在$50內,份量也不錯。XO醬海鮮炒烏冬有驚喜, XO醬平均地附在每條烏冬上,雜錦海鮮也為此菜式帶來豐富口感。咖喱牛肉飯也有驚喜,有點像日式咖喱,咖喱汁帶來豐富的調味料,牛肉的份量也不少。牛魔王漢堡另外加了$14添了烤大蘑菇,漢堡扒還帶有肉汁,整體不過不失。他他白雪魚漢堡鱈魚份量偏小,建議可嘗試其他菜式。意式肉丸茄汁意粉抵讚的是有五粒份量頗大的肉丸。外加$18可以選單骨雞翼,或三文魚手指等小食。

XO醬海鮮炒烏冬

咖喱牛肉飯

他他白雪魚漢堡
鱈魚份量偏小,建議可嘗試其他菜式。

意式肉丸茄汁意粉
抵讚的是有五粒份量頗大的肉丸。

外加$18可以選單骨雞翼,或三文魚手指等小食。
2020-07-24 80 views
黎開樂富成日諗唔到有乜好食,呢位樂富居民話帶我去試下樂富最正既burger😂😂首先,有個男店員勁高,落單好搞笑佢要wu低🤣上菜速度正常啦,薯條略嫌唔夠熱,可能係炸定既關係,建議唔好放太耐,可以炸脆啲。漢堡就出色喇,好多汁好香,的確有水準。我叫係較為原塊既牛扒,好易咬開,覺得肉香比漢堡扒更正但就油膩啲啲。兩個漢堡都係牛肉味好濃,火侯剛剛好。個飽就好多芝麻🤣價位對得住質素有突!樂富居民真幸福💕下次可以再試其他款~
首先,有個男店員勁高,落單好搞笑佢要wu低🤣

價位對得住質素有突!樂富居民真幸福💕下次可以再試其他款~
2020-07-15 1182 views
今晚去樂富探姑媽, 知我中意食Burger, 就帶左我去樂富廣場平台食返餐。呢間餐廳主打Burger, 價錢介乎快餐店同外國品牌Burger專賣店之間, +$18升級套餐仲可以升級享用自選小食同飲品。餐飲揀左果汁先生, 我倆小食就揀左三文魚手指、芝士條兩款外皮帶焦脆, 芝士條中既芝士可以拉到長長芝士, 口感軟棉, 淡淡芝士香; 三文魚手指中既魚肉比較鞋,另外餐廳仲有自家製茄汁, 當中加入了香草, 點薯條食, 多一份香草味。【牛魔王漢堡】HK$52喜歡食Burger多一點香菇味, 於是額外加左$14加多一隻大菇, , 半溶芝士跟菇+牛肉漢堡扒溶為一體, 賣相邪惡, 塊牛表面有點焦香, 肉質粉嫩, 內裡keep到juicy肉汁, 同時夾住清甜蕃茄、清新蔬菜食, perfect!【半隻芝士龍蝦配牛魔王漢堡】HK$198龍蝦表面為熱溶芝士同茄蓉, 龍蝦肉質彈牙爽口, 配上甜甜微酸醬料, 惹味又開胃。餐廳全日冇加一, 抵食!

餐飲揀左果汁先生, 我倆小食就揀左三文魚手指、芝士條

【牛魔王漢堡】HK$52

【半隻芝士龍蝦配牛魔王漢堡】HK$198
半隻芝士龍蝦配牛魔王漢堡

半隻芝士龍蝦配牛魔王漢堡

餐廳全日冇加一, 抵食!
2020-07-13
$150 (Dinner)
2020-07-09 127 views
今晚同朋友去樂富試吓呢一間Seafood Stand,一入到去覺得餐廳設計別致,好似去咗外國咁。細細間餐廳,座無虛席,只有兩個服務員,但係服務態度非常好。我同朋友叫咗個牛魔王漢堡,好足料,另外轉套餐,加咗個芝士條同埋餐湯,個餐湯係粟米湯,超好味,值得推介。我哋再叫咗個10安士特級安格斯肉眼扒配薯菜,呢一個套餐就跟三文魚手指同埋橙汁。個肉眼扒煮得恰到好處,啲肥膏入口即溶,超正。我哋另外再叫咗個炸魚薯條,同埋田園沙律一齊食。我哋都好耐冇食過炸魚薯條,好懷念。我覺得Seafood Stand係一個同朋友聚會嘅好地方,暢所欲言,過好開心嘅一晚。
同朋友專程過嚟想試下呢間,點知真係嘥氣🙃🙃我都驚佢人多,打去想話留個位,因為只係早一段時間打去,都問過話有無位,問佢7:45到8:00呢段時間有無,佢答唔實,我留咗電話俾佢🙂🤷🏻‍♂️最後佢係無咗件事,我到咗附近,又打多次去,表明我到咗附近,問佢方唔方便,最後佢問我怕唔怕逼,我話唔怕,佢話留咗兩位俾我,我地最後係商場停車場搵到位泊車後過去,大約7:50左右,都驚過咗8:00佢唔方便留住個位,點知到咗之後佢話我做乜咁遲,仲要已經個位已經俾埋人😂🤷🏻‍♂️真心谷鬼氣,其實唔得可以答唔得,係有啲趕但佢又話留到,去到又俾咗人,仲要惡人先告狀話返我,無言🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️
同朋友專程過嚟想試下呢間,點知真係嘥氣🙃🙃
2020-06-26
Type of Meal
Dinner
事源:晚上7點30分打去問有冇位短髮女職員話有d full我地話已經向附近(泊車)7點9到8點有冇位佢話唔介意迫可以安排到咁我地即刻趕過去去到係7點50分我地同短髮女職員講頭先打左黎book佢就好燥咁鬧我地:有冇搞錯呀 又話好快到 我比左個位人喇(100%覆述)我地:…咁依家仲有冇位佢冇回覆就行走左大佬,專登揸車黎幫趁你地唔係求咩只係想安樂食餐飯,都要比人鬧,咁樣好咩?
事源:
晚上7點30分打去問有冇位
短髮女職員話有d full
我地話已經向附近(泊車)
7點9到8點有冇位
佢話唔介意迫可以安排到
咁我地即刻趕過去
去到係7點50分
我地同短髮女職員講頭先打左黎book
我地:…咁依家仲有冇位
佢冇回覆就行走左

大佬,專登揸車黎幫趁你地唔係求咩
只係想安樂食餐飯,都要比人鬧,咁樣好咩?
2020-06-26
2020-06-24 898 views
唔知大家食晚餐係咪一定要食米飯呢🧐?而小編就覺得唔一定喇,可能簡簡單單食碗麵又得又或者食個包亦得🥪。而今晚放工之後獨自一人搵找美食,近近地就去到樂富商場見到一間食係漢堡包🍔,賣相好吸引,而且價錢亦唔貴。一個人的晚餐就唔諗咁多喇,一於試試🤭。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈牛魔王漢堡 $52King of Devil’s beef Burger漢堡包相當大份🤩,餡料有蕃茄、芝士、青菜、芥末醬,相當豐富。漢堡牛肉厚身,亦唔會煎到好乾,啖啖肉好滿足🥰。小編切開發現,牛肉仲好鮮嫩,紅撲撲😚,牛肉味突出。住係附近嘅朋友有福了❤。52蚊食到高質漢堡又豐富材料,實在難得✨。另外,可以加$18蚊升級套餐,就可以加多款小食同飲品或是日餐湯🥣。小編就揀左單骨雞翼🍗,炸脆口感十分香口,熱辣辣香噴噴,雞肉嫩滑,小食佳之選👍。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦Seafood Stand餐廳除左漢堡包之外,仲有意粉同飯食🍚,唔會太一單咁只有漢堡包可以揀👏。而且餐廳環境格調好舒適,可以慢慢享受進食過程😎。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈牛魔王漢堡 $52
King of Devil’s beef Burger
單骨雞翼
2020-06-19
$70 (Dinner)
牛魔王漢堡
今天我同幾位同學仔去吃飯。因為看到舖頭較少人、唔使等就去呢間食午餐。 呢間舖頭沒有學生餐,午餐都至少48蚊, 對於我們學生來說都算贵。我第一次儘管就試下吧,只望價錢比貴一點,質素會比較好吧。可是事實不是如此……员工又少,落單遲遲未到,態度又差,我只是問他在哪裏落單,他就兇我了。當他送來食物時候態度才轉好。食物質素太差,完全沒有水準, 隨便找個茶餐廳都好味過佢,我食得好唔開心,我一定會釘佢牌。(╬◣д◢)

香脆三文魚 配忌廉雞肉意粉
乾炒豬扒烏冬
2020-05-31 415 views
樂富商場平台係有好多唔同既食市但係藍店起碼佔左大半 堅係藍果隻 唔係無表態既藍店所以要係樂富搵到黃店其實都幾難 最近先發現原來SeafoodStand係黃店 所以即刻過黎試因為疫情影響 呢間平時走比較高檔既食市 最近都有減價 平日堂食免加一 外賣可以有九折 以樂富餐廳黎講 呢間餐廳室內環境真係算高質嫁以為呢到無文宣 其實係有 不過較為低調今次點左白鱈魚漢堡配薯條同埋Zero可樂漢包如果有烘熱會更加好食 宜家係室溫所以口感麻麻地炸鱈魚炸得夠脆身唔會成口油 肉汁豐富配上他他醬非常好食薯條炸得岩岩好 唔會太過硬或乾身 不過個人比較鍾意食粗薯條價錢黎講 略貴 間唔中過黎支持下是可以的最後 香港人加油

因為疫情影響 呢間平時走比較高檔既食市 最近都有減價

價錢黎講 略貴 間唔中過黎支持下是可以的

最後 香港人加油
2020-05-23
2020-05-23 301 views
夜晚嚟左呢間餐廳,餐牌第一樣野就係番茄焗豬扒飯,諗住一定唔會有伏。。。等左冇幾耐,黎左貌相麻麻既一兜稍為凍左既飯。番茄醬冇番茄,完全只係食出茄膏味,好似漏咗加調味料咁。個飯似隔夜飯,冇飯香。醬汁唔得飯唔得都算,主角係豬扒,但係連豬扒都完全過熟,咬落超辛苦。想食豬扒飯就食番大XX算。

想食豬扒飯就食番大XX算。
番茄焗豬扒飯
2020-05-21 273 views
晚餐要左番茄焗豬排飯($48)包飲品。個飯無炒過,食落又硬又一舊舊,個汁凈係有酸味,最差係豬排,非常乾而且無調味。個飲品(蘋果汁)亦只係有色既水。非常伏同埋真心好難食,並無一般茶餐廳正常水平。
2020-05-21