2021-03-17 929 views
今日之前如果你問我係香港食burger 要去邊到,我會答你尖沙咀同港島區;但試過seafood stand 後,我會話你知仲有個新選擇,就係樂富!平日都唔多機會去到樂富,機緣巧合下見到位於樂富廣場嘅seafood stand,喜歡漢堡嘅我當然要試下。Burger 方面就試左招牌嘅牛魔王漢堡,呢到有樣好就係可以加配自己想食嘅配料,我就加左薯餅。 漢堡大小剛剛好,面包有加牛油烘過,牛肉亦夠晒厚身,而且有肉汁夠 juicy,再加埋honey mustard 醬,絕對有水準。主食方面亦叫左羊鞍,有人會怕羊嘅味道,但呢到嘅羊鞍肥瘦適中,不會太騷,而家煎到表面香脆,口感肉質都一流。另外叫左烤雞藍做小食,裡面有雞鎚同單骨雞翼,小小微辣而且香口,食起上嚟亦非常方便,呢點可以顯示出老闆嘅細心。

2021-03-17 352 views
今日約了我最好的朋友吃大餐,因為大家太久沒見,所以我們決定不受體重束縛,撇低老公,放肆盡情大吃。滋味雞翼籃雞翼籃有兩款雞翼口味,外脆金黃,滋味多汁, 脆皮帶點辣,非常香口。炸魚薯條這款美式街邊小食,條條薯條酥糯的口感, 應該無人能抗拒,魚肉嫩滑鮮美,啖啖滋味。他他白鱈魚漢堡加配芝士條,加倍烤大蘑菇脆薯餅和芝士這個漢堡是我們最期待的,因為我們狠狠的加配了大蘑菇薯餅和芝士, 這個漢堡因為太厚了,所以我們要逐層食。魚柳應該是和炸魚薯條的魚柳一樣,加上令人難以抗拒的軟糯芝士,香脆薯餅,香濃烤大菇, 都令人回味無窮。XO醬海鮮炒烏冬 我覺得這道烏冬炒得幾惹味,xo醬鮮中帶辣, 也有不少配料八爪魚、蜆、蟹柳等。 味道夠濃不鹹不膩, 值得推薦!黑松露雜菌意粉黑松露雜菌意粉味道不錯,松露夠香, 麪條沾上的醬汁非常香奶油味,麪條軟硬適中,不生不硬。

滋味雞翼籃

炸魚薯條

他他白鱈魚漢堡加配芝士條,加倍烤大蘑菇脆薯餅和芝士

XO醬海鮮炒烏冬

黑松露雜菌意粉
2021-03-11 596 views
鮮黃色嘅門口加上霓虹燈💛,遠遠就望到Seafood Stand。呢間良心小店理念係“Fresh from the Oceans to your Plate”,餐廳裝潢都貫徹海洋主題🦑,有水手壁畫同海鮮裝飾品,氣氛唔錯。今次試咗精選下午茶優惠套餐,逢星期一至六14:15-17:30供應,最平28蚊就有交易😱。而午餐同外賣優惠價錢都非常相宜,好過去其他連鎖店多多聲啦!下次要試下晚市嘅海鮮拼盤!————————————————👅牛魔王漢堡 ($55)👍🏻兩塊芝士搭住厚身牛肉漢堡扒,據稱採用美國安格斯牛肉🍔,幾有牛味又多汁,加上大量蜜糖芥末醬,貼心位係有提供手套,拎住食都唔會整污糟雙手啦👍🏻漢堡配沙律/薯條,附贈嘅免費飲品都幾多選擇,我地揀咗熱柚子蜜同蘋果汁👅炸魚薯條 ($38)👍🏻炸皮屬硬脆口感,炸魚搭配嘅酸瓜他他醬酸味啱啱好,感覺有特別調味過,薯條偏粗身,份量都唔少,非常邪惡嘅下午茶————————————————🚩總結:漢堡比較出色,價錢貼地———————————————— 🌟注意:假日另收加一服務費————————————————📍 Seafood Stand地址︰樂富聯合道198號樂

————————————————
👅牛魔王漢堡 ($55)

👅炸魚薯條 ($38)

————————————————
🚩總結:漢堡比較出色,價錢貼地
🌟注意:假日另收加一服務費

📍 Seafood Stand
地址︰樂富聯合道198號樂富廣場1樓1104號舖
🗺地區:#bem黃大仙
📥分類:#bem西餐
💰人均消費:#bem_51至100蚊
2021-03-04 356 views
今日早左番屋企,趕得切買午餐,午餐做到5點半,外賣有9折。叫左一份8安士肉眼扒,7成熟,配意粉,蘋果汁,$78,再9折,為$70左右。拎到番屋企,仲係暖,仲有少許沙律。肉眼扒有肉汁,好淋,好好食意粉有驚喜,係扁意粉,意粉當中我最鍾意食扁意粉,而且扁意粉感覺係貴d㗎意粉唯一不好係無炒過,又無汁去煮,就咁白勺煮熟,欠缺一d誠意。最後有杯蘋果汁做總結,完滿樂富好少有黃店,所以支持下,張單仲寫住香港人加油💪🏻,係香港人就會明白。
今日早左番屋企,趕得切買午餐,午餐做到5點半,外賣有9折。
拎到番屋企,仲係暖,仲有少許沙律。
肉眼扒有肉汁,好淋,好好食

意粉有驚喜,係扁意粉,意粉當中我最鍾意食扁意粉
,而且扁意粉感覺係貴d㗎

最後有杯蘋果汁做總結,完滿

2020-12-30 635 views
因為冇得堂食就買外賣,買左差唔多二百蚊其中個兩個burger,一個豬扒同一個牛扒burger 。勁難食,塊扒冇味,乾到好似咬緊橡筋咁,朋友叫既豬扒飯都好難食,塊豬扒好鞋。個飯唔係炒飯底黎,勁濕,一舊舊咁,完全唔值呢個價,唔會再幫襯。
因為冇得堂食就買外賣,買左差唔多二百蚊
其中個兩個burger,一個豬扒同一個牛扒burger 。
2020-12-15 495 views
前往樂富吃飯,朋友選擇樂富的原因,全因為方便他工作的地點,餐廳主打的食物和一般的快餐沒有大分別,但是他推介的就是漢堡包, 我當然挑選一個我喜愛的,選擇以套餐形式更配搭不同的小食,兩個人吃絕對是超水準表現。食物方面,我挑選的當然就是漢堡包套餐, 配搭的飲料也就是最喜愛的可口可樂, 冰凍的可口可樂, 配搭香脆可口的薯條,絕對是美味之選,但當中我最欣賞的就是有如熔岩瀑布般的芝士, 在漢堡包的旁邊慢慢的墜落, 新鮮份量十足,而當中的漢堡,做到內裏肉質鮮嫩,真是一個性價比極高的美食。

2020-12-11 393 views
樂富呢間漢堡店都想試好耐,因為都好多人推介我食,今日就黎會一會佢!午餐時間黎到都唔係好多人,可能大家都係home office嘅關係,所以可以坐得舒服啲仲加左啲聖誕裝飾,都幾有氣氛有扒餐同埋意粉果d揀,不過今次同朋友都想食漢堡包今次叫左兩個漢堡餐,可以揀配薯條或者沙律,我呢d熱氣怪緊係揀薯條,黎到配埋手套,非常貼心牛魔王漢堡:塊牛肉都好厚,煎得唔乾有肉汁,個包都有烘過,加埋雙色芝麻好香白鱈魚漢堡:條魚柳都幾長,個包都包唔住,炸得幾脆,加埋薯條好夠飽午餐黎講,呢個質素都唔算貴

仲加左啲聖誕裝飾,都幾有氣氛

有扒餐同埋意粉果d揀,不過今次同朋友都想食漢堡包

午餐黎講,呢個質素都唔算貴

2020-12-09 286 views
Seafood stand 全盛時期有幾間分店,印象中之前食過食物質素相當唔錯。依家就只剩下樂富一間店舖。剛在附近收工,就同男友過黎食晚餐。Burger套餐價格都相宜,除咗burger之外仲有意粉、扒餐選擇。堂食係以點心紙自助劃點餐外賣自取還有特別優惠,$48/set卡邦尼意粉 $48免費配汽水或餐湯 意粉質地軟硬適中掛到汁,配料都幾多。唯調味就偏淡左少少。牛魔王漢堡加配芝士條$52 + $18另加$2配熱蜜桃茶最經典嘅漢堡組合,兩塊邪惡芝士夾住牛肉漢堡,漢堡juicy亦都有牛味,鮮嫩美國牛扒漢堡$58牛扒夾漢堡又另一種口感,口感唔太韌。+$12 黑松露炒滑蛋黑松露味超突出,正。滋味雞翼籃 $38外層炸得脆身,內裏唔乾柴。

剛在附近收工,就同男友過黎食晚餐。

外賣自取還有特別優惠,$48/set

卡邦尼意粉 $48免費配汽水或餐湯

意粉質地軟硬適中掛到汁,配料都幾多。唯調味就偏淡左少少。

牛魔王漢堡加配芝士條$52 + $18

另加$2配熱蜜桃茶

鮮嫩美國牛扒漢堡$58
牛扒夾漢堡又另一種口感,口感唔太韌。

+$12 黑松露炒滑蛋
黑松露味超突出,正。

滋味雞翼籃 $38
外層炸得脆身,內裏唔乾柴。
2020-11-30
$150 (Dinner)
2020-11-22 211 views
仲記得好耐之前未知Seafood stand係黃個陣食過一次burger~今次黎食唔想咁heavy就試下個黑松露雞絲意粉啦($60)😆男朋友就嗌左巨人漢堡($93)😌意粉唔算好creamy個種 比較多菇 如果雞肉份量多啲就好啦😂可能因為我比較大食😂食完唔算好飽🤭套餐有包野飲 叫左杯蜜桃茶少甜走冰😊都係burger好味啲😛雙層牛肉 好juicy啊!仲有好多芝士🤪好似仲有兩塊煙肉添!薯條外脆內軟 茄汁有少少香料幾正!不過假日lunch要加一個burger就有少少貴啦🤭
Lunch
2020-11-14 200 views
以前細個好鍾意去樂富街市買花💐一大紮都都只係一百蚊😻所以Annie對樂富都算幾熟悉樂富商場翻新後都靚左好多多左好多新餐廳🤤🤤·今次嚟到一間主打burger既餐廳🍔▪煙三文魚沙律 HKD$42▪牛魔王漢堡 HKD$52▪XO醬海鮮炒烏冬 HKD$48▪滋味雞翼籃 HKD$38·牛魔王漢堡🍔份量好巨型,最正嘅當然係佢塊手打漢堡,手打牛肉咬落鬆軟,仲食到啖啖牛肉味😋漢堡包皮煎香過,整得好有誠意呢!而其他食物都係抵食夾大件,四十幾蚊既價錢絕對超值🤩·炒烏冬炒得好夠鑊氣👍 大大碟幾哂2個人食😋·三文魚沙律超大碗,份量一啲都唔孤寒😚·而滋味雞翼籃炸得好香脆,味道絕不遜色於連鎖炸雞店👍

以前細個好鍾意去樂富街市買花💐

▪牛魔王漢堡 HKD$52
▪XO醬海鮮炒烏冬 HKD$48
▪滋味雞翼籃 HKD$38

炒烏冬炒得好夠鑊氣👍 大大碟幾哂2個人食😋

三文魚沙律超大碗,份量一啲都唔孤寒😚

而滋味雞翼籃炸得好香脆,味道絕不遜色於連鎖炸雞店👍
2020-10-06
Dinner
2020-10-11 210 views
朋友dayoff約咗lunch落呢間cafe食漢堡!啱啱放寬lunchtime堂食冇耐,餐廳唔多客,得一兩枱坐咗人,門面一個侍應都搞得掂。(話說疫情前都食過呢間幾次,可能每次lunchtime都坐爆人,兩位侍應都太忙,所以每次都覺得佢哋態度語氣都唔係咁好⋯⋯)今次再試,服務方面係有啲改善嘅~ 今次試咗【白鱈魚漢堡伴自家製他他醬配薯條】鱈魚唔算太脆,可能係他他醬比較多,浸腍咗條魚~而炸薯條比較乾,食完會好口渴。但呢個價錢嚟講~不過不失啦🤣
朋友dayoff約咗lunch落呢間cafe食漢堡!

但呢個價錢嚟講~不過不失啦🤣
2020-09-08
2020-10-06 156 views
潛咗水咗耐第一次寫食評。住喺同區成日經過都冇試過,一直搵唔到機會試。加上疫情少左出門,今日終於試到。堂食免加一,外賣再9折,想食burger好耐,叫左個魚柳堡加$18配嘢飲小食,折左都係$57。外賣等咗幾個字,即叫即整所以冇咁快。番屋企大約半個鐘,個魚仲有微脆,相信堂食會更好味。魚唔會炸得老,但又未話好juicy嗰種;配左蕃茄沙律菜同某當嘅魚柳包醬,簡簡單單。個包幾好食,軟屬。最加分係塊魚柳,因為夠大、唔腥又好食。成個burger份量大約係一隻好勉強揸住咁大但又唔會跌嗰種。成個burger實物同照片完全相符嗰吓好嘢!小食揀左炸三文魚塊,係兩條好似食指咁上下大嘅魚柳,冇咩驚喜。另外配咗涷蜜桃茶,係正常蜜桃茶甜甜地嘅味,冇異樣。夜晚食呢個餐份量絕對啱啱好,男士可能再加多個小食就一定夠飽。最後張單小貼心「香港人加油」。以咁嘅價錢絕對值回票價,要食高級貴價burger嘅朋友就唔好嚟呢度喇!🙈希望下次繼續支持小店試埋其他burger同套餐。

最後張單小貼心「香港人加油」
希望下次繼續支持小店試埋其他burger同套餐。
2020-10-06
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
2020-10-03 154 views
好黃啊幅牆寫住大大隻stand with Hong Kong屋邨小店,扺食又好食,唔似d普通burger店,無咩質素都賣到$7-80個包叫咗個餐,係粟米忌廉湯牛魔王,配單骨雞翼個包食落好舒服,塊漢堡唔會好油,都好juicy個包咬落唔痴牙,有芝士,呢個性價比,價錢x打好多間漢堡加配炸墨魚鬚,好新鮮,炸得幾靚10安士安格斯肉眼配薯條,好大塊塊扒唔加汁都已經好食,有肉味又juicy肉質幾好 唔會好淋,都易切,唔un薯條好多,仲有沙律菜,淋咗醋,配餐唔洗加呢兩樣了門面裝修得好靚,一d都唔屋邨
好黃啊
幅牆寫住大大隻stand with Hong Kong

叫咗個餐,係粟米忌廉湯
牛魔王,配單骨雞翼
個包食落好舒服,塊漢堡唔會好油,都好juicy
個包咬落唔痴牙,有芝士,呢個性價比,價錢x打好多間漢堡

加配炸墨魚鬚,好新鮮,炸得幾靚

10安士安格斯肉眼配薯條,好大塊
塊扒唔加汁都已經好食,有肉味又juicy
肉質幾好 唔會好淋,都易切,唔un
薯條好多,仲有沙律菜,淋咗醋,配餐唔洗加呢兩樣了

門面裝修得好靚,一d都唔屋邨
2020-10-02 90 views
樂富廣場地下,有好多不同的餐廳,遠遠看到Seafood,就行了過去。原來這間餐廳是食漢堡包的。入餐廳時,自己先量量體溫,再用搓手液。餐廳燈光柔和,還有個小酒吧,見到好多客人都飲啤酒,氣氛好好。10oz安格斯肉眼扒,伴有麻醬沙律和薯條,牛扒面煎得香口,熟度剛剛好,薯條亦炸得香脆。牛魔王漢堡,未食都有好香的芝士味,漢堡牛扒好厚身,肉質鬆,而且好有肉汁,漢堡包的醬好好味,連生菜芝士一齊,味道好豐富又夾,真係好味。套餐小食三文魚手指和單骨雞翼,同樣炸得好香脆,真係配啤酒就啱晒。

Dinner
2020-09-18 129 views
疫情放緩少少可以出外行街食飯,近排常常買外賣回家吃,難得出外吃晚飯所以想去据扒。朋友約去樂富商場,搵了間抵食的西餐廳,這裡有漢堡包、意粉焗飯同扒類。香草煎羊架 配薯菜羊架鮮嫩沒有羶味,蒜蓉加黑椒汁煎封肉汁絕配。10oz 特級安格斯肉眼扒 配薯菜份量足料特級安格斯肉眼扒大大件,牛扒切開見到鮮嫩粉紅,很有牛味而不會韌,濃濃黑椒醬汁非常惹味。另加 $18 轉套餐 可選小食同飲品或是日餐湯我們點了芝士條同三文魚手指,芝士條鬆脆有拉絲效果而三文魚條改咗魷魚條一樣好味。點埋餐飲凍蜜桃茶同熱咖啡,令今晚可以劃上完美句號。

香草煎羊架 配薯菜
羊架鮮嫩沒有羶味,蒜蓉加黑椒汁煎封肉汁絕配。

10oz 特級安格斯肉眼扒 配薯菜

另加 $18 轉套餐 可選小食同飲品或是日餐湯

點埋餐飲凍蜜桃茶同熱咖啡,令今晚可以劃上完美句號。