2008-12-28
2008-12-27 (sat)星期六既旺角, 周圍都勁多人,想搵個靜靜的地方傾計真係唔係咁易.朋友說一定要到呢間cafe試試, 3點正, 一上到去..咩人都冇. 不過好舒服既環境吸引著我。呢度地方唔大, 大約只有600尺, 同一般既樓上cafe差不多. 不過裝飾得好舒服, 地方光明, 又整齊。我地叫左3個tea set, 一心打算食返件cake, 可惜, 因為xmas, 他們呢幾日冇時間整, so 成間cafe都冇cake叫. 可惜呀!1. 碎旦沙津飛碟 ($27): 好普通..2. 烤德國腸($40): unexpected!! 有大大的8條. 而且並非一般的芝士腸, 是不時在西餐廳食到既德國腸, 表面焗得香口, 內裡juccy又有肉味, 不錯不錯!3. 是日意粉 - 肉醬意粉 ($37) :好細份..可能係tea. 意灶粉較硬身, 煮意粉既手勢不錯, 意粉底加tomato jucie炒過. 幾野味, 個source 就一般,,有點失望。每個tea set都配有飲品一杯:1. coffee: 即磨coffee, 可惜沒有skim milk, 又沒有代糖..一般cafe仔都冇架喇..
1. 碎旦沙津飛碟 ($27): 好普通..
每個tea set都配有飲品一杯:
1. coffee: 即磨coffee, 可惜沒有skim milk, 又沒有代糖..一般cafe仔都冇架喇..算啦..black coffee照飲.
2. latee (+$2) : 個奶打得ok. 當然冇starbucks 個d 咁滑, 但cafe來講, 都幾好~
上cafe都係想傾下計, 其實食物都係其次, 呢度環境好舒服, 好適合大家靜靜休息一下。