2024-04-03 364 views
D嘢都新鮮,一個爐,幾特別。但係令人唔愉快嘅喺,啱食完燒肉,未飲曬杯嘢,D侍應已經噴緊清潔劑抹檯。當時就只有一兩圍檯客喺度。都唔明點解好似趕客咁,希望可以改善啦!
2024-04-03
$150 (Dinner)
2024-03-20 459 views
有次滿心期待同屋企人夜晚去吃呢間烤肉店,叫左餐牌內最貴嘅二人餐,點知d肉系黑黑地色的(明顯的唔新鮮)😱我心lum:算啦,呢間試一次就算。不過屋企人實在食唔落,同左店員耐性反映(因為餐廳都有其他食客,唔想影響人地生意,所以都系好細細聲同店員反映,希望可以更換一碟肉),點知更離譜嘅系,個店員只系反轉肉面,卑翻同一碟黑肉黎 真系黎晒大譜! 🧐🧐🧐🧐🧐最後,我地直接成碟肉原封不動放在檯面。個店員仲話卑張積分卡我地,希望我地下次再黎wor, 真系唔知講咩好。 gum難低質嘅燒肉店都系第一次見。
我心lum:算啦,呢間試一次就算。
gum難低質嘅燒肉店都系第一次見。
2024-02-24 371 views
套餐包一款肉+小食+湯+飯+飲品飲品仲要冷熱同價 超豐富超抵食👍🏼叫左兩個餐 小食叫左唐揚炸雞同八爪魚丸曬左d五香粉都幾惹味 唔錯湯係麵豉湯 正常味道~板燒吉列牛 ($88)有七塊 個紋路都幾靚雖然出面層炸粉唔脆燒番香都好食本身冇咩味 沾個燒肉醬都ok👌🏼板燒美國封門柳 ($98)有六塊 肉質唔差 唔會好韌都有少少牛味 個飯有飯素配埋一齊都幾好食成個餐咁豐富 堅抵食!

套餐包一款肉+小食+湯+飯+飲品
飲品仲要冷熱同價 超豐富超抵食👍🏼

叫左兩個餐 小食叫左唐揚炸雞同八爪魚丸
曬左d五香粉都幾惹味 唔錯
湯係麵豉湯 正常味道~

板燒吉列牛 ($88)
有七塊 個紋路都幾靚
雖然出面層炸粉唔脆
燒番香都好食
本身冇咩味 沾個燒肉醬都ok👌🏼

板燒美國封門柳 ($98)
有六塊 肉質唔差 唔會好韌
都有少少牛味 個飯有飯素
配埋一齊都幾好食

成個餐咁豐富 堅抵食!
2023-09-24 566 views
📍炻板燒 (屯門)屯門屯門鄉事會路112-140號雅都花園商場地下G10A號舖牛味指數:❤️❤️❤️小編今次黎到屯門呢間專門牛嘅石板燒嘅小店 雖然地方對距離住九龍嘅我係遠左小小 但交通好方便 地鐵站一出 行4-5分鐘就到 中意食牛嘅你地不妨來試試!☺️- 板燒吉列牛🥩燒個下滋滋聲 已經有好香嘅牛味💨 增加左我唔小食慾 不過唔好介意 味道比香味遜色少少 可能係因為太香 令我期望太過 但整體上生食同燒食我都試過 都係好食格!睇佢啲油花咁靚就知啦~😝大家要食嘅話 記得晏就過黎呀 因為lunch set好抵食格 正😋🥢
📍炻板燒 (屯門)

牛味指數:❤️❤️❤️

- 板燒吉列牛🥩

2023-03-13 1014 views
本身住大埔,但每年拜仙人都會有入屯門,唔係地膽,所以上網搵下有咩食,見呢間燒肉咁多like,個燒爐又幾得意,就揀左佢。搵地圖再發現原來搬左就之後搭一個站輕鐵到建生,行5分鐘就到,入到去發現乜油煙味,幾好😆我地一家四口叫左燒牛肉配飯;牛肉好新鮮,個爐仔好得意,細細個,又唔太油煙,正!吉列豬扒蛋飯;係我鐘意嘅濕蛋😊好好撈飯,吉列豬扒火喉啱啱好,外脆内軟✌🏻雜菜烏冬;可能姐姐知我個女唔食肉,專登比多d菜同粟米佢,個湯底好好飲,我個女好細食少都清哂。鰻魚蛋飯;條鰻魚係肥美嗰種,亦無燒到乾柴烈火,值得讚👍🏻良心小店,再經由屯門一定會再幫襯☺️👍🏻

本身住大埔,但每年拜仙人都會有入屯門,唔
係地膽,所以上網搵下有咩食,見呢間燒肉咁
多like,個燒爐又幾得意,就揀左佢。
搵地圖再發現原來搬左就之後搭一個站輕鐵到
雜菜烏冬;可能姐姐知我個女唔食肉,專登比
多d菜同粟米佢,個湯底好好飲,我個女好細食少都清哂。

鰻魚蛋飯;條鰻魚係肥美嗰種,亦無燒到乾柴烈火,值得讚👍🏻
良心小店,再經由屯門一定會再幫襯☺️👍🏻
2022-11-06 903 views
購買四個外賣餐四份主餐齊但只有三杯飲品,致電去餐廳了解又無人接聽,雖然食物水準係無問題,但其它服務唔太理想,提醒外賣食客一定要檢查清楚,唔係漏咗啲食物就食得唔愉快!
2022-11-06
TakeAway
2022-09-29 1013 views
屯門除咗紅橋黃店美食多建生附近而家都進駐咗幾間黃店💛今次就試吓呢間炻板燒🔥之前舊鋪係雅都花園商場搬過嚟呢個價錢 食物質素 絕對係性價比高👍🏻👍🏻美國封門柳配稻庭烏冬🍜(學生餐)$68送麵豉湯🧉/飲品🧃封門柳係牛既橫隔膜 每隻牛得一條佢既牛味相對會比較濃 肉質鮮嫩 加上少許鹽同黑椒 食落更加惹味😋肥牛豬骨稻庭烏冬🍜 $48 送麵豉湯🧉奶白色豬骨濃湯底 幾入味 肥牛份量都算多吉列蝦豬骨稻庭烏冬🍤🍜 $48 送麵豉湯🧉吉列蝦炸得好香脆 稻庭烏冬爽口彈牙🤤🔅佢哋既午餐同學生餐都好抵食 但記得要預留時間等位🔆💛 炻板燒 @sekbeensiu_ori 📍 屯門良德街3號豐連地下5號舖#炻板燒 #屯門黃店 #黃店 #黄色經濟圈 #屯門燒物 #屯門 #屯門美食 #黃店推介 #超人氣 #懲罰黃店 #相機食先 #良心小店 #食好西 #打卡 #高質 #石燒牛 #午餐 #學生餐 #hkig #Tuenmun #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #blogger
屯門除咗紅橋黃店美食多

📍 屯門良德街3號豐連地下5號舖

美國封門柳配稻庭烏冬🍜(學生餐)$68 送麵豉湯🧉/飲品🧃
美國封門柳配稻庭烏冬🍜(學生餐)$68 送麵豉湯🧉/飲品🧃
2022-08-13 960 views
之前試過呢間餐廳的外賣⋯雖然賣相很好但相對比較油膩而且選擇比較少⋯所以今次選擇午餐再試試佢一入門面是令人舒服的半工業風裝修,水泥牆配上木枱同長木櫈,門上有少量的漆畫作裝飾,加上位置寛闊,整個環境坐得很舒服。不過也因此相對來說,位置比較少,整間餐廳大約有7-8張4人枱。我太約12:40入坐只有一台客,但二十分鐘之後都已經滿座。我點的是lunch set的吉列牛另加泡菜。午餐包括凍飲還有一份小食,而白飯可以加68升級神級蛋包飯,不過因為之前食過還有吉列牛配白飯會無咁油膩所以我沒加。小食的炸雞都炸到好乾身,但入面都依然肉汁飽滿,無失禮整個餐份量都很足,一個成年男士都一定夠飽。吉列牛的外層脆衣炸得幾好,比較挺身,燒完都不會離肉,不過燒的時候都要注要有可能因為外衣面令肉接觸不了石板而燒不到。成個用餐體驗挺好,店員都態度很好。值得再來另外有一點值得讚和兩點要改善的地方。好的是所有食物都很夠熱,特別是麵豉湯,很少餐廳可以拿得出出煙的麵豉湯,而且我見後來的客人收到也是熱辣辣出煙,值得讚。但要改善的是餐廳提供的綠茶,相對來很濃,甚至濃到苦澀,想食完餐飲一杯茶來解膩就完全飲不下去。第二點是餐牌有點不清楚的

小食的炸雞都炸到好乾身,但入面都依然肉汁飽滿,無失禮

整個餐份量都很足,一個成年男士都一定夠飽

成個用餐體驗挺好,店員都態度很好。
值得再來

另外有一點值得讚和兩點要改善的地方。

第二點是餐牌有點不清楚的地方⋯上面最底寫着凍飲加$7,熱飲加$5,但原來是燒肉的餐都包餐飲,要加熱的是餐牌下半的午市套餐,令我以為店員收少了錢再問⋯弄成不必要的尷尬⋯

$96 (Lunch)
2022-07-29 620 views
今日同屋企人試吓呢間位於豊連嘅炻燒肉店。經過我弟弟嘅介紹、佢話同女朋友食咗兩次、CP值很高、今日就同屋企人一齊食啦。本身尋日都有去㗎竟然冇開、但心諗明明禮拜二先休息、不過算啦、今日再去、我哋嗌咗3份燒肉123套餐~$98 位好好食呀、同埋肉嘅質素都不錯、又有白飯、麵豉湯又有凍飲、其實都飽㗎。佢哋嘅服務態度都很好、唔錯!唯一唔好嘅地方、就係個冷氣實在太唔夠啦、食到出汗當然一定會再嚟啦、試吓其他都好。仲有一張印花卡、我諗我覓食喺附近多一個選擇了!
今日同屋企人試吓呢間位於豊連嘅炻燒肉店。
佢哋嘅服務態度都很好、唔錯!
唯一唔好嘅地方、就係個冷氣實在太唔夠啦、食到出汗

當然一定會再嚟啦、試吓其他都好。
仲有一張印花卡、我諗我覓食喺附近多一個選擇了!
2022-06-30 609 views
今晚同事介紹食板燒牛,我哋叫咗A4和牛,封門柳,牛小排幾樣試下! A4和牛~入口即溶肥美,封門柳~牛味重,有口感👍,牛小排~薄薄哋,味道都唔錯😙! 另加小食,飲品價錢實惠,值得推介! 以每人二佰幾價錢去食燒牛~抵👍👍👍
2022-06-30
$250 (Dinner)
2022-06-29 361 views
係新墟個時已經成日想食,不過因為唔就腳,所以到佢再開鋪先嚟食!咁耐先試其實係驚會同係日本食既差太遠,但出乎意料之外既咁ok喎!咁既價錢對得住食客有餘!份量多!牛味夠!食晒個白飯都未食晒d肉!加錢叫左個蛋包飯!好食到飛起!真係食過返尋味呀!
Type of Meal
Lunch
2022-06-02 479 views
屯門以往比較好d 嘅食市總係市中心一帶,好似建生一帶只有普通茶餐廳或小店,近呢一年因為有咗新樓盤,比較特色嘅選擇隨住進住。由炻板燒貼紅紙開始就有期待,以前想食,一定最近都要去元朗,終於可以本區有之餘,仲係屋企附近,真係拍手掌。環境~企理乾淨,枱唔算好多,但正常,因附近都係,更有街坊生意感覺。服務~禮貌,亦見員工同顧客有傾有講,會好快上食物及清去枱面已食完嘅碟。食物~今次叫吉列牛,肉身軟淋,但牛味唔太出,下次會試小牛排再比較。附送小食,今次揀咗炸雞,呢個唔錯,雞身唔乾。另有飯有湯,正正常常,要讚凍飲唔駛加錢,亦冇加一,呢d 真係街坊生意。對我黎講,唔算話一食會嘩一聲,但都係一個好選擇,以$88黎講係抵,我會再食都唔會去茶記。
2022-06-01
Type of Meal
Lunch
2022-05-21 492 views
店內裝修好簡約見到話下午茶去到六點,放工後就去食試新野,入到去原來食燒肉嘅午餐和下午茶是一樣價錢的,所以都叫咗較貴小小的封門柳燒肉套餐: 燒肉、小食、飯素飯、麵豉湯和飲品。我另外加咗$00一碟泡菜正常味道, 我要用嚟送飯小食叫了炸雞塊識落粉漿較厚雞較少,但味道香口好味食物陸陸續續上枱影返張大合照先經店員介紹之後話封門柳較為肉質硬但係肉味濃, 共有8塊,厚薄適中附帶一舊牛脂肪俾你開爐用石上燒的感覺真的是很好,即燒即食,香濃美味果然牛味好出最後埋單冇加一,消費$106 捧着肚子走人囉
店內裝修好簡約

我另外加咗$00一碟泡菜正常味道, 我要用嚟送飯

小食叫了炸雞塊識落粉漿較厚雞較少,但味道香口好味
食物陸陸續續上枱影返張大合照先

附帶一舊牛脂肪俾你開爐用

石上燒的感覺真的是很好,
即燒即食,香濃美味果然牛味好出

最後埋單冇加一,消費$106 捧着肚子走人囉

2022-05-18
$106 (Tea)
  • 封門柳燒肉套餐
2022-05-20 300 views
肥牛份量都幾多,味道唔會太鹹,又有d芝麻蔥花咁,幾有心機!鰻魚雖然份量唔多,但味道唔差,55蚊呢個價錢仲包埋凍飲同湯。雖然外賣等左大概三四個字左右,但個質素真係有番咁上下,無hea整,下次都會再幫襯🥰。