2023-04-07 455 views
Donki開咗壽司店都有一段小時間,見到好多人嘅評價都係一半半。但係我都係好堅持想去食一次😂食完嘅感覺就係不會有第二次!刺身都係新鮮嘅只不過佢嘅飯少油🥲食完個胃有少少唔太舒服😕真係食過就算了😗
2023-04-06 381 views
平時食壽司就食得多啦,難得今日終於撞到冇人等位既鮮選壽司入到去座位,職員好有耐心推介邊種壽司同介紹返邊種壽司適合小朋友,之後呢就到我地自己選食個三文魚子壽司真係放到滿滿的三文魚子厚砌三文魚壽司三種唔同的蝦壽司依個吞拿魚拖羅三拼職員推介,一試難忘入口即溶,簡直係同日本當地食既一樣口感花之戀壽司蟹子放到滿滿炙燒三文魚幾香口分唔清三文魚同三文魚腩壽司了!三文魚親子壽司好好味鮮選壽司既壽司口感同味道同日本當地既味道一樣咁鮮,好懷念日本當地壽司可以係度食返嗰種味道
平時食壽司就食得多啦,難得今日終於撞到冇人等位既鮮選壽司
食個三文魚子壽司真係放到滿滿的三文魚子
厚砌三文魚壽司
三種唔同的蝦壽司
花之戀壽司蟹子放到滿滿
炙燒三文魚幾香口分唔清三文魚同三文魚腩壽司了!
三文魚親子壽司好好味鮮選壽司壽司口感同味道同日本當地既味道一樣咁鮮,好懷念日本當地壽司
可以係度食返嗰種味道
2023-04-02 282 views
讚1 啲壽司飯既溫度 整體係好過壽司郎2 吞拿魚腩幾夠油份 油甘魚既質感都有光澤3 夠晒少人 等都唔使等彈1 真係叫乜無乜 十幾樣嘢都話sold out 想叫個啤酒都要等三四個字 上檯仲要暖

1 啲壽司飯既溫度 整體係好過壽司
2 吞拿魚腩幾夠油份 油甘魚既質感都有光澤
3 夠晒少人 等都唔使等

2023-03-28 237 views
🥹本來抱有期待地去食 以為至少有donki嘅質數 入到去點餐 見到有手機點餐覺得幾好 因為唔係搶住一部機點餐 跟住發現menu有N樣嘢係SOLD OUT(手機唔會顯示SOLD OUT) 不過我果時入座係1223🫥野食黎到就係惡夢嘅開始🫠坦白講 我食完 覺得碟碟差唔多味 因為壽司飯嘅味道太重亦偏鹹 而且飯會散#藍鰭吞拿魚拼盤 只有最肥嘅拖羅有些少油脂香 其他不予置評🫠#三文魚 冇油脂香 食落去冇味🥲#日本產池魚 魚本身係偏腥 不過有薑同壽司飯嘅味道配搭 整體平衡翻#生八爪魚 #玉子燒 一般 都係冇咩味🥹#日本產帆立貝 見到係一整隻係幾開心 味道一般唔算甜#吞拿魚他他 個紫菜係脆嘅 個茶壺非常不智 好難斟水 🤦🏻‍♀️同埋取消左迴轉壽司嘅服務 有啲可惜 氣氛差啲最後用20分鐘食完 就想快啲走🥹唔會有下次👋

🥹本來抱有期待地去食 以為至少有donki嘅質數

同埋取消左迴轉壽司嘅服務 有啲可惜 氣氛差啲

最後用20分鐘食完 就想快啲走🥹
唔會有下次👋
2023-03-12 270 views
食完完全無滿足嘅感覺,奇怪的安排,明明勁多檯,但唔安排人入坐,以滿足排隊嘅現象。首先,飲品(包括酒類飲品或汽水)全部sold out。第二,茶壺裝水時,出熱水口同個茶壺位置唔對,要將茶壺斜放先裝到水第三,有刺生嘅壽司,舊飯係比較溫暖,熟食嘅壽司飯較為清涼。同埋舊飯係酸左少少第四,有部分壽司碟上有黑色一點點第五,食物方面- 藍鰭吞拿魚拼盤 - 同donki超市外賣比下去。- 日本產池魚 - 薑味太重明明同donki壽司一樣,但外賣好食過堂食
首先,飲品(包括酒類飲品或汽水)全部sold out。

第三,有刺生嘅壽司,舊飯係比較溫暖,熟食嘅壽司飯較為清涼
。同埋舊飯係酸左少少
第四,有部分壽司碟上有黑色一點點

第五,食物方面
- 藍鰭吞拿魚拼盤 - 同donki超市外賣比下去。
- 日本產池魚 - 薑味太重

明明同donki壽司一樣,但外賣好食過堂食
2023-03-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
平時我都幾中意去Donki買野食,而Donki係荃灣更開埋壽司🍣店,叫做《鮮選壽司》,行完Donki決定黎試下😋‣ 藍鰭吞拿魚拼盤 ($37)‣ 火炙藍鰭吞拿魚赤身 ($22) ‣ 藍鰭吞拿魚大拖羅 ($27) 三款壽司都係選用高級食材藍鰭吞拿魚,當中最滿意就係大拖羅😘油脂味豐富,入口即溶,好正🤤‣ 三文魚拖羅 ($22)‣ 厚切三文魚 ($22) 呢兩款三文魚壽司各有特色,三文魚拖羅同樣油脂豐富口感一流,而厚切三文魚就大大啖三文魚肉,大滿足😍‣ 日本產帆立貝照燒 ($22)‣ 火炙赤蝦 ($22) ‣ 火炙海鰻 ($17) ‣ 油甘魚 ($22) 呢幾款味道都唔錯而且夠新鮮,不過整體黎講都係偏薄同細塊~💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟食物質素唔錯,可惜壽司款式偏少;佢價錢係比壽司郎平,但同樣份量都比壽司郎細~未試過既不妨一試,不過我自己就試過一次就夠了~💰Total: $258 ($129/pp 已包括10%服務費)📍鮮選壽司|@荃灣大河道100號海之戀商場2樓2001號舖(到訪分店)銅鑼灣百德新街22-26號名珠城1樓山頂山頂道118號山頂廣場1樓113號舖柴灣小西灣道28號藍灣廣場1樓1

‣ 藍鰭吞拿魚拼盤 ($37)
‣ 火炙藍鰭吞拿魚赤身 ($22)
‣ 藍鰭吞拿魚大拖羅 ($27)

‣ 三文魚拖羅 ($22)
‣ 厚切三文魚 ($22)

‣ 日本產帆立貝照燒 ($22)
‣ 火炙赤蝦 ($22)
‣ 火炙海鰻 ($17)
‣ 油甘魚 ($22)
呢幾款味道都唔錯而且夠新鮮,不過整體黎講都係偏薄同細塊~

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟

📍鮮選壽司|@
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2001號舖(到訪分店)
銅鑼灣百德新街22-26號名珠城1樓
山頂山頂道118號山頂廣場1樓113號舖
柴灣小西灣道28號藍灣廣場1樓102及108
紅磡黃埔天地時尚坊(第2期)地庫B1-B8 及 B27-B32號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_日本菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣 #foodstep_銅鑼灣 #foodstep_紅磡 #foodstephk_柴灣

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
2023-02-26 404 views
諗住係donki壽司唔會太伏,估唔到咁差!食物,衛生同服務都強差人意!首先入到去,枱面冇茶冇杯,叫極都冇人理,等左好耐終於俾左壺茶,但係都冇杯😑 最後要自己去拎。拎到返黎抹下個杯,仲抹到有漬!好污糟!1. 茶壺係茶包,唔係抹茶粉。2. 出水位同茶壺有段距離,好難加水。3. 第二次加水亦因茶壺過熱無法加水。之後叫嘢食,勁多嘢sold out 😑 嗰陣先5pm!最後求其嗌左幾碟三文魚,叫左三文魚拖羅($22)同普通三文魚($12)。普通三文魚有腥臭味,食得出唔新鮮,食落去仲有根🤮嬲得滯冇影相,淨係想快d走。同一個價錢有更好嘅選擇,一定唔會再去!
諗住係donki壽司唔會太伏,估唔到咁差!
食物,衛生同服務都強差人意!

拎到返黎抹下個杯,仲抹到有漬!好污糟!

1. 茶壺係茶包,唔係抹茶粉。
2. 出水位同茶壺有段距離,好難加水。
3. 第二次加水亦因茶壺過熱無法加水。

之後叫嘢食,勁多嘢sold out 😑 嗰陣先5pm!

嬲得滯冇影相,淨係想快d走。

同一個價錢有更好嘅選擇,一定唔會再去!
2023-02-19 209 views
好久未去過壽司郎以外嘅地方食壽司啦,今日黎咗依間由Donki 開嘅鮮選壽司。因為好多都sold out😂😂😂😂叫咗入口鮮得黎帶一點甜嘅嘅三文魚,爽口唔韌嘅北寄貝同埋中咗化骨綿掌嘅鰻魚總體感覺ok。PS:個wasabi唔錯
入口鮮得黎帶一點甜嘅嘅三文魚

,爽口唔韌嘅北寄貝

同埋中咗化骨綿掌嘅鰻魚

總體感覺ok。PS:個wasabi唔錯
2023-02-19 166 views
donki開左迴轉壽司好耐架啦,由佢開業到依家,終於黎到打卡啦👏👏👏👏唔知係咪已經過左熱潮又多左分店定係下午茶時間,好驚喜可以直入🎉🎉🎉🎉餐廳氛圍好貼近日本喔,環境都好好,杯茶好清新,係新幹線送壽司黎架,好得意丫😍😍😍叫左三文魚,吞拿魚,帶子壽司壽司飯比壽司朗好食喔,但係呢都易散開,要練好筷子功丫。材料新鮮,好食既,性價比上就不過不失啦,唔係好高,但食材新鮮,所以都可以既😊😊😊😊

叫左三文魚,吞拿魚,帶子壽司
2023-02-16 151 views
食開壽司郎最壽司🍣🍣🍣🍣🍣總要試埋香港同類型既迴轉壽司⋯⋯⋯係由Don Don Donki集團開既鮮選壽司🍣🍣🍣🍣🍣熱食選擇比壽司郎少,所以呢點係有失望既其餘壽司都比同Don Don Donki 外賣壽司好似唔差得遠,所以呢點有少少失望🥲🥲🥲🥲🥲但整體係還好啦🫢🫢🫢🫢🫢不過不得不提既係⋯鮮選壽司既拖羅性價比高,係唔錯既體驗,呢方面比其他同類型既壽司店優勝架👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食開壽司郎最壽司🍣🍣🍣🍣🍣

熱食選擇比壽司郎少,所以呢點係有失望既
但整體係還好啦🫢🫢🫢🫢🫢

2023-01-27 228 views
The quality of sushi ingredients is slightly better than Sushiro's. But the variety of ingredients is less than Sushiro's. After all, the only advantage is cheap because it is a conveyor belt sushi, which is helpful for poor people like me.  However, the attitude of an employee is the worst, such as complaining about customer requests with a hostile that does not think of customers as customers. It's a bit strange that they can charge a service fee even though the customer service ABCs are untra
It's a bit strange that they can charge a service fee even though the customer service ABCs are untrained.
No matter how cheap it is, I don't want to go there anymore.
2023-01-27
同朋友行完Donki 🛍,近近地又唔想等位,就入去呢間食壽司🍣🍣可能中午12點時間尚早,只有少量人等位,我地等左5分鐘就直入安排座最入位置。一入去環境舒適夠乾淨,急不及待用平板落Order,選擇唔算多,同平時Donki壽司外賣櫃D選擇一樣,味道亦一樣,唔算有太大驚喜,只可講保持正常水準不過不失。由於選擇好少,又無乜熱食,好快食完就埋單走人喇。試完一次,應該唔會再去食5⭐最高食物 ⭐⭐⭐環境 ⭐⭐⭐⭐服務 ⭐⭐⭐價錢 ⭐️⭐️⭐️

試完一次,應該唔會再去食

5⭐最高
食物 ⭐⭐⭐
環境 ⭐⭐⭐⭐
服務 ⭐⭐⭐
價錢 ⭐️⭐️⭐️
2023-01-06
2023-01-08 235 views
平時的鮮選壽司都好多人排隊,今次好好彩,不用等待太耐就可以入座。可能懷着很高的期望,說真的,有點失望。我覺得壽司嘅質素算係中上,但係我覺得直接喺Donki買成盤的壽司更加好味。壽司店的入口有一點難搵,如果你係經Donki入去的話,我建議你直接問職員如何前往會比較容易。喺呢一間分店食壽司的好處就是,當你等待期間,你可以喺Donki行逛下先,或者佢喺門外都有大概10至20個位置可以俾你坐下等,感覺不錯。

一直以來都睇到一啲人話呢度有幾差。我以為係啲人誇張。諗住佢哋係Donki嘅分支,應該都會有啲保證。冇諗過會咁差。佢都有一啲優點嘅。就係唔需要等位。但係除咗呢樣嘢之外,真係諗唔到有乜嘢優點一坐低,枱面已經擺好左兩個位。望一望,原來其中一隻杯已經浸咗半杯水。究竟係咪上一手飲完嘅嘢未收?睇到呢一度已經冇咩心情。同個侍應講,佢俾過隻杯我。但我已經質疑緊枱面嘅碟同埋筷子係咪都係二手。我整濕咗張紙巾,抹一抹隻杯。!啡色嘅。我發誓我只係用清水抹一抹隻杯入面。好在我有咁做姐,如果唔係,我咪飲晒落肚?出面茶餐廳都冇佢咁過分。已經坐低咗啦,咁咪求其叫幾點嚟試下囉。可能食物質素OK呢?用iPad落單,發覺冇咩選擇。同埋好多嘢都已經售罄。最後只係點到七樣嘢。但後尾嚟咗8碟嘢。同個侍應反映,佢哋同一款壽司比多咗一碟。係三文魚腩壽司。個侍應望住碟壽司,又望一望我哋,話不如就咁俾我哋啦。佢都唔知點樣處理。佢既然咁講,咪擺低囉。咁就出事啦。兩碟三文魚腩壽司,第一碟正常嘅。食第二碟,臭嘅。雖然呢一碟佢冇收我錢,我都冇諗住佢會發臭。即刻lur出來. 不過既然我只係俾咗一碟錢,咁冇理由再投訴佢啦。但都要話俾大家聽,如果食到

已經坐低咗啦,咁咪求其叫幾點嚟試下囉。可能食物質素OK呢?用iPad落單,發覺冇咩選擇。同埋好多嘢都已經售罄。最後只係點到七樣嘢。但後尾嚟咗8碟嘢。同個侍應反映,佢哋同一款壽司比多咗一碟。係三文魚腩壽司。個侍應望住碟壽司,又望一望我哋,話不如就咁俾我哋啦。佢都唔知點樣處理。佢既然咁講,咪擺低囉。咁就出事啦。兩碟三文魚腩壽司,第一碟正常嘅。食第二碟,臭嘅。雖然呢一碟佢冇收我錢,我都冇諗住佢會發臭。即刻lur出來. 不過既然我只係俾咗一碟錢,咁冇理由再投訴佢啦。但都要話俾大家聽,如果食到有唔對路就唔好吞啦。

因為食咗一件臭臭地嘅三文魚,已經好反胃。又擔心其他壽司都唔新鮮,每食一件都好似買大細咁,心情好緊張。總之就唔enjoy啦。兩個人,食晒剩餘嘅七碟就算啦。唔會再返嚟。
Type of Meal
Dinner
2022-12-26 2053 views
之前見全球第一間Donki壽司店已經想食,但係太多人排隊,今日經過見少少人唔使排,當然就入去啦~入到去職員帶位,枱上面已經有兩款鹹同甜豉油,筷子、杯、茶壺,不過洗完隻杯啲水同包裝垃圾冇嘢裝住😥建議可以擺個小型垃圾桶水龍頭啲相實在太細啦,斟杯茶嚟飲有啲慢……用iPad自助落單好方便,不過款式唔算太多冇幾耐食物就喺迴旋帶自己送過嚟,呢個畫面係幾興奮😆(因為疫情關係,所以取消咗迴轉壽司,全部即整)蟹子勁新鮮,每一粒蟹子都係好分明,入口咬落即爆,正!重覆叫咗三四碟,大推👍🏻👍🏻紫菜好堅挺!明顯係即刻整嘅!估唔到粟米壽司都好好食😃鰻魚壽司,簡直冇得頂!特別推介「炙燒鰻魚壽司」好鬼正🥺至於帆立貝壽司就有啲失望,無咩味,唔知食咗啲咩嘅感覺😓北海道雪糕牛奶味好重,但比較多冰整體嚟講,壽司好新鮮即刻整,睇紫菜嘅堅挺程度就知道,特別推介鰻魚同蟹子壽司🍣,不過價錢相對有啲貴,仲有+1服務費回鋪再食指數:💛💛💛/5星滿分

水龍頭啲相實在太細啦,斟杯茶嚟飲有啲慢……

用iPad自助落單好方便,不過款式唔算太多

紫菜好堅挺!明顯係即刻整嘅!

估唔到粟米壽司都好好食😃

鰻魚壽司,簡直冇得頂!特別推介「炙燒鰻魚壽司」好鬼正🥺

至於帆立貝壽司就有啲失望,無咩味,唔知食咗啲咩嘅感覺😓

北海道雪糕牛奶味好重,但比較多冰

回鋪再食指數:💛💛💛/5星滿分