2018-10-30 137 views
旺角-shake shake shake: 雜莓朱豬(hk$35)+ 麻薯($3)飲滯左黑糖鮮奶既話,係時候試新野飲啦。-旺角登打士街果頭出現左一間主打朱古力shake沙冰既舖頭,一櫃都係琳琅滿目既朱古力,相信麥提沙、繽紛樂、Hershey’s 都係唔少人既童年至愛,一聽到會將呢d朱古力打落奶昔冰,真係精神為之一振,非常想試但有選擇困難,所以我最後投向我一向鐘愛的野莓,飲生果朱古力算😆.-野莓朱豬用左明治奶、朱古力同原粒冰莓打出黎,本來驚會好甜但原來真係唔駛驚,個甜度有調教過所以真係唔會太甜,雖然睇落好肥但諗真d懷疑唔會肥得過珍奶。-仲有想講下支飲筒係思樂冰飲筒,童年回憶番哂黎👶🏻!然後其實佢仲有益力多沙冰,益力多控都可以試試。-最尾張相係偷影人地果杯朱古力shake🤣

飲滯左黑糖鮮奶既話,係時候試新野飲啦。

最尾張相係偷影人地果杯朱古力shake🤣
2018-10-29 115 views
1. Shake Shake Shake has been on my to try list for quite some time. I came across it on the way to a dinner place nearby. Seeing that there was no queue, I decided to grab a cup of milkshake as a drink for dinner.2. There are so many different types of chocolate you can choose from, and I did take quite some time to pick just one. I decided to try this Bueno Milkshake first, and maybe visit again for some other milkshakes if this is good.3. And of course, Bueno never disappoints, and this Bueno

3. And of course, Bueno never disappoints, and this Bueno Milkshake is definitely good! It’s so thick and rich in chocolate flavour! The cream and chocolate syrup on top did a wonderful job in topping up this milkshake.

4. I love the half strip of Bueno on top. And what I like Shake Shake Shake most is how they handle food. The cashier lady is also the one who adds chocolate, cream and syrup to the milkshakes. Her hands never touched the food, as she uses spoon and forceps to handle food. Good job!

5. I would definitely visit again to try out chocolate milkshake with fruits, as I always love the combination of chocolate and banana.
Bueno Milkshake
2018-10-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$38 (Dinner)
Bueno Milkshake
2018-10-29 126 views
之前有很多報導大推這家位於旺角的milkshake店,因為店內有幾十款朱古力特飲選擇,主打沙冰和奶昔。記得當年在英國也遇過一家這樣的店,自選不同的朱古力打成奶昔,雖然很heavy,但味道一直刻在腦裡面。既然香港新開了同類型的店,我當然寄于厚望~店內裝潢走韓系路線,牆上掛滿形形色色的朱古力,非常吸引~另外也有幾款圖示,推介熱賣產品。記得報導中,香蕉朱豬屬於推介產品之一。這個配搭是安全牌,一定不會太差。看著店員用新鮮香蕉,配上朱古力漿和鮮奶,打成沙冰。其實另外還加點了配料brownies和mini oreo,原以為會一併打混增加口感,誰知只是放上杯面,也未免太欠誠意。香蕉朱豬本身的味道不錯,中間也吃到香蕉肉,就是沒什麼驚喜,大概是一般cafe都可以做出來的產品。另外賣相很一般,跟廣告上的也太大差別了吧~所以喝膩了珍珠奶茶的也可以嚐一次,不過大概試過一次就夠了~

店內裝潢走韓系路線,牆上掛滿形形色色的朱古力,非常吸引~

另外也有幾款圖示,推介熱賣產品。

香蕉朱豬

所以喝膩了珍珠奶茶的也可以嚐一次,不過大概試過一次就夠了~
2018-10-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2018-10-20 106 views
周街都係啲黑糖水珍珠奶茶想飲特別啲嘅我都唔知飲咩好😂呢間自創小店位於廣華街沙冰選擇都幾多 toppings仲多 一款只係加3蚊 💯基本上 大部份味道都圍繞住朱古力味❤😛行過口渴 又愛朱嘅我就試咗杯店舖主打🌞-繽紛樂朱古力沙冰($38 +$3)有半條繽紛樂如果比一條會開心d🙈😂入口真係幾細滑加上中間有2層朱古力醬你唔會飲唔到朱古力味❗不過本身沙冰底個朱味偏淡😩未必有外國果D咁濃郁👻佢奶味會偏重D 但都啱我哈哈😋味道吾會太甜上邊層cream好輕盈 入口即溶😊toppings咁平建議大家加下其他 可能會有不一樣的感覺😛仲有其他款式嘅飲品架❗--📍 shakeshakeshake旺角廣華街1號仁安大廈地下14D
周街都係啲黑糖水珍珠奶茶
想飲特別啲嘅我都唔知飲咩好😂
呢間自創小店位於廣華街
沙冰選擇都幾多 toppings仲多 一款只係加3蚊 💯
基本上 大部份味道都圍繞住朱古力味❤😛
行過口渴 又愛朱嘅我就試咗杯店舖主打🌞
繽紛樂朱古力沙冰($38 +$3)
有半條繽紛樂
-📍 shakeshakeshake
旺角廣華街1號仁安大廈地下14D
2018-10-16
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2018-10-18 119 views
極邪惡chocolate milkshake😈主打超過15種朱古力味milkshake, 有出名既Oreo,金莎,smarties,亦有較偏門既Twix, snickers, Hershey’s~~ 同時都有生果配搭選擇,有香蕉, strawberry, mixed berry😋😋我簡左金莎,milkshake裏面除左放左一粒金莎朱古力外,都加左Nutella,令個shake朱古力味重啲。 但我覺得落多啲朱古力會更好味😂
極邪惡chocolate milkshake😈
2018-10-09 155 views
同朋友喺旺角食完晚飯後 去左佢想飲嘅新開粉紅飲品店💕舖頭細細 但有一大個櫃 一格格放左各種各樣嘅朱古力 對於朱古力控真係好吸引🤣🤣睇左一輪menu終於決定要一杯麥提莎 一杯積及橙餅🍊想order之際 店員先話原來佢地啱啱過左營業時間 正準備失望而回🤧 店員又肯幫我地整最後2杯😍 (不過麥提莎賣晒 所以轉左要oreo)雖然已經過左營業時間 阻到佢收工 但佢並冇hea我地 依然好細心咁整 仲砌得好靚😚2杯都先用奶,朱古力醬,冰打一次然後就分別一杯加oreo 一杯橙jam(?)同朱古力醬再打一次最後唧cream同加oreo碎同mini oreo另一杯就加左朱古力醬同半條橙餅-味道方面:兩杯比較嘅話橙餅個杯嘅味道偏淡 而且唔係真係用積及嘅橙餅 唔知係外國版定係咩 不論味道同質感都唔同🤧另外驚喜嘅係 加嘅麻糬好煙韌🤣🤣
同朋友喺旺角食完晚飯後 去左佢想飲嘅新開粉紅飲品店💕
睇左一輪menu終於決定要一杯麥提莎 一杯積及橙餅🍊
2杯都先用奶,朱古力醬,冰打一次
最後唧cream同加oreo碎同mini oreo
另一杯就加左朱古力醬同半條橙餅
味道方面:

另外驚喜嘅係 加嘅麻糬好煙韌🤣🤣
TakeAway
周街都係台式飲品,飲得多都想轉下口味🤷🏻‍♀呢間鋪頭主打朱古力奶昔同益力多沙冰😗後面個櫃裝住咗超多款朱古力😍麥提莎、m&m's、繽紛樂、聰明豆……基本上諗得出嘅都有🤡大家可以自己配撘🤤.#Oreo沙冰 ($38)😋好味指數:(8/10)+$3 霹靂朱古力脆脆佢地用明治奶加Oreo整喱個沙冰😍飲落唔會好甜,而且oreo味都好重😎另外面頭果啲霹靂朱古力脆脆就咁食落幾似爆炸糖💥如果撈落沙冰度食又另一種感覺😍#士多啤梨多多 ($28)😋好味指數:(8/10)+$3 麻糬咁落去益力多味都幾重,而且打碎咗仲見到啲士多啤梨果肉喺入面添😳上面有爆珠,我自己就加咗麻糬,2種完全唔同嘅口感😆.⭐溫馨小提示📌 店舖亦歡迎大家自備杯去裝飲品,可以為環保出分力😗
周街都係台式飲品,飲得多都想轉下口味🤷🏻‍♀
大家可以自己配撘🤤

#Oreo沙冰 ($38)
😋好味指數:(8/10)
+$3 霹靂朱古力脆脆

#士多啤梨多多 ($28)
😋好味指數:(8/10)
+$3 麻糬
上面有爆珠,我自己就加咗麻糬,2種完全唔同嘅口感😆
⭐溫馨小提示
📌 店舖亦歡迎大家自備杯去裝飲品,可以為環保出分力😗
Dining Offer
Tasting Event
2018-10-01 120 views
今日真系好熱🔥🔥🔥周街都系珍珠乜乜乜,黑糖乜乜乜!旺角Shake Shake Shake就逆流轉戰fancy打卡沙冰🔥幫大家降下温😍而且仲可以加$3自由揀toppings..平到!🤑而且仲有成12款選擇🤗沙冰選擇都幾多💁‍♀️經過腦內一輪爭辦後揀左繽紛樂朱古力棒沙冰🌟沙冰嘅味道吾會太甜,岩哂平時吾中意太甜嘅朋友仔!幾中意上面輕盈口感嘅cream🤤入口即溶個隻!皆因佢加toppings太平,所以喪加左3樣,包括:m&m ,布朗尼,霹靂朱古力脆脆😍講到最特別嘅就係霹靂朱古力脆脆,略帶爆炸糖口感同脆口嘅朱古力脆脆😊白桃多多就系桃加益力多,包含爆珠,再加麻糬😄益力多味比較重,桃🍑味就吾算太濃,酸甜口感就幾清新解渴啦,配以麻糬同爆豬,口感就會豐富左啲啦!
今日真系好熱🔥🔥🔥

2018-09-27 99 views
🍫朱古力控留意⭐️呢間旺角嘅新店主打多款朱古力奶昔同益力多沙冰一黎到就俾佢地個朱古力櫃吸引左有超多款朱古力:麥提莎、oreo、m&m's、金莎、繽紛樂、聰明豆、美綠.🎏金莎朱古力棒沙冰($38)係飲得到嘅金莎啊有榛子朱古力味入面有果仁碎邪惡得黎又停唔到口😈仲要係上面加上cream 不得了cream上面頭既topping只需要加$3咋我就加左m&m's 同彩針糖 為杯野再錦上添花☺️.🎏青檸多多 ($28)足足用左2支益力多黎整酸酸甜甜青檸好清新唔太喜歡朱古力嘅朋友可以叫益力多😀上面仲有爆爆珠😍🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏Shake Shake Shake (旺角)旺角廣華街1號仁安大廈地下14D號舖
🍫朱古力控留意⭐️
呢間旺角嘅新店主打多款朱古力奶昔同益力多沙冰
一黎到就俾佢地個朱古力櫃吸引左
🎏金莎朱古力棒沙冰($38)

係飲得到嘅金莎啊
有榛子朱古力味
入面有果仁碎
邪惡得黎又停唔到口😈
仲要係上面加上cream 不得了
cream上面頭既topping只需要加$3咋
我就加左m&m's 同彩針糖 為杯野再錦上添花☺️
🎏青檸多多 ($28)

足足用左2支益力多黎整
酸酸甜甜
青檸好清新
唔太喜歡朱古力嘅朋友
可以叫益力多😀
上面仲有爆爆珠😍
🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
Shake Shake Shake (旺角)
旺角廣華街1號仁安大廈地下14D號舖
新開的飲品店加入登打士街一帶的戰團👏主打邪惡的shakes和水果多多🙆(聽講仲研發緊好多新品👀) 簡單就係將細個嘅夢想食物實現出黎😍😍.❤Hershey's Shake $38❤Hershey's 係我童年最愛😍本身怕變做shake會好甜膩 但竟然冇👏仲好香cookies n cream味🍪面頭係手打cream 好light有starbucks feel 但牛奶味可更濃🙈呀~注意佢係shake 而唔係milkshake 所以無咁稠杰同膩濟 但一人一杯仍然會飽💁.💚Aero Peppermint💚(+香蕉脆脆+朱古力+brownie) $38+$3+$3+$3所有配料+$3很公道👍呢一年愛上的Mint chocolate 涼涼的薄荷 但朱古力可更濃 (推薦試下Andes朱古力🍫) 喜歡那像爆炸糖的朱古力脆米 口感上的刺激😙.❤荔枝多多(+麻糬)$28+$3❤很大杯啊😍一直都好鐘意食冰 呢個係新鮮荔枝同益力多打呢沙冰 朋友一致讚荔枝天然同香甜👏面頭有爆珠😎只是麻糬有點太甜🙊
❤Hershey's Shake $38❤
💚Aero Peppermint💚
❤荔枝多多(+麻糬)$28+$3❤

好耐冇出旺角, 難得有朋友生日, 去好景食雞煲. 食完經過仁安大廈, 諗住買串魚蛋食, 點知魚蛋已變左間飲品鋪,  以為又係個D黑糖珍珠奶, 望真D, 唔係WOR, 原來係賣沙冰架! 鋪面粉紅粉紅色咁, 好GIRLY, 野飲有益力多沙冰同朱古力沙冰。 諗左陣, 最後揀左我最中意嘅賓紛樂朱古力沙冰。 唔洗等好耐, 5分鐘內就有得飲, 一飲就有好香榛子味, 又真係幾似賓紛樂, 面頭重有D餅乾碎, 真係似到十足十。口感比STARBUCKS嘅Frappuccino幼滑D, 沙冰顆粒就少D. 但正係正在佢地D CREAM都係有少少榛子味, 成個FEEL真係好似賓紛樂LOR~ 而且店員個個都好NICE, 笑容又夠, 比錢都比得開心D, 你地知架LA, 有時係旺角呢個咁急速又多人嘅地方, 唔洗受D店員嘅氣, 已經係萬幸!Anyways,  下次要再試麥提沙!!!!

Anyways,  下次要再試麥提沙!!!!
賓紛樂朱古力沙冰
2018-09-18
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$38 (Tea)
賓紛樂朱古力沙冰
1K
是日同朋友一齊去旺角食好西,見到前排有報導話廣華街開了一間沙冰飲品店,以朱古力及生果作主打,賣相十分吸引,見到就好想幫襯。今日與朋友去旺角就馬上前來幫襯,首先飲品店裝修得好有韓風味而且佈置得好cute,宣傳圖片都好吸引。最吸我眼球的是香蕉朱豬,有我最愛的香蕉啊~而且價錢方面比一般台式珍珠奶茶有點貴,不過嚟到點都要飲番一杯啦~我就點了香蕉朱豬,因為沒有加topping, 所以賣相跟宣傳圖片的不一樣,味道就沒有驚喜及特別,比較一般,朱古力太濃蓋過了香蕉味,間中都食到香蕉果肉,但真心普通。而朋友就叫了菠蘿朱豬,她說飲不出菠蘿味,而且也沒有菠蘿的果肉,只飲到朱古力味。應該幫襯一次,試過就足夠,沒有太大期待,其他的台式飲品店比他家的更美味及價錢再便宜一點,希望他們再修正一下價錢及味道,可望下次有機會幫襯也不會再失望啦。

放完飯行過仁安大廈(war game模型個商場)之前賣魚蛋個位,開咗間新野就去望望啦。見佢粉紅色咁搶眼,擺滿曬朱古力,原來係賣朱古力飲品既!😮好多好多平時食開嘅朱古力佢竟然都可以做成飲品!? 膽粗粗試吓杯麥提莎,試新野之餘都唔想中伏麻loll 安全D好!點知出奇地好飲🤤唔會太甜之餘仲好麥提沙添呀!!!仲免費跟埋cream添!佢啲cream仲要幾好食喎!拍得住綠色公仔嗰間!打打下先發覺佢應該屬於🌟冰樂嗰類野🤔 雖然本身鍾意食🍫朱古力,但都會怕太heavy架麻。個味又真係較得啱啱好既👍🏼抵讚!好啦,初次試飲係合格嘅!我見佢好似仲有益力多沙冰,下次再試吓先😀

• 麥提莎朱古力沙冰