2021-09-09
本來想食喇沙,去隔離一間叫味王既餐廳食,但就比隔離呢人氣較旺既小店吸引左。店內冷氣開得大,但室外非常熱,入到去都唔會覺得凍或需要著褸。時值12點半左右,大概坐左半滿。侍應哥哥的態度就麻麻,黑面唔耐煩,不過唔緊要,始終覺得食好西就真係食好西,服務差還可接受,野唔好食真係大忌。另外,當你應付到世上稱為「阿媽」同「老細」既人,其他態度差既人彷彿一律可接受。餃子有蒸餃同煎餃揀,咁我就揀左煎餃,唔想佢濕that that,配埋菠菜麵。哇!個韭菜豬肉餃子真係好好食,皮薄,煎得靚,餡既味道又好食。麵都幾好,湯底唔會太咸或多味精,淡淡地,令麵既味道更出。凍檸茶就一般,比較濁,識飲一定係飲比較清澈果d。仲有,埋單價錢都係$45(麵多數30-40蚊),咁既價位而家真係好難見到。馬鞍山仍有呢d高質小店,要支持下。以前貴為美食沙漠,近年好似多返d好野食,沙漠終於有綠洲。食完出黎大概1pm,呢個時候就多人啦,好多學生lunch time,湧入餐廳,所以最好避開呢個時間。
時值12點半左右,大概坐左半滿。
麵都幾好,湯底唔會太咸或多味精,淡淡地,令麵既味道更出。
凍檸茶就一般,比較濁,識飲一定係飲比較清澈果d。
以前貴為美食沙漠,近年好似多返d好野食,沙漠終於有綠洲。