2023-05-28
沙田無乜特色嘢食, 今次就被我揾到間四川上海嘢😛 質素好好, 所以推介比大家🙆🏻♀️.自選拼盤 $138, 可以自選4樣, 每樣嘅份量一啲都唔少, 而且好高質😚麻醬腐皮卷 - 有4大舊, 麻醬配腐皮卷原来好好食, 外面係脆身嘅, 入面有啲粉絲/ 蘿蔔絲😋麻辣魚皮 - 呢個我係第一次食😛 麻麻辣辣, 好開胃, 魚皮非常之爽口, 值得一試🤪雞絲粉皮 - 好正常的雞絲粉皮👍🏻蒜泥白肉 - 肉質偏瘦, 啱晒我haha 好重蒜香味 好好食😚.上湯小籠包入面好多汁, 下次會想試埋蟹粉小籠包😚.酸菜豬肚雞 $128呢個份量真係超多, 仲要只係 $128only🙆🏻♀️ 嚟到嘅時候完全唔覺得係二人份, 睇落係4人份😱 所以真係食唔曬🙈 入面仲要有好多配料, 勁多酸菜, 芽菜, 寬粉, 同埋萵筍😛 豬肚同雞一啲都唔少, 湯嘅味道都啱啱好, 唔會話太辣🤤.四川擔擔麵🍜 $48本來想叫酸辣湯麵, 但點知賣曬🥺 所以就叫四川擔擔麵👀 好大碗😧 兩個人share 就啱啱好 mix咗花生麻醬, 仲有啲麻辣味, 好惹味🤤.有興趣仲可以免費加入成為會員🙆🏻♀~ 消費有 9 折優惠💫~ 優先訂座~ 定期贈送會員優惠✨
雞絲粉皮 - 好正常的雞絲粉皮👍🏻
上湯小籠包
入面好多汁, 下次會想試埋蟹粉小籠包😚
酸菜豬肚雞 $128
四川擔擔麵🍜 $48
有興趣仲可以免費加入成為會員🙆🏻♀
~ 消費有 9 折優惠💫
~ 優先訂座
~ 定期贈送會員優惠✨
~ 半價飲品 (不包括生啤類)
📍龍門一番 川滬·紫砂燉湯
沙田德厚街3號禾輋邨禾輋廣場2樓210A號舖