2011-09-28
唉~~~~~已經吾係第一次發生,今次同埋d同事去食,受害者係我同事,所以真係忍無可忍!!!!!!你知平時中午食飯一般只有1個鐘時間, 本身我同事都叫左同一款上海年糕+椰菜,正常情況,如果無個樣餸,阿姐都會好快話你知無嫁啦!!!但等左20分鐘,阿姐先講話無椰菜,仲等我地以為會有啦!!!但最火滾係~~~~~~~~~當我同事轉左另一款,來到個碗酸辣湯年糕, 竟然碗內的年糕(數得出無廿塊)仲要比我食到一半個碗小!!!!!!完全離譜!!!!!!!!!!!!當然我地立刻同阿姐理論~~~~~~~~~你知阿姐點講啊??????"酸辣湯年糕係甘小嫁啦!!!!!"我真係想講"阿姐~~我地吾係第一次幫襯!!!!!"最後阿姐都係堅持吾換!!!!!!除服務外, 食物方面都係麻麻,講真我之前食過酸辣湯及炸醬米線,普遍太咸及好重味精,食完每次都好口乾,而且米線完全無質感,但當我諗住試下清d的水餃面時, 個湯又淡而無味, 師傅水準實在太飄忽, 如果吾係因食得附近的茶餐廳多,想轉口味,都吾會再試.
但等左20分鐘,阿姐先講話無椰菜,仲等我地以為會有啦!!!
"酸辣湯年糕係甘小嫁啦!!!!!"
我真係想講"阿姐~~我地吾係第一次幫襯!!!!!"
最後阿姐都係堅持吾換!!!!!!