2019-02-01
✰ share -le - pain 微醇烘焙 ✰自從台灣既人氣髒髒包襲港就好想試下了!一直都對台灣嘅麵包有鍾愛❤️ 屋企人知道我今日會買呢一間嘅麵包一早已經同我落晒order,只可惜買唔到想食既朱古力髒髒...晚上已經賣光光喇😩一個人一口氣買左6個麵包🥯 買到都要用紙袋裝起😂😂😂 後面排隊果幾個女仔都傻眼喇!除左麵包之前仲有飲品,點左杯奶蓋試試四季萃玉配甜芝士奶蓋 $35本身想試試佢地個藍芝士(咸),不過剛好賣光光,唯有下次再試試。四季萃玉係一個茶底再配試香滑奶蓋,奶蓋口感都幾幼滑,飲落都幾香,同四季萃玉一齊飲都幾夾幾好飲!囧囧之胖 - 本身為了朱古力既髒髒包而來,最後買左呢個,內裡有吉士同紅豆,外層包左一層厚厚既白朱古力脆皮,一大啖袋落去就變左成咀都係抺茶粉喇!因為外層放上好多抺茶粉,食落都幾香幾重味最中意佢地既麵包有別於香港的麵包,袋起上黎冇過食空氣感,很實在的!黑眼豆豆 - 呢個真係又平又好食!$8既包包但好足料!朱古力味好足而且入面仲食到有朱古力醬,甜度?一d都唔覺得甜喇!味道剛剛好,只係一個對我黎講有d唔夠喉雷神朱古力 - 又係我呢個朱古力最中意既包包,不過呢個同岩岩果個有
除左麵包之前仲有飲品,點左杯奶蓋試試
四季萃玉配甜芝士奶蓋 $35
雷神朱古力 - 又係我呢個朱古力最中意既包包,不過呢個同岩岩果個有點唔同,實在既麵包餡中夾雜核桃在其中,而岩岩果款就有朱古力醬在其中,兩款質量都唔同,呢款就實在d,而岩岩果款就香d
極濃乳酪 - 入面原來係有忌廉芝士😱😱😱 真係完全估唔到佢,三個細細包入面都有忌廉芝士,食落香濃忌廉芝士,成家人都中意食芝士,所以好快就食晒落肚。好味道❤️❤️❤️
最中意微酵烘焙的麵包都是採用人手製作,而且都是用培養的酵母,相對健康!價錢不算是太平食食完之後就會覺得值得的!
除了銅鑼灣,旺角及元朗都開了分店,以後不用再過海買包包喇😆