2023-09-22 367 views
這次來到九龍尖沙咀的分店 店面比另外兩間分店大 座位亦比較多和寬鬆閒日的傍晚時分來到不用排隊用QR code落單後 店員會要求先付款即點即做的刨冰 等待時間跟另外兩間分店相約_今次挑選了夏季限定的檸檬柚子口味外觀雖然雪白 但並不平平無奇 它的味道豐富 有驚喜檸檬和柚子的酸甜令味道整體十分清新 刨冰表面放的檸檬片和淋上的檸檬醬汁非常解渴消暑入面放了滿滿的餅乾碎讓口感和味道層次提升 不會單一_期待下次再來 品嚐其他季節限定的口味
這次來到九龍尖沙咀的分店

讓口感和味道層次提升 不會單一

_
期待下次再來 品嚐其他季節限定的口味
2023-09-19
$55 (Other)
檸檬柚子味
2023-09-17 323 views
-{尖沙咀新分店沙冰🍧}🤤 伯爵奶茶朱古力味 🤤 ($105)最面舖滿朱古力醬同少少cream😛食到中間夾返啲伯爵奶茶味🥰中間亦有好多餅乾碎😚唯一美中不足係細左啲啲👖褲評: 8/10尖沙咀店大過曬中環同銅鑼灣嘅分店🤔同埋對新界友黎講亦方便左好多🤓性價比: 8/10服務: 8/10環境: 8/10🚩Shari Shari Kakigori House 氷屋🚩地址:中環蘇豪士丹頓街47號地舗銅鑼灣希雲街14號地舖尖沙咀漆咸道南83-85A號金德大廈地舖 #fuudjai #fuudjai中環 #fuudjai小食 #fuudjai甜品 #fuudjai銅鑼灣 #fuudjai尖沙咀
{尖沙咀新分店沙冰🍧}
🤤 伯爵奶茶朱古力味 🤤 ($105)

👖褲評: 8/10

銅鑼灣希雲街14號地舖
尖沙咀漆咸道南83-85A號金德大廈地舖

伯爵奶茶朱古力味
伯爵奶茶朱古力味
閒日七點半八點前直接入座,出面無人排隊但係食完走個陣見到超級多人!!第一次黎新鋪環境感覺樓面高幾好今次可以直接QRcode落單!但係都係要俾錢先~點左雲尼拿朱古力味另外加10蚊要左三粒白玉整體味道可以d刨冰同以前一樣入口即溶唔會覺得凍過龍朱古力味唔係話超級濃不過中間好似有d脆脆~ 呢個好好食😋 唔知係唔係Oreo曲奇😂增加左口感!雲尼拿其實有少少失望覺得d醬未夠多最後都係朱古力搶曬味重點佢個環境超級嘈😂好應聲真係食完即刻走
閒日七點半八點前直接入座,出面無人排隊
但係食完走個陣見到超級多人!!
第一次黎新鋪
環境感覺樓面高幾好

今次可以直接QRcode落單!
但係都係要俾錢先~
點左雲尼拿朱古力味
另外加10蚊要左三粒白玉

整體味道可以
d刨冰同以前一樣入口即溶
唔會覺得凍過龍

朱古力味唔係話超級濃
不過中間好似有d脆脆~
呢個好好食😋 唔知係唔係Oreo曲奇😂

重點佢個環境超級嘈😂
好應聲
真係食完即刻走
2023-09-14
$100 (Dinner)
好食評價:🌕🌕🌕🌗🌑CP值:🌕🌕🌕🌗🌑•伯爵奶茶(配白玉)• $110🔥食過唔同嘅刨冰 例如甜x姨 真係無得同呢間比 佢地死甜 啲冰偏硬 無味 要靠加煉奶shari shari啲刨冰係再soft啲 唔似食緊冰👍🏻👍🏻食過shari shari抹茶口味🍵 真係好好食嘅今次earl grey 都係一樣咁好食😋😋🤨最估唔到佢入面有咁多唔同質感!!!有cookie脆脆、milk pudding以為就咁冰就無野 絕對唔係!有心思嘅刨冰!P.s. 呢間鋪大咗 相對等嘅時間都多咗 因為人流都係咁多 但佢啲機都係咁慢!所以要比啲耐性!

好食評價:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌕🌗🌑

•伯爵奶茶(配白玉)• $110🔥
食過唔同嘅刨冰
例如甜x姨 真係無得同呢間比
佢地死甜 啲冰偏硬 無味 要靠加煉奶
食過shari shari抹茶口味🍵 真係好好食嘅
今次earl grey 都係一樣咁好食😋😋🤨
最估唔到佢入面有咁多唔同質感!!!
有cookie脆脆、milk pudding
以為就咁冰就無野 絕對唔係!
有心思嘅刨冰!

2023-09-12 269 views
小編想食呢間刨冰店好耐了,之前經過港島分店都一位難求,今次平日去尖沙咀食完晚飯後又想食甜品嘅時候,就諗起呢間新開嘅分店。我地八點到嗰陣,前面只有一個人,真係好彩!等咗大概五分鐘就可以入去啦,so lucky😇😇。我地叫左抹茶忌廉焦糖冰配白玉。刨冰好快到,大概10分鐘就有賣相好靚,白玉煙韌,大大粒。🍡🍡抹茶味刨冰非常濃郁🍵🍵,不會苦澀,配埋焦糖醬,味道配合得岩岩好,好好味。😍😍刨冰中間仲有大量餅乾脆脆,食到底都仲有,好足料👍👍另外最值得一讚系食到最尾,大部份刨冰仍然仲係保持冰粒嘅狀態🧊,唔會變成水,吾系好多舖頭可以做到。呢間一定會再黎,只系希望吾好咁多人排隊😂

我地叫左抹茶忌廉焦糖冰配白玉。

刨冰好快到,大概10分鐘就有

賣相好靚,白玉煙韌,大大粒。🍡🍡

刨冰中間仲有大量餅乾脆脆,食到底都仲有,好足料👍👍

呢間一定會再黎,只系希望吾好咁多人排隊😂

2023-08-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$55 (Dinner)
2023-09-07 264 views
呢間shari shari 喺香港有幾出名我諗大家都知,所以終於喺尖沙咀開咗分店!呢間分店距離尖沙咀地鐵站都有啲遠,大概由P3出口出都要行15分鐘。嗰日我哋大概三點左右到,出面已經有好多人等,我哋最後排咗20分鐘左右先入到去🥵入到去就可以掃QR code落單,我哋今次叫咗抹茶忌廉焦糖冰 $100味道方面,入邊嗰層焦糖冰就偏甜,出面嘅抹茶冰味道都好濃,正常抹茶味🍵 中間會有啲餅乾碎,所以口感都幾豐富!但係怕甜嘅朋友可能就會覺得呢一個冰比較甜。整體來講,大家可以嚟試吓呢間冰,我下次都會試吓其他口味

整體來講,大家可以嚟試吓呢間冰,我下次都會試吓其他口味

2023-09-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
📍尖沙咀-Shari Shari🍧✨本身自己勁鍾意食日本刨冰🍧🥹成日路過Shari Shari就會心思思想食 咁啱琴日喺尖沙咀食完晚飯 就去咗佢哋新開嘅尖沙咀分店🧊🌴座位都比起其他分店好似多 而且中間走廊位多咗好多 闊落咗好多!今次自費叫咗兩種口味 一個係比較小朋友口味啲嘅抹茶忌廉焦糖冰配白玉🍡另一款就係比較夏日refreshing啲嘅芒果椰子口味!🥥🥭兩款都想同大家推介下~~🍵抹茶忌廉焦糖冰配白玉🍡首先我覺得呢一款比較適合我 抹茶味幾香濃 同埋入邊塞咗啲餅碎 我覺得加埋一齊食都幾好食!另外忌廉同埋白玉未去到話好出色 總括而言都食得過!🍧🧊🥭芒果椰子口味跟住就試咗芒果椰子口味 我覺得呢個口味適合一啲鍾意夏日風情嘅朋友仔 不過越食就覺得越淡 同埋椰子喺放喺底 所以唔能夠一次過食到曬芒果同椰子味🥥———🧊尖沙咀-Shari Shari 地址: 尖沙咀漆咸道南83-85A號金德大廈地舖
📍尖沙咀-Shari Shari🍧✨

🍵抹茶忌廉焦糖冰配白玉🍡

🥭芒果椰子口味

———
🧊尖沙咀-Shari Shari
地址: 尖沙咀漆咸道南83-85A號金德大廈地舖
2023-08-31 203 views
本身由尖沙咀行過嚟望門口仲以為冇人排隊,原來係排咗係入面。星期日晚上大約排20分鐘就入得,感覺上大過中環都幾多。叫咗最少女心嘅士多啤梨冰🤣啲冰真係好綿入口即溶,醬都好多,一定有味,味道真係好似m記嘅士多啤梨奶昔🤣好彩店內有暖水提供,因為食到最後真係會凍一凍
叫咗最少女心嘅士多啤梨冰🤣
啲冰真係好綿入口即溶,醬都好多,一定有味,
味道真係好似m記嘅士多啤梨奶昔🤣
好彩店內有暖水提供,因為食到最後真係會凍一凍
2023-08-28 225 views
尖沙咀🇭🇰 世一日式刨冰🍧⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯長期有人排隊嘅日式刨冰🍧🤩 唔洗再突登過海先食到啦!!!🥰 突然避開啲最多人嘅時間去都要排半個鐘 但係值得排隊食!(排半個鐘都尚可接受😂)尖沙咀舖位大過銅鑼灣 闊落好多 兩個人share一個冰岩岩好 雖然我覺得我一個人都可以食得晒一個😎 最後食完出黎竟然見到無人排隊⋯⋯ 知道下次要揀咩時間去食了🤣🔸抹茶忌廉焦糖味(配白玉)$𝟏𝟏𝟎抹茶味偏甜唔會苦 配埋焦糖味super good 入面仲有消化餅碎 每一啖都好有口感😛📍Shari Shari Kakigori House 氷屋🗺️尖沙咀漆咸道南83-85A號金德大廈地舖..#mytaste_尖沙咀#mytaste_銅鑼灣#mytaste_中環#mytaste_甜品
尖沙咀🇭🇰 世一日式刨冰🍧
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔸抹茶忌廉焦糖味(配白玉)$𝟏𝟏𝟎

🗺️尖沙咀漆咸道南83-85A號金德大廈地舖
#mytaste_尖沙咀
#mytaste_銅鑼灣
#mytaste_中環
#mytaste_甜品
香港刨冰一定係呢間Top 1好食由sharishari銅鑼灣店一直食到開中環分店再到尖沙咀今次店舖選址一流地方夠大等位自然都快啲灰白店舖裝潢配上透光窗坐住享受甜品真係好chill好relaxmatcha cream special with shiratama甜得好過癮但不會過膩焦糖的香味完美中和抹茶的澀頂部係忌廉淋上焦糖醬同有白玉煙煙韌韌口感很加分!食到中間一樣有淋上焦糖醬仲夾雜住啲餅碎添係呢度食嘅刨冰,每啖都一定有味!唔會好似其他地方食食下得返淨冰強烈推介嚟試下!Strawberry Special with Panna Cotta 也很推薦
香港刨冰一定係呢間Top 1好食

甜得好過癮
但不會過膩
焦糖的香味完美中和抹茶的澀
頂部係忌廉淋上焦糖醬同有白玉
煙煙韌韌口感很加分!

食到中間一樣有淋上焦糖醬
仲夾雜住啲餅碎添

係呢度食嘅刨冰,每啖都一定有味!
唔會好似其他地方食食下得返淨冰

強烈推介嚟試下!

原諒我咁遲先食到Shari Shari,大西北人好日都唔過海,今次佢終於開到嚟尖泌咀,點可以唔試🤪 星期日下午時間到都係大排長龍,朋友早去幫手等咗約20分鍾就入得,而且入面食完大家都識做會走人,所以條隊流動得幾快,平時唔肯排隊嘅我認為呢間刨冰店排得好值🥹 因為好味又唔求其,特別喺香港夏天食真係好正!店內低消每人HKD45,我哋3個人去叫咗2個味刨冰,大滿足🍧💰 Strawberry Special配北海道牛乳奶凍 $110見到個樣已經覺得好靚,士多啤梨味唔會死甜亦都唔假,每啖散發淡淡果香🍓 最最最重要嘅係,北海道牛乳奶凍勁滑,配埋士多啤梨,雙重口感好似啖啖飲緊士多啤梨奶咁,超幸福🤍💰抹茶忌廉焦糖配白玉 $110真材實料之食落口真係有回甘嘅抹茶香,但又唔會有苦味,食完感覺好清新🍵 白玉亦亦好煙靭,茶控必試!

💰抹茶忌廉焦糖配白玉 $110

🐻🐻‍❄️兩個都係第一次食Shari Shari嘅冰❄️一試難忘😍舖頭1:00pm先開門,我哋1:02pm去到,大概等左10分鐘就入到,主要都係等廚房職員唔會俾10零張枱嘅訂單同時轟炸🤣。雖然當時🐻🐻‍❄️都未食午餐,但兩個人都係叫左1個冰share:🍧抹茶忌廉焦糖冰(配白玉)💲110外層係抹茶冰,中層夾住焦糖冰,焦糖冰又混雜餅碎,令每啖有啲咬口。抹茶同焦糖味都偏甜,但又唔係死甜,而且餐廳好貼心,有清水提供,除左食完漱口,就係等甜、凍到味道麻痺左後,可以沖淡返個口再食過!再加上🐻🐻‍❄️都係螞蟻人😋所以覺得回味無窮😍!絕對會再encore!冰山食到最底依然有味,雖然無開頭咁濃,但已經好過出面好多舖頭👍🏽👍🏽不過…🐻🐻‍❄️有無Shari Shari前輩可以分享下「如何優雅地食完冰山?」🙏🏽我哋食到一半冰山開始向外剝落,再向內倒塌🤣🤣雖然冰山有盤墊住,但個盤實在變到…一片狼藉😅白玉煙韌,不過🐻就覺得白玉同抹茶焦糖冰嘅味唔係融合埋一齊,既然分開食都得,就加唔加都可以。店員都好有禮貌👍🏽👍🏽希望下次再嚟可以keep住水準,甚至更好😆至於未食午飯嘅🐻🐻‍❄️之後有無再食嘢?當然係…有啦!冰🧊融化都係變水,

🍧抹茶忌廉焦糖冰(配白玉)
💲110
抹茶忌廉焦糖(配白玉)

至於未食午飯嘅🐻🐻‍❄️之後有無再食嘢?當然係…有啦!冰🧊融化都係變水,無其他野落胃點得架😝
2023-08-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Lunch)
抹茶忌廉焦糖(配白玉)
  • 抹茶忌廉焦糖冰
2023-07-30 720 views
終於開九龍嘅分店!不過尖沙咀嚟講都算偏遠,新開張算少人,星期日2點有空位。食左伯爵奶茶味,100位,有啲貴,唔算甜但有香嘅茶味,不過較淡,入面好少涵,有個好細嘅奶凍,有種偷工減料嘅感覺。