2022-06-22 118 views
趁紀念日就揀間好啲啲嘅餐廳嚟試吓🥳見到呢間近近哋裝修又靚嘅西日fusion菜就揀咗呢間黃店💛雖然店面唔算大, 但坐得都好舒服😌加上店員服務態度好好💗用餐嘅感覺好良好😚而且仲冇加一收費添! ✰ 原條鰻魚滑蛋丼 ($118) 我覺得以呢個價錢性價比都算高😗個蒲燒汁係比平時岀面食開嗰啲杰少少同濃少少🤏🏻好啱我呢啲鍾意重口味啲嘅人😎蛋亦都好滑🍳加埋啲醃蘿蔔平均翻成個飯🍚食落冇咁膩😋鰻魚夠就夠哂大條🤪但啲肉質我覺得差少少,有啲韌🥲平時啲鰻魚應該一𢳂就爛,入口即化🥹但呢個冇😞✰日式灸燒牛舌丼($98)牛舌飯嚟講唔會太乾身,有洋蔥🧅條作為配搭,而牛舌🐄👅本身幾煙靭有咬口,醃過之後都幾入味,咬落口好重牛味🤤不過佢係薄切嘅有少少失望😔因為本身以為佢會係厚厚地一塊塊咁鋪係個丼上面🥲整體嚟講我覺得呢個價錢嚟講算係不過不失,冇乜驚喜🥺✰白桃乳酸梳打 (set +$8)✰荔枝乳酸梳打 (set +$8)㊙️兩杯乳酸都好飲💗但唔記得嗌少冰🧊加上依家天氣又熱🥵啲冰融得好快溝淡咗杯嘢🥺如果下次嚟一定要嗌少冰先得

原條鰻魚滑蛋丼

✰ 原條鰻魚滑蛋丼 ($118)
日式炙燒牛舌丼

✰日式灸燒牛舌丼($98)

✰白桃乳酸梳打 (set +$8)
✰荔枝乳酸梳打 (set +$8)

2022-06-17 112 views
呢一間西式同日式嘅fusion餐廳🍴都幾高人氣~上次就食咗佢哋嘅招牌叄嘗卷🤩賣相真係好特別 係用咗粉紅色嘅豆紙代替紫菜 包住壽司🍣內餡係炸蝦🍤吞拿魚同牛油果🥑口感非常之豐富 食落仲好鮮甜
2022-06-16 129 views
餐廳係fusion日加西,同時滿足想食西餐同日式既朋友仔! 😋 明太子雞翼(3件) $62雞翼有少少辣,味道上好惹味同肉質多汁,加左明太子令雞翼咸咸地,岩哂開胃前菜! 😋 西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條 $248黑毛豬鞍份量十足,用慢煮既方式令肉質呈鮮粉紅狀態,慢煮亦令肉汁鎖緊,咬落去嫩滑多汁,配上蒜蓉汁令肉質更加豐富,不過外皮再煎耐少少就會更加香!😊 醬燒比目魚群邊牛油果卷 $128呢款好食在於醬汁🤣🤣 醬汁有啲似鰻魚汁,會令人狂點啲汁食😂 比目魚群邊係刺身,食落爽脆,不過再切大塊啲就好😊 叄嘗卷 $128壽司卷有蛋皮、炸蝦、吞拿魚粒同牛油果,食落比比目魚卷失色,因為相對壽司冇咩味,醬汁少少辣,炸蝦都比較細😋 自家制心太軟配雪糕 $58新鮮焗出嚟特別好食! 熱辣辣加埋雪糕冰火交融,心太軟朱古力味非常香濃,可惜切開一半中間未係好流心。😊 檸檬柚子梳打 $28正常既柚子味加檸檬,解膩之選😊 白桃乳酸梳打 $28飲落有少少藥水味,小妹就麻麻🤣Ps 餐廳座位比較少,建議book 定位食! 抵食程度:⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️環境裝飾:⭐️⭐️⭐️衛生情況:⭐️⭐️⭐️食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分:

餐廳係fusion日加西,同時滿足想食西餐同日式既朋友仔!

😋 明太子雞翼(3件) $62

😋 西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條 $248

😊 醬燒比目魚群邊牛油果卷 $128

😊 叄嘗卷 $128

😋 自家制心太軟配雪糕 $58

😊 檸檬柚子梳打 $28
正常既柚子味加檸檬,解膩之選

😊 白桃乳酸梳打 $28
飲落有少少藥水味,小妹就麻麻🤣

Ps 餐廳座位比較少,建議book 定位食!
抵食程度:⭐️⭐️⭐️
食物質素:⭐️⭐️⭐️
員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️

(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

2022-06-13 99 views
喺天后嘅呢間西餐廳 係主打日式fusion菜😝嗰次就試咗個牛油果蟹肉卷🍣賣相都幾靚~每一舊壽司面頭都鋪左塊牛油果同蟹籽🥑內餡就包住蟹肉同青瓜🥒味道都幾清新鮮甜開胃
2022-06-13 119 views
🙋🏻‍♀️: 𝐇𝐨𝐰 𝐝𝐨 𝐰𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐫𝐢𝐛𝐞 鱸魚 𝐢𝐧 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡?𝐌𝐬. 𝐒𝐡𝐞𝐞𝐩🐑: 𝐒𝐞𝐚 𝐛𝐚𝐬𝐬!🐟𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝✨𝗣𝗮𝗻-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗲𝗮 𝗕𝗮𝘀𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗪𝗶𝗻𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 🐟🥂香煎鱸魚配白酒忌廉汁$𝟭𝟮𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)𝙏𝙝𝙞𝙨 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚-𝙒𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙣 𝙛𝙪𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙝𝙖𝙨 𝙧𝙚𝙘𝙚𝙞𝙫𝙚𝙙 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙛𝙚𝙚𝙙𝙗𝙖𝙘𝙠 𝙤𝙣𝙡𝙞𝙣𝙚. 𝙄 𝙩𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙘𝙝𝙚𝙛 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣, 𝙨𝙚𝙖 𝙗𝙖𝙨𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙣𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚. 𝙋𝙖𝙣-𝙛𝙧𝙮𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙨 𝙪𝙥 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙠𝙞𝙣 𝙤𝙛 𝙨𝙚𝙖 𝙗𝙖𝙨𝙨, 𝙜𝙞𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙩 𝙖 𝙛𝙞𝙣𝙚 𝙜𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙘𝙤𝙡𝙤𝙧. 𝙏𝙝𝙚 𝙛𝙡𝙚𝙨𝙝 𝙞𝙨 𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙚𝙡𝙡-𝙨𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙤. 𝙒𝙝𝙞𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙣𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙙𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙥𝙞𝙘𝙠𝙡𝙚𝙨 𝙛𝙪𝙧𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙚𝙡𝙚𝙫𝙖𝙩𝙚𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙞𝙡𝙡𝙚𝙩
𝐌𝐬. 𝐒𝐡𝐞𝐞𝐩🐑: 𝐒𝐞𝐚 𝐛𝐚𝐬𝐬!🐟

𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝✨
香煎鱸魚配白酒忌廉汁
$𝟭𝟮𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
𝙏𝙝𝙞𝙨 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚-𝙒𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙣 𝙛𝙪𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙝𝙖𝙨 𝙧𝙚𝙘𝙚𝙞𝙫𝙚𝙙 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙛𝙚𝙚𝙙𝙗𝙖𝙘𝙠 𝙤𝙣𝙡𝙞𝙣𝙚. 𝙄 𝙩𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙘𝙝𝙚𝙛 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣, 𝙨𝙚𝙖 𝙗𝙖𝙨𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙣𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚. 𝙋𝙖𝙣-𝙛𝙧𝙮𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙨 𝙪𝙥 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙠𝙞𝙣 𝙤𝙛 𝙨𝙚𝙖 𝙗𝙖𝙨𝙨, 𝙜𝙞𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙩 𝙖 𝙛𝙞𝙣𝙚 𝙜𝙤𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙘𝙤𝙡𝙤𝙧. 𝙏𝙝𝙚 𝙛𝙡𝙚𝙨𝙝 𝙞𝙨 𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙚𝙡𝙡-𝙨𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙚𝙙 𝙩𝙤𝙤. 𝙒𝙝𝙞𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙣𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙙𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙥𝙞𝙘𝙠𝙡𝙚𝙨 𝙛𝙪𝙧𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙚𝙡𝙚𝙫𝙖𝙩𝙚𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙞𝙡𝙡𝙚𝙩. 😍𝙏𝙝𝙚 𝙤𝙣𝙡𝙮 𝙛𝙡𝙖𝙬 𝙞𝙨 𝙨𝙞𝙙𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙥𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙣𝙤𝙬 𝙥𝙚𝙖𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙣𝙤𝙩 𝙩𝙝𝙤𝙧𝙤𝙪𝙜𝙝𝙡𝙮 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙.😕

𝙊𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨✨
𝗞𝗮𝗿𝗮𝘀𝗵𝗶 𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶🍝
明太子蟹肉忌廉意粉
$𝟭𝟭𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
𝗦𝗵𝗲𝗲𝗽 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗶𝗴 𝗥𝗼𝗹𝗹🍣
叁嘗卷
𝘚𝘰𝘺 𝘉𝘦𝘢𝘯𝘴 𝘚𝘦𝘢𝘵, 𝘚𝘱𝘪𝘤𝘺 𝘛𝘶𝘯𝘢, 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘚𝘩𝘳𝘪𝘮𝘱, 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘔𝘢𝘺𝘰𝘯𝘯𝘢𝘪𝘴𝘦
$𝟭𝟮𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
2021-11-18
$200 (Dinner)
  • 明太子蟹肉忌廉意粉
  • 叁嘗卷
  • 香煎鱸魚配白酒忌廉汁
2022-06-11 126 views
今日過嚟搵朋友食lunch最想食嘅日式全日早餐 今日竟然無好在其他款都幾吸引飲品都幾多選擇仲有好多mirror應援!!!醬燒三文魚炸蝦卷 $128好多料嘅卷物炸蝦香脆 配上青瓜解解膩 外面再鋪一層三文魚仲有鰻魚汁 同我最愛嘅蛋黃醬咁多款加埋一齊都好夾 口感層次又豐富酉京燒比目魚丼 $128 燒比目魚都好難出事肉質嫩滑 燒一燒 油香湧出嚟再要咗2款小食新奧爾良炸雞翼 $18任何炸物只要加咗Cajun seasoning 亨亨鬆鬆就變得好食日式章魚燒 $18都唔錯荔枝檸檬紅茶 $8望落以為係普通凍檸茶😂飲落荔枝味幾出 又唔會太甜 幾好飲檸檬柚子蜜 $8埋單每人$150左右 服務幾好 又坐得舒服
今日過嚟搵朋友食lunch
最想食嘅日式全日早餐 今日竟然無
好在其他款都幾吸引
飲品都幾多選擇
仲有好多mirror應援!!!

醬燒三文魚炸蝦卷 $128

2022-06-09
Type of Meal
Lunch
2022-06-10 161 views
今日同前同事食飯,佢住係天后,介紹咗佢認為天后最抵食嘅餐廳,就係叁嘗啦!餐廳比較細,只要四五枱座位,但唔會話好迫。- 香辣白酒煮蜆扁意粉蜆肉唔算太大隻,但勝在內質肥美,加入白酒辣椒可謂完美配搭,不過個人認為扁意粉太硬身。- 香煎鱸魚配白酒忌廉汁外皮煎到金黃色,肉質滑溜,魚肉味道比較淡,配上忌廉汁非常合適。配菜有薯仔、蕃茄等等。- 叁嘗卷賣相十足太極圖,一邊係原味沙律醬,另一邊係辣味沙律醬。餐廳用左綠色豆紙取代紫菜作為外皮,卷物唔會容易散開。入面有吞拿魚、炸蝦同牛油果,味道和諧豐富。- 比利時窩夫雪糕雪糕揀左豆腐口味,窩夫即叫即整,形狀係少見既圓形,口感外脆內軟,另外配上蜜糖,份量可以自行決定。整體而言,食物以叁嘗卷最有驚喜,另外服務幾好,上菜速度亦快👍🏻

- 香辣白酒煮蜆扁意粉

- 香煎鱸魚配白酒忌廉汁

- 叁嘗卷

- 比利時窩夫雪糕
比利時窩夫雪糕

2022-05-31
$235 (Dinner)
比利時窩夫雪糕
2022-06-09 83 views
今日去咗搵朋友食飯,所以就嚟到呢度,基本上都幾近天后站,仲可以沿途去買埋惠蘿麵包店嘅芝士波波,可惜今日山左門,唯有下次。.講返呢間餐廳先,我哋喺lunch嘅時候過去, 12:30入座尚算有位,坐低後一點左右就full house 喇。.我哋就嗌左:1. 法式慢煮春雞配燒汁 💲118 午餐連薯菜 跟餐熱檸水2. 日式灼燒牛舌丼 💲98 跟餐檸檬柚子蜜 💲5.首先講吓個燒春雞先,佢係有兩舊嘅,分別係雞髀同埋雞胸,切佢個外皮都煎得好脆,但平時食雞都係走皮嘅,就唔會嘗試去到雞皮有幾正喇。裏面嘅雞係嫩滑嘅,味道唔會太淡,幾好。而佢嘅伴菜仲有蒜蓉炒豆角,薯仔細份。整體還可以。.朋友個日式將燒牛舌丼,朋友就comment個牛舌幾好食,同埋佢厚薄適中,飯嘅份量亦都OK,女仔食應該夠飽。.整體我覺得以lunch set西餐來講算係咁,大家如果經開就可以去試吓。
我哋就嗌左:
1. 法式慢煮春雞配燒汁 💲118
午餐連薯菜 跟餐熱檸水
2. 日式灼燒牛舌丼 💲98
跟餐檸檬柚子蜜 💲5
2022-06-09
$111 (Lunch)
2022-06-07 91 views
📍 📍 叁嘗 (天后)天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖店内位置不大,座位不多,但見到有咁多好評就試試佢。👉 醬油漬吞拿魚和風沙律 💰88😋😋😋😋/5Fusion菜健康之選,吞拿魚用醬油漬後既佢食落都好似刺身一樣👉 櫻花蝦炸豆腐💰58😋😋😋😋😋/5好香櫻花蝦味!!豆腐上面沾滿櫻花蝦,櫻花好脆豆腐好嫩滑!!好好食! 👉美國牛板腱配薯條 💰148😋😋😋😋/5五成熟的牛板腱入口牛味濃好淋身,加埋岩岩炸起既薯條,真係做到外脆內軟又唔油膩,而且份量多👉燒三文魚頭餃💰78😋😋😋😋😋/5三文魚頭餃油脂豐富 ,加埋檸檬汁好清新,好好食😋回頭:yes ,好多野食選擇😋😋,而且價錢合理。#kermit食在天后

📍 📍 叁嘗 (天后)
天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖

店内位置不大,座位不多,但見到有咁多好評就試試佢。

👉 醬油漬吞拿魚和風沙律

😋😋😋😋/5

👉燒三文魚頭餃
💰78
😋😋😋😋😋/5
三文魚頭餃油脂豐富 ,加埋檸檬汁好清新,好好食😋

回頭:yes ,好多野食選擇😋😋,而且價錢合理。

#kermit食在天后
2022-06-04 74 views
今日去叄嘗晚飯一如以往的好態度一坐低就有侍應拎住餐牌細心介紹今晚嘅精選我地就試晒佢兩個精選再加個炸魷魚圈炸魷魚圈炸得香脆魷魚肉軟淋沾上他他醬好味開胃西京燒比目魚丼作為日式家常菜製作簡單但非常下飯!比目魚非常甘甜魚油豐腴幸福感滿滿🥰香辣白酒煮蜆扁意粉扁意粉保持到咬口醬汁蒜味香辣白酒煮過嘅蜆肉嫩滑鮮美仲帶微微酒香唔錯特別推介嘅荔枝檸檬紅茶比普通檸檬茶多一份香甜同荔枝香味同檸茶價錢差不多當然試下新野😂
今日去叄嘗晚飯

沾上他他醬
好味開胃

西京燒比目魚丼
作為日式家常菜
製作簡單但非常下飯!
比目魚非常甘甜

當然試下新野😂

2022-05-23
Type of Meal
Dinner
好耐之前已經bookmark咗呢間位於天后嘅良心小店,上星期趁早收工就過咗去試☺️ 估唔到入面有勁多mirror嘅擺設,身為鏡粉嘅朋友都表示真的很興奮🤣 而嘢食都幾唔錯,想知嘅就睇埋落去😋見店員不斷推介佢哋嘅蘑菇湯,我哋都嗌咗份share嚟試下!黑松露味聞落好香,飲落就唔算好覺,但個蘑菇蓉值得一讚,攪到好碎,加埋入個湯,飲落好綿滑好creamy☺️我哋嗌嘅時候好可惜個酸忌廉已經賣晒,唯有用茄汁頂上,薯條份量都唔少,淋想溶溶地嘅芝士同埋撒上煙肉碎,賣相一流🤩 而食落都唔錯,新鮮炸起,熱辣辣食啱哂,希望下次可以食到酸忌廉啦~呢間小店嘅名物就係呢個叁嘗卷,用咗黃色嘅豆紙去包住卷物,賣相零舍精緻🤓 入面就包咗吞拿魚、炸蝦同埋少少牛油果🥑 呢個配搭都係無得輸,再點埋側邊嘅醬汁一齊食,非常match😋 不過如果啲醬汁多啲就更好啦,如果唔係就要慳住點🤣身為明太子控嘅我,一定唔會錯過呢個意粉!估唔到個份量又係好多,滿滿嘅蟹肉忌廉汁令成個意粉都好creamy🤤 面頭鋪上明太子,比例剛好,成個意粉都好掛汁,好好味😋估唔到呢間西日fusion小店竟然都有茶餐廳獨有嘅黑牛飲😆 即刻嗌返杯醒醒神,成杯黑牛正正常常,

黑松露忌廉蘑菇湯

芝士煙肉碎薯條配酸忌廉

黑牛

估唔到呢間西日fusion小店竟然都有茶餐廳獨有嘅黑牛飲😆 即刻嗌返杯醒醒神,成杯黑牛正正常常,不過呢個價錢喺cafe飲到都唔錯🙌🏻

總括而言,鍾意食fusion菜嘅你一定要試吓呢間小店,想食意粉又得,食丼飯亦得😜 而環境佈置亦好得人鍾意(鏡粉實鍾意🤣),呢種良心小店買少見少,真係要多多支持先得!

黑松露忌廉蘑菇湯
芝士煙肉碎薯條配酸忌廉
黑牛
2022-06-02 53 views
位於天后嘅西日fusion小店🍴🇯🇵店員熱情有禮 佢地嘅午市同晚市都唔使加一!係一間充滿誠意的小店呢✨p.s. 餐廳仲播好多Mirror嘅歌添🤪🤪-🥩美國牛板腱丼配溫泉蛋 $138牛板腱共有12片 呢個價錢黎講真係超足料!牛肉5成熟 肉質粉嫩有咬口🐮面頭有微量鹽同黑椒 帶出濃郁牛味😆😆丼飯配溫泉蛋其實係無得輸 黏口嘅溫泉蛋配上日式沙律醬同黑白芝麻 淡淡滋味🤤-🐟 西京燒比目魚配日式煮物 $148比目魚魚肉外層燒脆 內層緊緊鎖實魚汁一切開魚香四溢 魚肉亦非常嫩滑!!餐廳調製嘅西京麵豉微甜 同比目魚非常夾👍🏻日式煮物有蘿蔔、冬菇同粟米仔🥕🍄🌽全部都醃得好入味 好yum yum~
位於天后嘅西日fusion小店🍴🇯🇵
店員熱情有禮 佢地嘅午市同晚市都唔使加一!
係一間充滿誠意的小店呢✨
p.s. 餐廳仲播好多Mirror嘅歌添🤪🤪
🥩美國牛板腱丼配溫泉蛋 $138
牛板腱共有12片 呢個價錢黎講真係超足料!
牛肉5成熟 肉質粉嫩有咬口🐮
面頭有微量鹽同黑椒 帶出濃郁牛味😆😆
丼飯配溫泉蛋其實係無得輸 黏口嘅溫泉蛋
配上日式沙律醬同黑白芝麻 淡淡滋味🤤

🐟 西京燒比目魚配日式煮物 $148
比目魚魚肉外層燒脆 內層緊緊鎖實魚汁
一切開魚香四溢 魚肉亦非常嫩滑!!
餐廳調製嘅西京麵豉微甜 同比目魚非常夾👍🏻
日式煮物有蘿蔔、冬菇同粟米仔🥕🍄🌽
全部都醃得好入味 好yum yum~
$143 (Dinner)
天后小青新cafe 主打西日fusion菜:行開銅鑼灣巳經諗唔到有咩食,可以考慮行過去天后小店有西餐、意粉,竟然仲有鰻魚飯、卷物,岩晒選擇困難症嘅大家西味道有驚喜,環境好岩放假同朋友仔傾吓偈◎原條鰻魚滑蛋丼 唔係講笑,真係原條鰻魚,燒汁滑蛋都俾得好足,叫呢個唔會出錯◎牛肝菌蘑菇忌廉意粉 小店意粉通常都係買大細怎一係好好食一係就好hea呢個有驚艷到•好濃郁嘅牛肝菌忌廉汁,意粉都做到◎醬油三文魚炸蝦卷配明太子醬 好少係 cafe 食到卷物,醬油三文魚夠新鮮同入味,炸蝦正常發揮,可惜明太子醬太少啦◎叄嘗卷綠色米紙包佳吞拿魚炸蝦同少少牛油果,此三文魚卷會較為清淡少少,但賣相搭夠珍
天后小青新cafe 主打西日fusion菜:
行開銅鑼灣巳經諗唔到有咩食,可以考慮行過去天后

◎原條鰻魚滑蛋丼
唔係講笑,真係原條鰻魚,燒汁滑蛋都俾得好足,叫呢個唔會出錯
◎牛肝菌蘑菇忌廉意粉
◎醬油三文魚炸蝦卷配明太子醬
◎叄嘗卷
2022-05-27 4536 views
店員服務好Friendly,好用心介紹Menu分為2部分西式同日式,一次過滿足2個願望💫,最有趣就係日式All Day Breakfast🍳真係第一次食😛🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖#小胖遊天后🐠 #小胖遊銅鑼灣🐠—————————————————🔹美國牛板腱配薯條 $138牛板腱5成熟係粉嫩粉紅色,肉質腍易咬有肉汁💦,簡單鹽、胡椒同香草調味,係滿滿的牛味🐮,點埋芥末醬幾香又唔會太嗆👌🏻❌扣分位係預先切好一塊塊就比較快凍,而且份量唔算多🍟勁多薯條炸到卜卜脆,內滿滿薯蓉,食到好飽🥔🔹日式全日早餐 $148燒西京比目魚🐟魚肉嫩滑冇咩骨,濃郁油香,配沙律醬和西京燒汁,味道唔錯無腥味!味付飯團🍙 (兩件),淋上日式燒汁,飯團表面有少少脆幾香口🥢💛炸油揚溫泉蛋最特別,油揚炸得外脆,包着流心蛋🥚,真係無得輸~ 野菜煮物、漬物、芝麻醬豆腐正正常常🆗比較好食嘅係啲菇菇🍄,係好日式家常味道—————————————————🧜🏻‍口水度:🌕🌕🌕🌗🌑🤑性價比:🌕🌕🌕🌑🌑🧚🏻‍打卡值:🌕🌕🌕🌕🌑🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑🤤回頭率:🌕🌕🌗🌑🌑.♟Overall♟可能見太多人講到好好食,期望勁高,食完覺得

🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖

#小胖遊天后🐠 #小胖遊銅鑼灣🐠
—————————————————
🔹美國牛板腱配薯條 $138
❌扣分位係預先切好一塊塊就比較快凍,而且份量唔算多
🍟勁多薯條炸到卜卜脆,內滿滿薯蓉,食到好飽🥔

🔹日式全日早餐 $148

—————————————————
🧜🏻‍口水度:🌕🌕🌕🌗🌑
🤑性價比:🌕🌕🌕🌑🌑
🧚🏻‍打卡值:🌕🌕🌕🌕🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌗🌑🌑
♟Overall♟
可能見太多人講到好好食,期望勁高,食完覺得小店係有心思,而味道係中上,唔錯的!(未去到好驚喜😗)
如果路經可以試下既🤣
  • 美國牛板腱配薯條
今日約左朋友係天后附近食午餐傾下計談下心事上網搵到呢間餐廳有西式同日式既set lunch 座位幾舒適 店舖天花上面做左個滿天花海既裝飾 坐位都幾舒適唔會迫 幾岩同朋友坐低傾計食d野法式慢煮春雞配燒汁(午餐)春雞用慢煮既方法烹調 肉質夠嫩 配上燒汁味道夠香春雞表面煎過更為香口 有薯仔做side dish份量岩岩好低溫慢煮原隻雞胸沙律配蜜糖芥末籽汁(午餐)雞胸最怕嚡口 呢款午餐同樣用上慢煮既方法 令雞胸非常柔軟仲好juicy 呢個沙律夠飽肚新奧爾良炸雞翼 炸得夠皮脆 表面有微辣既調味 食落都幾惹味 呢個價錢份量都唔少 雞翼都好大隻是日餐湯-黑松露磨濃湯好有驚喜既一個浪濃湯 滿滿黑松露香味 飲得出非常足料 仲有好多磨菇碎 如果是日餐湯係呢一款就一定要試試 黑松露迷不能錯過Americano(凍)幾香滑 唔會苦澀 冇諗過佢呢個價錢有呢一個質素伯爵茶用上twining既伯爵茶 係我最愛既伯爵茶牌子
今日約左朋友係天后附近食午餐傾下計談下心事

法式慢煮春雞配燒汁(午餐)
春雞用慢煮既方法烹調 肉質夠嫩 配上燒汁味道夠香

春雞表面煎過更為香口 有薯仔做side dish
份量岩岩好

低溫慢煮原隻雞胸沙律配蜜糖芥末籽汁(午餐)
雞胸最怕嚡口 呢款午餐同樣用上慢煮既方法
令雞胸非常柔軟仲好juicy 呢個沙律夠飽肚

新奧爾良炸雞

是日餐湯-黑松露磨濃湯

Americano(凍)
幾香滑 唔會苦澀
冇諗過佢呢個價錢有呢一個質素