講起呢間 Bar印象最深刻係疫情時嚟過睇2021奧運,佢哋仲好好人特登幫我哋轉台比我哋睇劍擊直播!然後香港拎冠軍!嘩啦啦!美好嘅回憶~鍾意佢哋有人情味同埋氣氛唔差,所以耐唔時都會過嚟小酌兩杯,睇下波~今次再嚟發現佢哋原來仲有串燒套餐,咁就要試吓佢啦!我哋 order 咗內臟組合 (雞肝,雞腎,雞心同雞心喉)雞心喉我都係第一次試!口感煙韌帶爽,唔錯⚡️雞肝軟嫩~ 幾款唔同嘅內臟部位都各有特色~另外仲叫散叫咗免治雞肉棒,羊肋肉同埋銀杏(補腦時間🧠)。免治雞肉棒入面有加入軟骨粒粒,食落個口感會更豐富~啖啖肉好滋味。羊肋肉肥而不膩,唔會好騷,半肥瘦食落 juicy~ 🐑加埋枝豆~完美~水牛城雞翼酸辣開胃,唔會一味死辣,香口而不油膩。避風塘午餐肉,呢味聽個名都知道係邪惡嘅美食。蒜酥味香口感酥脆,搭配炸過嘅午餐肉粒粒食到聽唔到口~😋Crazy Hour : 16:30-19:30 啤酒勁平,draft beer 都係 38 一杯~用嚟配各種食物都好夾~* 最後,張 Roulette 檯勁正! 😂
內臟組合

水牛城雞翼酸辣開胃,唔會一味死辣,香口而不油膩。
* 最後,張 Roulette 檯勁正! 😂
避風塘午餐肉
2024-05-11
$220 (Dinner)
內臟組合
避風塘午餐肉
  • 串燒組合
一開始係比佢環境吸引左上黎,因為知佢有戶外位岩傾計。上黎先見到啲串燒原來幾抵食,最平$10已經有,叫左一大碟都係$2xx左右真係良心價😧額外叫左個卡邦尼意粉,我地冇諗到酒吧有餐廳水準,至少賣相同味道成正比,濕潤唔乾先~因為朋友有揸車唔飲得酒,兩個人叫左三杯Mocktail,每杯都唔hea,唔係糖漿溝出黎個種,有果汁有新鮮生果的。整體質素對得住價錢,CP值高~雖然上菜時漏咗兩串既單,但係Staff知道漏左即時講唔好意思,好有禮貌,所以都冇怪佢地~鍾意Chill住飲野同朋友聚腳傾下計咁幾好。串燒餐牌:咁多串都係$200左右卡邦尼意粉($108)Misty Manor + The Chronicles of Narnia ($58 + $58)Willy Wonka($58)
一開始係比佢環境吸引左上黎,因為知佢有戶外位岩傾計。

串燒餐牌:

咁多串都係$200左右

卡邦尼意粉($108)
卡邦尼意粉

Willy Wonka($58)
卡邦尼意粉
  • 串燒組合
大家有冇睇開波呀⚽️😍 今年英超榜首競爭好激烈!身位阿奴一定要支持一波🫡 尋晚收工去左尖沙咀諾士佛台happy hour酒吧有露天位置 都幾有feel入面有擲鏢機 beer pong 桌球枱 一路睇波一路飲酒又得😍▫️Crazy Hour ($38)🍺16:30 - 19:30佢呢個唔只係happy hour 直頭真係crazy hour🥳 $38有得揀draft beer / house wine / prosecco😳啤酒有得揀Stella, Hoegaarden, 藍妹仲有Murphy’s黑啤 我勁like🥰▫️Cold Cut Platter ($69) 唔只飲品 佢仲有4款小食係有50%優惠!呢款cold cut好抵食 有齊parma ham、salami、bologna meat 送酒好夾呀👍▫️牛肉串燒組合 ($178)因為我地嗌啤酒 所以諗住叫埋串燒🤤除左單點之外 唔想諗仲可以揀佢個串燒組合🔥 呢個幾高質 佢個牛舌芯好嫩滑安格斯牛肉串好有油香 咬落去好juicy!!😍
大家有冇睇開波呀⚽️😍
今年英超榜首競爭好激烈!
身位阿奴一定要支持一波🫡
尋晚收工去左尖沙咀諾士佛台happy hour

酒吧有露天位置 都幾有feel
入面有擲鏢機 beer pong 桌球枱
一路睇波一路飲酒又得😍

佢呢個唔只係happy hour
直頭真係crazy hour🥳 $38有得揀
啤酒有得揀Stella, Hoegaarden, 藍妹
仲有Murphy’s黑啤 我勁like🥰

▫️Cold Cut Platter ($69)
唔只飲品 佢仲有4款小食係有50%優惠!

▫️牛肉串燒組合 ($178)
因為我地嗌啤酒 所以諗住叫埋串燒🤤
安格斯牛肉串好有油香 咬落去好juicy!!😍
2024-05-12 47 views
Show Time Sports Bar尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓啱啱教完結他,老友想去酒吧超Chill吓,帶咗我去諾士佛臺樓上酒吧,環境有feel,音響效果正,仲有得玩飛鏢同篤波,果然冇介紹錯。😺串燒組合秋葵、煙肉車厘茄卷、大蔥鴨胸串、日本厚油楊和多春魚、雞肉棒、雞髀菇、雞皮和雞軟骨。串燒即叫即燒,蔬菜新鮮,肉汁豐富,外脆內軟,記得趁熱食。😍金黃炸薯條炸油新鮮,又香又脆,加茄汁食好正。😽惹味泰式魚餅香口彈牙,少少辣,鹹度適中,推薦!😉Death Wood調酒師將波本威士忌、杏仁、香草調和,再即場煙燻,high ball 夠凍,好飲。🤤Alice in wonderland調酒師將 Tequila、新鮮士多啤梨調和,好Creamy,又香又甜,女孩子一定喜歡。😻Show Time Sports Bar 環境舒適,食材新鮮,侍應服務態度好,放工嚟 Chill 吓幾正,還會再來。😎🤘🏻
Show Time Sports Bar

尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓

串燒組合

金黃炸薯條

炸油新鮮,又香又脆,加茄汁食好正。😽

惹味泰式魚餅

香口彈牙,少少辣,鹹度適中,推薦!😉

Death Wood

Alice in wonderland

2024-05-08
2024-05-07 20 views
呢間位於諾士佛台嘅樓上酒吧係我同朋友睇波嘅首選,而今次黎就係為咗佢哋嘅Crazy Hour😆每日4:00 - 7:30pm多款酒類都有$38優惠,有draft beer/ house wine/ house spirit / Prosecco可供選擇,朋友叫Gin Tonic都有優惠架。想盡興啲嘅仲可以叫Crazy Free Flow,只需$168就飲足三個鐘‼️仲有送酒必備嘅串燒最平$10/串😮係尖沙咀嚟講真係性價比超高。▫️内臓組合 ($98)鍾意内臓嘅我哋揀咗就內臟組合,入面有雞肝、雞心、雞腎同雞心喉共4串🍢最特別係雞心喉,食落肉質柔軟帶有嚼勁。所有組合都包一杯draft beer/ house wine,我就揀咗白酒,最鍾意白酒飲到最後嘅回甘味,口中留有微甜嘅感覺🍷▫️雞軟骨 ($15)▫️雞頸肉 ($20)▫️日本免治雞肉棒 ($20)⬆️仲叫咗以上3款串燒,水準都唔錯,邊飲酒邊食惹味串燒真係一流😍▫️慢煮法式波多爾紅酒燴牛面 ($188)肚餓想食主食嘅呢度一樣有❣️牛面肉煮到好軟腍,加上濃郁嘅紅酒汁,質素都幾好😎除咗價錢夠吸引,個場仲有好多嘢玩,包括桌球、beer pong、飛鏢等,啱晒成

▫️内臓組合 ($98)

▫️雞軟骨 ($15)
▫️雞頸肉 ($20)
▫️日本免治雞肉棒 ($20)

▫️慢煮法式波多爾紅酒燴牛面 ($188)

除咗價錢夠吸引,個場仲有好多嘢玩,包括桌球、beer pong、飛鏢等,啱晒成班friend一齊玩👯之前係度睇波氣氛都好好架,遲吓歐冠盃決賽都係呢度睇直播先😎
2024-04-26 46 views
🍸Cocktail 飲得多,不如飲下mocktail 輕鬆一下?呢間諾士佛台嘅餐廳都嚟過幾次,鍾意呢度嘅氣氛 環境夠大,有嘢食有嘢飲☺️😙🍡先叫咗幾串串燒,就算過咗happy hour 都仲有特價嘅優惠,價錢 $10-25,都幾實惠🍢煙肉車厘茄 一咬落去車厘茄嘅側咇晒出嚟,煙肉燒得脆脆的,兩個口感幾好味🍢翠肉瓜,減輕油膩感覺🍢墨魚香腸,呢個幾特別,總共有三粒,入邊都有啲墨魚餡料🍢雞脾肉,醬汁甜甜的,我之後仲用埋醬汁嚟點薯條🤪🍢虎蝦新鮮幾爽口,有啲鹽味🥗精選凱撒沙律🥗 呢個沙律都係特價優惠,只係需要$18 呢個價錢都依然有兩大塊三文魚,再加埋已經調配好,有醬汁嘅沙律,好開胃😙🍟金黃炸薯條🍟都係特價優惠 $18 有咁大碟薯條仲可以配茄汁同埋黑松露醬😌薯條係比較粗身,有薯仔嘅味道😉🍸兩杯非酒精飲品叫左Willy Wonka 呢杯係Choco and Orange 嘅沙冰類飲品,甜甜嘅朱古有橙香嘅味道,幾特別🍹The Chronicles of Narnia 係Mango and Coconut,酸酸地,係夏日炎炎既感覺,好岩最近嘅天氣

🍢翠肉瓜,減輕油膩感覺
🍢墨魚香腸,呢個幾特別,總共有三粒,入邊都有啲墨魚餡料
🍢雞脾肉,醬汁甜甜的,我之後仲用埋醬汁嚟點薯條🤪
🍢虎蝦新鮮幾爽口,有啲鹽味

🍟金黃炸薯條🍟都係特價優惠 $18
有咁大碟薯條仲可以配茄汁同埋黑松露醬😌
薯條係比較粗身,有薯仔嘅味道😉

🍸兩杯非酒精飲品叫左

🍹The Chronicles of Narnia
嚟到諾士佛台,始終都係比較鍾意樓上舖,樓下實在太嘈了,靜靜地同個friend飲杯食吓小食,紓緩吓一整日嘅工作煩惱同壓力。主要happy hour嘅時候叫啤酒,可以留定幾杯慢慢飲,happy hour 60幾蚊又真係幾抵。同埋呢間酒吧仲有啲超抵食嘅串燒,低至$10一串,$10一串雞髀菇又真係唔錯,雞皮都超爽口脆脆,串燒嚟講又真係幾唔錯,同埋有啲特色燒丸(我諗就係類似甜品,甜甜地嗰啲丸子)額外亦都叫咗水牛城雞翼同埋薯條,雞翼份量都好大份,晚餐嚟講其實真係好足夠,再配埋薯條喱兜澱粉質,我哋兩個女仔真係食到有啲飽。大致上環境都唔錯,今日唔係太熱都比較鍾意坐露台,靜靜地談吓心傾吓偈。

• 松露薯條配黑松露醬
  • 水牛城雞翼
happy hour就成日去,crazy hour真係第一次, 諾士佛台呢間樓上Showtime Sports Bar 每日下午4:00至7:30都有$38優惠,可以叫🍺🍷🍸🥃draft beer/ house wine/ house spirit / Prosecco,飲得之人仲可以$168 叫free flow 飲足三個鐘🤑. 仲有多款勁抵食又好食嘅串燒低至$10串起,同埋有幾款精選半價小食. 超高質平靚正💥💥💯🉐飲飲食食抵之餘,環境幾有情調啱晒傾偈. 個場好闊落又多嘢玩,有桌球、俄羅斯輪盤、飛鏢、beer pong, 成班人一齊玩啱晒. 另外仲有大電視,啱晒睇啲球賽直播嘅日子. 有室外位,可惜今次天雨關係冇開放. 叫咗杯Prosecco同埋house spirit. 呢個價位真係相當高競爭力. ⭐️火腿拼盤原價$138 ,半價之後真係抵到笑,平過自己超市買. 四款Ham份量足料鹹香味有層次賣相都高級㗎,仲有啲提子乾同沙律菜,清新開胃. 送酒一流. ⭐️串燒🍡🍢總共有成22款選擇,叫咗八款串燒. 真心抵食,全部上枱新鮮滾熱辣,調味幾惹味,味道唔錯. 個人大愛個雞軟骨、墨魚香腸 ,有埋

⭐️火腿拼盤

⭐️串燒🍡🍢
總共有成22款選擇,叫咗八款串燒. 真心抵食,全部上枱新鮮滾熱辣,調味幾惹味,味道唔錯. 個人大愛個雞軟骨、墨魚香腸 ,有埋羊肉串超開心,仲有虎蝦串大大串又爽口,食多多都得啊. 除咗特價款式都有多款唔同嘅串燒組合可以選擇,好豐富.

輕輕鬆鬆又Hea咗幾粒鐘. 欣賞餐廳場牆上嘅一句霓虹光牌”YOLO Life is short Enjoy that shit”. 活在當下,今朝有酒今朝醉好好享受❤️ 仲等咩啊?仲唔約你嘅親朋好友見吓聚一聚?📢

$180 (Tea)
  • 火腿拼盤
周末時光,與好友在尖沙咀愉快購物,再晚飯直落。諾士佛臺酒吧餐廳臨立,開餐熱門之選。朋友精通各種酒吧遊戲,帶我到Show Time Sports Bar邊玩邊吃。場中最搶眼的就是這張美式桌球枱,朋友技癢,不免要表演一番。作為香港酒吧的一大特色,飛鏢機當然不會缺席。Beer Pong 很能帶起氣氛,令整個場熱鬧起來。煙三文魚沙律 $98邊玩邊吃,煙三文魚沙律選料新鮮,以蔬菜的纖維及酵素為腸胃打底。德式香腸拼盤 $128多款傳統德國肉腸,有爽脆,有爆油,有芝士餡,各式其色,感覺豐盛。口感和調味都十分不錯。巴馬火腿火箭菜Pizza $148餅底香脆,餡料超多!巴馬火腿配火箭菜,配搭完美。跟朋友邊玩邊吃喝,言談甚歡。

場中最搶眼的就是這張美式桌球枱,朋友技癢,不免要表演一番。

作為香港酒吧的一大特色,飛鏢機當然不會缺席。
Beer Pong 很能帶起氣氛,令整個場熱鬧起來。

煙三文魚沙律 $98

德式香腸拼盤 $128

口感和調味都十分不錯。

巴馬火腿火箭菜Pizza $148

餅底香脆,餡料超多!巴馬火腿配火箭菜,配搭完美。

跟朋友邊玩邊吃喝,言談甚歡。

2024-04-20 30 views
尖沙咀諾士佛臺飲酒食下野,黎到show time sports, 有得玩台波, 乒乓,岩哂一班friend黎聚下飲下野。叫左海鮮串燒拼盤(帶子,蝦,白鱔), 呢款海鮮串燒拼盤好鮮甜,帶子啲肉彈牙又鮮美,蝦肉鮮嫩多汁,而白鱔啲味道濃郁又鮮味十足。食落去有種鮮香嘅感覺,真係令人垂涎三尺。包一杯飲品,亦可以簡酒,好清爽夠冰凍呢。巴拿馬火腿火葥菜pizza賣相幾靚好特別,火腿帶嚟嘅煙燻味道好突出,同埋火葥菜嘅香氣令人食到口齒留香。再加上薄薄嘅餅底,酥脆又彈牙,真係一種絕妙嘅味覺享受。

返左成日工攰攰,同同事係尖沙咀搵野飲,上網見到呢間酒吧有得食有得飲,仲有飛鏢、桌球等玩意,就黎放鬆下。火腿拼盤 Crazy Hour半價$69四款火腿都好新鮮,份量好夠,厚薄適中,肥瘦均勻,咸香撲鼻,送酒一流。香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉$128帶子1大粒,煎得香脆,青醬濃郁,意粉軟硬適中,夠哂掛汁。卡邦尼意粉$108意粉中有好多洋蔥、菇菇同煙肉片,芝士味濃,同意粉一齊食,口感層次豐富。Crazy Hour(16:30-19:30) 生啤仲要$38/杯,超抵飲,大大杯,食多份薯條都唔怕熱氣。📌ShowTime Sports Bar(尖沙咀)地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓評語環境舒適放鬆食物高質精緻🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

火腿拼盤 Crazy Hour半價$69

香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉$128
帶子1大粒,煎得香脆,青醬濃郁,意粉軟硬適中,夠哂掛汁。

卡邦尼意粉$108

📌ShowTime Sports Bar(尖沙咀)
地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓

評語
環境舒適放鬆
食物高質精緻

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)
尖沙咀酒吧街餐廳林立,今次試下樓上鋪 ShowTime Sports Bar, 電梯按3樓一開門就到餐廳,餐廳寬敞,裝修充滿玩味😊呢度吾止食飯飲酒傾計甘簡單,仲有得打桌球,掉飛鏢等等職員服務好好,會講解下menu, 桌球任打,掉飛鏢勁抵玩,5蚊一個credit打到手軟🤣👍👍⭐️組合串燒setHappy hour 來真係好抵,有不同既串燒組合選擇,跟餐配一杯飲品。我地選左牛肉組合配上紅酒House wine, 串燒燒得岩岩好,配埋杯酒一絕😋👍⭐️香辣鮮茄虎蝦意粉意粉好有驚喜!原本以為係普通既茄汁意粉,點知一食意粉好足料,有2大隻虎蝦,意粉個汁真係用辣椒蕃茄一齊煮,每一啖都好惹味😍👍

⭐️組合串燒set

⭐️香辣鮮茄虎蝦意粉

2024-04-14
小c妹咁岩見到餐廳而加做緊優惠夜晚9點後叫野食超抵食!即刻約埋朋友仔去chill一chill😋10”四式芝士pizza 💰78👉🏻Moss, Parmesan, Blue, Brie🧀超多芝士 食得超滿足🤭一次過滿足哂芝士控既4個願望鍾意食芝士既豬仔要試下佢啦🤪卡邦尼意粉 💰68估唔到意粉既胡椒味都幾出😗感覺似係胡椒卡邦尼意粉 幾得意😋黑松露薯條配黑松露醬 (半份)💰18私心推薦 都係必叫既❗️雖然係半份 但份量真係一啲都唔少😍兩個人share食都好夠👍重點係佢啲黑松露醬都比得好足😙啲薯條點到最後都仲有啖啖黑松露味😋泰式魚餅 (半份) 💰28魚餅幾彈牙✨加埋啲泰式甜辣醬好夾👍水牛城雞翼 (4件) 💰38有少少偏辣😗整體嚟講都幾惹味😋The Chronicles of Narnia 💰88芒果同椰子🥭

小c妹咁岩見到餐廳而加做緊優惠
夜晚9點後叫野食超抵食!
即刻約埋朋友仔去chill一chill😋

10”四式芝士pizza 💰78
👉🏻Moss, Parmesan, Blue, Brie🧀
超多芝士 食得超滿足🤭

有少少偏辣😗
整體嚟講都幾惹味😋

The Chronicles of Narnia 💰88
芒果同椰子🥭
諾士佛台係尖沙咀酒吧嘅集中地,今晚放工同朋友試咗呢間樓上嘅Bar。咁啱呢晚有包場活動,現場氣氛都幾好,仲有唔同遊戲枱可以讓食客比拼一番。雖然係酒吧,但呢度都有唔少食物選擇,有串燒、沙律、小食、意粉、pizza同主食。同朋友先點了水牛城雞翼配藍芝士醬($88),水牛城雞翼本身味道惹味,配上藍芝士醬獨特的香味,估唔到都又幾夾!香辣鮮茄汁虎蝦意粉($138)有兩隻大大隻嘅虎蝦,賣相討好。意粉醬汁非常香辣,嗜辣嘅朋友不妨一試。主食點了慢煮紅酒牛面頰肉配薯蓉($188),牛面頰肉份量頗多,因為慢煮的關係,牛面頰肉份外軟滑,紅酒汁味道亦不錯,都幾抵食!

2024-04-13 36 views
收工想飲杯野式者Happy Friday唔知去邊間bar好,可以試吓呢一間ShowTime Sports Bar。入面仲有得篤波掟標,有得食有得挽。餐廳唔同既時段都會有唔同既promotion e.g. crazy hour小食半價、啤酒$38、宵夜時段低至$18既小食等等。 食物質素都幾好👍🏻🌸火腿拼盤|$138🌸泰式魚餅|$78🌸避風塘魷魚鬚|$88串燒:🌸日本黑豚肉|$25🌸雞頸肉|$20🌸日本免治雞肉棒|$20🌸雞皮|$15🌸雞軟骨|$15🍸Martini🍸Long Island Iced Tea

🌸火腿拼盤|$138

🌸泰式魚餅|$78