2019-06-13 494 views
超級大雨的下午, 諗住喺商場食飯, 見到有間店鋪有蛋包飯, 環境乾淨企理, 於是坐低點了個蝦蛋包飯及魚柳蛋包飯。見到隔離枱既薯角炸得好脆, 聽到食客話熱辣辣, 好味好正。當侍應把用餐遞上時很有禮貌多謝客人, 還有他們友善的笑容。蝦及魚柳是即炸的, 不油不膩, 吃時熱熱的, 蛋炒的很滑, 加上少少蛋汁, 包埋飯食一流呀👍👍總括黎講, 食物質素性價比高,侍應慇勤服務, 給客人友好感覺, 一定會再黎食鋪頭喺港鐵石門站B出口對住嗰個商場, 超方便。
見到隔離枱既薯角炸得好脆, 聽到食客話熱辣辣, 好味好正。
侍應把用餐遞上時很有禮貌多謝客人, 還有他們友善的笑容。
總括黎講, 食物質素性價比高,
侍應慇勤服務, 給客人友好感覺, 一定會再黎食

鋪頭喺港鐵石門站B出口對住嗰個商場, 超方便。
2019-06-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-05-16 319 views
昨日嚟呢度食午餐,叫咗個吱吱精選蛋包飯,即係炸魚柳蛋包飯,套餐包埋飲品,一共$62,等左5 分鐘就有。餐廳比較細,有7、8 張檯左右,午飯時間都坐滿曬,我一個人黎食所以搵到個位。如果多人黎食,要早啲黎。廚師們同侍應都好友善同熱誠。上次其實都有叫過吱吱精選蛋包飯,當時要咗咖喱汁,但今次我叫咗牛肉汁,覺得牛肉汁比較好食,魚柳都應該係即叫即炸的。凍檸茶亦都好飲,唔會苦。黎食過幾次quality 都無變,keep 住水準。
廚師們同侍應都好友善同熱誠。
黎食過幾次quality 都無變,keep 住水準。
吱吱精選蛋包飯
吱吱精選蛋包飯
2019-04-10 137 views
因為喺附近做嘢嘅關係,其實黎呢度食左好多次。幾個月前到而家都冇失水準,味道唔錯,服務亦都好好。呢度嘅奶茶比出邊面茶餐廳好飲,唔會太苦澀,亦唔會太多冰。今次因為趕時間,所以預先打電話俾餐廳想叫定嘢食,聽電話嘅員工冇拒絕同好有禮貌。叫咗凍奶茶同招牌蛋牛治。之前蛋牛治冇叫烘底,今次叫咗覺得好食好多。雖然呢度係自助模式,但係廚師同收銀員都盡力招呼客人,我冇茄汁嘅時候,主動出嚟拎比我。食個茶餐都只係$35。
因為喺附近做嘢嘅關係,其實黎呢度食左好多次。幾個月前到而家都冇失水準,味道唔錯,服務亦都好好。呢度嘅奶茶比出邊面茶餐廳好飲,唔會太苦澀,亦唔會太多冰。今次因為趕時間,所以預先打電話俾餐廳想叫定嘢食,聽電話嘅員工冇拒絕同好有禮貌。叫咗凍奶茶同招牌蛋牛治。之前蛋牛治冇叫烘底,今次叫咗覺得好食好多。雖然呢度係自助模式,但係廚師收銀員都盡力招呼客人,我冇茄汁嘅時候,主動出嚟拎比我。食個茶餐都只係$35。
奶茶
蛋牛治
奶茶
蛋牛治
2019-03-01 313 views
大懵嘅我差啲唔記得去石門拎新嘅智能ID, 原來4號係deadline(但都想知無黎拎會點處理🤣). 入去5分鐘就搞掂, 與此同時喺石門返工嘅JM時間啱啱好放lunch🤪. 京瑞廣場實在太多新食店啦! 逐間睇menu, 咦蛋包飯好似好正wor.>店內座位唔算太多但坐得舒服的, 喺cashier點餐(係一個勁陽光嘅男孩☀️), 然後等一陣送到. 細細張Menu涵蓋早餐, 午餐, 下午茶, 全日餐, 主角當然係*蛋包飯*無誤📣.>L7. 芝士蘑菇蛋包飯(咖哩汁) (HKD52)等緊時望下佢open kitchen, 見到裝飯都有一個「模具」好認真, 配合返「蛋包」喺飯面嘅形狀賣相好得. 傾瀉般嘅滑滑炒蛋, 大量熔芝士完全蓋住撈左味道嘅白飯, 蘑菇片片都大到有得𡁻, 好香嘅咖哩汁絕對加分, 好日式嘅超微辣味, 夠唒濃稠. 放一角嘅胡麻醬沙律, fresh的好開胃.>薯角 (+HKD6)每件薯角都好巨大呀!調味方面做得好.>熱杏霜 (set)大多數杏霜都hea底勁稀, li杯係我出面食野飲過最香濃最有杏香的.>而家咁先進gei, 幾時自動增值都show到喺收

芝士蘑菇蛋包飯

L7. 芝士蘑菇蛋包飯(咖哩汁) (HKD52)
薯角

薯角 (+HKD6)
每件薯角都好巨大呀!調味方面做得好.
熱杏霜

熱杏霜 (set)

而家咁先進gei, 幾時自動增值都show到喺收據🧾上👍🏻.
2019-03-01
$58 (Lunch)
芝士蘑菇蛋包飯
熱杏霜
2019-02-14 93 views
今次叫左個招牌蛋牛治、凍檸茶同薯角,三樣都好味。Total $45,價錢親民,份量充足。服務員有禮貌。唯一唔好嘅就係所有食物飲品都係用即用即棄餐具,不過其實地方唔算大,可能真係冇位洗。
2019-01-28 59 views
以前成日去觀塘果間食,不過宜家好少去嗰邊,所以開喺石門實在太好了。呢間冇觀塘果間咁早關門,水準一樣。只係咁岩冇晒牛肉(因為我4pm 先黎)叫左個鴨胸蛋包飯同茶走。服務態度好,又唔貴,會再返黎食~
鴨胸蛋包飯,茶走
鴨胸蛋包飯,茶走