2010-08-28 8 views
aug 22, 10, 大伙兒食完lunch之後,食友帶路來到附近新新哋嘅乳酪店。試過吓之後買咗 : 1) my cup (hk$27.1)-揀咗石榴味同荔枝味-topping選擇唔算多,大路嘅選擇都有,我就揀咗脆片同朱古力米-最後仲可以有漿揀,但個人不熱衷,所以無+-質哋唔喺挺嗰種,但又未至於沙冰feel。留在冷氣間食,不會很快溶-石榴味同荔枝味,第1啖入口,乳酪酸度不高,2者都有果味。食到荔枝味時,反而食到奶味-好少乳酪會有呢個特點,所以+分

1) my cup (hk$27.1)
-揀咗石榴味同荔枝味
-最後仲可以有漿揀,但個人不熱衷,所以無+
-好少乳酪會有呢個特點,所以+分
2010-08-22
$27 (Other)
2010-08-26 11 views
這天忽然很想吃 Froyo, 知道天后新開了Froyo 店, 落雨濕濕本也不想來的, 結果腳步還是不自覺走到來了。以為下雨天沒什麼人, 怎知...人多到要排隊!吉祥物 (我想就是 SillyBoo 了?!) 好鬼可愛!這裡的 Froyo 也是以重量計錢的, 都是公價 $15 一百克, 有 5 種口味, 買之前可以試味。由於有傳媒在場採訪, 決定速戰速決, 沒有試食, 要了原味和荔枝兩款口味。乾濕料分開存放, 是幾企理的, 水果都是些大路款式, 反而乾料有部份都幾特別, 如蘋果圈圈 (Apple Oh's)、迷你 Oreo 等, 不過我還是選了最最正常的藍莓和 Granola。另有幾種醬料可以加, 好像有士多啤梨、朱古力、蜜糖和煉奶, 自己不喜歡加醬就算了。店員貼心地問我要不要膠蓋蓋著拿走, 我吃 Froyo 也不算少但真是第一次聽到有這個 offer。(怪不得有不少人拿著一杯杯 Froyo 從店內走出來) 本來想在店內吃掉 Froyo 的我, 見有記者在訪問別的顧客, 還是拿走為上算。共計約 $31 (即 207 克, 不計蓋)。店員用膠袋裝好杯子, 我就冒雨將之速遞回家。畢竟也花了

以為下雨天沒什麼人, 怎知...人多到要排隊!

吉祥物 (我想就是 SillyBoo 了?!) 好鬼可愛!

由於有傳媒在場採訪, 決定速戰速決, 沒有試食, 要了原味荔枝兩款口味。

乾濕料分開存放, 是幾企理的, 水果都是些大路款式, 反而乾料有部份都幾特別, 如蘋果圈圈 (Apple Oh's)、迷你 Oreo 等, 不過我還是選了最最正常的藍莓Granola

共計約 $31 (即 207 克, 不計蓋)。店員用膠袋裝好杯子, 我就冒雨將之速遞回家。畢竟也花了一段時間, 所以 Froyo 是溶了一點啦, 拍起照來也不大好看

圖中左邊那團是荔枝味的 Froyo, 右邊是原味的。

吃著才醒起, 我其實不是想要荔枝味而是石榴味的啊...點錯了 (冏), 荔枝味不很強 - 比起同樣有荔枝味供應的店如 Yogo 而言 - 乳酸味也不太明顯, 而且濃稠度跟好些 Froyo 店比較起來稍有不足, 吃原味時就試得更清楚。

藍莓不錯, 放進去的粒粒圓渾新鮮, 也有七八粒的。Granola 就幾有特色, 內有南瓜籽、亞麻子等, 穀物片夠乾身但吃到後來有少少苦味

未算是吃過最出色的 Froyo, 但勝在夠近我家, 心癮起時不用跑到老遠, 隨時可以解饞。
人頭湧湧
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
人頭湧湧
2010-08-25 14 views
又一新Frozen Yoghurt店!當然要試試!可能夜了,Guava、芒果等味都sold out,所以要了原味同Lime青檸味。原味幾好,唔太酸,青檸味可能因為加了果汁,所以較稀,喺個原味隔離好似怪怪地。配料都幾多,生果係新鮮生果,竟然有青瓜絲!下次要試試!其他好多都係早餐麥片嘅食物,最可惜冇糯米慈!最精彩係有蜜糖醬!加係乳酪上面超好味!乾淨,舒服!$15/100g 算係正常價錢...另外有一件件的小蛋糕,有一個係仙人掌味!會試!
又一新Frozen Yoghurt店!
當然要試試!

配料都幾多,生果係新鮮生果,竟然有青瓜絲!下次要試試!
其他好多都係早餐麥片嘅食物,最可惜冇糯米慈!

最精彩係有蜜糖醬!加係乳酪上面超好味!

乾淨,舒服!$15/100g 算係正常價錢...
另外有一件件的小蛋糕,有一個係仙人掌味!會試!
2010-08-21
  • 原味乳酪
2010-08-24 6 views
昨日超開心滿足生日午宴後,與甜魔食友組隊連掃Froyo店,就近新開張的SillyBoo是第一間。 純白可愛吸引的店面下,早前試過的食友告之其Froyo出品其實只屬一般,是日一試果然是真。撇開乳酪蛋糕/甜品不理(因為早前一餐實在太飽太飽!! 容後記~~),專心注視Froyo專櫃,發現各式配料擺放得整齊吸引,至於乳酪雪糕共有5款口味,包括:藍莓、荔枝、石榴、芒果及原味。除芒果味外,每款都試了覺得味道中下;講真最基本的原味也沒有足夠乳酸味,而是較奶較水的口感,其他的又怎會出色? 藍莓也是頂奇異的一款,只得其色而無其味,一定要講清新的石榴味與荔枝味較為可取。 這裡的Froyo與配料也是以重量計的($15/100g),先買了杯純石榴味,加上crunch + blueberry + 朱古力爆炸糖,共銀$21。這裡的crunch很硬又實並不鬆化,差;blueberry則不過不失;朱古力爆炸糖是有新意的配料,不過與Froyo尤其果味並不算太夾,整體效果一般而已。食友買來第2杯石榴味+荔枝味+脆片+爆炸糖($27),分別也不大,總之得不到大家歡心與擁戴。 總括而言,這間店最好只是門面與環境,味道其之,服

純白可愛吸引的店面下,早前試過的食友告之其Froyo出品其實只屬一般,是日一試果然是真。撇開乳酪蛋糕/甜品不理(因為早前一餐實在太飽太飽!! 容後記~~),專心注視Froyo專櫃,發現各式配料擺放得整齊吸引,至於乳酪雪糕共有5款口味,包括:藍莓荔枝石榴芒果原味。除芒果味外,每款都試了覺得味道中下;講真最基本的原味也沒有足夠乳酸味,而是較奶較水的口感,其他的又怎會出色? 藍莓也是頂奇異的一款,只得其色而無其味,一定要講清新的石榴味與荔枝味較為可取。

總括而言,這間店最好只是門面與環境,味道其之,服務就更麻:當日店員自己吱錯了芒果口味Froyo,還來詢問是否需要重吱石榴味;回答要後,她又帶點晦氣答「那我將這杯Froyo倒掉囉?」作為無辜食客,真有點不懂回應~~~
只希望,這只屬個別事件!
門面
5款口味選擇
配料擺放精緻
其他乳酪蛋糕/甜品
$15 / 100g收費
石榴味 + crunch + blueberry + 朱古力爆炸糖
石榴味 + 荔枝味 + 脆片 + 爆炸糖
門面
5款口味選擇
配料擺放精緻
其他乳酪蛋糕/甜品
$15 / 100g收費
石榴味 + 荔枝味 + 脆片 + 爆炸糖
2010-08-23 22 views
是日又是熱到飛街的一天,又是吃冰乳酪時,午餐與女友在天后解決,然後朝着老銅方向行,被我看到有Froyo店,反正剛才吃那餐又沒有甜品跟,是日又如大暑般,立即決定要入內一嚐。店子的裝修很簡潔,外面是以白色為主調,然後加上一隻如吉祥物的卡通公仔,內部除了Toppings櫃及乳酪機之外,另一邊就是收銀及蛋糕櫃,沒任何座位的店舖所以也能容納不少的客人立食,而我和女友也決定在店內立食,因為如在外吃,杯冰乳酪肯定三分鐘內變水乳酪。此店的足有五部乳酪機,除了原味之外,是日還有藍莓味、荔枝味、芒果味及石榴味,又是如上回跟女友在Yogo的同一個吃法,每人點兩款再交換試,Toppings就自己選自己喜歡的,此處的Toppings選擇不太多,尤其是以生果的選擇更少,但穀物類的選擇都算挺多,而價錢方面,又是公價十五元一百克。女友的一杯選了石榴味及藍莓味,加了棉花糖、薄脆片及藍莓,而我的那一杯選了荔枝味及芒果味,Toppings選了全麥棒、扇形威化及士多啤梨,在此也提一提各位想來吃的食友,此店的員工下乳酪也下得頗重手,十五元一百克不是不便宜,但有時根本食客是不想吃太多的,那就變相有點硬食的感覺,最後和女友兩杯加起

女友的一杯選了石榴味及藍莓味,加了棉花糖、薄脆片及藍莓,而我的那一杯選了荔枝味及芒果味,Toppings選了全麥棒、扇形威化及士多啤梨,在此也提一提各位想來吃的食友,此店的員工下乳酪也下得頗重手,十五元一百克不是不便宜,但有時根本食客是不想吃太多的,那就變相有點硬食的感覺,最後和女友兩杯加起來要六十多元,在此不是要怪責誰,因為我是多多也吃得完的,只不過是想為大家作一個溫馨提示而已。

荔枝味冰乳酪的顏色有如原味的一樣非常之雪白,入口冰感都不錯,其實如細心觀察,不難發現冰乳酪內有少少很細碎的微粒,滑度是要比下述的其他味道要低,酸味就不太強,但其荔枝味真的很強,是要比Yogo的還要濃郁,可能是太濃的關係吧,致未能突出奶味,但個人還是認為店家下足奶的,雖然說奶味是不夠突出,但吃起來仍有點奶味的,足見其乳酪Base做得不錯。

芒果味的顏色是黃黃的,入口果然又是教人驚喜,因為其芒果味真的挺強,雖然跟芒果雪糕的味道還是有點距離,但以冰為先的冰乳酪來說,Carry得到這份生果味已算很不錯,而且不難發現芒果味冰乳酪的質感,比起荔枝味冰乳酪的更為細滑;至於此杯乳酪的Toppings,扇形威化很香脆,但就是太甜了;全麥棒很脆也有點麥香;士多啤梨就真的很新鮮,因為明顯的沒有如其他Froyo店般,將生果浸過糖水才拿出來用,此處的生果Toppings全都鮮切天然,但現實是殘酷的,士多啤梨的酸味就此現哂形,真的酸得要立時吃兩口乳酪來頂得住。

女友的石榴味冰乳酪也不徨多讓,如芒果味般又滑又凍又足夠奶味,酸味雖同樣又是不太突出,但那陣石榴味真的很香甜,又是果味強的一款冰乳酪,帶來的感覺很是清新;藍莓味冰乳酪是四款之中生果味最為薄弱的,但其實吃起來都是明顯的有藍莓味的,只不過是沒有前述三者那麼強而已;至於此杯乳酪的Toppings,棉花糖像受潮了,入口全無香綿那份感覺;薄脆片細細碎碎的,吃起來有點甜又夠脆,這個Toppings夠輕身而帶來的口感又豐,是一個抵加的Toppings;藍莓又是新鮮貨,入口要比上述的士多啤梨好多倍,香甜味美,挺好的。

吃得人也精神爽利,而且今餐乳酪是很大杯,所以也格外涼爽,女友更吃到快要打冷震,這所Froyo店確有它的可取之處,喜吃豐富果味的冰乳酪的食友,不妨來試試這一間,真的不錯。
店子的裝修很簡潔,外面是以白色為主調
此店有一隻如吉祥物的卡通公仔作生招牌
黑板上又有它了,快註冊個商標吧
此處的Toppings選擇不太多,尤其是以生果的選擇更少
但穀物類的選擇都算挺多
此店的員工下乳酪也下得頗重手,看多大杯
石榴冰乳酪石榴味真強;藍莓冰乳酪比其餘的都低
荔枝冰乳酪及芒果冰乳酪都是很強生果味
只有荔枝味冰乳酪才發現一點細碎的微冰粒
其他的都是又滑又有冰感,奶味不錯但酸味就不太強
TakeAway
$32 (Other)
店子的裝修很簡潔,外面是以白色為主調
此店有一隻如吉祥物的卡通公仔作生招牌
石榴冰乳酪石榴味真強;藍莓冰乳酪比其餘的都低
荔枝冰乳酪及芒果冰乳酪都是很強生果味
其他的都是又滑又有冰感,奶味不錯但酸味就不太強
  • 荔枝味冰乳酪,芒果味冰乳酪,石榴味冰乳酪
2010-08-16 9 views
係大坑食完拉麵,過左黎天后試下呢到新開乳酪店,鋪很大,一入門口幾位小姐熱烈既歡迎,真的很熱烈的。見到個牌寫係低脂低糖低卡路里,其實真的很想知有幾低脂有幾低糖同埋有幾低卡路里呢,可唔可以量化下呢。 又胡說,都係講少句,講下個乳酪。乳酪味有幾款,原味之外,亦要了荔枝試下,topping選擇幾多下,夏天要個西瓜試下配乳酪,較少見到d朱古力脆米,加埋先。乳酪喜歡吃挺身的,這裡說一般啦,不及yo mama挺身,原味乳酪有少少酸,可以的,荔枝就預期的淡,還未遇到濃郁既荔枝味乳酪。 配西瓜無咩特別,生果系既topping都係喜歡配d有咬口好似椰果盧薈多d,朱古力脆米有點驚喜的,配埋乳酪好味的。服務不錯的,$15蚊/100g,以這個方式賣乳酪,真的不錯。

又胡說,都係講少句,講下個乳酪。

Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$30 (Last Night Supper)
2010-08-15 6 views
this should be a new onei tried all of their flavour and ordered original, it's really goodi feel that it's pretthy much the same portion as yomama, but cost me only $17!!
this should be a new one
2010-08-10
2010-08-11 10 views
今晚路經天后, 見到呢間新開的yogurt店, 吸引我入去一試.環境裝修得好簡約, 落地玻璃設計. 推開門已經有好香的番石榴味道, 還有得試味呢.最終都選了番石榴味道, 加士多啤梨, 朱古力脆米, 薄脆片及熊仔糖.入口好冰凍, 但番石榴味道唔明顯, 有d失望.
, 還有得試味呢.

入口好冰凍
, 但番石榴味道唔明顯, 有d失望.
2010-08-03
$24 (Last Night Supper)
2010-08-09 22 views
食完飯之後, 行過見到又有frozen yogurt食為食既我當然要試下喇店員都好熱情~又細心又會問我地要唔要紙巾yogurt - 好多唔同味揀, 有原味, 黑加倫子, 芒果, 石榴, 青檸..食過之後其實隻隻味都一樣...不過原味特別滑同濃YOGURT味 toppings - 竟然無mochi 不過唔緊要喇試下其他野都好~ 薄脆 - 岩岩淋上去果陣仲脆, 同yogurt一齊食好正 朱古力爆谷 - 都唔係好多地方有 幾特別其他toppings周圍都有得食所以唔提喇~店員唔會亂倒D toppings! 影相都影得開心D值得再黎過~不過都會食番原味!
食完飯之後, 行過見到又有frozen yogurt食

為食既我當然要試下喇

店員都好熱情~又細心又會問我地要唔要紙巾

不過原味特別滑同濃YOGURT味

toppings - 竟然無mochi
不過唔緊要喇試下其他野都好~
薄脆 - 岩岩淋上去果陣仲脆, 同yogurt一齊食好正

朱古力爆谷 - 都唔係好多地方有 幾特別

其他toppings周圍都有得食所以唔提喇~
店員唔會亂倒D toppings! 影相都影得開心D

值得再黎過~不過都會食番原味!
店內裝修
黑加倫子YOGURT+椰果+士多啤梨+薄脆+朱古力爆谷+我都唔記得左!
原味+薄脆+藍莓+朱古力爆谷+
石榴味+藍莓+椰果
2010-08-08
原味+薄脆+藍莓+朱古力爆谷+
2010-08-09 14 views
由佢裝修開始到開鋪都滿心其待所以先會其望愈大失望愈大first impression裝修好靚, 但基本上成個settiing係抄人個名silly boo, 怪怪的, 姐係如果介紹俾人唔會令人有興趣Yogurt味道有好多種: 青蘋果, 西柚, 藍梅, 石榴, kiwi, 黑加倫子, 原味....如果味道大路d感覺會好dtoppings種總幾多, 但冇mochi勁失望個場咁大但係冇位坐有d waste味道&口感先食青蘋果味講真係完全冇青蘋果味, no matter係natural/artificial既青蘋果味都冇質感係嚴重地唔夠滑, 有小冰粒, 佢融左之後就更加清楚見到佢水汪汪, 個textue唔夠thick同full再試原味原味係auppose to be最穩陣, 點知真係好失望, 奶味太重, 滑就滑, 但唔覺得自己食緊froyo, 似$2.5果d軟雪糕, 因為佢個texture好似打起左既cream咁樣, 有好多氣係裡面, 比平時食開既froyo輕食好多, 冇質感可言另外仲識食左黑加倫子味一唧出黎就即刻開始融...連個形狀都冇埋..又係texture既問題總結呢間野開之前一定冇做足功
由佢裝修開始到開鋪都滿心其待
所以先會其望愈大失望愈大

first impression
裝修好靚, 但基本上成個settiing係抄人
如果味道大路d感覺會好d
toppings種總幾多, 但冇mochi勁失望

個場咁大但係冇位坐有d waste

味道&口感
先食青蘋果味
再試原味
另外仲識食左黑加倫子味

總結
呢間野開之前一定冇做足功課
Marketing方面投資得太
我食過yogo, berrygood, crums, yomama都各有長處
唯獨呢間silly boo係完全唔合格

不過話哂人地試業中
又鬼叫佢開係我屋企樓下
希望佢會改下
過一排再去睇下有冇改善
石榴味+石榴肉
TakeAway
$20 (Tea)
石榴味+石榴肉
07/08/2010 驟雨食完一餐豐富的放題日本料理, 我和妹妹去了逛街, 順便消化一下所以我們由北角行去天后, 天氣又熱我們都走到周身汗, 經過一間新開的 Frozen Yogurt 店,它們也是挾著這股低脂低糖低卡路里的健康熱潮, 在天后大行其道,新開的yogurt也是賣的是軟雪糕乳酪,不是全自助, 店員會幫我們製作的,客人選擇了配料和口味的食材可以告訴她們!看見已經不少人正在排隊買Yogurt, 我們不禁也一起湊熱鬧一番, 當我們入到店內, 店員都會向客人說"welcome to sillyboo !!"她們的語氣又親切熱誠, 笑容可嘉,服務殷勤,她們介紹我們店內有4款yogurt 味道選擇, 有石榴, 芒果, 黑加龠子和原味yogurt, 另外一款lime 的yogurt 已經售罄了, 真是有點可惜這裡的乳酪是重量計算的, 每100g是$15,我妹妹也好想試食一番, 於是我買了兩杯乳酪一起食, 食點乳酪更可以幫助消化一下我們從點乳酪開始,店員會取一個紙杯然後拉出適量的yogurt, 之後我們可以選擇一些配料創造我們的個人口味配搭, 我們先點了水果, 水果的選擇有9款, 有椰果
07/08/2010 驟雨

我們從點乳酪開始,店員會取一個紙杯然後拉出適量的yogurt, 之後我們可以選擇一些配料創造我們的個人口味配搭, 我們先點了水果, 水果的選擇有9款, 有椰果, strawberry , blueberry, 菠蘿, 石榴, 奇異果, 香蕉,西瓜,另一款不是好記得

之後我們可以再點一些toppings, 都有十幾款, 有4至5款什錦果麥, 爆谷米, 朱古力捲捲, 朱古力碎, 薄脆脆, oreo餅, 熊仔糖, 棉花糖,蜜糖圈圈,M&M朱古力,sprinkles威化餅.....最後我們可以落一些chocolate or starwberry sauce on top, 完成後她們會將yogurt 放上電子磅量重埋單
此後地方都是白色牆身為主, 給人一個自然涼快的感覺,周圍光線都好光猛, 空調又充足, 再食過yogurt後馬上解除悶熱的感覺

我妹妹本來想食青檸味的乳酪, 可是售罄, 之後她選擇了原味的yogurt, 加了一些草莓, 藍莓, oreo餅乾, 之後朱古力sauce on top, 原味的yogurt 好像食軟雪糕的甜甜口感, 分別就是會帶點甜酸的味道,食出是低糖的食品, 基本上都是清淡之選,都好健康, 最適合第一次食yogurt 的妹妹, 我妹妹起初都誤以為是好酸, 原來也是容易入口, 再配上新鮮的草莓&藍莓,令人有一股清新的感覺, 微酸的口味令人開胃

而我的yogurt是黑加龠子味的yogurt 雪糕微酸帶甜,入口都是酸香又夠凍,不會太快溶掉,夏天品嘗是最佳之選, 感覺清爽, 我也再加上爆谷米, 薄脆脆的corn flakes, 有咬口更是脆,加上香蕉片味道更香甜,再配上香甜的朱古力汁 , 真是可口美味

正在品嚐中, 有一位店員(我估都是老板)都詢問我們一些意見, 覺得如何?我不禁也讚賞一番, 如果食到青檸味的yogurt就感到最完美, 老板都感抱歉, 我們都說不用緊, 我們下次會再來食, 他也好nice
店內用料也好新鮮, 以重量計算的價錢都好合理, 我杯乳酪都是$24, 而妹妹的yogurt都是$20, 比起每款toppings計價錢更經濟抵食,低脂,低卡路里,低糖又夠凍的乳酪,非常健康不怕肥, 不妨一試

溫馨提示: 店內不設座位^_^"......設有tissue放在cashier給客人,細心服務....

sillyboo
先教你order了乳酪,然後toppings可以自由配搭
Ordering Counter---店員也好熱誠服務去介紹product給客人
有5款味道的yogurt, 店員會拉出適當的份量yogurt軟雪糕
有9款水果提供,有西瓜, 香蕉片, 草莓......
toppings都有十幾款, 熊仔糖, 果麥, 棉花糖....
正在試業中, 也畫上cute的公仔介紹低脂,低卡路里的yogurt
原味乳酪雪糕也是清淡的選擇,味道清新,再配上berry更是微酸香甜
黑加龠子味的yogurt 雪糕微酸帶甜,令人開胃, 加上香蕉片味道更香甜
餅櫃更有乳酪蛋糕發售
2010-08-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$20 (Last Night Supper)
sillyboo
先教你order了乳酪,然後toppings可以自由配搭
有9款水果提供,有西瓜, 香蕉片, 草莓......
餅櫃更有乳酪蛋糕發售
2010-08-07 19 views
$15 100g算幾平比較中意呢d以重量黎計錢既yoghurt shop中意揀幾多配料都得!!d配料都係同其他frozen yoghurt shop差唔多啦另外佢仲可以加sauce..有朱古力同士多啤利味不過佢d frozen yoghurt既味道都幾特別
$15 100g算幾平
比較中意呢d以重量黎計錢既yoghurt shop
中意揀幾多配料都得!!
另外佢仲可以加sauce..有朱古力同士多啤利味
不過佢d frozen yoghurt既味道都幾特別
2010-08-03 6 views
今日同 fd 行過見到呢間舖.....之前一直未試過~天時暑熱, 就入去整返杯啦~我叫左杯原味乳酩 + oreo 餅碎 + 朱古力碎 = $18盛惠 $18好平呀~!!!!!比 CWB 食果 D 平得多~!!(( 平時我食開都要 $3x 的... 一.一 ))但味道點先~?先食第一啖淨 yogurt‧‧‧yogurt 好有乳酸味**唔會好甜~ 食落好 fresh~!!就咁食已經好正~加埋配料食又另一個感覺~哈哈~店員 service 好好~值得一讚~如果地點唔好咁偏就好喇‧‧‧如果地點好 D 既話, 我一定成日去幫襯 XD 哈哈~
今日同 fd 行過見到呢間舖.....
之前一直未試過~
天時暑熱, 就入去整返杯啦~

盛惠 $18

好平呀~!!!!!
比 CWB 食果 D 平得多~!!
(( 平時我食開都要 $3x 的... 一.一 ))

但味道點先~?
先食第一啖淨 yogurt‧‧‧
yogurt 好有乳酸味**
唔會好甜~ 食落好 fresh~!!
就咁食已經好正~
加埋配料食又另一個感覺~
哈哈~

店員 service 好好~
值得一讚~

如果地點唔好咁偏就好喇‧‧‧
如果地點好 D 既話, 我一定成日去幫襯 XD 哈哈~
2010-08-03
TakeAway
$18 (Tea)
  • yogurt
2010-07-30 10 views
原味yogurt有酸味 (試食左石榴味; 其實就即係冇味...)yogurt又便過cwb果D ($17) 唯一就係toppings選擇唔多; 冇mochi (咁我要左朱古力同原味爆谷都ok)服務方面, 可能新開張嘅關係, 大家都特別殷勤, 試咩味都好熱心, 希望可以保持落去啦!! =]環境方面, 雖然鋪頭裡面冇得坐, 但係對我嚟講唔重要, 因為我始終覺得froyo喺條街度食先有風味
原味yogurt有酸味
(試食左石榴味; 其實就即係冇味...)
yogurt又便過cwb果D ($17)

唯一就係toppings選擇唔多; 冇mochi
(咁我要左朱古力同原味爆谷都ok)
2010-07-30
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
  • froyo
Found this newly opened Frozen Yogurt/Yoghurt Shop (yes another one!)... Not really into froyo that much but saw their interesting toppings and set up here, so let's give it a try! You know when you eat Frozen Yogurt at so many places, you get one instance of acid tang from the 1st bite but then there's none again in subsequent ones? Well here the tartness from the strongish yogurty taste lasted quite a bit longer as it dissolves in the mouth, its also more naturally Sour. - Boss explaine

- Boss explained they put in real Yogurt, not just powder, also using skim milk to try not overpowering it. The result is a stronger yogurt taste (stronger than Yogurtime's Eurotart, yes!). However the texture is not as smooth as many places, probably due to the skim milk. Its slightly more watery/icy, but a compromise I'm willing to take for its taste.
- Toppings wise, its above average, around YOGO level but with some twists. Not as comprehensive as the best shops but already up there.

未別啱個個口味, 大家不妨比反啲意見個 Owner,
等佢可以慢慢調整下條 Formula.
Wtih Wafer, Choco Crisps, Kiwifruit, Choc Sauce