2024-02-21 836 views
如果你嘅另一半喜歡咖啡,我推薦Simplii Yours。在他們的咖啡。那裏有多款精品咖啡,單是手沖已經有近二十款。更有coldbrew oat milk coffee,照顧愛咖啡嘅不同光譜。今次選了fruity 同floral 較重嘅耶加雪菲,淡淡嘅peach 和檸檬🍋味。高櫈Setting 感覺好似坐bar 枱,近距離看見咖啡師即場沖咖啡,見證磨豆、熱杯、手沖、present ☕️!現場還陳列來自香港和世界各地的咖啡用具!

現場還陳列來自香港和世界各地的咖啡用具!
呢間咖啡店絕對係全香港性價比最高嘅咖啡店之一。由店主嘅用心程度就可以睇出,佢哋唔止提供唔同款式嘅咖啡豆比你揀,仲有唔同種類嘅咖啡器材,而且仲保證有現貨供應。呢度嘅外賣咖啡係一杯只需28蚊嘅即磨americano。雖然價錢相對平實,但係佢嘅性價比超高。呢杯咖啡用咗店主賣緊嘅smoky chocolate研磨咖啡豆,呢種咖啡豆帶有濃郁嘅煙燻同堅果風味。飲落去會有少少甜味同濃烈嘅感覺,但多飲幾口之後,你就會發現佢有迷人嘅香氣。雖然只係28蚊,但店主絲毫唔馬虎,連外賣杯都精心挑選,令人感受到高質素。除咗咖啡本身嘅品質之外,呢間咖啡店嘅服務都好好。無論你係坐喺店內飲定係帶走,佢哋對每一位顧客都耐心講解,而且真係有對咖啡嘅知識。

TakeAway
2023-09-11 961 views
行街見到好似好多豆賣,仲有人在品嚐討論,好似好專業咁。因為想繼續行街,就想買杯拿走啦。手冲是要計位或同堂食同价之類的,听唔是好明,就是我一个人唔飲得的意思吧。然後店員推薦冷萃,都好,試下啦。結果,呢支嘢淡到就如加咗两滴咖啡的白開水真心呃錢兼難飲。完全理解唔到,打造到自己好似好專業,但出品就咁差,整完自己無試咖?如果無試,你做咩專業咖啡館。如果有,就仲衰,擺明呃錢啦。好嬲咯,香港飲過最差嘅純咖啡館,連洗杯嘅水都濃過佢。
行街見到好似好多豆賣,仲有人在品嚐討論,好似好專業咁。
真心呃錢兼難飲。
cold brew
2023-09-09
TakeAway
2017-11-20 4010 views
在等候時間的一刻,慢慢享受一杯用心的咖啡!在商場內沒有華麗的裝修,但有實在的感覺。好香的咖啡味,讓我的嗅覺好好感受一吓,苦中帶点苦瀝。店內放了很多不同的用具,咖啡的愛好者好慢慢細看!
好香的咖啡味,讓我的嗅覺好好感受一吓,苦中帶点苦瀝。

店內放了很多不同的用具,咖啡的愛好者好慢慢細看!

Type of Meal
Tea
2017-11-17 2426 views
一向都唔飲咖啡嘅我最近好想試吓學人飲咖啡,因為好好奇點解咁多人愛上咖啡,而且睇見有好多報道話咖啡其實對身體係有益嘅,所以想嘗試接受佢,但係好地方嘅咖啡我都只係淺嘗即止,唔會飲得太多,因為總係覺得飮完喉嚨唔舒服好乾。上星期日約咗朋友係尖沙咀飲完茶,晚飯嘅約會又未夠鐘,所以去咗K11行吓,行到攰又想搵間餐廳坐下飲吓嘢。原來嗰度中層有一個舖位專賣咖啡飲品和餐具,而且有兩三張木枱給人坐低品嚐的咖啡。間中亦有見到店員係客人飲咖啡之餘介紹啲咖啡種類比佢哋知。嗰度嘅環境給人休閑自在嘅感覺,售賣嘅餐具亦都好精緻特別,雖然嗰度地方好open,但係因為人流唔係好多,所以都好適合約個朋友喺度嘆下咖啡傾吓計,非常自在同relax。 店鋪咖啡種類繁多,有pure black, simplii mix 和 simplii classic, 味道亦好多,有花香味、果仁味、辛辣味、焦糖蜜糖味、薄荷味....等等,價錢亦都唔貴,平均40幾蚊一杯,而且仲好大杯添。我就叫咗杯cuppacinno ,而朋友就叫咗杯有有機蜜糖+薄荷葉嘅咖啡。 咖啡飲落一啲都唔「確」喉,而且唔苦,容易入口,我哋一邊傾計一邊飲咖啡,我竟然可以差

咖啡飲落一啲都唔「確」喉,而且唔苦,容易入口,我哋一邊傾計一邊飲咖啡,我竟然可以差唔多飲晒成杯咖啡,平時我只係飲大概¼杯就已經唔再飲了。可能係因為周圍嘅環境氣氛,再加上餐具嘅精美,又給人好專門嘅感覺,使我不知不覺間飮多咗,所以話飲咖啡,環境氣氛和餐具配合係好重要嘅。

今次嘅飲咖啡經驗,令我好舒服和好自在。下次有機會都會再去幫襯。

2017-11-12
Type of Meal
Tea
2017-07-12 2122 views
識嘆咖啡嘅朋友介紹左呢間咖啡店俾我,飲完都覺得值得推介😋Menu已經寫左唔同咖啡嘅果香同咖啡程度任君選擇,另外亦有加奶加朱古力嘅特式咖啡,價錢同連鎖店差唔多但係多好多款可以揀。揀左杯唔算好濃嘅virgin snow (大概係咁)唔慣飲齋啡嘅朋友應該都覺得易入口😀😀另外如果無記錯佢標榜香港製造同埋綠色咖啡,斟完咖啡亦唔會即刻加杯蓋可以即刻係度飲😊
識嘆咖啡嘅朋友介紹左呢間咖啡店俾我,
飲完都覺得值得推介😋