2017-10-15
今日係颱風的日子,掛左八號風球,係YOHO MALL形點的SIMPLY LIFE食左個午餐由於係颱風加上星期日的關係,所以今日只有午餐BRUNCH的供應一個SET LUNCH要$118 未加一, 如果轉咖啡另外要加多$12 (個人認為唔值得)不過ICED TEA就免費的 (附送橙皮)Set Lunch的頭盤可以選 湯OR沙津,另外包埋一塊好好食的自家製BREAD (好食得制唔記得左影!)MENU的選擇都有十幾樣,最後我地選左 墨汁魚柳漢堡包配薯條 同埋 牛排三文治配沙津墨汁魚柳包個漿係蛋黃漿 ,薯條都算新鮮炸,似薯圈的感覺,反而魚柳就沒太大的驚喜,唔算好特別。最特別的賣點可能係黑色的墨汁包,但食落係沒咩味的,蛋黃漿味道適中。牛排三文治上面有塊蛋,食落的味道幾香口,可能因為牛排有GRILLED過,所以食落唔同一般的快餐店的早餐排。旁邊的沙津味道好清新,搭配牛排可以解膩,加上個SAUCE好有驚喜。不過午餐黎講 價錢唔係平,但有一定的質素,服務員多數講英文,坐方面係對住門口的桌子比較細,兩個餐都係勉強放到。
不過ICED TEA就免費的 (附送橙皮)
MENU的選擇都有十幾樣,
最後我地選左 墨汁魚柳漢堡包配薯條 同埋 牛排三文治配沙津
墨汁魚柳漢堡包
坐方面係對住門口的桌子比較細,兩個餐都係勉強放到。