朋友一早好趕咁叫醒我 叫我快d起身去食早餐因為佢賣到11:15 就無今日大熱天時 佢都要排隊 仲有唔少長洲居民買左外賣番屋企食大概係因為CP值高40蚊一份雞排早餐 仲有沙律我簡左腸同太陽蛋 賣相都非常不錯朋友就簡左餐肉下次再黎試下佢地其他既早餐!見到都好吸引!
朋友一早好趕咁叫醒我 叫我快d起身去食早餐
因為佢賣到11:15 就無
今日大熱天時 佢都要排隊 仲有唔少長洲居民買左外賣番屋企食
大概係因為CP值高
40蚊一份雞排早餐 仲有沙律

我簡左腸同太陽蛋 賣相都非常不錯

朋友就簡左餐肉

下次再黎試下佢地其他既早餐!見到都好吸引!
2019-06-08 304 views
當甘永泰一串雜丸都賣20蚊芒果糯米糍都15蚊既時候依間西餐二人餐都只係$260!抵呀 又有湯 沙律 同埋意粉 同半隻雞!南瓜黑豆湯 好味 又飽肚紅菜頭醃三文魚湯律好重胡椒味既沙律有趣既三文魚 芝士蕃茄意粉 同埋另外再加既希臘沙律不過覺得本身個個沙律好味d半隻燒雞 配薯條都幾嫩 同多肉汁同埋好大份 都幾好味埋單330 抵呀 出面市區真係食唔到呀琴晚食既Habitu 都670加埋兩杯野飲都係三百幾真係好味又抵食!推介!食到9點 有客人入黎食 佢地都last order都係朋友訂位先有得食!下次你都要早d訂位先得有機會想試埋早餐同午餐 好似仲抵食仲好味依間野唔係食環境 係食食物 我諗如果唔係朋友帶我去食 我都未必會試下次其他食客都可以試下!
當甘永泰一串雜丸都賣20蚊
芒果糯米糍都15蚊既時候
依間西餐二人餐都只係$260!
抵呀
又有湯 沙律 同埋意粉 同半隻雞!

南瓜黑豆湯 好味 又飽肚

同埋好大份 都幾好味

埋單330 抵呀 出面市區真係食唔到呀
琴晚食既Habitu 都670
加埋兩杯野飲都係三百幾
真係好味又抵食!
推介!
食到9點 有客人入黎食 佢地都last order
都係朋友訂位先有得食!
下次你都要早d訂位先得

有機會想試埋早餐同午餐 好似仲抵食仲好味
依間野唔係食環境 係食食物
我諗如果唔係朋友帶我去食 我都未必會試
下次其他食客都可以試下!
2019-05-27 227 views
經過呢間裝潢新淨小店,睇埋Menu都幾吸引,入左試一試。凱撒沙律:份量足料,成碟都佈滿大片大片既Parmesan芝士片,夠香,而且多醬,每塊沙律菜面都沾到醬,配有面包粒,芝士碎粉,仲有少許檸檬汁!蜆肉魷魚墨汁闊條面:每條闊條面都好均勻沾上墨汁,而面上亦有好多魷魚肉🦑,面食落口感硬左少少,墨汁雖然夠但唔夠濃!呢樣會食到排牙黑曬☺️一般!野菌黑松露意大利飯:未上枱,巳經嗅到黑松露個種獨有既味道,意大利飯如果太多汁又會變左湯飯,太少又做唔到燉飯既效果,而呢個就岩岩好,簡簡單單,夠香濃!又幾有意外驚喜~美國安格斯肉眼扒10oz:上枱巳經見到廚師悉心既設計,一望見巳經令人食指大動,肉質鮮嫩,牛一過火就會韌,呢個夠曬juicy的確無令人失望,配有薯仔,露筍,車厘茄伴碟,成幅畫咁巳經加分!香煎羊鞍:點菜時間有擔心一陣羊既騷味,但店員極力推介,一試又唔錯喎!無騷味之餘,食落好多肉質流出黎,食羊朋友可以考慮!估唔到,係小島到都食到間幾西式而又唔錯既小店!
經過呢間裝潢新淨小店,睇埋Menu都幾吸引,入左試一試。

估唔到,係小島到都食到間幾西式而又唔錯既小店!

2019-05-25
$150 (Dinner)
2019-05-23 142 views
於少店主用午餐化算, 一碟份量十足的雞扒蛋飯, 再加一碟卡邦尼意粉夠我和兩個小朋友分享吃.這裡我最愛點的就是卡邦尼意粉, 有溏心蛋, 忌廉汁很香, 濕度剛剛好, 意粉彈牙,芝士碎是一絲絲的蓋在意粉上. 雖說吃卡邦尼很HEAVY, 很快膩, 但我可沒這個感覺, 還跟小朋友鬥食雞扒蛋飯, 雞扒十分入味, 用香草加蕃茄醬用汁料, 小朋友伴飯一流,凍飲是用大大杯的, 不怕你不夠飲, 索價一般是$48-$58, 合理價吃到不平凡的食物, 妙也.

2019-04-18
2018-03-28 668 views
位於巷弄內的「少店主」,甫開業不久即成為家中長輩們熱捧的用餐地點,連掌管廚房,一向挑剔難侍候的母親大人也再三推介。抱著一窺究竟的好奇與期待,點選了午市套餐,包含「卡邦尼溫泉蛋意粉」及「粟米濃湯」。份量十足的意粉夾雜著濃郁的醬汁及煙肉堆成小山丘,芝士碎如白雪般紛飛,眼前白茫茫一片。誰知把藏在白雪下嫩滑的溫泉蛋與意粉攪勻後,頓變成暮色降臨的山丘。蛋液包裹著麵條,令麵條更嫩滑更鮮香,中和了濃稠醬汁的厚膩感。
卡邦尼溫泉蛋意粉
卡邦尼溫泉蛋意粉
羅宋湯:完全是沒有火候的(((雜菜粒水)))!!! 因為湯和雜菜粒的味道是完全分裂的!!! 這豌湯大概只能嚐到較重的鹽味罷了... 這是非常缺乏誠意的一碗餐湯!!! 焗肉醬意粉:這餐廳的焗肉醬意粉的外型是(((別樹一格的)))!!! 它們是用一個中式大湯碗盛著意粉去焗... 意粉熟成程度煮得剛剛好, 軟硬適中!!! 肉醬的味道也很調較得很出色!!! 整個肉醬都充滿豐富的香草香氣, 肉醬與完全熔化的芝士融為一體,  意粉最上層還灑了一薄薄的一層... 廉價餐廳不常見的巴馬臣芝士(Parmesan Cheese)!!! 以一個四十多元的午餐來說, 味道已經超值了!!!

羅宋湯:
完全是沒有火候的(((雜菜粒水)))!!!

因為湯和雜菜粒的味道是完全分裂的!!!

這豌湯大概只能嚐到較重的鹽味罷了...

這是非常缺乏誠意的一碗餐湯!!!

焗肉醬意粉:
這餐廳的焗肉醬意粉的外型是(((別樹一格的)))!!!

它們是用一個中式大湯碗盛著意粉去焗...

意粉熟成程度煮得剛剛好, 軟硬適中!!!

肉醬的味道也很調較得很出色!!!

整個肉醬都充滿豐富的香草香氣,

肉醬與完全熔化的芝士融為一體,

意粉最上層還灑了一薄薄的一層...

以一個四十多元的午餐來說,

味道已經超值了!!!

2018-01-06
$48 (Lunch)