適逢放假接女友出街街行經附近見到呢間近期幾受歡迎既Slluk T2還掂經過順便買返兩杯同佢開心解渴先🤤Slluk T2位於旺角登打士廣場隔離呢間喺旺區十分方便之餘亦受歡迎某程度上都受店內裝修設計影響甚有Style😎眼花撩亂下我最後揀左奶蓋烏龍綠茶同埋奶蓋大麥香茶🥛🍵奶蓋烏龍綠茶奶蓋夠哂Creamy茶撞奶蓋一齊飲層次分明而茶底夠濃味鍾意飲濃茶既朋友不妨試試☺️奶蓋大麥香茶同樣地奶蓋夠Creamy而且茶底麥味夠重鍾意麥香既朋友不妨叫黎飲下😆
適逢放假接女友出街街

而且茶底麥味夠重
鍾意麥香既朋友不妨叫黎飲下😆

2018-08-04
10 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
奶蓋大麥香茶
放假來旺角,行到附近登打士街,到處已經看到都是香港道地的食肆,真是琳琅滿目,天氣實在太熱,行到滿頭大汗,眼前見到一間賣氮氣茶、冷泡炸彈茶、氮氣咖啡等的飲品店「Slluks T2」,我好奇行入店鋪看一看,俾店鋪放置做display 的水果茶吸引入去,店中特調水果茶一共有5款,賣相色彩繽紛,水果茶內藏新鮮的水果肉,我忍不住停下來買杯來飲。我選擇了店中的的招牌特調果茶Tommy ($44),賣相好吸引,層次分明,沖出來已經分成紫黃兩種顏色,產生漸變色彩也真是很美。超級特調果茶是選用了茉莉茶 作基底,用上冷泡茶的方法,經過 10 小時沖調,而且水果茶中內有新鮮的水果肉,有芒果 、菠蘿 、西柚 、士多啤梨、紅火龍果及有青檸汁的薄荷製成,,混合了適當的糖水及菠蘿汁,果肉都每款有兩塊,果肉真是足料,飲落除了有茉莉茶的茶甘香之外,啖啖都有水果的果香,既清新又juicy,真是消暑解渴,飲落甜度晤高,而且仲有refreshing 的薄荷香,同時配上了大量的水果,真是美味又健康!!店員都好細心,奉上了膠叉給我,除了飲用之外,仲可以食到新鮮水果,最適合作為這個炎炎夏日的水果茶。另外一杯極品氮氣冰咖啡($38)
Tommy
另外一杯極品氮氣冰咖啡($38)用上精選哥倫比亞咖啡豆沖調,經過一晚的時間冷泡泡萃取出咖啡﹛再打入氮氣,將氮氣打進冷泡咖啡後,店員把咖啡斟出來會產生綿密的氣泡,層層幼細的氣泡飲落都好綿又香滑,有平順細緻的口感。店員聲稱咖啡中是沒有加入牛奶的成份,不過真是好像有奶香的感覺,雖然咖啡因低,但不失咖啡的濃郁,當中加入了少許的糖,雖然是黑咖啡,但沒有過甜或有太苦,冷涼透心。最有趣是用了膠製的啤酒杯去盛載,店員話可以給客人帶走作紀念,賣相都好像飲緊黑啤般,在街頭舉杯暢飲,感到有豪邁的感覺。
極品氮氣冰咖啡
2018-08-06
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$44 (Tea)
Tommy
極品氮氣冰咖啡
2018-08-05 88 views
<新鮮生果茶🍎🍐🍊🍋 氮氣咖啡夠哂特別☕>喺油麻地登打士廣場樓下 好多細鋪 好似 pizza . 雞蛋仔 . 魚蛋 等等既美食 要穩得住陣腳一 d都唔易 . 唔知呢間 slluks t2 做唔做到呢🙃 呢間鋪頭只有企位 飲特別飲品好似近排好興既果茶 🍊🍐🍎 仲有特色氮氣咖啡 而佢環境雖細 但牆身佈滿住得意圖案 , 左邊亦有 轉 screen既 mon去介紹飲品折扣 製作用心 🙂🥤TOMMY超級特調果茶 44 蚊 ☕ 佢有5 款唔同名既果茶 我估佢係對應番牆上圖案嗰一家人既名 😆 而 tommy呢隻係 雜果生果茶 有芒果 菠蘿🍍西柚 士多啤梨🍓薄荷 加上茉莉茶 除左外表有漸變色 夠哂靚 口味甜甜酸酸甘 飲到中段會有茶香 各種材料配合得十分唔錯 好味 😋☕極品氮氣冰咖啡❄ 38 蚊用左好似啤酒杯既器皿放住咖啡☕ 配以有泡咖啡睇到漸變色 製作用心 🙂 而咖啡既泡其實係將佢入面既氮氣抽出黎 再放入去 所以望到好似 draft啤酒甘😆 咖啡泡好厚同香濃 飲完 d泡會痴住個咀 好似飲奶蓋甘 飲時聞住泡既咖啡味 口飲咖啡飲到香濃既冰咖啡味 雙重享受 🙂 最估唔到係個咖啡膠杯可以拎走
<新鮮生果茶🍎🍐🍊🍋 氮氣咖啡夠哂特別☕>

🥤TOMMY超級特調果茶 44 蚊 ☕

☕極品氮氣冰咖啡❄ 38 蚊
用左好似啤酒杯既器皿放住咖啡☕ 配以有泡咖啡睇到漸變色 製作用心 🙂 而咖啡既泡其實係將佢入面既氮氣抽出黎 再放入去 所以望到好似 draft啤酒甘😆 咖啡泡好厚同香濃 飲完 d泡會痴住個咀 好似飲奶蓋甘 飲時聞住泡既咖啡味 口飲咖啡飲到香濃既冰咖啡味 雙重享受 🙂 最估唔到係個咖啡膠杯可以拎走 都幾開心😛

Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Slluks T2
旺角登打士街43 h號登打士廣場地下6 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2018-08-05
2018-08-04 83 views
台式飲品店喺香港開到成巷成市,喺登打士街都新開左一間,有別於一般嘅台式奶茶,呢度主打水果茶,非常適合夏日炎炎嘅日子。除咗果茶之外,呢度亦都有果蓉茶,氮氣茶,鮮果沙冰,奶蓋純茶,冷泡炸彈茶同埋純茶。氮氣茶都係第一次聽,經了解後,知道原來係以冷泡茶加入氮氣,透過綿密氣泡突顯茶嘅香氣,充分釋放茶香。是日試嘅係荔枝綠研茉莉氮氣茶,用可再次使用嘅膠杯盛載,店員仲話膠杯可以攞走,作為紀念。賣相好似啤酒,入口唔甜,茶味香濃,非常清熱解渴。除此之外,我哋亦都試咗招牌果茶。一共有五個選擇,每一杯都以唔同嘅英文名黎命名。Tommy 超級特調果茶係以茉莉茶 ,芒果 ,菠蘿 ,西柚 ,士多啤梨,火龍果同薄荷整成。水果茶生果十分足夠,茶味非常濃郁,味道清新,係冇叫少甜嘅情況底下,都唔會太甜,非常解渴。飲完之後,仲可以食杯裏面嘅水果,唯一美中不足嘅係用飲管好難食啲水果,如果有埋匙羹供應,咁就更加好啦。

賣相好似啤酒,入口唔甜,茶味香濃,非常清熱解渴。

2018-08-04 315 views
依家既手調飲品大行其道,真係總有一間係左近前幾日同朋友行旺角,行到熱辣辣見口渴就諗住買返杯野飲消消暑見到呢間新開既,門面都裝修都好型格,我地三個都有興趣一試同一般盛行既手調飲品有啲唔同,唔係sell台式既珍奶個類,反而係有好多既茶類有果茶、純茶、奶蓋茶、冷泡茶,連加入氮氣茶都有以茶同鮮果做主既mocktail又幾特別啵,仲配有唔同既人名添,你地估下我揀左邊杯嘻嘻,個日我著左白鞋仲有得減十蚊添店内既人手都應該好充足,我地order左之後都好快就有得飲呢杯就係我既“Tommy-超級特調果茶”HKd$44好大既一杯呀,隻色仲好靚添以茉莉茶做底,混合新鮮嘅芒果、菠蘿、西柚、士多啤梨同紅肉火龍果,加上有薄荷葉,飲落好fresh好解暑仲要啲生果好新鮮,飲完仲有生果食其中一位朋友就要左杯“荔枝綠妍茉莉氮氣茶”HKd$34加入左氮氣既茶會有層泡,加上卙落個啤酒杯到,真係好似成杯『啤酒』咁呀而另外一位朋友就買左杯“ 奶蓋鮮西瓜火龍果沙冰”HKd$46又係大大杯,三層分明又吸精試左啖,好飲呀!個奶蓋夠挺夠滑又綿密,個沙冰都打得好 smooth ,估唔到西瓜同火龍果個味係咁夾睇見朋友呢杯偽啤酒,真係飲茶都要
依家既手調飲品大行其道,真係總有一間係左近

前幾日同朋友行旺角,行到熱辣辣見口渴就諗住買返杯野飲消消暑

見到呢間新開既,門面都裝修都好型格,我地三個都有興趣一試

有果茶、純茶、奶蓋茶、冷泡茶,連加入氮氣茶都有

嘻嘻,個日我著左白鞋仲有得減十蚊添

店内既人手都應該好充足,我地order左之後都好快就有得飲

呢杯就係我既“Tommy-超級特調果茶”HKd$44

好大既一杯呀,隻色仲好靚添

仲要啲生果好新鮮,飲完仲有生果食

其中一位朋友就要左杯“荔枝綠妍茉莉氮氣茶”HKd$34

又係大大杯,三層分明又吸精

試左啖,好飲呀!

睇見朋友呢杯偽啤酒,真係飲茶都要同佢碰碰杯,講返聲“cheerssss”
Type of Meal
Tea
2018-08-04 56 views
Mocktail Fruit Tea 主角特調水果茶,由店內的幾位角色命名的五款口味,其中男主角Tommy及女主角Maggie就係店內大大個公仔背景裝飾。Tommy超級特調果茶 $44,用茉莉茶、芒果、菠蘿、西柚、士多啤梨、火龍果、薄荷......沖調成的無酒精水果雞尾酒。水果味濃郁,有茉莉茶香,卻去掉茶的甘味,更有淡淡薄荷涼快感。味道調得平衡,好好飲的水果茶,而且有好多款水果,飲完仲可以食埋水果,健康輕盈感返哂黎。Milk cover smoothies 奶蓋鮮果沙冰,有四款口味選擇,奶蓋除了有原味,還會每日特製一款口味,當日有荔枝味奶蓋。荔枝奶蓋鮮芒果沙冰 $42,荔枝奶蓋味道亦好夾芒果沙冰。用新鮮芒果打成幼滑沙冰,用較為健康的原糖調味,飲品有天然甜味,再飲啖軟滑綿密荔枝奶泡,厚身幼滑味道濃郁,用料十足,而且仲比一般奶蓋更花時間打發而成,十分用心製作。冷泡茶有三款選擇,其中的荔枝茉莉冷泡炸彈 $28,大大支又夠凍,味道有別於一般熱泡茶。低溫冷泡會令茶澀味減少也較清香。茉莉茶清香茶甘甜,少了苦澀味,飲後散發出荔枝香甜味,起初第一口更是爆發出來的水果味,後來飲得習慣了,味道無咁突出,但

Tommy  特級調製果茶

荔枝奶蓋鮮芒果沙冰

荔枝茉莉冷泡炸蛋

低溫冷泡會令茶澀味減少也較清香。

茉莉茶清香茶甘甜,少了苦澀味,飲後散發出荔枝香甜味,起初第一口更是爆發出來的水果味,後來飲得習慣了,味道無咁突出,但仍有荔枝香味。幾岩夏天飲,而且無糖的茶類,更迎合到不同口味需要的人。
2018-08-02
$42 (Tea)
Tommy  特級調製果茶
荔枝奶蓋鮮芒果沙冰
荔枝茉莉冷泡炸蛋
2018-08-03 18 views
維他命C爆滿既水果茶店!!最近都見到市面上有好多水果茶店,本人亦好愛喝,因而剛剛登打士街發現居然是有家賣新開既水果茶的店!!!香港有即切健康水果茶!?不行不行,小妹我一定要去一探究竟!!!小妹係呢家店買左一杯飲品1.Kelvin特調果茶選用左錫蘭紅茶配上新鮮水蜜桃汁,西瓜,火龍果各類生果,滿滿一杯,顏值高味道清新❤️錫蘭紅茶本身帶有甘甜既味道,所以泡出來好香而且水果亦係當天即切既新鮮水果,飲完茶再食埋水果,非常有滿足感,瞬間維他命C爆滿!
維他命C爆滿既水果茶店!!

小妹係呢家店買左一杯飲品
1.Kelvin特調果茶

2018-08-03 19 views
踏入暑假,天氣非常炎熱,點可以唔買杯野飲呢?旺角新開的飲料店🥤。店內空間不算大,有少量企位。裝潢有美國L.A style,呢間位置唔差,理應幾旺,而且係遊人區地方,好熱鬧。供應水果茶、果蓉茶、氮氣茶、冷泡炸彈茶、奶蓋純茶、鮮果沙冰。水果茶是這家店特別推介呢杯Maggie 特調果茶,非常清爽,帶點果肉材料都好多,望落好健康呀 岩哂想keepfit 既人配料由茉莉花茶、西柚、土多啤梨、熱情果,薄荷打汁而成,冰度甜度都可接受。有種-夏日Fiesta-。「荔枝茉莉冷泡炸彈」這杯是我朋友點的,冷泡炸彈茶,聽落個名好有趣味性。以為會放個炸彈做裝飾。無添加的自然農茶,店主話要以時間1天1夜淬練出甘醇冷泡茶,茶香味濃郁,不過荔枝味完全被茶味覆蓋住,有點微甘。整體黎講加上技術包裝,覺得不會很貴。有興趣可以嚐嚐這間店喔!

水果茶是這家店特別推介

呢杯Maggie 特調果茶,非常清爽,帶點果肉

材料都好多,望落好健康呀 岩哂想keepfit 既人

配料由茉莉花茶、西柚、土多啤梨、熱情

果,薄荷打汁而成,冰度甜度都可接受。有

種-夏日Fiesta-。

「荔枝茉莉冷泡炸彈」

無添加的自然農茶,店主話要以時間1天1夜淬

練出甘醇冷泡茶,茶香味濃郁,不過荔枝味

完全被茶味覆蓋住,有點微甘。

2018-08-02
10 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
Dining Offer
Tasting Event
2018-08-02 15 views
Tommy超級特調果茶 $44.旺角又開左間野飲店 不過唔同既係佢賣外國歐美風 成間鋪似bar都幾引人注目🤣.但原來行入去係賣果茶奶蓋之類既飲品 同周街都賣既台式飲品係有少少分別🤔難得黎到就試佢主打既mocktail fruit tea☺️☺️☺️認真我冇諗過水果茶已經進化到mocktail做底茶 .飲品算出得幾快 等左一陣就有 生果明顯都有唔少 賣相幾靚 份量都幾大 建議2人分享 茶底都ok 飲到甘甘地既茉莉花茶味 其實叫個時我都有諗住死啦唔記得叫少甜🤣好彩佢控制得幾好 個人覺得唔會好甜 會飲到有茶同生果既味道 可能因為係mocktail 又有覺得好似飲果酒咁🤣🤣.飲到最後有好多生果剩低慢慢食 有火龍果 芒果 士多啤梨 菠蘿等等 好健康呢☺️都係屬於行過可以一試系列.
Tommy超級特調果茶 $44
  • Tommy特調果茶
2018-07-30 43 views
今日和友人到旺角等食壽喜燒 中途行一陣街消磨下時間咁岩之前聽另一位朋友推薦位於飲野街的一間新開店面想起便來一試 又的確有驚喜!店面勝在有等待位置,唔使同人逼本來很想試友人大推的Nitrogen Coffee但本日咖啡因已攝取足夠故此我們今日飲左:伯爵茶 (普通蓋)烏龍茶 (芒果蓋)下次再試果茶以及麥茶配奶蓋本來對有奶蓋的茶底沒有期望但飲落去我同朋友都覺得即使沒有加奶只有茶底也很夠味道以店家做茶底的功夫,Nitrogen Coffee 也會花心思吧!問一問工作人員 原來買Coffee 連杯都送埋比客人係超抵 下次要再試下!
今日和友人到旺角等食壽喜燒
中途行一陣街消磨下時間

咁岩之前聽另一位朋友推薦位於飲野街的一間新開店面
想起便來一試 又的確有驚喜!

店面勝在有等待位置,唔使同人逼

本來很想試友人大推的Nitrogen Coffee
但本日咖啡因已攝取足夠
故此我們今日飲左:
伯爵茶 (普通蓋)
烏龍茶 (芒果蓋)
下次再試果茶以及麥茶配奶蓋

本來對有奶蓋的茶底沒有期望
但飲落去我同朋友都覺得即使沒有加奶
只有茶底也很夠味道

問一問工作人員 原來買Coffee 連杯都送埋比客人
係超抵 下次要再試下!
  • 芒果奶蓋
  • 氮氣咖啡
2018-07-29 33 views
我是一個奶蓋粉絲 目標係試盡全港奶蓋!今日路經旺角發現間裝修很新派 第一眼看去不會覺得是賣茶的店舖因爲有很多卡通它奶蓋總類很多耶!平時總是奶蓋+茶 今日來點別的挑戰!!奶蓋+沙冰!!西瓜 火龍果沙冰+士多啤梨奶蓋!!一看果然驚艶了我的視覺!!入眼白紫紅同時衝擊著我!!心想不會喝了一肚子顏料吧入口的那刻我發現這完全是新鮮生果打成的!!最底層的西瓜味尤其突出 可能它是比較甜的生果吧!現在是夏天!西瓜大盛!!最後我也是一向品嚐奶蓋的習慣 把蓋開了直接大口飲才過癮士多啤梨芝士奶蓋 感覺有少少似食strawberry cheesecake奶蓋入口夠厚 也算滑 有芝士味 感覺不錯可以路過encore我去的時候還有神秘優惠白鞋者減$10
我是一個奶蓋粉絲 目標係試盡全港奶蓋!

因爲有很多卡通

它奶蓋總類很多耶!
平時總是奶蓋+茶 今日來點別的挑戰!!奶蓋+沙冰!!
西瓜 火龍果沙冰+士多啤梨奶蓋!!

一看果然驚艶了我的視覺!!
入眼白紫紅同時衝擊著我!!心想不會喝了一肚子顏料吧

2018-07-20
Type of Meal
Tea
2018-07-29 24 views
現在流行黑糖奶茶,排幾個中隊都要飲。但我個人就一般,覺得非常甜,而且奶太濃,感覺總是好肥。倒是來一杯果汁或是果茶好,又解渴又清新。我特別欣賞這一家店,賣嘅以生果為主嘅飲品。這個西瓜火龍果沙冰混出來嘅味道很特別,亦很容易令人接受,清新,冰涼,清甜,簡直係炎夏之選。飲嘅時候建議一層層嘅飲,先嚐一下最上層嘅奶蓋,再到火龍果沙冰,再到西瓜沙冰。最後當然係混合來喝,一次過嚐足幾個層次嘅味道。還有就係拒嘅奶蓋,比普通的奶蓋特別了,加入了士多啤梨味,多一份果香,奶香。又配合了奶蓋嘅潮流,很突破。除了飲外,不妨留意一下拒嘅裝修,用了大屏幕顯示漫畫人物,挺吸晴的。

2018-07-29 19 views
一個我唔認識嘅漫畫人物,喺一杯飲品中學會了。雖然樣都唔係甘記得,但係名字都記下了幾個。幾特別嘅漫畫人物。Tommy ,Maggie,Jimmy......每一個人物都會有自己一杯味道嘅飲品,挺有心思的。今日我選擇了Tommy 超級果茶,入面有芒果,菠蘿,火龍果,柚子和士多啤梨肉。我今次並沒有小甜或小冰,喝原味。呢一杯果茶,生果十分足夠,剩係食生果都已經好飽。味道就非常清新,有淡淡的薄荷香,不太甜,消暑解渴,值得一試。

2018-07-29 57 views
喺動新聞見到呢間飲品店,Save 低左然後經過旺角就試試新嘢。平時出街下下都台式珍珠奶茶,有時候都想試吓啲新出品, 終於恨到喺旺角嗰條食街,更登打士廣場,好容易搵,遠望個招牌已經覺得美國街頭feel。喺香港呢一個國際都市嚟講,同側邊嘅中式街頭小食或者飲品店襯托之下,呢間店算係幾突出。望到個menu真係㨂唔到,太新好彩個接待員好快推介左氮氣茶或者冇酒精嘅tommy/ Jimmy Cocktail,仲同我講個膠嘅啤酒杯係送嘅添所以order左2杯、期間佢有俾我試飲—1)冷香甘檸氮氣草本茶 $34本身冇糖冇冰,用機整出嚟嘅時候氮氣加埋個杯,真係好似一杯啤酒涼浸浸好有趣嘅草本茶,解渴—2)Jimmy 特調果茶 $38其實都係茉莉茶加一啲水果,而幾清香,生果幾多款,最緊要係茶同埋生果真係撈得埋嘅味道💕 (註:坊間有啲生果茶真係茶味同生果味分開得太緊要😵)—等左大約5分鐘就有接待員嘅熱情、加上外表真係好靚嘅包裝,西式果茶嘅味道...呢個真係我心目中嘅旺角- Urban (有城市氣息)Young and fun回頭率:100%可以試吓奶蓋
喺動新聞見到呢間飲品店,
Save 低左然後經過旺角就試試新嘢。

喺旺角嗰條食街,更登打士廣場,

望到個menu真係㨂唔到,太新

所以order左2杯、期間佢有俾我試飲

1)冷香甘檸氮氣草本茶 $34
涼浸浸
好有趣嘅草本茶,解渴

2)Jimmy 特調果茶 $38
其實都係茉莉茶加一啲水果,

等左大約5分鐘就有
接待員嘅熱情、加上外表真係好靚嘅包裝,
西式果茶嘅味道...

回頭率:100%
可以試吓奶蓋
Jimmy  特調果茶
冷香甘檸氮氣草本茶
Jimmy  特調果茶
冷香甘檸氮氣草本茶
2018-07-27 63 views
登打士街新開咗一間飲嘢店, 飲嘢嘅地方叫做slluks, 佢唔似一般嘅台式奶茶, 佢嘅門面好特別, 個牆身係會有動畫嘅. 好有外國好朝嘅 feel! 天氣咁熱, 我就叫咗杯水果茶! 因為覺得水果茶比較健康, 而且適合夏天. 茶嘅茶味非常濃郁 , 好香嘅綠茶香味 , 佢既水果好新鮮, 有菠蘿,西柚,芒果,士多啤梨等等, $42蚊一杯但係好好飲! 因為啲水果真係好新鮮! 而且感覺 一啲都唔肥亦唔會太甜, 我下次都會再過嚟幫襯試下其他

2018-07-23
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
  • 水果茶