2019-07-19
暑假一開始,仔仔即時約定表姐去食個lunch! 同小朋友出去,我地大多都揾定啲親子餐廳。今次揾間近表姐向銅鑼灣嘅「薯仔屋」,等佢游完水即可黎食嘢玩!向到真係太吸引,無論咩年紀,都好啱大小朋友黎玩。尤其我地呢啲媽媽,想食安樂茶飯,呢到就好適合!👉🏼👉🏼👉🏼因爲佢有佢玩,你有你食,我有我傾計!🥳平日有lunch set menu, 我地㨂左幾個set 黎share! 1-有我喜愛焗薯🥔連個陪菜沙律長通粉都好好味!2-XO醬炒烏冬🍝好野味,但唔辣,2表姐弟食唔停!炒得唔乾硬,小朋友好易食用!3-雞皇白汁焗飯🍛,就係仔仔點嘅,因為係佢至愛嘅汁!4-燒豬仔骨🍖配薯條🍟,個人覺得薯條係精髓😆真係real薯切條炸!真係食到個心思🥰(因為最近自製過😝)5-女人當然唔放過叫甜品啦!🥧🍰個心太軟.....好味到....本來仔仔同表姐掛住玩打機,但都忍唔住跑過黎食!搞到媽媽勒着勒住,唔敢食咁多留番比佢地!😅我地由12點幾hea到3點幾😇呢到由1歲bb啱玩到5-6歲小朋友....其實大人都好啱玩!有機打啦,有好多figure觀賞啦,枱上足球,煮飯仔,小孩玩具,仲有好多棋、uno等等嘅games玩!仲有隻兔仔、
1-有我喜愛焗薯🥔連個陪菜沙律長通粉都好好味!
3-雞皇白汁焗飯🍛,就係仔仔點嘅,因為係佢至愛嘅汁!
我地由12點幾hea到3點幾😇呢到由1歲bb啱玩到5-6歲小朋友....其實大人都好啱玩!有機打啦,有好多figure觀賞啦,枱上足球,煮飯仔,小孩玩具,仲有好多棋、uno等等嘅games玩!仲有隻兔仔、2隻雀雀玩。
其實唔係要佢地訓晏覺,真係可以磨到晚餐都唔走🤣🤣太豐富喇!