一直都知道銅鑼灣有間薯仔屋好出名,成日有人包場,之前試過想同朋友去食都bk唔到位(大家記得bk位先去呀)今日好開心,可以同老公上去撐枱腳本身約多左個朋友,但被放飛機,都係老公最可靠薯仔屋位於銅鑼灣,有小小難搵,門口唔係太明顯,但去到新會道見到間酒店,行前多小小就見到,係車店對面!一入到去,好有家的感覺好多收藏品,仲有d獎項!後來知道係好出名既醬燒豬仔全骨拎既獎放左工好肚餓,我地拿拿聲睇下有咩食啦!真係一定一定要比個like服務我地既姨姨,好好人咁推薦食物,又會同d客人傾下計,之後仲教我地點樣打機,同點樣玩broad game! 真係好有人情味呀!係呢個急速既社會,係餐廳食飯都感受真誠,真係唔容易!我地點完野食,就去左打機好好玩呀,不過我打機無咩天份,成日輸 之但係唔駛入錢無限玩,係爽既咁岩見到另一檯帶左小朋友去呢到仲有小朋友遊戲corner,真係好貼心聽服務我地既姨姨講,星期六日會有好多媽媽帶埋小朋友黎玩,小朋友有小朋友玩,媽媽有媽媽傾計,真係好relax! 雖然環境好吸引,但仍然都係要講下食物先!Wa wa wa wa wa !!!我最愛既pizza!!!真係好吸睛,都幾大件架,有出
今日好開心,可以同老公上去撐枱腳

本身約多左個朋友,但被放飛機,都係老公最可靠

一入到去,好有家的感覺

放左工好肚餓,我地拿拿聲睇下有咩食啦!
係呢個急速既社會,係餐廳食飯都感受真誠,真係唔容易!

我地點完野食,就去左打機

好好玩呀,不過我打機無咩天份,成日輸
之但係唔駛入錢無限玩,係爽既

咁岩見到另一檯帶左小朋友去
呢到仲有小朋友遊戲corner,真係好貼心

雖然環境好吸引,但仍然都係要講下食物先!
薯仔屋豪華至尊

Wa wa wa wa wa !!!

我最愛既pizza!!!真係好吸睛,都幾大件架,有出面普通批既size咁上下!
豪華至尊果然係唔同d,有足夠既芝士,有辣肉腸,青椒,磨菇片,等等等

重點係!個皮真係好薄好脆,真係好小地方可以食到咁薄皮,咁香口既pizza,食完唔會覺得太熱氣,仲要啖啖芝士,蕃茄醬都整得好好食,唔會太濕!
整體黎講,個pizza我真係會比十分!

如果pizza都可以有set就更好了

呑拿魚焗薯

仲有焗薯,配埋長通粉!
焗薯乾濕度適中,不喊亦不淡,唔錯唔錯!
檸檬薑熱可樂

我仲叫左杯熱既可樂檸檬薑,話說係人生中第一次飲熱可樂,飲之前好期待!原來熱可樂又唔會怪wor,仲有d檸檬薑既味道,飲落好舒服

食飽飽就當然繼續玩broad game!
好玩broad game之一,鬥智慧

呢到既broad game係我暫時去過咁多cafe中最齊最好玩既!
原來仲有得買架!!仲要係平架!第日公司要買broad game都可以黎呢到買!

另一個吸引位,就係足球機,好刺激!
當然,我老公又贏我啦⋯⋯

最後,好欣賞呢幅牆上既佈置
好有童真,好享受生活
生活應當如此,即使係成人,都不能忘記童真!好開心有間咁正既cafe,讓香港人有休息喘氣既空間!
2019-01-09
$200 (Dinner)
薯仔屋豪華至尊
呑拿魚焗薯