去親K11,都會好想食Smile,佢擺嘅display好吸引,而且咁多年都冇乜點加價。最鍾意就係食佢啲乳酪雪糕😝每一款配料都好吸引,大大杯都係五十零蚊至七十不等,都叫合理。最緊要炎炎夏日食返杯雪糕真係好爽。
寵幸左2️⃣次嘅 Wild Summer:塊菠蘿脆片🍍唔系脆,系淋淋地不過都🈶好甜嘅菠蘿味,就系口感爭啲啲。啲荔技肉系圍左一圈擺上面,夠甜又👍🏻👍🏻。中間就會🈶芒果🥭都切得幾大粒,甜就唔算好甜不過搭理啲雪糕🍦到就啱啱好👍🏻。最底層系佢地自家製脆粒,好脆又系搭埋落啲雪糕到啱啱好👍🏻。而重點❕❕酸奶雪糕🍦口感好滑好滑好正🥰味道系好濃嘅酸奶味,甜度就會偏甜,搭配埋啲料同醬汁真系🈚得頂❕👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻💡🉑以另外再➕配料,選購2款配料或以上仲🉑享免費醬汁一款😆

💡🉑以另外再➕配料,選購2款配料或以上仲🉑享免費醬汁一款😆
2023-07-16
2023-07-06 223 views
今日搭扶手電梯經過呢間乳酪雪糕店,心郁郁好想食。就買咗smile coffee咖啡乳酪雪糕🌟Smile 皇牌乳酪雪糕系列以希臘乳酪製作。希臘乳酪的製作過程,是將普通原味乳酪加工,去除乳清和其他液體造成的🌟🌟配搭包括:朱古力片,朱古力爆炸棒棒,咖啡脆粒,咖啡啫喱,咖啡曲奇🍪但係食唔出咖啡味…條朱古力爆炸棒棒,完全冇爆炸嘅感覺。咖啡啫喱味道麻麻哋,朱古力片又冇味…唔知食咗咩,整體嚟講唔會再試。其實之前試過芒果同the garden,好好食!如果想食咖啡味就勸退了!🥲

配搭包括:
朱古力片,朱古力爆炸棒棒,
咖啡脆粒,咖啡啫喱,咖啡曲奇🍪

其實之前試過芒果同the garden,好好食!
如果想食咖啡味就勸退了!🥲
咖啡乳酪雪糕

雪糕嘅種類真系多不勝數軟雪糕、硬雪糕、果汁底、奶底、純素等等等等繼gelato之後 fro-yo成為咗最近好hit嘅雪糕唔知有冇人同史努比一樣都好鐘意食fro-yo呢🤪用yogurt base取代肥肥嘅whipped cream懶系覺得好似健康啲咁😆但其實糖份好高 咪又系咁肥仔😂😂史努比又自己呃自己 熱辣辣食杯雪糕冇所謂啦😛-Classic每杯$54 Premium就$69 👌🏿Smile coffee $54雪糕好smooth 完全冇冰粒😳不過以fro-yo嚟講偏甜咗啲 史努比鐘意酸啲 yogurt重啲🙈配料切得好靚 打卡真系一流😍有大大條chocolate pocky 上面仲沾面nuts 史努比唔鐘意朱古力片幾薄身 甜度適中 帶少少dark chock嘅苦👍🏿Coffee crumb應該分咗兩種大粒嗰啲脆卜卜 幾驚喜 配fro-yo一流但碎嗰啲就好怪 搞到雪糕食落冇咁smoothCoffee jelly好苦 但冇咖啡嘅香味呢款應該系最難食嘅😓最後仲有cookies咖啡味幾香 但佢偏淋配料方面真系比較失色😗不過雪糕系幾好食嘅😂味道: 6/10性價比: 4/10-👌🏿Vanilla s
雪糕嘅種類真系多不勝數
軟雪糕、硬雪糕、果汁底、奶底、純素等等等等
繼gelato之後 fro-yo成為咗最近好hit嘅雪糕

味道: 5/10
性價比: 4/10
總括嚟講其實佢嘅雪糕幾出色
不過我哋揀錯咗 配料唔啱口味
有啲真系唔好食 所以揀啱配料好緊要!!!
建議可以自己揀配料

抵食: 4/10
回頭率: 3/10
Classic
Smile  coffee
等待⌛️吃晩飯期間 到了K11 逛逛 又想吃😋點什麼可是又不想吃飽 最好是甜甜的那種就好了所以我們到了Market Place 那層撓了一圈最後選了一個夏天快樂系列——雪糕🍦冰冰涼涼(感覺又不會胖的~~(?)Chocolate Lover $69一般吃甜點🍮 可以選的話😌 都愛挑個最濃巧克力🍫的~Chocolate Lover 頂部就已經一堆布朗尼 哈哈哈😆看到就開心 還有一個巧克力🍫雪米滋 WUU~ 𥚃面還有巧克力🍫脆球 只看巧克力🍫部分就心情好了加上微酸酸的乳酪雪糕🍦 冰涼涼 這日子 最適合就是吃這種軟軟的乳酪雪糕🍦 配上巧克力🍫配料 口感味道加分加分整體吃起來酸酸甜甜 開胃清爽 又不胖 (自我感覺良好😆夏天出門 逛到累 就要吃一個冰冰涼涼的甜食🧁心情好 才有力氣 再去玩 跟打卡 哈哈哈

所以我們到了Market Place 那層撓了一圈
最後選了一個夏天快樂系列——雪糕🍦冰冰涼涼
(感覺又不會胖的~~(?)
Chocolate Lover
Chocolate Lover $69
一般吃甜點🍮 可以選的話😌 都愛挑個最濃巧克力🍫的~
看到就開心 還有一個巧克力🍫雪米滋 WUU~
𥚃面還有巧克力🍫脆球 只看巧克力🍫部分就心情好了
加上微酸酸的乳酪雪糕🍦 冰涼涼 這日子 最適合就是吃這種
軟軟的乳酪雪糕🍦 配上巧克力🍫配料 口感味道加分加分
整體吃起來酸酸甜甜 開胃清爽 又不胖 (自我感覺良好😆

夏天出門 逛到累 就要吃一個冰冰涼涼的甜食🧁
心情好 才有力氣 再去玩 跟打卡 哈哈哈
2023-06-06
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$34.5 (Tea)
Chocolate Lover
2023-05-22 188 views
The Garden🍦乳酪雪糕偏甜,我覺得一個人真係食唔晒,如果可以出低糖版就好🥲同啲配料都唔係特別好食...$59其實就唔係咁抵食,個人覺得IKEA嘅乳酪雪糕仲正😂不過的確打卡靚嘅,但係試過一次就冇下次啦🍦
2023-05-10 181 views
香港好似越來越少乳酪雪糕食啦竟然比我發現原來仲有得食食完都唔覺得肥 仲感覺健康對於我唔鐘意食太甜既人黎講 佢既甜度岩岩好 仲要一層一層 中間有唔同既配料同口感食完會再想食多杯
香港好似越來越少乳酪雪糕食啦
竟然比我發現原來仲有得食
食完都唔覺得肥 仲感覺健康
對於我唔鐘意食太甜既人黎講
佢既甜度岩岩好
仲要一層一層 中間有唔同既配料同口感
食完會再想食多杯

2023-05-02 175 views
📍香港📍尖沙咀📍Smile Yogurt📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B102A號舖📍星期一至日 12:00~22:00🦄 Matcha Party $198🦄 評分: 8/10諗咗好耐揀邊個蛋糕因為display個隻個麻糬皮係側埋左一邊唔靚仔,好彩雪櫃嗰啲無事仲擺得好靚仔!麻糬皮放面好少見,細細隻好得意就決定買嚟試吓,岩哂去野餐打卡影相!茶味香濃絕對滿足到鍾意茶嘅朋友仔,Cream打得好滑唔會過膩,夾住塊麻糬皮食又幾match幾過癮!#foodieschu尖沙咀 #foodieschu甜品~~~~~~~~~~~~~~~~~~#尖沙咀美食 #西九龍中心 #tsimshatsui #hkfood #hkfoodies #hkfoodie #foodie #foodies #hongkong #smile #hongkongfood #hkfoodblogger #foodblogger #cake #happybirthday #birthdaycake #gift #birthdaygift #matcha #k11 #dessert #desserts #dessertl
📍香港📍尖沙咀
📍Smile Yogurt
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B102A號舖
📍星期一至日 12:00~22:00

🦄 Matcha Party $198
🦄 評分: 8/10
Matcha  party

#foodieschu尖沙咀 #foodieschu甜品
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#尖沙咀美食 #西九龍中心 #tsimshatsui #hkfood #hkfoodies #hkfoodie #foodie #foodies #hongkong #smile #hongkongfood #hkfoodblogger #foodblogger #cake #happybirthday #birthdaycake #gift #birthdaygift #matcha #k11 #dessert #desserts #dessertlover #stawberry
Celebration
Birthday
Matcha  party
我相信大家對依間舖頭一啲都唔陌生,雖然而家分店少咗好多,但係我今次去尖沙咀K11這間分店依舊有好多人在排隊,就算Yogurt 製作嘅過程唔繁複,但就算職員係咁做,人龍都沒有減少過,可見人氣一斑雖然除咗Yogurt之外,他們還有蛋糕可以買,但價錢有點少貴Wild Summer $54 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟其實他咁多款都好味,基本上都唔會踩雷,今次叫咗主要都係生果配料嘅款式;他們的Yogurt 食落好滑身,唔會太甜太酸,就咁單食已經好好食,再配上荔枝一齊食,簡直不要太爽!(冇核嘅荔枝可以一啖食🤤)而配餅乾碎又是另一種風味喜歡食Yogurt 嘅朋友絕對一定要試吓🤤🤤

Wild Summer $54 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

喜歡食Yogurt 嘅朋友絕對一定要試吓🤤🤤
TakeAway
2023-04-18 108 views
/𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝘽𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 𝙎𝙥𝙡𝙞𝙩 ($52).🥨𝘗𝘢𝘭𝘮𝘪𝘦𝘳🍓𝘚𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵🍫𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦🍴𝘏𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘤𝘳𝘶𝘮𝘣𝘴🍌𝘗𝘢𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯 𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘣𝘢𝘯𝘢𝘯𝘢 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘰𝘵𝘦🍏𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘴𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘬 𝘺𝘰𝘨𝘶𝘳𝘵.就算食飽晚飯都總係有第二個胃留比甜品🤤酸酸甜甜既Froyo真係好吸引睇得又食得每一層都好有驚喜配料同乳酪雪糕都好夾底層既生果新鮮爽甜.Smile Yogurt & Dessert Bar📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B102A號舖.#anygoodfood_hk#anygoodfood_tsimshatsui .#food #foodie #hkfoodie #yum #yummy #tasty #delicious #foodseeker #foodlover #foodsearcher #foodblogger #foodstyle #foodbuddy #hongkonger #foodstagram #foodguide#hkfoodpic #相機食先 #香港美食 #sharefoo
𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝘽𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 𝙎𝙥𝙡𝙞𝙩 ($52)
🥨𝘗𝘢𝘭𝘮𝘪𝘦𝘳
Smile Yogurt & Dessert Bar
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B102A號舖
#anygoodfood_hk
#anygoodfood_tsimshatsui
#food #foodie #hkfoodie #yum #yummy #tasty #delicious #foodseeker #foodlover #foodsearcher #foodblogger #foodstyle #foodbuddy #hongkonger #foodstagram #foodguide#hkfoodpic #相機食先 #香港美食 #sharefood #hk #hkig #yogurt #froyo #dessert
2023-04-02 122 views
尖沙咀行行吓街口痕,於是就去咗Smile買兩杯Yogurt我哋今次就揀咗一個Banana Split同一個wild Summer!Banana split 頂層有塊蝴蝶酥仲有粒士多啤梨配合埋朱古力汁,外層係脆嘅朱古力,入邊係yogurt,中層仲有熱情果香蕉將有啲自家製嘅crumbs 同埋乳酪鮮果沙律,我自己覺得佢嘅crumbs 有少少太硬,其他都唔錯Wild Summer真係好靚好適合影相,超大塊嘅菠蘿脆片,但有少少太硬同埋痴牙,仲有粒荔枝,有啲荔枝肉,紅桑莓汁,仲有芒果同埋佢嘅Crumbs整體嚟講都唔錯既
尖沙咀行行吓街口痕,於是就去咗Smile買兩杯Yogurt

整體嚟講都唔錯既
2023-03-30 92 views
好耐都冇食呢間Smile Yogurt,今日同朋友行完街之後諗住買Yogurt當飯後甜品🥰我哋叫咗杯Wild summer😍Wild summer $54 外面勁大塊菠蘿脆片真係好吸引人🍍 Yogurt配搭埋入面有荔枝肉、紅桑莓汁、芒果同埋自家製脆粒,食落酸酸甜甜,好食又開胃😆值得一讚嘅係芒果粒粒都好甜!荔枝肉亦都食得出係新鮮👍🏻$54大大杯之餘又好足料❤️Yogurt作為飯後甜品,真係健康得來又抵食!推介!

Wild summer $54

2023-03-30
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$54 (Last Night Supper)
2023-03-07 151 views
已經有一段時間無食Smile yogurt! 放假咁岩行過,原來由K11 ground floor 搬左去B1! 天氣開始愈黎愈熱,想食下凍野又唔想食雪糕咁heavy ,揀Yogurt 就岩晒啦!今次揀左Smile Coffee對上一次食口感好水好稀…覺得唔好食…但隔一排再食口感有提升!配料都好足,食到底都仲有咖啡啫喱,唔會太甜,岩晒想食甜點,但又驚邪惡既女仕!黎緊朋友生日可以訂蛋糕!個個蛋糕個賣相都好吸引,好想試!!

今次揀左Smile Coffee

黎緊朋友生日可以訂蛋糕!個個蛋糕個賣相都好吸引,好想試!!
2023-03-05
❤️尖沙咀·Smile❤️經過尖沙咀K11食完飯想食甜野朋友推薦食呢間yogurt雪糕杯🍦睇門口櫥窗已經好吸引 見到好多款口味店舖仲有賣埋蛋糕🍰但價格少貴🌈Smile Coffee☕️🍦·朱古力片🍫·朱古力爆炸棒棒·咖啡脆粒·咖啡啫喱·咖啡曲奇🍪唔洗等好耐已經有得食👍🏻最怕等到天荒地老🤣打卡一流 而且$52份量好足又多配料💯無論係賣相/顏色甚至隻杯都有金句睇住一層層疊加 最頂仲有朱古力片+棒棒好治療又期待佢嘅味道🥹朱古力+咖啡冇搶味之餘仲好夾🤤特別係枝棒棒有爆炸聲 一啖yogurt咬一啖咖啡脆粒+曲奇 又甜又有咬口yogurt質地都好滑 配埋啫喱又係新層次☺️間店明乎其實Smile 食完會勁開心❤️下次再試其他味道😛😛😛
❤️尖沙咀·Smile❤️

咖啡脆粒+曲奇 又甜又有咬口
yogurt質地都好滑 配埋啫喱又係新層次☺️

間店明乎其實Smile 食完會勁開心❤️
下次再試其他味道😛😛😛
$55 (Other)
2023-02-05 140 views
食完晚餐唔夠飽,難得係尖沙咀一於會一會好耐無見既smile yogurt先,自從旺角分店無左之後都好耐無食過喇🥲 而家分店愈來愈少更加要爭取機會食!Banana Split $52每次都係叫呢款,鐘意佢有脆皮朱古力有crumbs有生果,依舊大大杯裝飾到同相一樣,yogurt味酸酸甜甜又滑,不知不覺就食完喇。

Banana Split $52

Type of Meal