2023-01-28
火鍋店近幾年越開越多,要找些高質素而性價比高的火鍋店越來越難。今次誤打誤撞去到土瓜灣一間火鍋店,裝修時尚,乾淨企理,見價錢合理,入去一試。👍🏻👍🏻一入門口,侍應招呼殷勤,有笑容,安排我和朋友坐卡位,卡位寬敞,足夠四至六人坐。🕺🏼🕺🏼打邊爐當然最緊要係嘢食啦,叫咗個牛肉拼盤,有8款,款款新鮮,仲有刁鑽部位,牛黄喉同牛骨髓,一食已經知係新鮮貨。賣相靚,份量多,我同朋友都十分滿意。另外必要推介嘅係炸響鈴,坊間都有好多即炸嘅響鈴,但係呢度做到即炸而唔油膩,仲要入口鬆化。湯底點咗鴛鴦鍋,雞湯味道濃郁清甜,麻辣鍋辣味有層次,唔係一般貨色得個咸字。黑松露蝦餃,自家製,蝦肉彈牙鮮甜,黑松露味剛剛好,好balance,唔會蓋過蝦嘅鮮味。🦐🦐由於唔係太肚餓,冇特別點其他餸,但係見隔籬枱啲刺身海鮮都好新鮮,下次可以一試。🐟🐟正如標題所說,打邊爐,新鮮才是王道,環境好,服務好,賣相好,全是bonus。十分滿意的一餐!😋😋
👍🏻👍🏻
🕺🏼🕺🏼